Podcast

KWF Kankerbestrijding

Welkom op het podcastkanaal van KWF Kankerbestrijding. Via spraakmakende interviews hoor je persoonlijke en intrigerende verhalen van onderzoekers, politici en (ex-)patiënten.

Afleveringen

 • Roelof Hemmen in gesprek met onderzoeker Wilbert Zwart

  Sep 02 2019

  Wat is het laatste nieuws over genezing van borst- en prostaatkanker? Wie beter te vragen dan onderzoeker Wilbert Zwart, die hier zijn specialiteit van heeft gemaakt. In deze 30 minuten komt zijn onderzoek ter sprake, maar gaat het ook over zijn persoonlijke drijfveren. Hoe lang weet Wilbert al dat hij dit werk wilde gaan doen? Welke nieuwe doorbraken hoopt hij te behalen?

 • Roelof Hemmen in gesprek met staatssecretaris Paul Blokhuis

  Sep 02 2019

  Als staatssecretaris van Volksgezondheid maakt Paul Blokhuis zich vanaf het begin af aan niet populair bij tabaksfabrikanten. Volgens hem mag een pakje sigaretten rustig 10 euro of meer kosten. Voor dat soort maatregelen heb je natuurlijk wel draagvlak nodig. In deze aflevering hoor je hoe dat proces is verlopen in het opstellen van het nieuwe preventieakkoord.

 • Roelof Hemmen in gesprek met Johan van de Gronden

  Aug 29 2019

  Johan van de Gronden is samen met Fred Falkenburg sinds half 2018 bestuurder van KWF. Het duo heeft duidelijke plannen voor de toekomst. Hoe ziet die toekomst van kankerbestrijding er uit? Welke nieuwe ontwikkelingen kunnen we verwachten? En hoe wil KWF Kankerbestrijding daarin meegaan?