PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

De Voorzitters

In vier afleveringen leiden de vier (oud)-voorzitters van het Vlaams Parlement ons rond door de gangen, hallen, bureaus en achterkamers van het imposant Vlaams parlementsgebouw. Op de plekken die voor hen het meest betekenen, vertellen ze verhalen over geheime besprekingen, ruzies en oprechte emotie, teleurstelling en triomf. Oud-politiek journalist Marc Van de Looverbosch confronteert de voorzitters ook met vier parlementaire antagonisten. Wat hebben ze gemeen? En waar verschillen ze grondig me...more

Afleveringen

 • Voorzitter Norbert De Batselier

  Dec 06 2021

  Norbert De Batselier (Vooruit) was de eerste voorzitter van het rechtstreeks verkozen parlement. Hij deelt zijn ervaringen met Tinne Rombouts (CD&V), in 2004 het jongste parlementslid.

 • Voorzitter Marleen Vanderpoorten

  Dec 06 2021

  Marleen Vanderpoorten (Open-VLD) praat met Sam Van Rooy (Vlaams Belang) over vrije meningsuiting, de invloed van vaders en wat het betekent om ‘liberaal’ te zijn.

 • Voorzitter Liesbeth Homans

  Dec 06 2021

  Huidig voorzitter Liesbeth Homans zoekt samen met haar politieke tegenpool Meyrem Almaci naar hoe hun persoonlijk verleden hun politieke keuzes beïnvloed heeft.

 • Voorzitter Jan Peumans

  Dec 06 2021

  Jan Peumans (N-VA) was tien jaar lang voorzitter met groot respect voor alle overtuigingen. Hij lijkt weinig gemeen te hebben met de dieprode Jos D’haese (PVDA), maar toch delen ze een verleden.

 • Trailer De Voorzitters

  Nov 25 2021

  Er zijn ruzies. Soms teleurstelling. Soms triomf. Vooraan zit één persoon. De voorzitter! Maar wie is hij of zij die alles in goede banen leidt? Oud-politiek journalist Marc Van de Looverbosch gaat op pad door de gangen van het Vlaams Parlement met de vier mensen die het privilege mochten hebben om vooraan te zetelen: Liesbeth Homans, Jan Peumans, Marleen Vanderpoorten en Norbert De Batselier. In gesprek met vier politieke antagonisten. Wat scheidt hen? Wat bindt hen?