PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Een Betere Podcast

In Een Betere Podcast gaat Talitha Muusse op zoek naar hoop voor een duurzame wereld. In elke aflevering praat ze met een bekende denker of doener uit de wereld van duurzaamheid. Wat kan Talitha leren van hun ervaringen en hoe houden zij hoop houden op een betere wereld?

Afleveringen

 • #10 - Wat gebeurt er als je Marije van der Made uitnodigt?

  Jan 03 2021

  In de laatste aflevering van Een Betere Podcast praat Talitha Muusse met Marije van der Made, bekend van het YouTubekanaal 'Wat gebeurt er als...?' Met haar video's probeert Marije haar kijkers te inspireren om duurzaam te leven. Zo draagt ook zij haar steentje bij aan een betere wereld.

 • #9 - Boer Jan Huijgen is een voorbeeld voor andere boeren

  Dec 27 2020

  De aflevering van Een Betere Podcast is opgenomen tussen de koeien. Op de Eemlandhoeve praat Talitha Muusse met boer Jan Huijgen. Jan is boer en filosoof en weet zijn levensvisie om te zetten in een boerenbedrijf waar goed gezorgd wordt voor mens, dier en wereld.

 • #8 - Volgens Herman Wijffels moeten we op zoek naar een nieuwe balans

  Dec 20 2020

  In deze aflevering van Een Betere Podcast praat Talitha Muusse met Herman Wijffels. In zijn werkzame leven bekleedde hij veel belangrijke functies, maar tegenwoordig zet hij zich vooral in voor een betere wereld. In zijn boek De Gulden Snede vertelt hij hoe die wereld eruit zou moeten zien. Talitha en Herman gaan in gesprek over de nieuwe balans en hoopvolle vergezichten.

 • #7 - We gaan van het aardgas af. Maar waarom eigenlijk?

  Dec 13 2020

  Talitha Muusse praat in deze aflevering van Een Betere Podcast met Sanne de Boer. Zij schreef het boek "De energietransistie uitgelegd." En dat uitleggen is nodig, want er is veel onduidelijkheid over dit belangrijke proces. Tijd voor een heldere uitleg!

 • #6 - Diederik Samsom: van de rubberboot van Greenpeace naar de Europese Commissie

  Dec 06 2020

  In deze aflevering van Een Betere Podcast praat Talitha Muusse met Diederik Samsom. In zijn jonge jaren blokkeerde hij met een rubberbootje de walvisvaarder. Tegenwoordig werkt hij voor Frans Timmermans bij de Europese Commissie. Dat werk is een stuk minder spannend, maar hiermee heeft hij wel veel meer inlvloed.

 • #5 - Jaap Korteweg ging van jager naar vegetarische slager

  Nov 29 2020

  In aflevering 5 van Een Betere Podcast praat Talitha Muusse met Jaap Korteweg. De man achter de Vegetarische Slager heeft inmiddels een nieuw plan: melk maken van gras, maar zonder koe. Jaap en Talitha praten over Jaaps verleden als boer, hoe de beste slager van Nederland dacht over de vegetarische slager en wat Jaaps visie is voor de toekomst.

 • #4 - Op Antarctica voelde Louise Vet zich één met de natuur

  Nov 23 2020

  Talitha Muusse praat met biologe en ecologe Louise Vet. Zij adviseert politici, multinationals en regeringsleiders over natuur, milieu en biodiversiteit. Gelukkig kan zij ook nog gewoon van de natuur genieten. Of dat nou in Wageningen of op Antarctica is.

 • #3 - Reinier van den Berg maakt ingewikkelde klimaatproblemen begrijpelijk

  Nov 15 2020

  Jarenlang presenteerde Reinier van den Berg het weer op RTL. Begin 2018 besloot hij voor zichzelf te beginnen om meer te kunnen betekenen in de strijd tegen klimaatverandering. Maar ondanks dat hij niet meer elke dag op tv is, is zijn werk in de kern nog steeds hetzelfde: grote problemen behapbaar maken.

 • #2 - De Jonge Klimaatbeweging staat op haar duurzame strepen

  Nov 08 2020

  In deze aflevering van Een Betere Podcast praat Talitha Muusse met Werner Schouten, voorzitter van de Jonge Klimaatbeweging. Hij belde ooit Ed Nijpels om te vertellen dat de Jonge Klimaatbeweging zich terug trok uit het Klimaatakkoord. Als het moet, dan gaat de voorzitter van de Jonge Klimaatbeweging op zijn strepen staan. Maar liever denkt hij constructief mee. Bijvoorbeeld over een klimaatautoriteit, die de politiek aan zijn duurzame beloften herinnert. Want zijn missie is duidelijk: de stem v...more

 • #1 - Lowlands bouwt een carport van 90.000 zonnepanelen

  Nov 01 2020

  Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg probeert Lowlands op alle vlakken duurzaam te maken. In de eerste aflevering van Een Betere Podcast vertelt hij aan Talitha Muusse over de ambities van het festival. Een carport van 90.000 zonnepanelen moet straks het hele terrein van stroom voorzien. En als daarmee de stroomkosten omlaag gaan, kan de prijs van je ticket dan misschien ook omlaag?

 • Vanaf zondag 1 november: Een Betere Podcast

  Oct 26 2020

  Vanaf zondag 1 november verschijnt hier de nieuwe serie van de EO en NPO Radio 2: Een Betere Podcast waarin Talitha Muusse praat met denkers en doeners uit de wereld van duurzaamheid.