PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

De Spiegel

Christel Van Dyck kijkt met een bekende gast in De Spiegel. Hoe kijkt iemand die elke dag in beeld komt naar zichzelf? En het leven. Want een spiegel zorgt voor reflectie.

Afleveringen

 • Phara: "Ik heb mijn benen nog nooit geschoren"

  Jun 24 2022

  Phara is tevreden met wat ze ziet in de spiegel. Alleen de strijd tegen de kilo's vindt ze lastig. "Ik ben aantrekkelijk voor iemand van 61" zegt ze. "En mijn benen mogen gezien worden, ik moet ze nooit scheren."

 • Cath Luyten: "Op m'n 40ste had ik 'n échte midlife crisis"

  Jun 17 2022

  Als Cath in de spiegel kijkt ziet ze iemand die in balans is. Maar daarvoor is ze op haar 40ste wél door een serieuze midlife crisis moeten gaan met alle clichés die erbij horen. Ze vindt zichzelf OK en houdt van haar imperfecties. En met haar lach is ze echt tevreden!

 • Stef Bos: "Wat een rare platte voorkop, wie is dat?

  Jun 10 2022

  Stef Bos kijkt weinig in de spiegel. En als hij kijkt, denkt hij vaak: "Wie is die man?" Met ouder worden heeft ie geen probleem. "Ik hoef niet jong te blijven, ik wil oud worden. Want in mijn hoofd ben ik nu veel rijker dan 30 jaar geleden."

 • Pat Krimson: "Ik zie in de spiegel een man die twijfelt"

  Jun 03 2022

  Je zou het hem misschien niet aangeven maar onder dat stoere uiterlijk schuilt er toch ook onzekerheid. Hij twijfelt over veel dingen. Ook professioneel. Als hij zijn nieuwe plaat voor het eerst op de radio hoort bijvoorbeeld, dan staat het zweet in zijn handen en vraagt hij zich af of het allemaal wel goed genoeg is. Maar van één ding is hij wel zeker: Hij is een pitbull, hij bijt zich vast in de dingen en hij weet dat hij er op die manier hoe dan ook zal komen.

 • Kristel Verbeke: "Ja, ik ben tevreden met wat ik zie"

  May 27 2022

  Als Kristel in de spiegel kijkt, ziet ze dat niet alles nog even 'fris en fruitig' is als 20 jaar geleden. Maar ze voelt zich goed en heeft genoeg zelfvertrouwen. En dat komt zéker ook door haar man Gene Thomas, die haar overlaadt met complimenten en vaak zegt hoe mooi hij haar vindt.

 • Wim De Vilder: "40 worden vond ik erger dan 50"

  May 20 2022

  Op het eerste gezicht zou je denken dat Wim De Vilder de rust zelve is. Maar dat is maar schijn. Hij zoekt bewust prikkels op en heeft een stevig temperament geeft hij zelf toe. Wim noemt zichzelf een perfectionist maar werkt eraan om de dingen meer los te laten. Als hij in de spiegel kijkt ziet hij zijn karkater ook weerspiegeld. Puur uiterlijk, vindt hij dat het 'allemaal wel meevalt' maar hij ziet hij ook dat hij geen twintiger meer is... Met zijn strakke kaaklijk is hij wel blij. Zijn ogen m...more

 • Dominique Persoone: "Mijn troef? Mijn amandeloogjes"

  May 13 2022

  Dominique Persoone noemt zijn 'amandeloogjes' zijn troef. Die en zijn positiviteit. “Ik probeer altijd happy te zijn, wil het beste uit de dag halen en dat gevoel geef ik ook door aan andere mensen. Positiviteit is aanstekelijk. Negativiteit is vermoeiend. Daar loop ik van weg."

 • Imke Courtois: “Ik voel mij op en top vrouw“

  May 06 2022

  Door haar verleden als voetballer bestempelen mensen haar dikwijls – onterecht- als minder vrouwelijk. En ook al is haar kledingkeuze eerder nonchalant, toch ziet Imke een echte vrouw in de spiegel staan. Dat heeft volgens haar minder te maken met uiterlijke kenmerken dan met een gevoel. Door nagellak of mascara te dragen zou ze zich dan ook niet meer vrouw voelen dan nu.

 • Tijs Vanneste: "Ik weet dat ik indrukwekkend kan overkomen"

  Apr 29 2022

  Door zijn televisiewerk hebben mensen nu dikwijls een geïdealiseerd beeld van hem en daar heeft hij het moeilijk mee. Zo erg zelfs dat hij soms veel zin heeft om dat ideaalbeeld van 'die toffe' kapot te maken.

 • Alex Agnew: "Ik heb goei benen in een rok"

  Apr 22 2022

  Grote mond, klein hartje. Dat cliché past zeker bij Alex Agnew. Want die is onzekerder dan je zou vermoeden over zijn uiterlijk. Hij heeft een heel arsenaal aan pottekes en crèmes in zijn badkamer staan. Hij staat veel voor de spiegel maar tevreden is hij nooit. Behalve over zijn benen, die zijn gespierd. En hij heeft weinig rimpels, dat ook.

 • Renaat Schotte : “Ik heb dat typisch gesloten Westvlaamse“

  Apr 15 2022

  Renaat Schotte noemt zichzelf “gereserveerd en afwachtend“ bij een eerste contact, maar hoopt dat andere mensen hem anders bekijken en hem wel toegankelijk vinden. Met het ouder worden en door zijn job en merkt Renaat wel dat het geen kwaad kan om zich meer open te stellen voor andere mensen want het verrijkt zijn leven.

 • Margriet Hermans: "Mijn man is kritisch dus mijn spiegel"

  Apr 08 2022

  Ze heeft zichzelf nooit lelijk gevonden ook niet in haar zwaardere periode. Margriet beseft dat ze nooit een modaal meisje geweest. Dat heeft haar leven niet alleen moeilijker gemaakt maar ook rijker en rijper zegt ze. Margriet is vandaag tevreden als ze in de spiegel kijkt.

 • Warre Borgmans: "Ik ga op in de massa"

  Apr 01 2022

  Weinig charismatisch en onopvallend, zo omschrijft Warre Borgmans de figuur die hij in de spiegel ziet. Niet iemand waar hij zelf meteen interesse in zou hebben mocht hij hem op straat ontmoeten. Warre kijkt met een strenge - veel te strenge - blik naar zichzelf.

 • Joris Hessels: "Ik heb een fetisj met mijn haar dat uitdunt"

  Mar 25 2022

  Sinds enkele jaren merkt hij dat zijn haar aan de zijkanten aan het uitdunnen is. "De landingsbanen", zo noemt Joris de kale plakken de hij in de spiegel ziet. En dat maakt hem erg onzeker en stilaan wordt het tijd voor actie!

 • Dominique Van Malder: "Ik zie de blos van mijn mama"

  Mar 18 2022

  Twee keer per dag kijkt hij in de spiegel: ’s morgens en ’ s avonds. Telkens ziet Dominique dan zijn mama want ze delen dezelfde blos op hun gezicht. Zijn moeder is overleden maar dankzij de spiegel kan hij haar toch elke dag weer ontmoeten.

 • Slongs: "Ik heb altijd goed in de markt gelegen"

  Mar 11 2022

  Spiegelverslaafd. Zo omschrijft Slongs zichzelf. Als puber was Slongs nochtans het lelijke eendje met puisten, een glimmende neus en te kort geknipt haar. Maar hoe kijkt ze tegenwoordig naar zichzelf in De Spiegel?

 • Lieve Blancquaert: "Ik heb weinig spiegels in huis"

  Mar 11 2022

  Een tip van Lieve om er 's ochtends beter uit te zien in de spiegel? Je lenzen nog niet aandoen, dan zie je alles flou. Christel en Lieve (met lenzen aan) kijken samen naar haar spiegelbeeld.

 • Ben Segers: "Sinds kort groeit er haar uit mijn oor"

  Mar 11 2022

  Hoe gaat hij om met de eerste tekenen van veroudering? Want sinds kort heeft hij last van een 'gekartelde nek' en oorhaar. Hoe voelt dat voor iemand die als puber vaak voor de spiegel stond met een haardroger, een borstel en stylingmousse?

 • Adriaan Van den Hoof: "Ik heb een vertekend zelfbeeld"

  Mar 11 2022

  In zijn hoofd was hij lang een vent van 100 kg met - zoals hij zelf zegt - een dikke kop. Christel Van Dyck laat Adriaan in de spiegel kijken. En dat zorgt voor flink wat weerstand en ook wel hilarische uitspraken.

 • De Spiegel - Trailer

  Mar 09 2022

  Christel Van Dyck kijkt met een bekende gast in De Spiegel. Hoe kijkt iemand die elke dag in beeld komt naar zichzelf? En het leven. Want een spiegel zorgt voor reflectie.