PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Lijn 14

Lijn 14 is een podcast over podcast. Andy Clark en Richard den Haring interviewen makers van Nederlandstalige podcast.

Afleveringen

 • With Tim Howard from Reply All #18

  Apr 03 2020

  Another English episode. This time it's with Tim Howard, the executive producer of Reply All. It was recorded at the end of 2019 - yeah, it's taken a while to produce this - at the Podcastnetwerk Festival in Amsterdam. Tim talks about the chemistry between Reply All's hosts P J Vogt and Alex Goldman, why he lives in Berlin and about how to do a good interview. Lijn 14 is a Studio Lijn 14 production.

 • With Nick van der Kolk from Love + Radio #17

  Mar 10 2020

  An English episode this time. Nick van der Kolk was in Amsterdam as part of what he called his European 'apology' tour. The podcast went behind a pay wall and it meant European listeners were missing out, so Nick decided to take to the road and make things right. The podcast features the best of the Q and As from the two sessions in Amsterdam plus fragments from the new podcasts. It was recorded at the Torpedo Theatre.Lijn 14 is a Studio Lijn 14 production.

 • Met Bas Maliepaard en Jaap Friso van De Grote Vriendelijke Podcast #16

  May 26 2019

  Lijn 14 is een podcast over podcast gepresenteerd door Richard den Haring en Andy Clark. Deze keer zijn de makers Bas Maliepaard en Jaap Friso van De Grote Vriendelijke Podcast te gast. Beiden zijn recensenten van kinderboeken. Hun enthousiasme voor en kennis van jeugdliteratuur is duidelijk hoorbaar in deze leuke podcast speciaal voor ... volwassenen!

 • Met Michiel van de Weerthof van de podcast Geel #15

  Mar 24 2019

  Lijn 14 is een podcast over podcast, gepresenteerd door Richard den Haring en Andy Clark. Deze keer is Michiel van de Weerthof te gast. Wat beweegt Michiel om een podcast te maken over de kleur geel, hoe belangrijk is zijn binaurale opname-set met pluche oorschelpen en hoor jij ook de vier jaargetijden in het achtergrondgeluid van zijn podcast?

 • Met Simon en Marion van De Brand in het Landhuis #14

  Feb 22 2019

  Lijn 14 is een podcast over podcast, gepresenteerd door Richard den Haring en Andy Clark. Deze keer zijn Simon Heijmans en Marion Oskamp te gast. Ze vertellen over de succesvolle podcastserie 'De brand in het landhuis' van de NTR. Een zoektocht naar het ware verhaal van grootgrondbezitter Ewald Marggraff, die in 2003 om het leven kwam bij een brand in zijn landhuis in Vught. 

 • Met 11-jarige podcastfan Tess de Wit #13

  Sep 07 2018

  Lijn 14 is een podcast over podcasts. Deze keer praten Richard en Andy niet met een podcastmaker maar met de 11-jarige Tess de Wit. Ze luistert zo'n twee uur per dag naar verhalende podcasts en is groot fan van Echt Gebeurd, Man met de Microfoon, Het Leven, een gebruiksaanwijzing, Parel Radio en Bob. Veel afleveringen heeft ze tientallen keren beluisterd. 

 • Met Begijn le Bleu #12

  Aug 25 2018

  Lijn 14 is een podcast over podcast gehost door Andy Clark en Richard den Haring. Voor deze aflevering reist Richard naar het Belgische Sint-Niklaas. Hij ontmoet daar de Vlaamse cabaretier Begijn Le Bleu die naast zijn rol in het tv-programma Foute Vrienden ook de podcast Fwiet! Fwiet! maakt - een podcast over vogelspotten.

 • Met Lieven Heeremans #11

  Jun 08 2018

  Lijn 14 is een podcast over podcast. In deze aflevering praten Richard en Andy met Lieven Heeremans over onder meer de Podcastclub en de Podcast Makersdag.

 • Met Michiel Veenstra #10

  May 01 2018

  Lijn 14 is een podcast over podcast. Andy en Richard praten in deze aflevering met 3FM DJ Michiel Veenstra. Hij maakt vier podcasts: Five Essential Tracks, Michiel met, Tech Podcast V2 en de Disney-podcast D-Tales. Hoe lang duurt het voordat on demand audio groter is dan de lineaire radio? Verder vertelt Michiel over hoe hij Patreon.com inzet om inkomsten te generen voor zijn podcast.

 • Met Patrick Kicken #9

  Feb 20 2018

  Lijn 14 is een podcast over podcast. In de eerste aflevering van seizoen 2 praten Richard en Andy met Patrick Kicken. Hij maakt de podcasts Leven zonder stress en Praten over bewustzijn.

 • Met Richard en René van MakersRadio #8

  Dec 11 2017

  Lijn 14 is een podcast over podcast. In de laatste aflevering van seizoen 1 zijn te gast Richard den Haring en René van Es van MakersRadio, een verhalende podcast over wetenschap en cultuur. In 2018 start Lijn 14 met seizoen 2.

 • Met Lex Bohlmeijer van De Correspondent #7

  Oct 07 2017

  Lijn 14 is een podcast over podcast. In deze aflevering hoor je Lex Bohlmeijer over zijn goede-gesprekken-podcast die hij maakt voor De Correspondent.

 • Met Danielle en Geert van De Kostgangers #6

  Aug 31 2017

  Lijn 14 is een podcast over podcasts. In deze aflevering hoor je Danielle Emans en Geert van de Wetering van de verhalende podcast De Kostgangers. "Audio-avonturen in de wereld van wetenschap, kunst en economie", zoals ze het zelf verwoorden. 

 • Met Gudo en John van MovieInsiders #5

  Jul 26 2017

  Lijn 14 is een podcast over podcast. In deze aflevering hoor je filmfreaks Gudo Tienhooven en John de Jong van de podcast MovieInsiders. Elke week bespreken ze in ieder geval één nieuwe film die draait in de bioscoop.

 • Met Katinka Baehr en Jair Stein #4

  Jul 12 2017

  Lijn 14 is de podcast over podcast. In deze aflevering zijn Katinka Baehr en Jair Stein te gast. Eindredacteuren van verhalende podcasts als Plots, Toendra en Het Leven, een gebruiksaanwijzing.

 • Met Mark Beekhuis van De Nieuwe Wereld #3

  Jun 29 2017

  Lijn 14 is een podcast over podcast. In de derde aflevering hoor je Mark Beekhuis van BNR Nieuwsradio. Hij maakt de podcast De Nieuwe Wereld. Elke week stelt hij een boeiende wat-als-vraag. 

 • Met Dennis Gaens van Ondercast #2

  Jun 13 2017

  Lijn 14 is een podcast over podcast. Te gast in aflevering #2 is Dennis Gaens van Ondercast. Een maandelijkse literaire podcast die hij samen met Lisa Weeda presenteert.

 • Met Chris Bajema van Man met de Microfoon #1

  May 31 2017

  Lijn 14 is een podcast over podcast. In de eerste aflevering gaan Andy en Richard in gesprek met Chris Bajema van Man met de Microfoon, een podcast met verhalen uit een stadswijk in Amsterdam.

 • Lijn 14 / Promo #0

  May 10 2017

  Lijn 14 is een podcast over podcast. We publiceren vanaf 1 juni 2017 tweewekelijks een nieuwe aflevering. Abonneer je alvast op onze podcast, dan komt het vanzelf goed!