PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Littekens, de podcast van Wilfred Genee

Radio Veronica en Wilfred Genee presenteren: Littekens. Iedereen heeft littekens. De één fysiek en zichtbaar, de ander achtergebleven op de ziel. Achter die littekens gaat vaak een verhaal schuil. In deze podcast gaat Wilfred Genee in gesprek met bekende Nederlanders over deze verhalen, achter zichtbare én onzichtbare littekens.

Afleveringen

 • De littekens van Kluun

  Sep 17 2020

  Raymond van der Klundert (56) mag zich onder het pseudoniem Kluun tot één van de bekendste schrijvers van Nederland rekenen. Met ‘Komt een vrouw bij de dokter’ had hij de best verkochte Nederlandse debuutroman ooit. Nu is hij terug met ‘Familieopstelling’, waarin Stijn, het alter ego van Kluun, flink veranderd blijkt te zijn. In gesprek met Wilfred Genee vertelt de schrijver meer over deze ontwikkeling.

 • De littekens van Frits Barend

  Sep 10 2020

  Al jaren is Frits Barend (73) een grootheid in de journalistieke wereld. De presentator werd beroemd als host van Barend & Van Dorp en houdt zich sinds 2009 bezig met het sportblad ‘Helden’. Wilfred Genee heeft met Frits een indrukwekkend gesprek over zijn bijzondere verleden en hoe hij daar mee omgaat.

 • De littekens van Nick Schilder

  Jul 09 2020

  Al jarenlang is Nick Schilder (36 jaar) met Simon Keizer een van de populairste Nederlandstalige zangduo’s van het land. Helaas heeft Nick voor zijn ‘Nick & Simon’ tijd ook een heftige periode meegemaakt. Hij was aanwezig bij de nieuwjaarsbrand in café 't Hemeltje in Volendam in 2001. In gesprek met Wilfred Genee blikt hij terug.

 • De littekens van Fajah Lourens

  Jun 09 2020

  Als er iemand is die een flink aantal littekens heeft opgelopen is het actrice en onderneemster Fajah Lourens (38) wel. In deze aflevering van Littekens gaat zij met Wilfred Genee in gesprek over haar hoge pieken en voornamelijk diepe dalen.

 • De littekens van Fidan Ekiz

  Jun 04 2020

  Deze week is in Littekens documentairemaakster en presentatrice Fidan Ekiz te gast. Sinds de corona crisis presenteert zij samen met Jeroen Pauw op tijdelijke basis Op1. In deze podcast gaan Wilfred Genee en Fidan Ekiz dieper in op de kritiek die zij krijgt over haar optredens in deze talkshow en ook worden er genoeg andere littekens besproken.

 • De littekens van Jack Plooij

  Mar 19 2020

  Fans van de Formule 1 zien hem voorafgaand aan elke race alle coureurs de hemd van het lijf vragen: Jack Plooij (58). In deze aflevering van Littekens doet hij een boekje open en maak je kennis met de man achter de verslaggever.

 • De littekens van Olcay Gulsen

  Mar 10 2020

  Olcay Gulsen (39) presenteert iedere woensdagavond 'Olcay & Huiselijk Geweld' op Net5. In deze serie gaat de presentatrice in gesprek met slachtoffers van huiselijk geweld. In 'Littekens' praat zij met Wilfred Genee over haar eigen ervaringen met dit thema.

 • De littekens van Vincent Bijlo

  Feb 20 2020

  Als iemand alles uit leven haalt is het Vincent Bijlo (54) wel. Hij is blind, maar heeft ondanks dat toch een prachtige carrière als cabaretier, schrijver en columnist. In Littekens verteld hij tegen Wilfred Genee hoe hij dit allemaal doet.

 • De littekens van Harry Mens

  Feb 17 2020

  De afgelopen week was hij volop in het nieuws: ondernemer en presentator Harry Mens (73). In Littekens verteld hij of hij spijt heeft van zijn 'marokaantjes' uitspraken en doet Harry Mens  een boekje open over zijn eigen leven.

 • De littekens van Marc de Hond

  Feb 17 2020

  In aflevering zeven van Littekens is presentator, ondernemer en theatermaker Marc de Hond (42) te gast. Sinds 2002 zit hij door een medische misser in een rolstoel en hij lijdt sinds vorig jaar ook aan blaaskanker. In Littekens bespreekt Marc de Hond zijn indrukwekkende verhaal met Wilfred Genee.

 • De littekens van Dennis Schouten

  Feb 17 2020

  Ondanks zijn zeer jonge leeftijd heeft Powned verslaggever Dennis Schouten (24) al flink wat littekens opgelopen. Zo verloor hij zijn toenmalige vriendin, had hij een lastige verstandshouding met zijn moeder en werd hij getroffen door een tia. In Littekens verteld Dennis zijn verhaal.

 • De littekens van Martijn Koning

  Feb 17 2020

  In aflevering 6 van Littekens is cabaretier Martijn Koning (41) te gast. Een van de littekens die hij heeft opgelopen is nog erg vers. Het was namelijk zijn grote droom om een oudejaarsconference te verzorgen. Dit pakte voor Martijn Koning alleen anders uit dan gedacht.

 • De littekens van Anita Witzier

  Feb 17 2020

  In deze aflevering is een van de meest geroutineerde presentatrices van het land te gast: Anita Witzier (58) De KRO/NCRV presentatrice en deelneemster van Wie Is De Mol 2020 is bijzonder openhartig over haar verleden, kinderen, carrière en uiteraard haar littekens

 • De littekens van Eddy Zoey

  Feb 17 2020

  Radio Veronica en Wilfred Genee presenteren: Littekens. Eddy Zoey heeft het imago van een rockster, maar of dat terecht is? Hij vertelt over al zijn ziekenhuisbezoeken, zijn migraineaanvallen en de scheiding met zijn vrouw.

 • De littekens van Jan Roos

  Feb 17 2020

  Als er iemand niet vies is van een stevige uitspraak, dan is dit Jan Roos (42) wel. Dit heeft hij in de loop van de jaren wel bewezen als journalist bij Powned en Geenstijl en als politicus bij VNL. In aflevering 3 van Littekens hoor je wat voor littekens hij in de loop van de jaren heeft opgelopen.

 • De littekens van Cees Geel

  Feb 17 2020

  In deze aflevering bespreekt Wilfred Genee de vele littekens van acteur Cees Geel (54). De voormalige winnaar van de Gouden Kalf is bij het grote publiek bekend van films als ‘Simon’, ‘De trip van Teetje’ en van de tv serie: ‘Flikken Rotterdam’.

 • De littekens van Catherine Keyl

  Feb 17 2020

  Catherine Keyl (73) is al sinds mensenheugenis bekend als presentatrice, opiniemaakster en journaliste. In Littekens hoor en zie je de voormalige ‘5 uur show’ presentatrice vanaf een hele andere kant.