PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Ik sla mijn vrouw

Huiselijk geweld is een groot probleem, dat vaak verborgen blijft. Slachtoffers schamen zich, de omgeving kijkt de andere kant op en daders hoor je al helemaal niet. In Ik sla mijn vrouw spreekt Omroep Brabant met een slachtoffer èn een dader van extreem huiselijk geweld. Hoe kan een relatie die liefdevol begint zo ontsporen, en waarom gaat het slachtoffer niet gewoon weg na de eerste klap? (Door: Tobias van der Valk en Wim Heesterbeek)

Afleveringen

 • #4 Ik sla mijn vrouw - Spijt

  Oct 26 2019

  Ondanks alles wat er gebeurd is, gelooft Karin nog steeds dat haar ex écht van haar hield. Hoe kan dat? En hoe zien de levens van René en Karin er uit na 'de grote ontploffing'? Je hoort het in de vierde aflevering van 'Ik sla mijn vrouw'. Karin woont in België, maar ze krijgt niet de rust waar ze zo naar verlangt. René vertelt over hoe het monster dat in hem huist zo groot heeft kunnen worden. Worden vervelende kinderen geboren?

 • #3 Ik sla mijn vrouw - De ontsnapping

  Oct 26 2019

  Wat gebeurt er als het geweld in een relatie niet langer geheim te houden is? In deze aflevering van 'Ik sla mijn vrouw' horen we hoe bij Karin de knop om gaat: 'Als jij mij echt wil vermoorden, doe het dan!' schreeuwt ze naar haar ex. Ze vertelt over hoe ze ontsnapt, en hoe haar leven daarna loopt. René komt na een dag werken thuis en merkt dat zijn vrouw er niet meer is. De uren daarna verandert alles in zijn leven.

 • #2 Ik sla mijn vrouw - Uitstel van executie

  Oct 26 2019

  Wat doet huiselijk geweld met een mens? Voor Karin voelde elke vrijdagavond als een hel, 'uitstel van executie', beschrijft ze de uren voorafgaand aan het moment dat het wéér mis ging. René legt uit wat hij voelde als hij zijn vrouw sloeg. Deed het hem echt helemaal niks? En hoe hield hij het geheim? In de tweede aflevering van 'Ik sla mijn vrouw' horen we hoe een relatie vol geweld eruit ziet, vertelt door twee mensen die het zelf hebben meegemaakt.

 • #1 Ik sla mijn vrouw - Aantrekkingskracht

  Oct 26 2019

  René heeft jarenlang zijn vrouw en kinderen mishandeld. Karin is jarenlang mishandeld door haar ex. Allebei hebben ze hun eigen verhaal. Hoe begonnen hun relaties, wanneer ging het mis en waarom zijn ze toch bij hun partners gebleven? In de eerste aflevering van 'Ik sla mijn vrouw' vertellen ze hoe het allemaal begon: "Eigenlijk ging het al mis tijdens de eerste vakantie naar Turkije."

 • Ik sla mijn vrouw - Teaser

  Oct 17 2019

  Hoe kan een relatie die liefdevol begint ontsporen in geweld, waarom begint iemand zijn vrouw te slaan en waarom gaat het slachtoffer niet gewoon weg na de eerste klap? Huiselijk geweld is een probleem dat vaak verborgen blijft. Slachtoffers durven er niet over te praten, de omgeving kijkt vaak de andere kant op en daders hoor je al helemaal niet. Omroep Brabant sprak met een slachtoffer èn een dader van extreem huiselijk geweld. In vier afleveringen horen we twee mensen die het zelf hebben ...more