PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Ik Weet Het Ook Niet

Ik Weet Het Ook Niet is de podcast waar gasten iets interessants komen vertellen en ik dan de hele tijd 'ja ja ja' zeg en net doe alsof ik er ook wat van weet.

Afleveringen

 • 063 We zijn te dom (met Michael Cervino)

  Sep 28 2020

  Met Michael praat ik over Baudrillard en Vervaeke. De belangrijkste vraag blijft open: wat moet je doen met je leven? Support deze podcast via http://www.ikweethetookniet.nl

 • 062 Afrika (met Pie Aerts)

  Aug 23 2020

  Fotograaf Pie Aerts zette onlangs een fundraiser op ten behoeve van African Parks, een NGO die zich inzet voor (de mensen in) parken in Afrika, die vooral de laatste maanden ernstig zijn getroffen door het wegblijven van toeristen, die doorgaans met hun uitgaven ervoor zorgen dat natuur beheerd kan worden. De fundraiser is simpel: door het kopen van een print van wildlife van bekende en minder bekende natuurfotografen, steun je met het volledige aankoopbedrag African Parks. En je houdt er dus ze...more

 • 061 Dodo's, Mars en ouderdom genezen (met Joey van Koningsbruggen)

  Feb 26 2020

  Met Joey praatte ik over zijn voornemen om de dodo, een soort duif, terug te brengen van weggeweest (lees: uitgestorven). Dat kan. Het kost alleen wat tijd en geld. En daarna gaat het over Mars (de planeet, niet de snack) en het genezen van ouderdom. En achteraf zou ook alles een grote grap kunnen zijn.

 • 060 Natte doekjes (met Michael Droog)

  Jan 05 2020

  Ik nodigde Guy Droog en Michael Cervino uit voor mijn oudejaarspodcast en we bespraken bosbranden en Instagram en alles daarbuiten en besloten het gesprek met natte doekjes.

 • 059 The Game Changers review (met Saraï Pannekoek)

  Dec 15 2019

  Ik vroeg Saraï om de Netflixdocumentaire The Game Changers te reviewen. Dat had drie redenen: veel mensen vroegen erom, onze vorige review van een documentaire (What The Health) is goed beluisterd en ik wilde zelf heel graag vertellen hoe saai zulke documentaires inmiddels zijn. 2020 wordt echt het jaar waarin we nog steeds normaal gaan doen he?

 • 058 Pijn en kast (met Wouter Middelbos)

  Dec 08 2019

  Wouter Middelbos is kast maar ook een boekenlezende twijfelaar net als ik. Hij leidt personal trainers op en geeft zelf ook personal training. Wouter is zodoende iemand die mij kan bijpraten over de belangrijkheid van krachttraining, maar uiteindelijk wordt het ook een boekreview van de boeken van Taleb en Manson.

 • 057 Drive (met Mark Tuitert)

  Dec 01 2019

  Als mede-lid van de Nassim Taleb Fanclub is Mark Tuitert bij voorbaat al een prima gesprekspartner. We praten in deze podcast over de verschillen tussen het focussen in topsport en het jack-of-all-trades-principe bij ondernemen. Was leuk. Luister maar.

 • 056 Wintersporten in gekke landen (met Peter Hofman)

  Nov 10 2019

  Peter organiseert wintersportreizen naar allemaal bijzondere landen. Dat doet hij om daar lokale ondernemers te helpen en tegelijkertijd wintersporters een ervaring te bieden die even wat anders is dan een weekje in de Alpen.

 • 055 De man met een list (met Marc Köhlbrugge)

  Nov 03 2019

  Marc Köhlbrugge is bedenker en oprichter van Betalist (wat overigens een lijst is van lijsten maar ook een list) en WIP, wat Work In Progress betekent. En Marc is ook een classic nerd, dus dat is altijd goed.

 • 054 ff zeiken (met Carmen Felix)

  Oct 26 2019

  Online moppersmurfin Carmen Felix schreef het boek Je kunt het ook nooit goed doen en dat was de aanleiding van dit gesprek, maar het ging niet per se de hele tijd over dat boek. Wel was het gewoon klassiek millennialgezeik. Dus doe er je voordeel mee.

 • 053 Dingen maken voor geld (met Stefan de Groot en Daniël van Leeuwen)

  Oct 20 2019

  Stefan vond dat makers moeten kunnen worden beloond door volgers, fans en andere sympathieke mensen en richtte zodoende petje.af op. Daar was Daniël wel bij. En ik inmiddels ook. Maar het begint waar de vorige podcast was geëindigd, bij sjamanisme...

 • 052 Sjamanisme en verder evidence-based (met Saraï Pannekoek)

  Oct 13 2019

  Silver member Saraï komt in deze podcast uitleggen hoe evidence-based wetenschap (met bewijzen en rationeel redeneren enzo) met sjamanisme (met natuurgeesten en trommels enzo) samen kan gaan.

 • 051 Video games zijn kunst (met Samuel Hubner Casado)

  Oct 06 2019

  Samuel is gamejournalist en de ideale persoon om allemaal vragen te stellen over waarom video games zo vet zijn.

 • 050 Regels en routines (met Lucas Reinds)

  Sep 29 2019

  Lucas is grafisch ontwerper en auteur (en illustrator) van het boek Hoofdlijnen, waarin hij zelfhulpboeken samenvat in tekeningen. In deze podcast praten we over regels, routines en ook een beetje over God.

 • 049 Frikandel Lokaal Speciaal (met Wilbert van de Kamp)

  Sep 13 2019

  Met Wilpret praatte ik over frikandellen met lokale ui, stikstof, voedselzandlopers en afvalproblemen van McDonald's.

 • 048 Wat doet Coca-Cola toch allemaal? (met Kirsten van Zandwijk)

  Jul 09 2019

  Stel, je bent Public Affairs, Communications & Sustainability director bij Coca-Cola Nederland. Dan wil ik met je podcasten over bijvoorbeeld duurzaamheid. En dat gebeurde dus.

 • 047 Solo Reizen (met Liesbeth Rasker)

  Jul 02 2019

  Liesbeth schreef het boek Solo Reizen (met spatie, om er een werkwoord van te maken in plaats van een zelfstandig naamwoord) en dat was al genoeg reden om te gaan podcasten dus luister.

 • 046 21 dagen niet klagen (met Kevin Weijers)

  Jul 01 2019

  Kevin schreef een boek en toen weer niet en toen weer wel. Het heet 21 dagen niet klagen en nog 33 experimenten voor een verfrissende blik op je werk en je leven. Vet lange titel, maar dat moet hij weten. Kevin is een prachtige baas en een goede schrijver. Meer redenen had ik niet nodig om deze vriend van de show weer uit te nodigen.

 • 045 Fotowereldreizen (met Pie Aerts)

  Jun 20 2019

  Pie Aerts maakte een reis van 18 maanden rond de wereld om het snijvlak tussen mensen en dieren te fotograferen. Daar maakte hij bovendien een boek over en dat heet Tales from the Roads Less Traveled. Check het hier: https://www.mendo.nl/product/tales-from-the-roads-less-traveled/

 • 044 Zin en schaduw (met Michael Cervino)

  Apr 27 2019

  Michael legt me in deze podcast het verschil tussen ego en schaduw uit, maar we hebben het vooral over waarom mensen zo zwak zijn en hoe en waarom je dat kunt erkennen.

 • 043 Dertigersdilemma's (met Nienke Wijnants)

  Mar 31 2019

  In deze podcast praat ik met Nienke Wijnants over haar boek Twintigerstwijfels & Dertigersdilemma's en de inmiddels twintig jaar oude vraag of millennials verwend (ja) of verwend (nee) zijn. En we hebben het ook over het belang van Sartre, authenticiteit en autonomie om je dilemma's te begrijpen (niet om ze op te lossen).

 • 042 Twitter (met Carmen Felix)

  Mar 19 2019

  In deze podcast met Carmen Felix praten we over waarom Twitter zo lekker is om te zeiken op Nederlandse subculturen maar waarom het tegelijk allemaal niet zoveel voorstelt. En over chillen.

 • 041 Dooie kamerplanten (met Jelmer de Boer)

  Mar 12 2019

  In deze podcast is Jelmer de Boer te gast die komt praten over z'n nieuwe boek Handboek voor mensen die hun kamerplanten altijd dood laten gaan, die je overigens kunt bestellen op www.plantenboek.nl. Topgozer.

 • 040 Influencermarketing (met Twan Elfers)

  Dec 30 2018

  Twan heeft met New Kith een influencermarketingbureau maar dat is eigenlijk een lelijke naam. Waarom? Luister maar.

 • 039 Bijna Niks Moeten (met Lianne Keemink)

  Dec 30 2018

  Lianne schreef het boek Je moet (bijna) niks en ik vroeg me af waarom zij het allemaal zo goed weet als dertiger en dat kwam ze vrij aardig vertellen.

 • 038 Ratjetoe (met mezelf)

  Nov 17 2018

  Ik heb het over tv-schermen, de NS en m'n fiets.

 • 037 Een boek en een kalender (met mezelf)

  Nov 17 2018

  Gaat alleen maar over Thuisblijven is duurder behalve de laatste tien minuten. Die gaan over een fantastische kalender.

 • 036 Dorpje bouwen (met Max de Vries)

  Nov 09 2018

  Ik wil met Max een dorp in een bos bouwen en jullie moeten ons helpen. Maar kijk maar even. En luister, ook.

 • 035 Weet je wat ook kut is? (met mezelf)

  Nov 09 2018

  Was ziek en kon me dus een tijdje opwinden over vanalles. Dat zette ik op een lijstje en ging er een uur over praten.

 • 034 Slimmer werken (met Rick Pastoor)

  Oct 23 2018

  Rick Pastoor is 'binnenbaas' bij Blendle maar dat moet hij weten. Ook schreef hij een boek dat Grip heet (check www.gripboek.nl) dat gaat over slimmer werken. Planningen en doelen en structuur enzo. Interessant, want ik krijg daar soms jeuk van. Na dit gesprek minder.

 • 033 Fit zijn (met Arie Boomsma)

  Aug 29 2018

  Arie schreef het boek Fit en dat vond ik mooi dus gingen we podcasten.

 • 032 Goede bedrijven, slechte bedrijven (met Max de Vries)

  Aug 25 2018

  We gingen praten over bedrijven en wanneer service goed is en wanneer niet.

 • 031 Weer alleen (met mezelf)

  Aug 07 2018

  Was weer alleen.

 • 030 Met mezelf (met mezelf)

  Jul 27 2018

  Guy ging een taxibedrijf beginnen dus ging ik maar zelf podcasten. Luister maar.

 • 029 Omdat het kan (met Guy Droog)

  Jul 27 2018

  Guy en ik wilden weer marathonpraten en aldus geschiedde. Podcast heb je al geluisterd bij Guy dus luister de volgende maar.

 • 028 Humor voor te lache (met Max de Vries)

  Jul 21 2018

  Max is boos dat humor in het gedrang komt omdat iedereen altijd zo snel op z'n/d'r pik/kut getrapt is. Vind ik ook. Dus gesprek.

 • 027 Voetbal analyseren (met Pieter Zwart)

  Jul 15 2018

  Pieter Zwart is één van de weinige voetbalanalytici die feiten en cijfers gebruikt om uitspraken te doen over wedstrijden, spelers, teams en competities. En daarmee is hij direct een uitzondering. Ook schrijf hij het boek De val van Oranje en dat waren allemaal mooie aanleidingen om te podcasten.

 • 026 NPO en YouTube (met Bram de Wijs)

  Jul 14 2018

  Bram werkt bij de NPO en maakt toffe video's op Youtube en dat was al genoeg gespreksstof. Maar we hebben het ook vooral waarom het jammer is dat er overal reclame is en wat voor problemen dat bijvoorbeeld veroorzaakt bij de NPO. En op Youtube. En hoe het beter kan. Luister maar even.

 • 025 Minimalisme en duurzaamheid (met Jelle Derckx)

  Jul 13 2018

  Jelle schreef het boek Verlangen naar Minder of minimalisme en ik vroeg me af of er mensen te wachten zitten op weer een boek over minimalisme en hij legt uit waarom wel/niet dus luister vooral.

 • 024 De beste crossfitter van Nederland (met Jeremy Reijnders)

  Jun 19 2018

  Jeremy is crossfitter (best behoorlijk ook) en vegan, maar dat moet hij allemaal zelf weten. We praten over z'n leven, trainingen en voorbereidingen op de Crossfit Games in de Verenigde Staten. Leuk? Ja.

 • 023 Seks en Marx (met Cesar Majorana)

  Jun 17 2018

  Cesar won onlangs The Best Social Award voor zijn Instagramaccount @waaromvloggersjanken en opende in zijn bedankspeech de discussie met onder andere RTL MCN over het gebruik van seks als manier om jonge kijkers aan te spreken (en advertising te verkopen). Nouja, daar wilde ik wel over praten.

 • 022 Backpacken (met Liesbeth Rasker)

  Jun 05 2018

  Liesbeth schreef een boek over reizen maar voor de rest is ze wel normaal. In de podcast praten we over het boek vooral. Dus luister maar.

 • 021 Thuis zonder huis (met Iris Schlagwein)

  Jun 01 2018

  Iris heeft geen huis maar is niet dakloos. Ze past al een aantal jaar op huizen van anderen en heeft zo enorm lage woonlasten. Dat geeft haar best wat vrijheid. Dus daarom praten we erover.

 • 020 Alweer Guy Droog (met Guy Droog dus)

  May 24 2018

  Guy Droog kwam weer langs en we hadden het weer over de optimale eiwitinname, branding en intermittent fasting.

 • 019 Verslaving en schrijven (met Klaas Boomsma)

  May 15 2018

  Klaas vertelt over zijn werk als schrijver en tegelijk over zijn alcohol- en drugsverslaving. Het is een vrij chronologisch verhaal met volgens mij een best happy end.

 • 018 Ouderdom vertragen (met Paul Bosma en Thomas Kos)

  Oct 20 2017

  Paul Bosma legt met uit dat je ouder wordt door niet meer te trainen in plaats van dat je niet meer traint omdat je ouder wordt. En Thomas is er ook. Want zijn vader is oud en doet aan krachttraining. En hij is altijd op vrijdag vrij en hij had niets te doen.

 • 017 Kevin interviewt Jelmer (met Kevin Weijers dus)

  Oct 17 2017

  Kevin wilde graag het experiment uitvoeren dat hij mij ging interviewen want hij schrijft een boek over experimenten en ik schrijf ook een boek dus dat kan mooi. We praten over schrijven, bloggen, geen wekkers, boeken, gelukkig worden, skateboarden en puzzelen. Of zeg je puzzelen?

 • 016 Branding, Marketing en Boeken (met Guy Droog)

  Sep 20 2017

  In deze aflevering van Ik Weet Het Ook Niet praat ik met Guy Droog over branding, makerting en boeken. De volgende onderwerpen komen aan bod: blockbusters, schrijven, boeken, Partij voor de Dieren, bitcoins, stoïcisme, Tim Ferriss en sushi.

 • 015 Aspartaam & Aardappelen (met Paul Bosma)

  Aug 02 2017

  In deze aflevering van Ik Weet Het Ook Niet praat ik met Paul Bosma over aspartaam en aardappelen. De volgende onderwerpen komen aan bod: waarom mensen zo emotioneel verbonden zijn met losse voedingsmiddelen, zoete en 'gewone' aardappelen, fodmaps, glutenallergie en konijnen.

 • 014 Gratis First Class vliegen (met Valentijn Kuperus)

  Jul 31 2017

  In deze aflevering van Ik Weet Het Ook Niet praat ik met Valentijn Kuperus over business en first class vliegen. Want dat kan hij namelijk heel erg goed. En hij betaalt er bizar weinig voor. Ken je die mensen die zogenaamd 'travel hacken'. Hij is het epitoom van deze hobby. Luister maar. De volgende onderwerpen komen aan bod: hoe je zo goed mogelijk miles spaart, hoe je zo goed mogelijk miles gebruikt, travel hacking, hoe je altijd business en first class vliegt en de dreamliner van Etihad.

 • 013 Krachttraining (met Jorden Bres)

  Jul 30 2017

  In deze aflevering van Ik Weet Het Ook Niet praat ik met Jorden Bres over krachttraining en dan met name het belang ervan, voor iedereen. De volgende onderwerpen komen aan bod: krachttraining, krachttraining, krachttraining en krachttraining.

 • 012 What The Health Review (met Saraï Pannekoek)

  Jul 26 2017

  In deze aflevering van Ik Weet Het Ook Niet praat ik met Saraï Pannekoek over de documentaire What The Health die onder andere op Netflix te zien is. De volgende onderwerpen komen aan bod: duurzaamheid, verslavende kaas, eieren, sigaretten, veganisme, vegetarisme, Rich Roll en vitamine B12.

 • 011 Hoe word je piloot? (met Levi van Kempen)

  Jul 12 2017

  In deze aflevering van Ik Weet Het Ook Niet praat ik met Levi van Kempen over hoe vet zelf vliegen is, als je piloot bent dus. De volgende onderwerpen komen aan bod: Kinderen voor Kinderen, kickdammen, Kuifje en natuurlijk vliegen.

 • 010 Balanceren in het water (met Johan Kenkhuis)

  Jul 10 2017

  In deze aflevering van Ik Weet Het Ook Niet praat ik met Johan Kenkhuis over zwemmen in het algemeen en als metafoor voor het leven. De volgende onderwerpen komen aan bod: slachthuizen, brommer rijden, uit de kast komen, Olympische Spelen, balans vinden in het leven, personal zwemtraining, beter worden en Raimon Sluiter.

 • 009 Twee Senior Fitgirls (met Guy Droog)

  Jul 05 2017

  In deze aflevering van Ik Weet Het Ook Niet praat ik met Guy Droog over onze ideeën en gedachten als fitgirls. De volgende onderwerpen komen aan bod: Partij voor de Dieren, optimale eiwitinname, Seth Godin, kotsen over auto's, waarden, ondernemen, Instagram en de mongool Amerika.

 • 008 Wat is gezondheid? (met Carlo Kool)

  Jun 18 2017

  In deze aflevering van Ik Weet Het Ook Niet praat ik met Carlo Kool over de vraag wat gezondheid is. De volgende onderwerpen komen aan bod: Anthony Robbins, het alkalische eetpatroon, de beschikbaarheidscascade, NLP, geverfd brood, de Rob van Berkeltest, de drie V's en bloemkoolrijst.

 • 007 Het Collectieve Bewustzijn (met Saraï Pannekoek)

  Jun 11 2017

  In deze aflevering van Ik Weet Het Ook Niet praat ik met Saraï Pannekoek over bijdragen aan het collectieve bewustzijn. De volgende onderwerpen komen aan bod: atleten, ayuhuasca, duurzaamheid, elektrisch rijden, ademen, Cosmos, Braziliaans jiu jitsu en bomeninternet.

 • 006 Startups & Digital Nomads (met Pieter Levels)

  May 27 2017

  In deze aflevering van Ik Weet Het Ook Niet praat ik met Pieter Levels over digitale nomaden. De volgende onderwerpen komen aan bod: geld, remote werken, landen, die pinautomaat met die gans, paralysis by analysis, travel rage en trends pushen.

 • 005 Ga alleen reizen (met Liesbeth Rasker)

  May 24 2017

  In deze aflevering van Ik Weet Het Ook Niet praat ik met Liesbeth Rasker over waarom je (als vrouw) alleen moet reizen. De volgende onderwerpen komen aan bod: krakende stoelen, alleen reizen, geen lul zijn, persreisgezeik, backpacken, oude steden die niet gemaakt zijn door computers, je geluk niet van anderen laten afhangen, vrouwenemancipatie, verhalen vertellen en mentale ballast.

 • 004 Bezoek een boer (met Wilbert Van de Kamp)

  May 18 2017

  In deze aflevering van Ik Weet Het Ook Niet praat ik Wilbert van de Kamp over waarom je op bezoek moet bij een boer. De volgende onderwerpen komen aan bod: Amsterdam, Omapost, boeren, voedselsystemen, veganisme, contact leggen en voor 63% gek zijn.

 • 003 Diëten of luisteren? (met Sten van Aken)

  May 09 2017

  In deze aflevering van Ik Weet Het Ook Niet praat ik Sten van Aken over flexibel diëten en calorieën tellen versus eten tot je vol zit (ad libitum). De volgende onderwerpen komen aan bod: calorieën tellen, flexibel diëten, ad libitum eten, het paleodieet, het Voedingscentrum, energiedichtrijk eten en 's nachts kakken. Ik weet ook niet waarom Sten zo'n rare foto heeft opgestuurd naar me voor de coverphoto.

 • 002 Stop met e-mailen (met Kevin Weijers)

  Apr 25 2017

  In deze aflevering van Ik Weet Het Ook Niet interview ik Kevin Weijers (en hij mij een beetje) en praten we over de zin en onzin van e-mail en over dat het kiezen van communicatiemiddelen pas moet gebeuren nadat je overlegt welke ideeën je graag over wilt brengen. De volgende onderwerpen komen aan bod: E-mail elimineren, Whatsapp als tweede inbox, cultuurcanvas, Arnold Schwarzenegger, pro-actief of reactief je dag beginnen, 21 dagen niet klagen en een Google docje.

 • 001 Slaap lekker (met Paul Bosma)

  Apr 24 2017

  In deze allereerste aflevering van Ik Weet Het Ook Niet interview ik Paul Bosma, die volgens mij Head of Knowledge is en volgens hemzelf als Research & Knowledge Manager. De volgende onderwerpen komen aan bod: Het Circadiaanse ritme, slaapsystemen, wekkers, powernaps, slaappatronen, melatonine, stress, cafeïne en konijnen