PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Mijn verhaal

Mijn verhaal is een podcastserie van Margriet. In deze podcast gaat journalist Marijke Kolk in gesprek met vrouwen met een bijzonder verhaal. Gesprekken over verlies, bijzondere liefdes en eindelijk jezelf kunnen zijn. Verhalen zoals die van Annemiek, die tijdens haar dienst op de ambulance een oproep kreeg over een gecrashte auto die in brand stond. Het slachtoffer bleek haar negentienjarige zoon Gian te zijn. En Bregje, die op haar 21e als een blok viel voor de 15 jaar oudere hasjhandelaar 'de...more

Afleveringen

 • Evelien zag haar angsten onder ogen door te wandelen: 'Iedere avond belde ik bij vreemden aan voor een slaapplek'

  Nov 10 2021

  Evelien durfde naar eigen zeggen niet goed te leven. “Ik zag alleen maar het negatieve van de wereld en ik was eigenlijk alleen maar bezig met ervoor zorgen dat ik veilig bleef.” Toch besloot Evelien om haar angsten onder ogen te zien, door in haar eentje een rondje door Nederland te wandelen. En daarbij logeerde ze iedere avond bij vreemden. See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Door een hersentumor veranderde het leven van Mascha compleet

  Nov 03 2021

  Toen Mascha maar niet herstelde van een griep en knallende hoofdpijn bleef houden, besloot zij de huisarts te bellen. Nog geen 24 uur later lag ze op de operatiekamer en werd er een tumor van vijf bij vijf centimeter uit haar hoofd verwijderd. “Iedereen was verbaasd dat ik geen klachten had, maar ook dat ik er nog was.” Hoewel de tumor goedaardig was, veranderde het leven van Mascha volledig door het hersenletsel. See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Lilian werd opgenomen op een psychiatrische afdeling: ‘Ik was bang; ik wilde toch niet tussen de 'gekken' zitten?’

  Oct 27 2021

  Lilian werd als kind mishandeld en groeide op in grote onveiligheid. Ze leefde in de overlevingsstand, tot het op haar vijfenveertigste helemaal mis ging. Ze werd opgenomen op een psychiatrische afdeling in het ziekenhuis; daarna volgde nog meerdere andere opnamen. See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Petra wilde geen oma worden: ‘Ik ben heel bang voor kinderen’

  Oct 13 2021

  Toen haar zoon haar trots een echofoto toonde en haar verwachtingsvol aankeek, kreeg Petra het Spaans benauwd. ‘Ineens kreeg ik een rol die ik niet ambieerde.” Waarom sprong Petra niet, zoals de meeste aanstaande oma's een gat in de lucht? En hoe is de band met haar kleindochter nu? Beluister nu haar verhaal.See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Lucia had een bijna-doodervaring: ‘Ik was super dankbaar dat ik door kon’

  Oct 06 2021

  Lucia kreeg tijdens haar bevalling een overdosis adrenaline door een medische fout. Ze overleefde dit ternauwernood. “Ik lag daar dood te gaan, het stervensproces was al begonnen. En ik ging toch niet. Dus ik was ook super dankbaar, dat ik gewoon door kon.” Beluister nu het verhaal van Lucia. See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Ingeborg verloor haar broer aan zinloos geweld: "Je broer zien liggen aan de beademing, verschrikkelijk"

  Sep 29 2021

  Ingeborg verloor op jonge leeftijd haar broer door zinloos geweld. En de dader? Die leeft gewoon een normaal leven. “Dat kan toch niet? Heb jij het je kinderen wel verteld? Of jouw vrouw? Of is het een geheim wat je voor altijd meedraagt?” Vragen die Ingeborg de rest van haar leven bezighouden. Hoe geef je zo’n gruwelijk verlies uiteindelijk toch een plek? Beluister nu Ingeborgs verhaal.See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Carin heeft aangezichtspijn: 'Soms dacht ik, rijd maar over me heen, het is mooi geweest'

  Sep 22 2021

  Als kind al heeft Carin vreselijke pijn in haar mond. De oorzaak wordt vooral gezocht bij haar gebit en er worden meerdere kiezen getrokken. Ondanks het sneuvelen van haar kiezen blijft de pijn ondragelijk. Dus toen Carin eindelijk een diagnose kreeg, sprong ze een gat in de lucht, ze was níet gek. Maar hoe is dat? Elke dag leven met pijn? Beluister nu Carins verhaal.See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Er sprong een vrouw voor Eva's trein: ‘Ik realiseerde me pas echt dat het om een mens ging, toen ik drie vingers zag liggen’

  Sep 14 2021

  Eva studeerde nog naast haar baan als hoofdconducteur. Tijdens één van haar diensten zat ze achterin de trein te leren voor tentamens, toen ze ineens een ontzettend hard geluid hoorde. Alsof de trein over stenen heenreed. Er bleek een vrouw voor de trein te zijn gesprongen. “Ik zag eigenlijk het stoffelijk overschot er onder vandaan komen. Aan de achterkant.” See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Ingeborg en dochter Amber over de impact van kanker op een gezin: 'Ik ben nog nooit zo eenzaam geweest'

  Sep 07 2021

  Toen Ingeborg de diagnose borstkanker kreeg, besefte ze zich niet goed welke impact haar ziekte op haar kinderen had. “Dat vind ik heel heftig, dat door mijn toedoen de onbezorgdheid van mijn kinderen weg is.” Zo geeft dochter Amber aan dat haar wereld totaal instortte: “Ik ben nog nooit zo eenzaam geweest denk ik". Beluister nu het verhaal van Ingeborg en haar dochter Amber. See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Jeanines zoon (18) stapte uit het leven: 'Ik riep zijn naam, maar het bleef ijzig stil'

  Sep 01 2021

  Jeanines zoon Mick zat al een poos niet lekker in zijn vel. Jeanine had wel door dat het niet goed met hem ging, maar hoe ernstig het echt was drong pas goed door tijdens een gesprek met haar zoon. "'Ik wil niet meer leven', zei hij." Hoe ga je om met zo'n schrijnend, tegennatuurlijk verlies? Beluister nu het verhaal van Jeanine. See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Carolina helpt haar man revalideren: 'Toen ik hem zag aan al die apparaten stortte mijn wereld in'

  Jul 21 2021

  Nadat Carolina’s man negen maanden in coma lag, vertelden de artsen haar dat hij een kasplantje zou worden. Carolina’s reactie daarop? “Ik dacht het niet!” Ze besloot haar man, na het ontwaken uit zijn coma, uit het revalidatiecentrum te halen en hem zélf twee jaar lang te verzorgen. “Ik moest keuzes maken en uiteraard kies ik voor mijn man." Carolina heeft haar baan moeten opzeggen, maar zichzelf inmiddels verschillende rollenaangemeten. "Sindsdien ben ...more

 • Hannelore groeide op in een sekte: 'Ik heb een feestje gebouwd toen de profeet overleden was'

  Jul 12 2021

  Hannelore groeide op in een sekte. De zelfuitgeroepen profeet Vrieswijk dreef hele gezinnen uit elkaar en jaagde de leden angst aan door hen te vernederen, manipuleren en seksueel te misbruiken. Zo ook Hannelore. “Ik heb wel een feestje gebouwd toen ‘ie overleden was. Ik wist van gekkigheid niet wat ik moest doen. Ik heb echt taart gegeten, haha.” Welkom bij Mijn verhaal, een podcast van Margriet. Ik ben Marijke Kolk en dit is het verhaal van Hannelore.See omnystudio.com/listen...more

 • Alieke's dochter is ziek, maar artsen geloven haar niet: 'Ze zeiden dat ik Munchhausen by Proxy had'

  Jul 07 2021

  Alieke heeft vanaf de geboorte van haar dochter Noreen het gevoel dat er iets niet klopt. Een jarenlange strijd volgt, waarin Alieke regelmatig niet geloofd wordt door artsen. “Die arts zei: ‘Mevrouw we denken eigenlijk niet dat het probleem bij uw kind ligt, maar dat het bij u ligt.’ Toen was ik in eerste instantie ontzettend boos, want ze bedoelde: mama heeft Munchhausen by Proxy.” Maar Alieke blijft doorzetten en uiteindelijk komt er een diagnose: Noreen blijkt het zee...more

 • Jorma werd gezelschapsdame: ‘Ik laat me niet meer gratis naaien’

  Jun 30 2021

  Als alleenstaande moeder was Jorma helemaal klaar met daten. Toen ze een keer gekscherend tegen een collega zei: ‘Misschien moet ik er geld voor gaan vragen’ en hij reageerde: ‘Als ik een vrouw was zou ik het wel weten, jullie hebben goud in je onderbroekje’, dacht Jorma: waarom eigenlijk niet. “Daten leuk, mannen leuk, seks fijn, maar ik laat me niet meer gratis naaien.” Dus schreef ze zich in bij de Kamer van Koophandel en werd gezelschapsdame. “Ik voe...more

 • Marianne's man had seksdates met mannen: 'Hij zei uit het niets dat hij een SOA had'

  Jun 23 2021

  Nadat haar eerste man vreemdging, dacht Marianne in haar tweede man opnieuw het geluk te hebben gevonden. Tot hij uit het niets vertelde dat ze naar de dokter moest om een SOA-test te doen. Deze boodschap was aanleiding voor een nog grotere bekentenis: hij deelde regelmatig het bed met mannen. "Het kwam niet eens in me op dat hij op mannen viel, we waren altijd samen op pad en ik zag hem nooit naar andere mannen kijken. Nooit, nooit, nooit."See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Judiths man had autisme: 'Ik zag hem meer als m'n oudste kind, nou ga die maar eens seksueel begeren'

  Jun 15 2021

  Judith kwam er na jaren huwelijk achter dat haar man autisme had. Ze merkte wel dat haar huwelijk anders was, maar het kende ook veel goede kanten. En toch miste Judith iets. Toen haar man zelf de diagnose Asperger ontkende, betekende dit voor Judith het einde van hun huwelijk. See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Claire kwam op haar 58e uit de kast als transvrouw: 'Ik hoef eindelijk geen rol meer te spelen'

  Jun 09 2021

  Claire Mylène Slingerland werd als vrouw geboren in een mannenlichaam. Pas toen ze 58 jaar oud was, durfde ze daarvoor uit te komen. Ze was de jaren daarvoor vooral heel erg bang om haar vrouw Nicole kwijt te raken. Maar Nicole reageerde juist heel mooi. Beluister nu het verhaal van Claire.  See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Kyra vluchtte met haar zoon: 'Ik kon pas weer ademhalen toen het vliegtuig opsteeg'

  May 27 2021

  Nadat de Iraanse schoonfamilie van Kyra besloot haar partner uit te huwelijken aan een Iraanse vrouw, sloeg ze op de vlucht met hun zoontje Omar. Ze was doodsbang dat de familie Omar zou ontvoeren, en mee zou nemen naar hun thuisland. See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Bregje had een relatie met hasjhandelaar 'de Walrus': 'Hij gaf me een ontzettend veilig gevoel'

  May 26 2021

  Bregje viel op haar 21e als een blok voor de 18 jaar oudere hasjhandelaar ‘de Walrus’. Een man die het leven ten volle leefde, maar ook sliep met een pistool onder zijn kussen. “Hij gaf me een ontzettend veilig gevoel. Wat idioot is natuurlijk, want hij liep helemaal niet in een veilige wereld rond.” Geen man die je zomaar aan je ouders voorstelt… See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Ambulancechauffeur Annemiek vond bij een dodelijk ongeluk haar eigen zoon: 'Dat moment was gruwelijk, dat vergeet ik nooit meer'

  May 18 2021

  Ambulancechauffeur Annemiek werd tijdens een nachtdienst opgeroepen: een gecrashte auto die in brand stond. Op haar ergste nachtmerrie had Annemiek zich echter nooit kunnen voorbereiden, het slachtoffer bleek haar negentienjarige zoon Gian te zijn. “Dat moment is gruwelijk, dat vergeet ik nooit meer. Ik ben weggelopen en heel hard gaan gillen en aan mijn haar gaan trekken.”  See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • Margriet Mijn verhaal podcast trailer

  May 12 2021

  Mijn verhaal is een podcastserie van Margriet. In deze podcast gaat journalist Marijke Kolk in gesprek met vrouwen met een bijzonder verhaal. Gesprekken over verlies, bijzondere liefdes en eindelijk jezelf kunnen zijn. Verhalen zoals die van Annemiek, die tijdens haar dienst op de ambulance een oproep kreeg over een gecrashte auto die in brand stond. Het slachtoffer bleek haar negentienjarige zoon Gian te zijn. En Bregje, die op haar 21e als een blok viel voor de 15 jaar oudere hasjhandelaar 'de...more