PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

MHOOJ-Mindful - Just Pause

"Een diepgaande daad van Liefde is gaan zitten en rustig even samen zijn met jezelf " - J.K. Zinn Een kennismaking met het vinden van rust temidden van wat er is aan hectiek, onrust, angst of somberheid middels het trainen van de aandachtsspier. Toegankelijke oefeningen om thuis te komen bij jezelf, ieder moment dat dat goed is om je te her-inneren. www.mhooj.nl - Therapie Verbaal-Beeldend, Mindfulness Training - Supervisie

Afleveringen

 • Compassie Mantra - van binnenuit krachtig

  Apr 27 2022

  Een meditatief moment om op adem te komen, op verhaal en moed te hervatten. In drie heldere stappen. deze meditatie maak je je makkelijk eigen, zodat je het op ieder moment dat het goed is om even halt te houden, kunt integreren, ook zonder begeleiding. Bron: K. Neff-Fierce Selfcompassion

 • Bodyscan

  Dec 17 2021

  Een lichaamsgerichte oefening, zonder bewegen. Deze lichaamsscan helpt te landen in het lichaam, de drager van je ervaringen. Merk zelf welk een verrassend effect kan uitgaan van 'wakker vallen' als alternatief op een powernap. De begeleiding is beperkt en wordt ondersteund door een zachte achtergrond-tune (Elliot Kings).

 • Adem - Ruimte

  Dec 10 2021

  Zomaar midden in je bezigheden, je toestaan een moment te pauzeren. Het klinkt eenvoudig en dat is het ook. Mits we ons dit openlijk gunnen. Letterlijk 'op adem komen' kan een brug zijn onszelf te hervinden, ons op te laden voor een volgende activiteit. De aandacht richting geven ontspant en helpt om je helder af te stemmen, zowel op jezelf als op wat er van buiten naar je toekomt. Stop-Look-Breath. Het blijkt de basis voor het ervaren van duurzaam balans.

 • Lopen met aandacht

  Dec 03 2021

  Loopmeditatie is een krachtig alternatief op de zitmeditatie. Bovendien heeft het een heilzaam effect op onze dagelijkse gang, wanneer we doende zijn en van de en naar de andere activiteit hoppen. Wat het tempo ook is en wordt: de oefening richt zich op de bewustwording van de bewegingen en balans in het lichaam wanneer je loopt en verruimt het gewaarzijn van 'het zelf in de ruimte'.

 • Mediteren - Hoezo?

  Nov 28 2021

  Deze inleiding is te beschouwen als een eerste kennismaking met het trainen van aandacht. Annalies Otten Hagen beantwoordt de vraag, die vaak wordt gesteld: Waartoe zou je je aandacht trainen? Na een introductie volgt een eenvoudige aandachts-oefening.

 • Verstillen

  Nov 26 2021

  Rustig zitten met jezelf. Tevens wakker en alert. Opmerkzaam. Ontspannen temidden van wat je ervaart aan directe spanning of ontspanning. Stilte draagt en verdraagt.

 • Meditatie - Intentie

  Jan 01 2021

  'Ieder moment is een keuze-moment' We maken de hele dag door keuzes, echter dit gebeurt onbewust. Omdat op onbewust nivo Angst onze motor is, dirigeren we het lichaam en de geest in een continue alerte 'staat van doen'. Mits we ons bewust zijn, zijn onze spieren het overgrote deel van de dag (en vaak ook nacht) dan ook aangespannen - of het tegendeel - . Het is de moeite waard je hiervan bewust te leren zijn. Deze aandachtsoefening helpt je om je bewust te worden van deze onbewuste boodsc...more