PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

De Rauwe Waarheid

Hoe voelt het om iemand neer te schieten op straat? Wie vliegt er zeven keer met cocaïne om zijn middel van Suriname naar Nederland? Wat doet je besluiten om tien jaar lang in de prostitutie te gaan werken achter het Centraal Station? In deze storytelling podcast vertellen mensen hun persoonlijke verhaal zonder inmenging van iemand die ze interviewt. Je krijgt pure, eerlijke en meeslepende verhalen te horen van de personen die ze zelf hebben meegemaakt en aanvoelen als een psychologische thrille...more

Afleveringen

 • Afl 10 - Justin Bieber op Grindr

  Jun 15 2022

  Coen vertelt hoe hij als heteroseksuele man op een naturisten camping in Mexico terecht komt. Hier mist hij de seksuele energie van een mooie vrouw. Helaas, zijn er geen vrouwen in de buurt. Openminded als hij is, installeert hij Grindr, en gaat hij op date met een Mexicaan die op Justin Bieber lijkt. Coen vertelt mij hoe zijn eerste ervaring met een man was en hoe dat uiteindelijk anders afloopt dan hij van te voren had gedacht.

 • Afl 9 - Van ramkraak tot woninginbraak

  Jun 01 2022

  In deze aflevering vertelt Hamid dat hij vroeger niet genoeg geld had om een broodje op school te kopen.  Hij schaamde zich dat hij minder had dan de rest en besloot het heft in eigen hand te nemen. Hij begon met onschuldige mensen op straat beroven. Langzaam werkt hij zich omhoog en gaat hij over tot ramkraken en woningovervallen. Hamid beschrijft op welke professionele manier hij dit aanpakte maar ook welke trauma's hij hierdoor aan anderen heeft bezorgd.

 • Afl 8 - Een auto vol drugs

  May 18 2022

  In deze aflevering vertelt Sam hoe hij samen met mij en twee andere vrienden naar een festival in Berlijn gaat. Met een auto vol drugs en een goede stemming vertrekt hij naar Berlijn. Alles lijkt op rolletje te lopen, totdat de politie hem in de smiezen krijgt. Sam vertelt welke indruk de politie op hem heeft gemaakt en hoe hij zijn leven aan zich voorbij zich zag flitsen.

 • Afl 7 - Dealer op het darkweb

  May 04 2022

  In deze aflevering hoor je Gerrit vertellen hoe hij  een kleine drugslijn door laat groeien tot een gigantische handel op het darkweb. Hij vertelt hoe de politie hem op het spoor komt en hoe zij met dertig man anderhalf jaar lang achter hem aan zitten.

 • Afl 6 - Op weg naar mijn eigen dood

  Apr 20 2022

  In deze aflevering vertel ik zelf hoe ik op Zanzibar een Masai-strijder ontmoet. Hij doet mij een voorstel om, op een klein motorbootje, samen de oceaan over te steken. Dit lijkt een goed idee, totdat ik er op zee achter kom wat er allemaal mis kan gaan. In dit verhaal vertel ik hoe mijn hunkering naar avontuur er toe leidt dat ik mijn eigen dood steeds dichter bij voel komen. 

 • Afl 5 - Gelegenheid maakt de dief

  Apr 06 2022

  In deze aflevering hoor je Redje vertellen hoe hij op 9-jarige leeftijd met zijn moeder van Marokko naar Nederland verhuisd. Hij vond het moeilijk om de Nederlandse taal te leren, maar hij ontdekte wel iets waar hij wel goed in was: het stelen van fietsen. Dit gaat al snel van kwaad tot erger, uiteindelijk ziet hij een mogelijkheid om de ABN-Amro te overvallen. 

 • Afl 4 - Met cocaïne het vliegtuig in

  Mar 23 2022

  In deze aflevering spreek ik met Raoul. Hij vertelt hoe hij een tip krijgt over een smokkelroute waarop niemand gepakt zou worden. Met de trein naar Parijs, het vliegtuig pakken naar Frans-Guyana, het bootje naar Suriname en dan weer terug. Hoe loopt dit af?

 • Afl 3 - Mijn stoutste droom

  Mar 07 2022

  In deze aflevering spreek ik met Johnny, een vriend van mij die mee ging naar Brazilië voor het carnaval. Je hoort hem vertellen hoe hij onder de indruk raakt van een mooie vrouw die hij op straatfeestje ontmoet. Avontuurlijk als hij is gaan ze samen naar een verlaten hotelkamertje om zich over te geven aan elkaars lusten. Een avontuur waarvan ik pas een aantal maanden later alle ins- en outs te weten kom. 

 • Afl 2 - De Koningin van de tippeldijk

  Mar 07 2022

  In deze aflevering hoor je Astrid vertellen in wat voor vreselijke relatie ze zit opgesloten. Ze wordt door haar vriend herhaaldelijk mishandeld en verkracht en raakt uiteindelijk verslaafd. Na twee jaar verwoede pogingen te hebben gedaan om weg te lopen, krijgt ze het dan toch uiteindelijk voor elkaar. Ze pakt haar hele hebben en houwen, verlaat het huis en gaat werken achter het Centraal Station, bij de tippelzone.

 • Afl 1 - Met mijn zoon de drugshandel in

  Mar 07 2022

  In deze aflevering spreek ik met Droenoe, een volksjongen die geen blad voor zijn mond neemt. Omdat hij geen brood meer op de plank kan brengen voor zijn eigen familie, besluit hij in te gaan op een voorstel om de coke-business in te gaan. Zijn zoon begint tegen hem op te kijken en vraagt of hij ook mee mag doen in de coke-business. Hier kan hij als vader zijnde natuurlijk geen 'nee' tegen zeggen.

 • Trailer

  Mar 07 2022

  In deze storytelling podcast komen wekelijks mensen aan het woord die grensoverschrijdende avonturen hebben meegemaakt en hun verhaal met ons delen. Dit zijn avonturen op het gebied van misdaad, drugs en seks die normaal niet openlijk worden gedeeld en 'de rauwe waarheid' vertegenwoordigen.