PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

De halve marathonpodcast

In de traditie van de Marathoninterviews, waarin al dertig jaar bekende programmamakers live drie uur met een gast in gesprek gaan, voeren jonge radiomakers anderhalf uur lang openhartige en spraakmakende gesprekken met bijzondere gasten.

Afleveringen

 • George Maat - De halve marathon

  Dec 21 2017

  In de traditie van de Marathoninterviews, waarin al dertig jaar bekende programmamakers live drie uur met een gast in gesprek gaan, voeren jonge radiomakers anderhalf uur lang openhartige en spraakmakende gesprekken met bijzondere gasten. In deze aflevering gaat Elmar Veerman in gesprek met George Maat.

 • Theo Loevendie - De halve marathon

  Oct 12 2017

  In de traditie van de Marathoninterviews, waarin al dertig jaar bekende programmamakers live drie uur met een gast in gesprek gaan, voeren jonge radiomakers anderhalf uur lang openhartige en spraakmakende gesprekken met bijzondere gasten. In deze aflevering gaat Tom Klaassen in gesprek met Theo Loevendie.

 • Ancilla van de Leest - De halve marathon

  Oct 05 2017

  In de traditie van de Marathoninterviews, waarin al dertig jaar bekende programmamakers live drie uur met een gast in gesprek gaan, voeren jonge radiomakers anderhalf uur lang openhartige en spraakmakende gesprekken met bijzondere gasten. In deze aflevering gaat Elmar Veerman in gesprek met Ancilla van de Leest.

 • Tofik Dibi - De halve marathon

  Sep 27 2017

  In de traditie van de Marathoninterviews, waarin al dertig jaar bekende programmamakers live drie uur met een gast in gesprek gaan, voeren jonge radiomakers anderhalf uur lang openhartige en spraakmakende gesprekken met bijzondere gasten. In deze aflevering gaat Atze de Vrieze in gesprek met Tofik Dibi.

 • Hajar Alariachi - De halve marathon

  Sep 21 2017

  In de traditie van de Marathoninterviews, waarin al dertig jaar bekende programmamakers live drie uur met een gast in gesprek gaan, voeren jonge radiomakers anderhalf uur lang openhartige en spraakmakende gesprekken met bijzondere gasten. In deze aflevering gaat Jonathan Maas in gesprek met Hajar Alariachi.

 • Sywert van Lienden - De halve Marathon

  Jul 17 2016

  In deze Halve Marathon een interview van Abdou Bouzerda met politiek commentator en activist Sywert van Lienden.

 • Remco Andersen - De halve marathon

  Jun 05 2016

  De VPRO-radio introduceert een nieuwe podcast-serie: de halve marathon-interviews. In de traditie van de marathon-interviews, waarin al meer dan 25 jaar bekende programmamakers live drie uur met een bijzondere gast in gesprek gaan, voeren jonge radiomakers anderhalf uur lang openhartige gesprekken met jonge spraakmakende gasten. In deze serie een journalist, een fotograaf en een politiek commentator. Deze aflevering: Journalist Remco Andersen 'Ik heb mijn laatste oorlog gehad', kopte zijn a...more

 • Lil' Kleine - De halve marathon

  Feb 11 2016

  Halve-marathon interview voor vpro podcast en vpro.nl van Lil' Kleine, in gesprek met 3voor12journalist Atze de Vrieze.

 • André Manuel - De halve marathon

  Feb 07 2016

  Een goeie Tukker is geen motherfucker’. Dat zegt André Manuel, Twent in hart en nieren. En cabaretier, zanger, schrijver, acteur en deelnemer aan De Slimste Mens. Dertig jaar geleden richtte hij het bandje Principieel Gelul op. Maatschappijkritisch was dat, en eigenlijk is André Manuel dat nog steeds. Bijvoorbeeld toen Willem-Alexander zijn verloofde kwam laten zien aan Overijssel, en Manuel op zijn beurt zijn piemel liet zien. Zijn manier om de discussie over de afschaffing van het koningshuis ...more

 • Fouad Laroui - De halve marathon

  Jan 31 2016

  De VPRO-radio introduceert een nieuwe podcast-serie: de halve marathon-interviews. In de traditie van de marathon-interviews, waarin al meer dan 25 jaar bekende programmamakers live drie uur met een bijzondere gast in gesprek gaan, voeren jonge radiomakers anderhalf uur lang openhartige en spraakmakende gesprekken met een dichter, rock-en-roller en een directeur van de open state foundation. Aflevering 4: Fouad Laroui “Ik hou van je” waren de eerste woorden die de uit Marokko afkomstige Foua...more

 • Arjan El Fassed - De halve marathon

  Jan 08 2016

  De VPRO-radio introduceert een nieuwe podcast-serie: de halve marathon-interviews. In de traditie van de marathon-interviews, waarin al meer dan 25 jaar bekende programmamakers live drie uur met een bijzondere gast in gesprek gaan, voeren jonge radiomakers anderhalf uur lang openhartige en spraakmakende gesprekken met een dichter, rock-en-roller, directeur en modekoningin. Je kent ze wel, die tweets die politici bij nader inzien toch liever verwijderen. Dat zijn nu precies de meest interessa...more

 • Dennis Weening - De halve marathon

  Dec 31 2015

 • Ellen Deckwitz - De halve marathon

  Dec 28 2015

  De Marathoninterviews zijn afgelopen, maar niet getreurd: we gaan online verder met lange gesprekken en levensverhalen. We trappen af met dichter Ellen Deckwitz. Het grote publiek herkent haar als finalist-in-lotushouding van De Slimste Mens, maar Ellen Deckwitz is in de eerste plaats dichter. Ze won al vele belangrijke prijzen met haar bundels. Luister nu naar het Halve Marathon-interview met Ellen Deckwitz.

 • De halve marathons - promo

  Dec 18 2015

  Waren de Marathoninterviews niet genoeg voor je? Vier jonge radiomakers nemen het stokje over (en doen de helft). Anderhalf uur lang openhartige en spannende gesprekken met een dichter, rock-en-roller, directeur en modekoningin.