PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Met je voeten in de klei

In deze podcast spreek ik met docenten van Yuverta VMBO scholen. Het doel is om de luisteraar een inkijk te geven in het docentschap op een VMBO school. Waarom kozen ze voor het VMBO onderwijs? Waar loop je tegen aan als docent op een school. We delen tips en tricks en spreken ook over wat de drive is van deze docenten. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Afleveringen

 • Afl1 SE2 In gesprek met An en Lydwien

  Nov 29 2021

  Na 7 afleveringen in het pilot seizoen onder de vlag van Helicon zijn we inmiddels gefuseerd met 2 andere scholen onder de vlag van Yuverta. Mede hierdoor ben ik gaan zoeken naar collega's van andere VMBO scholen van Yuverta. Deze zoektocht bracht me in Horst waar ik sprak met An en Lydwien. Twee bevlogen docenten die een prachtig traject hebben vormgegeven waarin er maatwerk wordt geleverd aan leerlingen. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Aflevering 7 In gesprek met Lotte en Edwin

  Nov 24 2021

  In deze aflevering ga ik in gesprek met Lotte en Edwin. Lotte is LO docente en mentor, Edwin is vanuit de gemeente betrokken om leerlingen aan het bewegen te krijgen. Daarnaast is Edwin samen met Lotte mentor van een bovenbouw klas. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Aflevering 6 In gesprek met Daan en Niels

  Jul 29 2021

  In deze aflevering spreek ik met Daan en Niels, beide werkzaam als docent Maatschappijleer en Mens en MaatschappijSven. Emina is werkzaam als docente Engels en decaan en Sven is werkzaam als leerjaarcoƶrdinator en Mens en Maatschappij docent. In dit gesprek hebben we het onder andere over het mentorschap en waarom beide heren gekozen hebben voor het VMBO onderwijs. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Aflevering 5 In gesprek met Emina en Sven deel 2

  Jul 09 2021

  In deze aflevering spreek ik met Emina en Sven. Emina is werkzaam als docente Engels en decaan en Sven is werkzaam als leerjaarcoƶrdinator en Mens en Maatschappij docent. Beide staan al een aantal jaar voor de klas en hebben dan ook een schat aan ervaring opgedaan. In dit tweede gesprek praten we verder over wat je allemaal kunt leren van collega's en hoe belangrijk het lopen van stages zijn. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Aflevering 4 In gesprek met Emina en Sven

  Jul 02 2021

  In deze aflevering spreek ik met Emina en Sven. Emina is werkzaam als docente Engels en decaan en Sven is werkzaam als leerjaarcoƶrdinator en Mens en Maatschappij docent. Beide staan al een aantal jaar voor de klas en hebben dan ook een schat aan ervaring opgedaan. Tijdens dit gesprek komen verschillende onderwerpen aanbod zoals: Lesgeven gedurende de huidige pandemie, wat ze zelf hebben geleerd van de afgelopen periode en waaraan een goede mentor moet voldoen. See acast.com/privacy for privacy...more

 • Aflevering 3 In gesprek met Lisanne en Willem

  Jun 04 2021

  In deze aflevering spreek ik met Lisanne en Willem. Beide zijn werkzaam als LO docent. We bespreken over het lesgeven in de huidige corona tijdperk. Wat betekent dit voor de lessen die ze aanbieden. Waar lopen ze tegen aan en hoe lossen ze de problemen op die momenteel spelen met het lesgeven van halve klassen tijdens het vak LO. Daarnaast spreken we ook over wat ze zo prachtig vinden aan het lesgeven aan VMBO leerlingen. See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Aflevering 2 In gesprek met Emmy en Joyce

  May 28 2021

  In deze aflevering spreek ik met Emmy en Joyce. Beide zijn al wat langer werkzaam op Helicon VMBO Den Bosch. We bespreken over het lesgeven in de huidige corona tijdperk. Wat betekend dit voor de lessen die ze aanbieden. Waar lopen ze tegen aan en hoe lossen ze de problemen op die momenteel spelen met het hybride lesgeven waarin de helft van de klas de les thuis volgt via een video verbinding en de andere helft in de klas zit. Daarnaast spreken we ook over wat ze zo prachtig vinden aan het lesge...more

 • Aflevering 1 In gesprek met Bas en Kim

  May 12 2021

  In deze aflevering spreek ik met Bas en Kim. Beide zijn sinds dit schooljaar werkzaam op Helicon VMBO Den Bosch. We bespreken over het lesgeven in de huidige corona tijdperk. Wat betekend dit voor de lessen die ze aanbieden. Waar lopen ze tegen aan en hoe lossen ze de problemen op die momenteel spelen met het hybride lesgeven waarin de helft van de klas de les thuis volgt via een video verbinding en de andere helft in de klas zit. Daarnaast spreken we ook over wat ze zo prachtig vinden aan het l...more