PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Lenny Tamerus

Nederlandse podcastmaker, oa. van: Podcastserie bij de theatershow 'Save the Earth' Op 18 mei 2014 overleed Wubbo Ockels. De eerste Nederlander in de ruimte, onderzoeker en een man barstensvol ideeën om de wereld een stukje mooier te maken. Een dag voor zijn dood hield hij een ontroerende speech. ‘We moeten zuinig zijn op onze planeet. Als je dezelfde houding en spirit hebt als een astronaut ga je van de aarde houden zoals anderen niet kunnen. En als je echt van iets houdt, wil je het nooit me...more

Afleveringen

 • 12. Toegift: Hoe duurzaam zijn we zelf?

  Jan 22 2019

  Deze aflevering is een toegift. Voor iedereen die zich afvraagt hoe duurzaam de mensen van deze podcastserie eigenlijk zelf leven. En voor iedereen die nog een beetje extra inspiratie kan gebruiken.

 • 11. Schatzoeken (Lions)

  Nov 08 2018

  Save the Earth is meer dan een theatershow. Lionsclubs Nederland koppelt er opruimacties en lessen aan. Niet alleen kijken en genieten in het theater, maar ook dóen. De Lions uit Den Haag e.o. en ik stropen de mouwen op. Samen met stichting TrashUre Hunt maken we het strand op Scheveningen schoon. Een verfrissende ervaring met een bijzondere vangst! Je hoort o.a. Ralp Groenheijde van TrashUre Hunt en Berry Janmaat van Lions Scheveningen.

 • 10. Kauwgom in je schoen (Gumshoe)

  Oct 02 2018

  Geen kauwgom onder je schoenen, maar kauwgom ín je schoenen. Shaquille Gunter en Garezi Septara hergebruiken kauwgom dat van de Amsterdamse straten geschraapt wordt. Ze maken er een supercoole sneaker van: Gumshoe. Jörgen Raymann draagt die schoenen in de theatershow Save the Earth om te laten zien hoe mooi en creatief duurzaam kan zijn...

 • 9. Vijf óver Twaalf (Reinier van den Berg deel 2)

  Sep 18 2018

  Reinier van den Berg kennen we vooral als hét gezicht van RTL Weer. Ruim een half jaar geleden stopte hij met zijn droombaan. Nu zet hij zich volledig in om global warming en het plasticprobleem onder de aandacht te brengen. Reinier: 'Het klimaatprobleem was al bekend in 1914, het jaar dat de Titanic zonk..' Deel 2 van het interview in natuurgebied de Syselt.

 • 8. Van droombaan naar ideaal (Reinier van den Berg deel 1)

  Sep 18 2018

  Reinier van den Berg kennen we vooral als hét gezicht van RTL Weer. Ruim een half jaar geleden stopte hij met zijn droombaan. Nu zet hij zich volledig in om global warming en het plasticprobleem onder de aandacht te brengen. Reinier: 'Het klimaatprobleem was al bekend in 1914, het jaar dat de Titanic zonk..' Deel 1 van het interview in natuurgebied de Syselt.

 • 7. De kracht van een vlieger (Kitepower)

  Aug 31 2018

  Als Wubbo Ockels staat te vliegeren, schaaft hij zich aan het touw. 'Wow wat een energie zit in zo'n ding!', denkt hij.... Het begin van Kitepower. Een nieuwe vorm van windenergie. Joep Breuer werkt voor Kitepower. Hij blikt terug op de ideeën van Wubbo en kijkt vooral vooruit. Want Kitepower heeft een belofte waar te maken.

 • 6. Groots Denken (zonneauto Nuna)

  Aug 30 2018

  Zonne-auto Nuna is inmiddels een begrip. Het begon in 2000 toen een paar studenten met een vaag plan het kantoor van voormalig astronaut Wubbo Ockels binnenstapten... Die verklaarde hen niet voor gek, maar liet de studenten met de hand op het hart beloven dat ze de race zouden winnen.... Zeventien jaar later is de Nuna nog steeds één van de succesvolste studentenprojecten van de TU Delft. Hoe flikken die Delftenaren dat? En wat is de spirit van 'Wubbo Ockels' die nog steeds ronddwaalt...?

 • 5. Van Afval kun je mooie dingen maken

  Aug 17 2018

  Henk Alssema heeft een passie voor plastic. Op een plastic bankje o.a. gemaakt van chipszakken legt hij uit waarom hij hoofdsponsor is van de theatershow Save the Earth.

 • 4. Happy Energy (Joos Ockels deel 2)

  Jul 13 2018

  Deel 2 van het gesprek met Joos Ockels. Luister en ontdek waar de motivatie van Wubbo Ockels voor duurzame projecten vandaan kwam... en waarom Joos op 65-jarige leeftijd een tatoeage liet zetten...

 • 3. Leven met een astronaut (Joos Ockels deel 1)

  Jul 07 2018

  Hoe is het om met Wubbo Ockels getrouwd te zijn? Er is maar een iemand die daar antwoord op kan geven: Joos Ockels. Ze ontvangt me thuis en vertelt hoe zij en Wubbo elkaar ontmoetten, hoe haar leven met hem eruit zag en wat er door haar heen ging toen ze naar de lancering van de raket keek. Deel 1 van het interview. Deel 2 gaat in op duurzaamheid.

 • 2. Een lift van Jörgen Raymann

  Jul 04 2018

  Jörgen Raymann speelt de hoofdrol in de theatershow Save the Earth. Ik krijg een lift van hem en vraag me hardop af: wat is zijn motivatie voor deze rol? En hoe duurzaam is hij zelf?

 • 1. Final speech (muzikant Ronald Brautigam)

  Jun 29 2018

  Ronald Brautigam is muzikant. Na het zien van de 'final speech' van Wubbo Ockels was hij zo ontroerd dat hij besloot er een cd over te maken.