PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Hoe doe je dat nou? De Podcast

Tyeisha Zoro en Bram Ekkel gaan in gesprek met inspirerende personen of bespreken zelf een specifiek thema hoe dit in hun eigen leven speelt. Ze brengen praktische verhalen en tips hoe je anno 2022 (jong) christen kan zijn. Om de week op de donderdag zal er een nieuwe aflevering verschijnen. Abonneer je daarom gelijk in jouw favoriete podcastapp om up to date te blijven en niks te missen. Volg ons ook op Instagram en/of Facebook voor meer praktische tips en inspirerende teksten. @Hoedoejedatnou...more

Afleveringen

 • S03E03: 'Dienen in de kerk' - Gerro Verkerk

  Oct 20 2021

  In deze aflevering gaan we in gesprek met Gerro Verkerk (26 - Amsterdam), Youth leader bij Hillsong Amsterdam. Met hem gaan we in gesprek over het onderwerp 'Dienen in de kerk'. Wat betekend het om te dienen in de kerk en op welke manieren kan je allemaal dienen? Gerro komt met praktische tips hoe jij in je bestemming kan gaan wandelen en erachter kan komen welke functie je mag gaan vervullen binnen de gemeente waar je geplant bent!

 • S03E02: 'Een Christelijk tussenjaar nemen...' - Amber van Wijngaarden

  Sep 29 2021

  Deze week gaan we in gesprek met Amber van Wijngaarden (20 - Genk). We gaan in gesprek over het onderwerp 'Een Christelijk tussenjaar nemen...' Amber heeft in haar tussenjaar deelgenomen aan een programma van Youth for Christ en verteld over haar ervaringen. We hebben het daarnaast wat deze ontwikkeling later met haar heeft gedaan in haar relatie met God en geven praktische tips hoe jij eventueel een CHristelijk tussenjaar kan pakken!

 • S03E01: 'Christen zijn' - Jolien Kooijman

  Sep 15 2021

  "Écht respect dat jij kan geloven! Ik zou het niet kunnen...." Een reactie die wij persoonlijk best vaak krijgen als we in gesprek gaan met niet gelovigen. Deze aflevering gaan we daarom samen met Jolien Kooijman in gesprek over hoe het nu is om (jong) Christen te zijn. Jolien heeft een boek uitgebracht 'Gezegend is zij' waarin ze vragen beantwoordt voor jonge vrouwen die dagelijks een keuze voor Jezus willen maken, maar niet precies weten hoe dat moet. Meer weten en/of bestellen?  https://...more

 • S02E17: 'Aan de bel trekken als het nodig is' - Claudia Boakye

  May 20 2021

  In honor of Mental Health Awareness Month verteld Claudia Boakye deze podcastaflevering over hoe zij onverwachts te maken kreeg met PTSS en, hoe God haar hiervan genezen heeft. Ze deelt haar verhaal en spoort jou tegelijkertijd aan om aan de bel te trekken als dit nodig is. Ze verteld wat haar in deze periode heeft geholpen en breekt daarmee de stilte rondom mentale gezondheid.

 • S02E16: 'Omgaan met negatieve gevoelens' - Jesse Landoulsi

  May 06 2021

  Vandaag in de podcast Jesse Landoulsi waarbij we gaan praten over hoe om te gaan met negatieve gevoelens. Deze maand is het Mental Health Awareness Month. Een maand waarbij we het stigma van het verborgen houden over problemen met je mentale gezondheid willen doorbreken en er op deze openlijke manier mee naar buiten treden. Jesse Landoulsi verteld over zijn ervaringen hoe hij hier mee te maken heeft gehad, maar ook hoe hij de draad weer samen met God heeft opgepakt.

 • S02E15: 'Doei zeggen tegen de zonde' - Timo Meijs

  Apr 26 2021

  In deze podcast gaan we in gesprek met Timo Meijs over het onderwerp 'Doei zeggen tegen de zonde.' Hij deelt met ons zijn strijd tegen de zonde maar, neemt ons ook mee in zijn overwinning. Daarnaast geeft hij goede tips mee over hoe jij deze strijd aan kan gaan én ‘m kan overwinnen!

 • S02E14: 'Wandelen in je bestemming' - Reyer

  Apr 07 2021

  In gesprek met Reyer gaan we het hebben over hoe je gaat wandelen in je bestemming. Reyer verteld over zijn periode toen hij in een burn-out zat en hoe hij hier uit is gekomen. Hoe gaan we om met alle kansen die we krijgen en weten we wanneer we 'ja' of 'nee' moeten zeggen. 

 • S02E13: Christelijk Tinderen & happy single zijn' - Tyeisha & Bram

  Mar 24 2021

  Deze week gaan we het hebben over Christelijk Tinderen & happy single zijn. Wij vertellen over onze ervaringen in de liefde en de betrokkenheid van God hierbij. We bespreken welke keuzes wij hebben gemaakt om nu vol verwachting op God te wachten. Daarnaast geven we praktische tips over hoe jij jezelf ready kan maken voor een relatie en, hoe je dit bij God kenbaar mag maken.

 • S02E12: 'Je dromen waarmaken' - Don Ceder

  Mar 10 2021

  In deze podcast gaan we in gesprek met advocaat en politicus Don Ceder. Dit jaar staat hij op de kandidaatlijst van de ChristenUnie voor de Tweede Kamer verkiezingen. We praten met hem over het onderwerp 'Je dromen waarmaken'. Hij verteld hoe zijn passie zijn werk is geworden en dat alles mogelijk is als je er samen met God voor gaat.

 • S02E11: 'Je liefdesleven aan God overlaten' - Yoëlla Pullen

  Feb 24 2021

  In deze podcast gaan we in gesprek met Yoëlla Pullen (22 - Zwolle). We gaan in gesprek over het onderwerp 'Je liefdesleven aan God overlaten.' Wat heeft Yoëlla gedaan om God te betrekken in dit proces, en welk positieve gevolgen heeft dit nu ze samen zijn? 

 • S02E10: 'Je eigen keuze maken voor God' - Phebe de Zwart

  Feb 10 2021

  In deze episode gaan we in gesprek met Phebe de Zwart (17 - Brunssum). Phebe verteld over hoe zij als 'dochter van de voorganger' gewoon bij haarzelf is gebleven en haar eigen keuze voor God heeft gemaakt.

 • S02E09: 'Je laten dopen' - Zoe Buchheim

  Jan 27 2021

  Deze week gaan we in gespreek met Zoe Buchheim (19 - Kerkrade). Ze heeft zich half Oktober laten dopen bij Resound Church Parkcity en verteld hoe ze tot deze keuze is gekomen en wat haar beleving van die dag was.  Daarnaast vertellen Tyeisha & Bram over hun doop en geven we praktische tips als je ook over deze stap aan het nadenken bent. 

 • S02E08: Vasten - Tyeisha & Bram

  Jan 13 2021

  Vandaag doen we het sober aan. Tyeisha & Bram gaan vandaag het onderwerp 'vasten' bespreken. Wat is de essentie van het vasten en wat kan jij vooral doen met het vasten. Daarnaast vertellen we onze ervaringen over onze tijd met vasten en wat het ons in die tijd gebracht heeft.

 • S02E07: Eindejaarsspecial - Tyeisha & Bram

  Dec 29 2020

  In deze aflevering blikken we terug op het afgelopen jaar. We gaan terug naar het moment waarop het idee ontstond om een podcast te maken, en hoe dit uiteindelijk leidde tot 'Hoe doe je dat nou? De Podcast'. We hebben het over onze favoriete afleveringen, en gaan daarnaast in op wat 2020 met ons privé gedaan heeft en wat we hieruit kunnen leren voor 2021. En het mooiste nieuws: we gaan in 2021 gewoon door!

 • S02E06: Een kerk vinden die bij je past - Alfonso Ndongala

  Dec 21 2020

  In deze aflevering gaan we in gesprek met Alfonso Ndongala (24 jaar - Tilburg) Op dit moment gaat hij naar CLC Tilburg maar is eerder van kerk geswitcht. We praten met hem hoe hij deze switch ervaren heeft en welke uitwerkingen op zijn leven hebben gehad. Hoe vindt je een kerk die bij je past?

 • S02E05: Ondanks teleurstelling toch Gods plan accepteren? - Steven Voogt

  Dec 02 2020

  In deze aflevering te gast: Steven Voogt (19 - 's Hertogenbosch). We gaan met hem in gesprek over hoe om te gaan met teleurstelling doordat God een ander plan met je leven heeft. Daarnaast hebben we het over ons gemeenschappelijk gemis van Toy-Story 4 in ons leven, De liefde voor Afrikaans eten en de ervaringen van de fashion week in Londen.

 • S02E04: Een man worden naar Gods hart - Remco de Zwart

  Nov 18 2020

  In deze aflevering hebben we Remco de Zwart te gast waarin hij verteld hoe hij zijn jeugd is geweest en uiteindelijk een man naar Gods hart is geworden, ondanks zijn eigen struggles en de undercoveractie voor Jezus die hij heeft gehad. 

 • S02E03: Je creativiteit kwijt kunnen in je geloof - Jolien Kooijman

  Nov 04 2020

  Samen met Jolien Kooijman (21 - Eindhoven) gaan we in deze aflevering op zoek naar hoe je je creativiteit voor God kan inzetten en welke mooie kansen om over je geloof te praten hiermee ontstaan. 

 • S02E02: Evangeliseren - Maarten Middelveld

  Oct 21 2020

  Samen met Maarten Middelveld praten we over de essentiële kenmerken van evangeliseren, zijn avontuur in Zimbabwe en over wat jij in je eigen omgeving kan doen om het Woord van God te verspreiden!

 • S02E01: Je laten vormen door God - Bo Boekhorst

  Sep 09 2020

  Ook in het 2e seizoen blijven wij op zoek gaan hoe je dat nu doet, Christen zijn. Vandaag gaan we in gesprek met Bo Boekhorst (20 jaar). Bo is op haar 18e tot bekering gekomen en verteld over de vorming die God door haar heen deed bij haar bekering.

 • S01E05: 'Lees je bijbel, bid elke dag'

  Jul 15 2020

  Het is zomer, en daarom verspreid over de zomer 2 zomerspecials. Geen gasten, maar wel Tyeisha en Bram die reageren op stellingen rondom een thema. Vandaag: bidden en bijbel lezen.

 • S01E04: Vriendschappen bouwen - Myrna Dorff

  Jun 26 2020

  Samen met Myrna Dorff gaan we onderzoeken wat de waarde van een vriendschap is en delen we onze ervaringen met vriendschappen.

 • S01E03: Niet getrouwd, niet verloofd maar wel verliefd - Nyomi & Manoah

  Jun 02 2020

  Samen met Nyomi en Manoah gaan we onderzoeken hoe het is om als Christen een relatie te hebben. Hoe kijken Nyomi en Manoah naar deze periode van hun leven en waar lopen ze tegenaan?

 • S01E02: Van de wereld naar de Kerk - Musa

  May 20 2020

  Samen met Musa gaan we onderzoeken hoe je van de wereld naar de kerk gaat. Hoe is deze verandering van leven voor hem geweest en hoe bewandel je dit pad anno 2020?

 • S01E01: Introductie door Tyeisha en Bram

  May 06 2020

  Tyeisha en Bram leggen uit wat ze met de podcast gaan doen en delen daarnaast hun verhaal hoe zij in het geloof staan.

 • Trailer: Hoe doe je dat nou? De Podcast

  May 01 2020

  Tyeisha en Bram gaan onderzoeken hoe je anno 2020 Christen kan zijn.