PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Miss Podcast

Maak kennis met bijzondere mensen uit de wereld van de muziek, literatuur, film, wetenschap, media, theater en politiek. Een inspirerende Nederlander geeft de belangrijkste geluiden uit zijn of haar leven aan Miss Podcast. In ruil daarvoor krijgt diegene een bestaande podcast kado. Je hoort Milou Brand op maandag- tot en met woensdagnacht. Je hoort Mischa Blok iedere donderdagnacht. Miss Podcast, radio zonder zendmast die ontroert, verwart, doet schaterlachen en bij vlagen volledig ontspoort...more

Afleveringen

 • Miss Podcast is voortaan MISCHA!

  Jan 03 2022

  Mischa Blok verhuist van Miss Podcast naar MISCHA!. In deze podcastfeed zullen dus geen nieuwe afleveringen meer verschijnen. Meld je aan op de feed van MISCHA! en luister naar nieuwe persoonlijke gesprekken met verrassende wendingen, die zowel de gast als de presentator ontregelen.   In 

 • #427 - Milou in gesprek met Vincent Bijlo

  Dec 23 2021

  Met milde verbijstering luistert Vincent naar zijn jongere zelf in het audioportret. 'Een klein hitlertje', al zegt -ie het zelf. Een van zijn belangrijkste geluiden: de zingende merel tegen een achtergrond ruisende populieren. Het deed hem inzien dat het leven de moeite meer dan waard is. En dat blijft het, zelfs als je oudejaarsconference de prullenbak in kan.

 • #426 - Milou in gesprek met Menno Pasveer

  Dec 22 2021

  Hij begon op zijn twaalfde met graffiti en inmiddels is hij bijna afgestudeerd aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag. Bewapend met schetsboek en schildertrui betreedt kunstenaar Menno Pasveer de studio van Miss Podcast. Hoe klinkt zijn kunst? Wat heeft hij met stoelen? En hoe schetst hij zijn jeugd?

 • #425 - Milou in gesprek met Niko Schonebaum

  Dec 21 2021

  Waar de meeste mensen op een gegeven moment van hun geloof vallen, klom Niko er juist bovenop - midden in zijn studententijd. Hoe wordt een overtuigd atheïst een katholiek?  Een gesprek over het visitekaartje van de Dalai Lama, stichting Landmerk en over zijn net verschenen boek 'Wat maakt gelukkig?', een vertaling van en toelichting op werk van Thomas van Aquino. Om vervolgens af te sluiten met een kerstwens. 

 • #424 - Mischa in gesprek met Novastar (Joost Zweegers)

  Dec 17 2021

  Hij sluit zijn ogen en verdwijnt in een wolk. En soms, heel soms, komt er dan op magische wijze een prachtig liedje uit de lucht vallen. Zelden iemand zo van geluiden zien genieten: Hazes, The Beatles, Charles Aznavour en Phil Collins!

 • #423 - Milou in gesprek met Tim Gouw

  Dec 16 2021

  In de podcast 'Papa moet het doen' legt hij zijn ziel en zaligheid. Maar meer dan een busje vol aan luisteraars heeft-ie niet. En het podcastlandschap barst van leuke podcasts waar nog nooit iemand van gehoord heeft. Daarom bedacht hij 'De Leukste Podcastprijs'. Na wat geluiden uit zijn leven noemt Tim de winnaars an de categorieën. Milou reikt de hoofdprijs uit en belt de hoofdprijswinnaar wakker.

 • #422 - Milou in gesprek met Jort Kelder

  Dec 15 2021

  Wie de TV-maker en journalist vraagt naar zijn favoriete geluiden, kan steevast rekenen op een relaas aan sonore stemmen en tegendraadse types. Deze aflevering zit vol tegenstemmen, ebbenhouten stemmen, dwarse stemmen en stemmen van verzet. In het kader van polarisatie, het thema van 2021.

 • #421 - Milou in gesprek met Herman Hofman

  Dec 14 2021

  Opgegroeid met Bach en reformatorisch christendom was radio-DJ worden op een popzender nu niet per definitie iets wat hij aanvankelijk erg voor mogelijk hield. Hij keek de kunst af van onder andere voorbeeld Giel Beelen, leerde om hem niét te imiteren en werd een Marconi Talent Award-winnend (leip!) radiomaker. Na een jaartje de ether de ether te hebben gelaten vanwege een burn-out, is de 3fm-DJ terug achter zijn microfoon. En nu begint het echte werk.

 • #420 - Milou over de Leukste Podcast Prijs

  Dec 09 2021

  De Nederlandstalige podcastwereld kent legio underdogs, daar het aantal podcasts dat dagelijks het levenslicht ziet gestaag stijgt. Met als gevolg: het aantal onbekende genieën, miskende makers en prille producties waar je nog nooit van gehoord hebt neemt óók dagelijks toe. De makers van al die podcasts leggen vaak niet minder ziel en zaligheid in hun podcasts dan de exemplaren die makkelijk publiek vinden via bekende platforms. Zodat er voor hen ook nog wat te winnen valt, riep leuke podcastmak...more

 • #419 - Milou in gesprek met Babs Schutte

  Dec 08 2021

  Ze was geen typisch meisje, maar volgens de jongens was ze ook geen jongen. Nergens écht bijhoren drukte haar zelfvertrouwen, maar inmiddels weet ze: mensen zijn niet zo binair als een rekenmachine. Tegenwoordig is ze wie ze altijd al was en maakt ze energieke, kritische pop-rap over thema's als seksualiteit, identiteit en genderrollen. En daarmee surft ze momenteel op de top van haar eigen golf. Echt een Babs - al zegt ze 't zelf. 

 • #418 - Milou in gesprek met Matthieu Huijser

  Dec 07 2021

  Een karakteristiek stemgeluid is wat zijn favoriete zangers typeert en wat hij misschien wel het belangrijkst vindt. Dat hij vroeger cello speelde, het instrument dat het dichtst bij de menselijke stem komt, is dan ook niet zo wonderlijk. De cello werd een gitaar en met zijn band Lion's Den doet hij wat hij het liefste doet. Al zijn melancholiek stopt hij in zijn nummers, waardoor hij zelf optimistisch en goedgelovig over straat kan. Een gesprek over Bob Dylan, Frank Ocean en over je muziek op é...more

 • #417 - Mischa in gesprek met Gerdi Verbeet

  Dec 03 2021

  Deze voormalig kamervoorzitter deelt prachtige levenslessen met ons, zoals 'geef problemen niet teveel zuurstof' en 'bemoei je ermee'. En natuurlijk heeft ze ook zinnige dingen te zeggen over het dreigen met tribunalen en die ellenlange formatie. Natuurlijk beluisterde ze een politieke podcast!

 • #416 - Milou in gesprek met Sarriel Taus

  Dec 02 2021

  Er is voor nieuwe Nederlanders nog een hoop terrein te winnen in witte wereldjes als die van bijvoorbeeld de podcasts. Met zijn podcast Naadje van de Taus geeft hij zelf alvast het goede voorbeeld. Maar er valt maatschappelijk nog veel meer te ondernemen. In gesprek over zijn vernederlandsing, zijn grote Drijfveer, het simpele van goed huwelijk, werken voor je waar en werken met millennials.

 • #415 - Hoogtepunten Miss Podcast van november 2021

  Dec 01 2021

  Natuurlijk begrijpen we dat je niet altijd naar Miss Podcast kunt luisteren, daarom hebben we de hoogtepunten van de afgelopen maand voor je verzameld! Zo hoor je voormalig correspondent Tim de Wit over de offers die hij in zijn privéleven heeft moeten brengen, de tweelingbroers van Tangarine over de tijd dat hun levens even niet synchroon liepen en reageert Martijn Koning op de reacties die hij kreeg na zijn column over Thierry Baudet bij Jinek. De karaokebokaal gaat deze maand naar presentator...more

 • #414 - Milou in gesprek met Pieter Koolwijk

  Nov 30 2021

  Bij de douane, bij de post, bij een bedrijf dat gif spoot tegen houtworm, als verpleger, als dozen stapelaar… er kwamen vele baantjes langs voor hij zijn eerste kinderboek schreef, op zijn 37e. Inmiddels is hij in het bezit van een Gouden Griffel. Een gesprek over Gozert, Roald Dahl, de kind/volwassene-schakelaar en hardstyle. Maar ook over rust, en het heimelijke verlangen om weer gewoon Pieter te zijn.

 • #413 - Mischa in gesprek met Dennis Schouten

  Nov 26 2021

  Hij doet het niet om stennis te schoppen, hij wil gewoon het beste en hij denkt het altijd beter te weten. Een openhartig gesprek over gesloten deuren ('ik word door veel mensen geblocked'), liefdesleven ('mijn relaties zijn dramatisch'), TIA's ('alsof je zweeft') pieken, dalen én een geslaagd YouTube-kanaal.

 • #412 - Milou in gesprek met Cas de Jong

  Nov 25 2021

  Zijn podcast Daders domineerde lange tijd de hitlijsten. Maar succes hebben is één, jezelf goed genoeg vinden is een tweede. Een gesprek over moordenaars, het menselijk brein en uit de kast komen op je 32ste. Featuring Theo van Gogh, Ramses Shaffy, Freddy Mercury en de katten van Freddy Mercury.

 • #411 - Milou in gesprek met Edmond Fokker

  Nov 24 2021

  De viool is zijn golden ticket. Of het nou in Carnegie Hall is op uitnodiging van de Paganini-familie of het huwelijk van de Romanovs in Sint Petersburg: met zijn instrument onder z’n arm komt (bijna geheel) autodidact Edmond Fokker op bijzondere plekken, wereldwijd. Tel daar zijn verleden bij de Nederlandse militaire inlichtingendienst bij op en je begrijpt dat je met een uniek figuur te maken hebt. Is there a method to his mystery?

 • #410 - Milou in gesprek met Sara de Monchy

  Nov 23 2021

  Als kind deed ze de opmerkelijke ontdekking dat er geen enkele duif is die zijn zin afmaakt. Daarna ontdekte ze dat ‘Auld long syne’ door Hazes is nagedaan. Het ene vraagstuk na het andere werd opgehelderd - geen wonder dat Sara nu haar werk heeft gemaakt van het ontrafelen van mysteries. In gesprek met de maakster van Sara’s Mysteries (dé true crime-podcast voor jeugd) over het leuke van kinderen, het niksige van volwassenen en bazig zijn, ofwel: het nemen van de regie.

 • #409 - Milou in gesprek met Tangarine

  Nov 18 2021

  Waar de rest van de klas losging op 2Unlimited, was de tweeling weg van Simon & Garfunkel. En zo deelden ze, behalve hun genen, wel meer. Vanaf het moment dat ze het daglicht zagen tot de dag dat ze beiden trouwden: hun leven liep synchroon. Toch groeiden (en groeien) ze steeds verder uit elkaar. Hoe dat hun band juist verstevigt, leggen ze uit aan Miss Podcast. 

 • #408 - Milou in gesprek met Sophie Straat

  Nov 17 2021

  Door haar afstudeerproject over gentrificatie belandde ze in een studio, de liefde (Wieger Hoogendorp) hield haar daarin en ze kwam er uit met een heel album. In de vorm van smartlappen protesteert de Amsterdamse zangeres Sophie Straat tegen de veryupping van haar stad, de woningnood en politiegeweld in de vorm van smartlappen.

 • #407 - Milou in gesprek met Anne Moraal

  Nov 16 2021

  Dat ze getrouwd is noemt ze zelf burgerlijk - daarmee voorsorterend op andermans reacties. Maar burgerlijkheid is niet het beeld dat opkomt wanneer ze vertelt over haar leven, dat wat interessante tegenstellingen bevat. Waar haar jeugd disney-esk voornaam was (zingende vogels en dergelijke), werd ze in haar puberteit alto en verkeerde ze in een voortdurende staat van kortsluiting. En is ze enerzijds schrijver van fictie (Honden Huilen Niet, 2019), is ze anderzijds verantwoordelijk voor de gehele...more

 • #406 - Mischa in gesprek met Martijn Koning

  Nov 12 2021

  We blikken terug op zijn jeugd (duizend keer Bert en Ernie), de Baudet-rel ('een briljante column'), we luisteren naar Hans Teeuwen ('een tien en uitschieters die daar overheen gaan') en Stef Bos (levensles: neem altijd een omweg).

 • #405 - Milou in gesprek met de gebroeders Groen

  Nov 11 2021

  Ze zijn jong, bioloog, enthousiast en delen een achternaam die de lading dekt: de ééneiige broers Kevin en Marvin Groen. Over elkaars zinnen huppelend en struikelend zijn ze een wandelend maar aanstekelijk cliché dat uiteindelijk maar één ding voor ogen heeft: de liefde voor de natuur overbrengen. Trek je laarzen maar aan voor een spetterende, hobbelige rit.

 • #404 - Milou in gesprek met Lara Nuberg

  Nov 10 2021

  Horen onze oren graag wat onze voorouders hoorden, houden onze neuzen van de geuren die zij roken? Je zou het op zijn minst gaan vermoeden, als je hoort hoe Lara zich voelt wanneer zij voet zet op Indonesische bodem. De publicist en historicus verdiept zich al jaren in haar Indische familiegeschiedenis en put daaruit voor haar debuutroman, waar ze aan werkt. Een gesprek over Paganini, pre-slaaprituelen, en familie.

 • #403 - Milou in gesprek met Rinske Dolstra

  Nov 09 2021

  Het was dat ze in haar mail las dat ze al 'ingeplant' was, anders had ze zich teruggetrokken als deelnemer van de Kunstbende 2021. De taalfout inspireerde haar tot een gedicht over een plantje in potgrond zijn - waarmee ze de eerste prijs in de categorie Taal in de wacht sleepte. De 17-jarige Friezin droomt van een carrière als woordkunstenaar in de breedste zin van het woord.

 • #402 - Mischa in gesprek met Tim de Wit

  Nov 05 2021

  Het correspondentschap is de mooiste baan ter wereld, maar wel één die je hele leven in beslag neemt. Nu is hij weer terug en kan hij gewoon naar de kroeg. Maar het is nog wel even wennen dat de telefoon stil blijft als er iets in Londen gebeurt. We spraken over zijn liefde voor podcasts, Boekestijn en zijn nieuwe uitdaging.

 • #401 - Milou in gesprek met Sander van Wettum

  Nov 04 2021

  Wat heeft een beeldend kunstenaar met geluiden en muziek? Deze in ieder geval meer dan je denkt. In een denkbeeldig vorig leven was hij radio DJ maar in real life trekt hij langs de Zuid-Europese kust om foto’s te maken van toeristische badplaatsen. In de winter, wanneer de plaatsjes in diepe, diepe rust verkeren. Een gesprek over gebouwen, chersonissos en gezelligheid in een nieuwbouwwijk.

 • #400 - Milou in gesprek met Annefleur Schipper

  Nov 03 2021

  Elvis was haar laatste man. Daarna stapte ze definitief over op een ander genre. Een gesprek met de podcastawardwinnaar (een Dutch Podcast Award 2021) over De Lesbische Liga, mediameid zijn, Amy Winehouse en het verhaal van de televisiepastoor. 

 • #399 - Hoogtepunten Miss Podcast van oktober 2021

  Nov 02 2021

  Natuurlijk begrijpen we dat je niet altijd naar Miss Podcast kunt luisteren, daarom hebben we de hoogtepunten van de afgelopen maand voor je verzameld! Zo hoor je 3FM-dj Sander Hoogendoorn over de tijd dat het niet zo goed ging met hem en met 3FM, actrice en cabaretier Rosa da Silva over het lied dat ze schreef voor haar overleden moeder waarin ze een vleugje Randy Newman verwerkte en jazzdrummer Joost Patocka recenseert Carrousel de Podcast van Diggy Dex. De karaokebokaal gaat deze maand naar z...more

 • #398 - Mischa in gesprek met Begijn le Bleu

  Oct 29 2021

  Het mooie van vogels vindt hij dat ze doen wat ze moeten doen en dat ze eruitzien zoals ze eruit moeten zien. En dat geldt ook voor Begijn zelf. Hij is een verhalenverteller. In schutkleuren, dat wel.

 • #397 - Milou in gesprek met Arco Gnocchi

  Oct 28 2021

  Het was een leuk idee, maar toen hij in de zandbak een heroïnespuit vonden zijn ouders het wel mooi geweest: de Bijlmer kon haar mooie belofte niet waarmaken. En zodoende groeide Arco op tussen de nestelende merels en synchroon-autowassers in Diemen. De Dag&Nacht-hoofdredacteur over hoofdredacteur zijn, over zijn Ajax-adoratie en het wel en wee van podcastfictie, de podcast Wraak in het bijzonder.

 • #396 - Milou in gesprek met Ratna Lachmansingh

  Oct 27 2021

  Ze zit al jaaaren in de organisatie van het Leiden International Film Festival (in het vervolg LIFF), en wordt binnenkort directeur. Nostalgie? Dat is voor haar het geluid van een videoband in de recorder. En wie op 'play' klikt belandt in een wereld van filmfragmenten, -trailers en -muziek. Verder: Bollywood, en een paar steengoede tips voor het festival, dat plaatsvindt van 28 oktober tot en met 7 november.

 • #395 - Milou in gesprek met Jaco Benckhuijsen

  Oct 26 2021

  Hoe klinkt de stilte in een fjord boven een diepe, zwarte zee? Of liever: hoe klinkt het gevoel van de zeekajakker die erover heen glijdt? Dat weet Jaco te vatten in zijn muziekalbum 'Man in het Wild', dat volgde op zijn gelijknamige boek. Een gesprek over verbonden zijn met de natuur, autonomie, het hogere doel én: peddelen.

 • #394 - Mischa in gesprek met Izaline Calister

  Oct 22 2021

  Ze heeft altijd al geweten dat ze wilde zingen. Maar ze durfde het niet hardop te zeggen. En ze durfde niet hardop te zingen. Nu, jaren later, is ze dankbaar dat ze zingt. Hardop! In het Papiaments! We spraken over hoe je een nummer van jezelf voor iedereen maakt.

 • #393 - Milou in gesprek met Stef Visjager

  Oct 20 2021

  Al vroeg kon geluid haar totaal in vervoering brengen, van de Spaanse klanken van Alicia de Larrocha tot het koor van de Polovtiaanse dansen. Haar interview met Roald Dahl bleek uiteindelijk de start van een inmiddels ruim veertigjarige carrière in de radiowereld. In gesprek met de podcastpionier des vaderlands over radioverhalen, haar 1-minuutjes en het  zeilbootje dat ze ooit won.

 • #392 - Milou in gesprek met Rosa da Silva

  Oct 20 2021

  Het begon zo ongeveer in 1995, toen Henny Huisman de half-portugese met welluidende naam vroeg waar ze vandaan kwam: Klazienaveen. Het publiek vond het hilarisch, voor Rosa was het fascinerend: wat zegt de plek over waar je zelf en je ouders opgroeiden over jou, en wie je moet zijn dan wel worden? Een gesprek over Portugal, Drenthe, muziek en leren acteren. 

 • #391 - Milou in gesprek met Wouter Bouwman

  Oct 19 2021

  Het talent van deze tijd schuift aan ondanks zichzelf. 'Wat heb ik nou te vertellen'? Een gesprek over het leven achter de schermen van de radiostudio en de sportwereld, waarvan de BNNVARA-presentator aanvankelijk nooit dacht dat een combinatie tussen die twee ook werk zou kunnen zijn. En over videogame GTA, een kus van Erik Dijkstra, de Amazing Stroopwafels en Warmlopen met Wouter.

 • #390 - Milou in gesprek met Maamke Hoogendoorn

  Oct 14 2021

  Een jaar geleden studeerde ze af met een solovoorstelling, waar ze op slimme wijze humor uit (ook eigen) ellende weet te peuren. Nu staat ze aan de voet van de berg die Haar Carrière heet. Haar belangrijkste levensinzicht: steek de draak met je misère, dat helpt. Een gesprek over Sil de Strandjutter, Terschelling, depressieve gevoelens, en hoe goed een grote fout kan uitpakken.

 • #389 - Milou in gesprek met Persis Bekkering

  Oct 13 2021

  Op een technofeest komt er vaak weinig taal aan te pas. Maar in haar tweede roman Exces lukt het Persis de woordeloze ervaring van het raven om te zetten in literatuur. Daarbij gebruikmakend van de techno zélf, als narratief vehikel. In Miss Podcast vertelt ze over recenseren en gerecenseerd worden, haar zeven broers en zussen, Gertrude Stein en we luisteren naar Strauss en Beethoven. De besproken podcast: De Schaduw van Dutroux.

 • #388 - Milou in gesprek met Wafa Al Ali

  Oct 12 2021

  De eerste herinneringen van de NRC-journaliste zijn van het azc, waar ze als 3-jarige in terecht kwam met haar ouders. Haar Arabische achtergrond, die voor klasgenootjes in Winterswijk aanvankelijk vooral erg interessant was, ging een andere rol voor haar spelen toen er twee vliegtuigen in de Twin Towers vlogen. Het meisje met een Arabisch uiterlijk die dezelfde taal als Bin Laden bleek te spreken, werd door diezelfde klasgenoten opeens uitgemaakt voor terrorist. Ze maakte er de podcast Generati...more

 • #387 - Milou in gesprek met Sander Hoogendoorn

  Oct 07 2021

  Zijn opa draaide samen met zijn oma plaatjes bij in het lokale ziekenhuis en toen wist Sander het: hij moest en zou bij De Radio. Onlangs vierde hij zijn tienjarig jubileum bij 3FM en presenteert hij sinds 2018 de sterren van de hemel in de ochtend, als naamgever van Sanders Vriendenteam. En de beste man traint voor een marathon, dus we luisterden naar de Slimmer Presteren Podcast.

 • #386 - Milou in gesprek met Gisbert van Baalen

  Oct 06 2021

  Het hoofdstuk 'Ischa Meijer' is pas onlangs in het leven geschreven van deze ooit niet bepaald veelbelovende kantoorknaap. Toch vormt Ischa de rode draad voor in dit gesprek met de podcastmaker annex kunstliefhebber (want een expert, dat is 'ie niet, al zegt hij het zelf) over de draaicirkel richting zijn roeping: het podium. In de brede zin van het woord. 

 • #385 - Milou in gesprek met Joost Patocka

  Oct 05 2021

  Met gevoel voor dramatiek bestempelt de presentator hem tot Jazz-jehova, Joost ziet zichzelf hoogstens als predikant. Feit is dat hij is De Uitverkorene is om volk en vaderland verslingerd te krijgen aan dat gehate & geliefde genre. Jazz. Per drumstel, per podcast en in de ether: Joost patocka over zijn meegebrachte skateboard, Rita Reys en altijd 'aan' staan. Ga er maar aan staan.

 • #384 - Hoogtepunten Miss Podcast van september 2021

  Oct 01 2021

  Natuurlijk begrijpen we dat je niet altijd naar Miss Podcast kunt luisteren, daarom hebben we de hoogtepunten van de afgelopen maand voor je verzameld! Zo hoor je historicus Geerten Waling over de tijd dat hij Pim Fortuyn nog een gevaar vond, comedian Howard Komproe fantaseert hoe het zou zijn om mee te doen aan Lang Leve de Liefde en programmamaker en columnist Oscar Kocken recenseert de literaire podcast Groen Gebladerte. De karaokebokaal gaat deze maand naar theaterproducent en presentator Al...more

 • #383 - Milou in gesprek met Emma Bruns

  Sep 30 2021

  Ze is gepromoveerd, chirurg-in-opleiding en schrijft voor NRC, maar wat ten grondslag blijkt te liggen aan de echt belangrijke keuzes in haar leven is sport. Ze kan alles, doet alles, en weet inmiddels zelfs wat je moet doen als je met een oververhit motorblok strandt in Sahara-zand. Een gesprek over nonnen, verandering, avontuur en meer doen met minder.

 • #382 - Milou in gesprek met Jeanne Rouwendaal

  Sep 29 2021

  Op haar negende werd ze verliefd op het podium dank zij Patti Smith in Paradiso en wist ze wat haar pad was. Geen ruimte voor twijfels. Met haar band WIES is ze nét bevallen van haar eerste album "Het is een WIES". Een gesprek over hoe ze zangeres werd en welke artiesten belangrijk waren, zoals Jeff Buckley, Tom Waits en Nick Cave.

 • #381 - Milou in gesprek met Anne Rats

  Sep 28 2021

  Pas ná de toneelschool leerde ze echt acteren, zegt ze. Maar op haar negende speelde ze al de innemende Otje in de gelijknamige Annie M.G. Schmidt-serie, op overtuigende wijze. Het stoere kind dat met dieren kon praten: het is nog altijd een begrip. In Miss Podcast vertelt Anne over die rol en wat ze van Otje leerde. Maar ook over het gehoor van haar vader, Dolly Parton en het oprichten van een eigen theatergezelschap. De besproken podcast: Pronk, van de Correspondent.

 • #380 - Mischa in gesprek met Albert Verlinde

  Sep 24 2021

  Zijn levenslessen? Zelf in de suikerpot springen. Keuzes durven maken. Weggaan voordat je verzuurt. Littekens voorkomen. Je geliefden knuffelen zolang het kan. En beseffen dat je nooit alleen bent. Zijn geluiden? Zwei kleiner Italiener, Celine Dion, Jan Mesdag en Gloria Gaynor!

 • #379 - Milou in gesprek met Gershwin Bonevacia

  Sep 23 2021

  Onlangs verscheen zijn nieuwe bundel 'Toen ik klein was, was ik niet bang' en ook in zijn podcast gaat Gershwin terug in de tijd: naar zijn tienjarige zelf. Een gesprek over dichten met dyslectie, opgroeien in Rotterdam-Zuid, stadsdichter van Amsterdam worden en het vinden van je eigen stem.

 • #378 - Milou in gesprek met Jesse Mahieu

  Sep 22 2021

  Hij vertelt zó vurig over jazz, dat je je afvraagt waarom hij tophockeyer en -coach werd. Maar de oud-hockeyinternational waagt het de sport en de muziek met elkaar te vergelijken en legt uit hoe hij ook op het veld veel had aan zijn improvisatievermogen en creativiteit. En soms is de soundtrack van je leven geen muziek, maar het geronk van een volvo stationwagen. 

 • #377 - Mischa in gesprek met Lize Spit

  Sep 17 2021

  Als ze thuis is en ze niest, dan zegt ze heel snel 'sorry'. Ze wil namelijk zo min mogelijk ruimte innemen. Lastig, wanneer je een bestseller op je naam hebt. 'Ik heb er de persoonlijkheid niet voor om succesvol te zijn.'

 • #376 - Milou in gesprek met Nick Golterman

  Sep 16 2021

  Buzz Lightyear dacht iets te zijn wat hij nooit zou worden. De diepere betekenis van Toy Story doorzag Nick al toen hij nog een kleuter was. De parallel met zijn eigen leven ligt voor de hand: toen zijn grote liefde (lees: de Filmacademie) koos voor een ander (lees: hem op de reservelijst zette), werd hij niet direct wie hij dacht te zijn. Maar er waren meerdere wegen en zo kwam de acteur alsnog in zijn zo geliefde filmwereld terecht. Een gesprek over -ismes, 'spelen met lego' en de tram in Nieu...more

 • #375 - Milou in gesprek met Carolien Borgers

  Sep 14 2021

  The Sound of Music was niet bepaald vrouwverheffend. En dat je als vrouw stem & staartvin achterlaat om met een man te kunnen zijn vindt ze nu van de zotte, maar in haar jeugd vond ze de muziek van Ariël prachtig. Met de jaren kwam de wijsheid en haar nieuwste podcast is de Nederpopcast, over solozangeressen en (o.a.) de mannenwereld waarin zij doorbraken, die op de dag des gespreks verscheen.

 • #374 - Milou in gesprek met Daniëlle Schel

  Sep 14 2021

  Als je na je puberteit last krijgt van pleinvrees, dan weet je dat je tienerjaren intens waren. De hormonen hielden flink huis bij haar (en daarmee bij haar familie), maar inmiddels is de storm gaan liggen en staat ze binnenkort op het podium met haar tweede cabaretvoorstelling: ‘OK’. Want zo lang je altijd maar 1 procent nieuwsgieriger blijft dan angstig, dan komt het helemaal goed. Zelfs als die uitspraak de uitzending nét niet haalt.

 • #373 - Mischa in gesprek met Howard Komproe

  Sep 10 2021

  Waarom ben je zo? Die vraag krijgt hij van zijn tweeling wanneer hij als een soort Statler&Waldorf zijn commentaar naar de tv roept. Verrassende geluiden, want hij is een zacht tandenpoetsende barbecuer die tot zijn achttiende verjaardag duimde mét een balletachtergrond. En die kom ik niet vaak tegen.

 • #372 - Milou in gesprek met Benjamin de Bruijn

  Sep 09 2021

  Altijd nét trager zijn dan je vriendin. Benjamin wordt op de racefiets altijd overtroefd door zijn tot de wielren-wereldtop behorende vriendin Ellen van Dijk. Maar hij wil nergens liever zijn. De journalist en podcastmaker pleit voor meer waardering voor de feminiene wielerwereld. Een gesprek over extreem veel fietsen (tot je niet meer kunt zitten), Wiplala, Thomas Azier en Connie Meijer.

 • #371 - Milou in gesprek met Geerten Waling

  Sep 08 2021

  De historicus en EW-columnist groeide op tussen de linkse idealen en wordt inmiddels door velen voor rechts versleten. Zelf houdt hij niet zo van dat (en ander) groepsdenken: waarschijnlijk een erfenis van vroegere pesterijen. Een gesprek over weerbaar worden, zijn vergane vriendschap met Baudet, over het Amsterdam van Ramses Shaffy en hoe inclusiviteitsdenken daadwerkelijke inclusie in de weg kan zitten.

 • #370 - Milou in gesprek met Oscar Kocken

  Sep 07 2021

  Naast de muziek en geluiden uit zijn leven, deelt programma-maker en presentator Oscar Kocken zijn recent opgedane inzichten over het belang van stilte. Want hoe heilzaam Dreadlock Pussy's 'takkenherrie' ook voor hem was in zijn jeugd, je zo nu en dan even af te sluiten voor alle afleidingen en verleidingen in de wereld heeft een reinigende werking. Een gesprek over klokken, kloosterleven en keuzes. 

 • #369 - Mischa in gesprek met Hedy d'Ancona

  Aug 20 2021

  Ze is al haar hele leven activist. Niet omdat ze tegendraads wil zijn, maar simpelweg omdat ze haar mond opendoet als ze verandering wil. Natuurlijk bespreken we emancipatie anno 2021. En de liefde. En ze stelt ons gerust: het talent om verliefd te worden, verleer je nooit. En verheug je altijd op de liefde die nog komen gaat!

 • #368 - Milou in gesprek met Teddy Tops

  Aug 05 2021

  Luisterend naar getik van elpees in de bakken observeerde ze de langharige mannen in haar vaders platenwinkel. Ze voorspelde koopgedrag op basis van rookgedrag. Misschien dat ze in de toekomst ooit olifantenobservator wordt, maar in de tussentijd heeft Teddy het veel te druk met al haar werkzaamheden, waarin uiteindelijk toch een rode draad te ontwaren is: verhalende kunst.

 • #367 - Milou in gesprek met Bhupinder Singh

  Aug 03 2021

  Voor een man van zijn leeftijd heeft hij al aardig wat ondernemingen gehad. Momenteel heeft hij een handeltje in het nieuwe goud: data. De nieuwe Zuckerberg? Nou, er zit een verschil tussen mensen en dieren en wat dat met Constantinopel te maken heeft, legt Bhup graag uit. Verder brengt hij het geruststellende gezoem van drones ten gehore en vertelt hij over zijn staalbedrijf, terwijl de presentator zich klem praat in een gedachtewisseling over Indiase stereotypen.

 • #366 - Hoogtepunten Miss Podcast van juli 2021

  Jul 29 2021

  Natuurlijk begrijpen we dat je niet altijd naar Miss Podcast kunt luisteren, daarom hebben we de hoogtepunten van de afgelopen maand voor je verzameld! Zo hoor je Kamerlid Caroline van der Plas over de perikelen bij het CDA, muzikant Benny Sings over het uitvinden van een nieuw genre en recenseert pianist Thomas Beijer de Potloodcast. De karaokebokaal gaat deze maand naar actrice Sarah Janneh. Zij zong prachtig mee met Whitney Houston en How Will I Know. 

 • #365 - Milou in gesprek met Koos Tervooren

  Jul 28 2021

  Wie een wolf hoort in één van Koos z'n podcasts wint een gouden ticket naar zijn podcastfabriek Microphone Media, belooft hij bij dezen. Ja, deze ondernemer weet z'n waar wel te slijten. Na zijn master Journalistiek koos Koos voor de commerciële hoek: van presenteren bij BNR tot het bestieren van zijn eigen podcastbedrijf. Over gedijen als import-Fries, carbidschieten, de Beatles en je ziel al dan niet verkopen aan het grootkapitaal.

 • #364 - Milou in gesprek met Christiaan Kuyvenhoven

  Jul 27 2021

  Een tenniswedstrijd spelen en een pianoconcert geven: mentaal voelt het praktisch hetzelfde, voor pianist, presentator en podcastmaker Christiaan Kuyvenhoven. Hij deelt de belangrijkste geluiden uit zijn leven. Van het gestuiter van tennisballen tot de vijfde symfonie van Mahler, dat hem er als jongetje van deed dromen dirigent te worden. Een droom die hij momenteel onderzoekt in zijn podcast, de Maestro met de Breinaald.

 • #363 - Milou in gesprek met Tammie Schoots

  Jul 22 2021

  Wie tegen de stroom inzwemt komt moeilijk vooruit. Maar je wordt er wel verdomd sterk van. Tammie krijgt al haar hele leven bagger over zich heen. Toch zou ze niet anders dan transgender vrouw willen zijn en is ze ontiegelijk strijdbaar. Ze vertelt over sokken stoppen tijdens Radio Bergeijk, hoe 'my humps' haar transitie-lied werd en over haar oma, die een enorme bron van inspiratie voor haar is geweest. 

 • #362 - Milou in gesprek met Joost Oomen

  Jul 21 2021

  De bedenker van (de vader van) de Bietenkoningin vroeg zich af of dat kon, vrolijke romans en gedichten schrijven. Dat het kan bewijst hij met zijn debuutroman Het Perenlied. Hij vertelt over de koe waar hij verliefd op was, de platen die hij met vrienden in Groningen draaide, Lucebert en hoe je met een gedicht een vis vangt.

 • #361 - Milou in gesprek met Orville Breeveld

  Jul 20 2021

  Als kind in een Surinaams gezin in Houten weet de gitarist en zanger hoe het is om op te vallen. Hij kent de voordelen die daarbij horen en omarmt het liever dan te gaan zitten kniezen. Als dat überhaupt al ooit een keuze was. Hij neemt muziek mee die zijn ouders samen maakte, de muziek die hij zelf maakt, en vertelt hoe de saus van liefde alles doordrenkt. Plus: over het belang van goed vaderschap in een steeds materialistischer maatschappij en een wit concertgebouw in Amsterdam.

 • #360 - Mischa in gesprek met Caroline van der Plas

  Jul 16 2021

  Een marketingtruc van de agrarische lobby. Zo wordt ze vaak vanuit de linkse hoek neergezet. Maar eigenlijk is ze een meisje met raar haar die de poten echt in de klei heeft. We bespraken haar carrière als journalist, ze werpt haar licht op het CDA - de club waartoe ze ooit behoorde - en we luisteren naar een podcast over het slavernijverleden: wel of geen sorry?

 • #358 - Milou in gesprek met Hanne Tersmette

  Jul 15 2021

  Op vakantie naar het buitenland ging het gezin Tersmette nooit, maar dat zat Hanne niet dwars: Nederland heeft in haar ogen alles wat een mens kan willen. Geen wonder dat ze boswachter en vloggend voorvechter van de Nederlandse natuur werd, hoewel het bíjna een carrière als gesjeesde PR-vrouw was geworden. Een gesprek over blaffende reeën, mekkerende schapen en De Dijk.

 • #357 - Milou in gesprek met Laetitia Gerards

  Jul 14 2021

  Ze ging van vwo naar havo om maar een jaar eerder van school af te kunnen, om te doen wat ze het allerliefste doet. Zingen, muziek maken, spelen. Ze ontdekte waar haar hart lag: de klassieke opera. De coronacrisis was een shock, maar heeft haar daarin alleen maar meer bevestigd. En er is geen plan B!

 • #356 - Milou in gesprek met Julia Philippens

  Jul 13 2021

  De klassiek begonnen jazzvioliste houdt in principe niet van hokjes, maar heeft ze óók nodig: om eruit te kunnen breken. In hoeverre lijkt een mens op de muziek die hij/zij maakt? En kun je van succes genieten als er voortdurend vernieuwing moet zijn? Een poging tot het vinden van antwoorden.

 • #355 - Mischa in gesprek met Susan Smit

  Jul 09 2021

  Mondige vrouwen werden eeuwen geleden heks genoemd. Nog steeds anno 2021, want laatst werd Sigrid Kaag nog voor heks uitgemaakt. Met schrijver Susan Smit sprak ik over haar eigen coming-out als heks, over de sporen die de heksenjacht heeft achtergelaten in ons DNA en over de kracht van de maan.

 • #354 - Milou in gesprek met Samuel Levie

  Jul 08 2021

  Je hoeft geen worst te lusten om een succesvol worstenmaker te worden. Deze helft van het duo Brandt en Levie had tot drie jaar geleden bijvoorbeeld nog nooit leverworst gegeten. Levie heeft vele pannen op het vuur, en alles wat 'ie doet wordt geserveerd op een bedje van maatschappelijke betrokkenheid. De Jamie Oliver van de Lage Landen over zijn avontuurlijke opa, kiezelstranden, Bob Marley en zijn Laatste Avondmaal.

 • #353 - Milou in gesprek met Thomas Beijer

  Jul 07 2021

  Superlatieven schieten tekort om de pianist, componist en schrijver te omschrijven: zelfs met zijn tekeningen van aardappelmannetjes loopt men weg. Een gesprek over jalapeños, pollepels & een integraalhelmen en Frank Zappa. En hoe de woorden 'what you need is a good cigar' hem losser maakten, tot de (best wel goede) pianist die hij nu is.

 • #352 - Milou in gesprek met Sarah Janneh

  Jul 06 2021

  Wanneer het dweilorkest je terug brengt naar je jeugd dan weet je het wel: Brabant. Dat is de plek waar Sarah Janneh als liefdesbaby haar leven begon. Ze groeide uit tot een actrice met zo uitbundig veel karakter en uitstraling dat Lizzo háár als voorbeeld zou kunnen nemen. Een gesprek over fuchsia's, de toneelschool, Jacques Brel, streng zijn met je verdriet en te laat komen omdat de redactie geen taxi voor je heeft geregeld.

 • #351 - Hoogtepunten Miss Podcast van juni 2021

  Jul 02 2021

  Natuurlijk begrijpen we dat je niet altijd naar Miss Podcast kunt luisteren, daarom hebben we de hoogtepunten van de afgelopen maand voor je verzameld! Zo hoor je Sjors Fröhlich over zijn radiohelden, Zinhi Özdil over zijn zoektocht naar liefde in zijn leven en recenseert uitgever van De Correspondent Ernst-Jan Pfauth de podcast Kloosterleven. De karaokebokaal gaat deze maand naar presentator Sahil Amar Aïssa. Hij rapte enthousiast mee met Changes van 2Pac.

 • #350 - Milou in gesprek met Benny Sings

  Jul 01 2021

  Tim van Berkestijn is aan het werk en daarom wenst hij bij zijn artiestennaam genoemd te worden. Muziek en Benny zijn aan elkaar verbonden voor het leven, maar toch ziet hij platen maken ook gewoon als dat wat het voor hem is: zijn werk. Een middel om uiteindelijk een doel te bereiken, bijvoorbeeld een koophuis in Amsterdam-Noord. Een aflevering waar veel muziek in zit, van klarinetles tot Joni Mitchell.

 • #349 - Milou in gesprek met Jelmer de Boer

  Jun 30 2021

  Vliegreizen, voeding, planten en een kast van een vent worden: Jelmer dompelde zich onder in die uiteenlopende onderwerpen en vlogt, blogt en schrijft boeken erover. Bijvoorbeeld 'Eet taart, krijg een sixpack.’ Mét humor, dus. Dat hij hoogfunctionerend autisme heeft komt bij het maakproces wel van pas, maar op andere momenten zit het in de weg. We luisteren naar potloden op papier, vliegtuigmuziek en de podcast Eik & Ik.

 • #348 - Milou in gesprek met Lucky Fonz III

  Jun 29 2021

  De muziek die hij maakt is uniek in z'n soort, maar volgens hemzelf is dat geen prestatie. En een gesprek hebben over wat hij tot nu toe allemaal heeft doorgemaakt als singer-songwriter komt hem een beetje vreemd voor: zo werkt zijn hoofd niet. Hoe werkt het dan wel en hoe verhoudt hij zich tot geluid? In dit gesprek enkele mijmeringen over sukkels, het geheugen, poezen op de trap en muziek als literatuur.

 • #347 - Milou in gesprek met Frank van der Lende

  Jun 24 2021

  Buitenspelende straatkinderen, terwijl jij in je bed ligt: het was een geluid waar de radiopresentator op jonge leeftijd mee geconfronteerd werd. Later zou een echte tegenslag volgen. Een gesprek over een vader met alzheimer, diens begrafenis bijwonen via een beeldscherm, hoe daarmee om te gaan en het wonderschone vak van (nacht)radio.

 • #346 - Milou in gesprek met Sanne Thierens

  Jun 23 2021

  Ze promoveerde als eerste ooit op de ontstaansgeschiedenis van De Musical als genre in Nederland. Waarbij grote rollen waren weggelegd voor Annie M.G. Schmidt. Ze schreef een publieksversie en vertelt het verhaal erachter. Over haar liefde voor musical, hoe het genre contrasteert met haarzelf, uit de buurt blijven van een podium, en over de musical die ze zelf aan het schrijven is.

 • #345 - Milou in gesprek met Ameline Ansu

  Jun 22 2021

  Ze was 23 toen haar moeder overleed, vier jaar later verloor ze haar vader. Ze schreef er een boek over waar ze zélf destijds behoefte aan zou hebben gehad: Van Harte Gecondoleerd. In Miss Podcast praat ze met Milou over schrijven in de dierentuin, begrafenissen in Sierra Leone, angst voor duiven, en meer.

 • #344 - Mischa in gesprek met Zihni Özdil

  Jun 18 2021

  Als klein jongetje keek hij naar Het Capitool en bracht hij uren door in de bibliotheek, lezend over andere tijden en andere werelden. Nu hij groot is, probeert hij steeds vaker écht in de spiegel te kijken. Dan ziet hij iemand die heeft ontdekt dat het totaal zinloos is om aansluiting te zoeken bij wit, progressief Nederland. Tijd voor een ander pad.

 • #343 - Milou in gesprek met Henk Dissel

  Jun 17 2021

  Een volkszanger noemt 'ie zichzelf niet - dat vereist meer levenservaring. Maar René Froger is van jongs af aan zijn grote voorbeeld. Wat hij dan als broekie in een Elvispak deed? En waarom hij van Milou de WC Podcast krijgt voorgeschoteld? In gesprek met Henk over magazijngeluid, de leerplichtambtenaar, tegen de klippen op werken en zijn aanvankelijke weerzin tegen zijn grootste hit tot nu toe: 'Een bom.'

 • #342 - Milou in gesprek met Sahil Amar Aïssa

  Jun 16 2021

  Of er plek voor hem zou zijn in de mediawereld, wist hij niet zeker, maar dat Sahil hem inmiddels inneemt lijdt geen twijfel. De BNNVARA-presentator over het onderdekse geluid van de veerboot naar Marokko, de scheiding tussen twee werelden die dat gezoem markeerde, en de madame jeanette-peper die bijna zijn einde werd. En over de charme van de nacht. Onder andere.

 • #341 - Milou in gesprek met Ernst-Jan Pfauth

  Jun 15 2021

  Legosteentjes, de Laser Computer-reclame en de jazzlegende Duke Ellington: de CEO van de correspondent laat Milou een audiodocument van zijn leven optekenen. Waarom ondernemen? En wat als iets mislukt, en je onverhoopt onderdeel wordt van een mediastorm omdat je 'er een potje van gemaakt hebt' met het New York-avontuur van De Correspondent?

 • #340 - Mischa in gesprek met Sjors Fröhlich

  Jun 11 2021

  Radiomaker werd burgemeester. Klinkt als een grote stap, maar er zijn meer overeenkomsten dan je denkt. Een mooi gesprek over durven dromen, durven twijfelen en dankbaar zijn voor de dingen die je mag doen. Natuurlijk de geluiden van zijn radiohelden Frits en Felix en muziekheld Bowie!

 • #339 - Milou in gesprek met Natasja Gibbs

  Jun 10 2021

  Ze bruist in je oren en spat van het scherm als presentatrice van de NieuwsBV. Maar haar jeugd was, als dochter van Jehova's getuigen, niet altijd even vrolijk. Natasja vertelt over opgroeien in een soort sekte en haar weerzin tegen massagedrag, maar ook over de verwarmende kracht die uitgaat van samen strijden voor dezelfde doelen.

 • #338 - Milou in gesprek met Astronaut (Pelle Bast)

  Jun 09 2021

  Hij schrijft kleine, lieve, Nederlandstalige liedjes onder de naam Astronaut. Over alledaagse dingen als de bus naar zee en over wiens beurt het is om te beginnen met de seks vandaag. Zijn muziek laat zich misschien het best omschrijven als naïef, maar dan in de meest positieve zin van het woord. Een gesprek over liedjes schrijven, een krantenwijk verkloten, in de war zijn, een roze olifant en (veel) muziek. 

 • #337 - Milou in gesprek met Marie Lotte Hagen

  Jun 08 2021

  Ze had angst voor Amsterdam, maar vond er zichzelf. Zo ontdekte ze er toen ze bijna 30 was dat ze op vrouwen viel. Hoe kon ze dat over het hoofd zien? Een gesprek over rimpels, braingasms en het nieuwe boek Damn, Horny: een bundel erotische verhalen die (toeval bestaat, toch?) vrijwel tegelijk verscheen met de roman Stemvorken van A.f.t.H. van der Heijden, met daarin interpretaties over lesbische seks die op zijn minst questionabel zijn.

 • #336 - Mischa in gesprek met Haroon Ali

  Jun 04 2021

  'Waar kom je vandaan?' Talloze keren heeft columnist en schrijver Haroon Ali deze vraag gekregen, net als andere Nederlanders die een tweede cultuur bij zich dragen. Inmiddels beschouwt hij het als een kracht: mensen met twee culturen zijn eigenlijk bruggenbouwers die mensen verbinden en de nuance kunnen aanbrengen in het maatschappelijk debat.

 • #335 - Hoogtepunten Miss Podcast van mei 2021

  Jun 03 2021

  Natuurlijk begrijpen we dat je niet altijd naar Miss Podcast kunt luisteren, daarom hebben we de hoogtepunten van de afgelopen maand voor je verzameld! Zo hoor je journalist Teun van de Keuken over zijn jeugddroom om politicus te worden, Nydia van Voorthuizen van feministisch platform DAMN, HONEY over de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen en recenseert Andere Tijden-presentator Astrid Sy de podcast Revolusi. De karaokebokaal gaat deze maand naar podcastmaker Barry Beijer. Hij zong 'Als de lie...more

 • #334 - Milou in gesprek met David Boogerd

  Jun 02 2021

  Opgroeiend in een gelovig gezin hoorde hij vooral veel orgelmuziek, maar zijn eigen voorkeur ging uit naar punkrock. En getwijfeld aan Het Geloof heeft in zijn jeugd zéker. Nu is hij, met twee podcasts over religie (de Ongelooflijke Podcast en Dit is de Bijbel) misschien wel de podcastprofeet van Nederland. David Boogerd over zijn liefde voor podcasts, een gênante huwelijksdans, de dood en de Soy en Stefano Potcast.

 • #333 - Milou in gesprek met Dennis Warmerdam

  Jun 01 2021

  Het had niet veel gescheeld of tophockeyer Dennis Warmerdam had zijn rechterarm aan kanker verloren. Maar, (spoiler!) dankzij een medisch wonder zit 'ie er nog aan en hockeyt Dennis vrolijk verder bij zijn club Pinoké in Amsterdam. Hij laat de geluiden uit zijn zorgeloze jeugd horen, maar ook die van zijn ziekte. En er wordt nog meer gespoilerd, namelijk over de podcast 'Promoveren met Almere'. Zeg niet dat we u niet gewaarschuwd hebben.

 • #332 - Mischa in gesprek met Norbert ter Hall

  May 28 2021

  Hij is meer geinteresseerd in de 'Who didn't do it' dan in de 'Whodunnit', merkte hij toen hij een aflevering van Tatort, de langstlopende Duitse krimiserie regisseerde. We spraken over zijn liefde voor het circus, het schurende in zijn werk, zijn liefde voor Amsterdam en we sloten af met een ge-wel-dige moestuinpodcast!

 • #231 - Milou in gesprek met Bruno Prent

  May 27 2021

  Hij is niet 'straat' en heeft ook niet het prototype uiterlijk van een rapper. Maar op zijn nieuwe EP 'Geluk of gemak' laat acteur Bruno Prent wel degelijk zien dat hij meer kan dan zingen. Hij gaat met Milou in gesprek over kiezen tussen geluk en gemak, Opgezwolle, verliefdheid en vliegtuiggeluid. 

 • #330 - Milou in gesprek met Barry Beijer

  May 26 2021

  Uit de kast komen is voor velen een keerpunt. Maar wat gebeurt er daarna? Hoe is het om (gewoon) homo te zijn? Acteur en zanger Barry Beijer maakt met zijn beste vriend Danny 'Gewoon Homo, de Podcast.' Een gesprek over de liefde voor het podium, los gaan op Liza Minelli, de Leeuwenkoning en homo-les. Met de bijzonder vriendelijke groeten aan onderwijsminister Arie Slob.

 • #329 - Milou in gesprek met Vincent Swierstra

  May 25 2021

  Hij begon met flyeren voor ‘pop-tempel’ De Melkweg in Amsterdam, vergaarde daarmee nationale bekendheid en schopte het uiteindelijk tot Zoon van God. Tenminste: in zijn hallucinatie. Op zijn 22ste kreeg Vincent Swierstra een psychose. Vlak na Psychose Awareness Day, 24 mei, doet hij zijn verhaal in Miss Podcast. Over stigma’s, de sarangi (een muziekinstrument), en zijn boek De Magiër: memoires van een dwaas.

 • #328 - Mischa in gesprek met Teun van de Keuken

  May 21 2021

  Wim T. Schippers en Ischa Meijer. Dat zijn radiohelden in zijn ogen. Dus natuurlijk was ons gesprek ontregelend, wisselden we van rollen, discussieerden we over die rollen en kwam Gijs Groenteman binnenvallen. Kortom, een prettig gesprek.

 • #327 - Milou in gesprek met Rolien Magendans

  May 20 2021

  Ze was voltijd KLM-stewardess, maar probeert nu haar hoofd mede boven water te houden met podcasten. Wat blijkt? Beter één goede collega in de hand, dan tien in de lucht. De toekomstig Zakenvrouw van het Jaar stagelopen op je 39e, over geld, geboorte, groot worden in een commune en de grandioze Prokofiev. 

 • #326 - Milou in gesprek met Schiavone Simson

  May 19 2021

  Soms moet je stuk gaan om te zien waar je van gemaakt bent. De tegenstelling tussen pijn en geruststelling is een thema dat veel terugkomt in de debuutbundel van dichter & singer-songwiter Schiavone. En vruchtbaar: het leverde haar een nominatie op voor C. Buddingh-prijs - en wie weet wint ze 'm wel. Milou praat met haar over gemis, de gele Grietjebie, stuk gaan en weer heel worden.

 • #325 - Milou in gesprek met Titus van Dijk

  May 18 2021

  Al in de vroege jaren 2000 zag hij De Belofte van het toen in Nederland nog vrijwel onbekende fenomeen: podcasts. Nu lijkt de Podcastprofeet, zoals Milou hem gekscherend nieuwt, groot gelijk te krijgen. De oprichter van podcastzaak Tonny Media over de Vrijmibo, Pluk van de Petteflet, Einaudi en BN'ers met bereik. Ze bespreken de Knorrepodcast.

 • #324 - Milou in gesprek met Hilco Jansma

  May 13 2021

  Vijf jaar lang lag de bioloog in de bosjes om een documentaire te maken over één van de meest schuwe dieren die ons land (sinds kort weer!) rijk is te filmen: de otter. Velen verklaarden hem voor gek. Maar het leverde een uniek ontroerende film op over dit bijzondere beest. Hilco over zijn leven onder de ottersteen, wat hem bezielde en zijn terugkeer naar de gewone mensenwereld, waar podcasts opeens een 'ding' zijn.

 • #323 - Milou in gesprek met Astrid Sy

  May 12 2021

  Verjonging bij de NPO, daar is de Andere Tijden-presentatrice vóór. Maar of het schrappen van haar programma dat doel dient? Daarover gaat ze in gesprek met Milou. Van Tsjaikovski, een cocktail zijn, leren presenteren en boeken schrijven tot  de Middeleeuwen, en meer. Ze bespreken de historische podcast Revolusi, van David van Reybrouck.

 • #323 - Milou in gesprek met Marcelle Arriëns

  May 11 2021

  De magie van een volle maar doodstille theaterzaal. Het warme gevoel dat een enorme plensbui kan geven. Hoe het voelt om op slag verliefd te zijn. De actrice en jongste helft van De Sekszusjes deelt de geluiden uit haar leven en ja, natuurlijk hebben we het ook wel even over piemels en porno. En hoe dat allemaal misschien wel ooit begon: met een kudde seksueel losgeslagen cavia's.

 • #322 - Tim de Gier recenseert Hertzbergers Inbox

  May 10 2021

  Milou bespreekt de podcast van Rosanne Hertzberger met Tim de Gier, mede-baas van podcastplatform Dag en Nacht Media.

 • #321 - Mischa in gesprek met Sander Schimmelpenninck

  May 07 2021

  Als kind was hij al uitgever van een dinosaurusmagazine. In een oplage van vijf, handgeschreven. Als volwassene werd hij onder andere advocaat, pizzabakker, hoofdredacteur, presentator en podcastmaker. Met als leidraad dat hij zich weinig aantrekt van wat anderen van hem denken. En dat geeft jaloersmakend veel vrijheid.

 • #320 - Milou in gesprek met Tim de Gier

  May 06 2021

  Einsteigen bitte! Tim vertelt over de verkenningen naar zijn pretentieuze zelf in Berlijn. Op verzoek imiteert Milou Windows95-geluid en een modem. De Dag en Nacht Media-baas vreest de concurrentie van de als paddestoelen uit de grond ploppende podcastplatforms niet. Sterker: de podcastwereld heeft er baat bij. En waarom is er eigenlijk geen radiozender voor kinderen?

 • #319 - Milou in gesprek met Dieuwertje Heuvelings

  May 05 2021

  De dood is eng en in ons leven hebben we daarvoor geen plek. Maar schrijfster en podcastmaker Dieuwertje Heuvelings is er niet bang voor. Integendeel: ze benadert het onderwerp juist graag in haar podcast Auxvaart en haar volgende boek. Ze ziet de dood als een volgend hoofdstuk, een nieuwe plek om heen te gaan. Een gesprek over sterven, het horloge van Van Morrison, hiphop en Spotify-playlists.

 • #318 - Milou in gesprek met Nydia van Voorthuizen

  May 04 2021

  Het gevreesde P-woord: de maker van de podcast DAMN, HONEY gooit het er maar meteen even in. Ze vat de stier graag bij de hoorns en schrijft over feminisme. In het audiodocument van haar leven kom je Ramses Shaffy, Joke Smit en "Vanavond heb ik hoofdpijn" tegen. We bespreken de podcast Kind kan de Was doen, van Maxim Hartman.

 • #317 - Hoogtepunten van Miss Podcast, april 2021

  Apr 30 2021

  Milou zet de hoogtepunten van de eerste echte lentemaand, april voor je op een rijtje. Met in deze aflevering: Arjan Dwarshuis, Janny van der Heijden, Titia Hoogendoorn, Tim Fransen, Eva Cleven, Sakir Khader en Thijs Launspach.

 • #316 - Milou in gesprek met Linde Schöne

  Apr 29 2021

  Waarom zijn guilty pleasures vrijwel altijd vrouwelijke liedjes en waarom moeten het dan meteen 'guilty' zijn? De Nijmeegse artieste is trots op al haar kanten. Een girly girl én een bad boy; haar zachte kant en haar roekeloosheid. Haar muziek zit vol emotie en er is geen zangeres ter wereld als zij: hier is Linde Schöne.

 • #315 - Milou in gesprek met Malou Holshuijsen

  Apr 28 2021

  Een grote mond hebben en pijn stilzwijgen: het behoort tot de specialiteiten van schrijver en radiomaker Malou Holshuijsen. Dat ze nu debuteert met een autobiografische roman, betekent niet dat het opeens makkelijk is om gevoelens te delen. Malou vertelt over haar boek Zachtop lachen, omgaan met angst en terminale grapjes.

 • #314 - Milou in gesprek met Sakir Khader

  Apr 27 2021

  Met één been in Palestina en één been in Nederland: Sakir Khader hoeft gelukkig geen definitieve keuze te maken en zou het ook niet kunnen. Maar dat gaat wel gepaard met enige migratiepijn. Milou biedt haar zelfgebakken tulbandcake aan die de ramadanvierende documentairemaker nét niet fataal wordt. Een gesprek over Arabier-zijn, filmen in oorlogsgebied en hoe je stabiliteit kan vinden in een instabiele wereld.

 • #313 - Mischa in gesprek met Joel Broekaert

  Apr 23 2021

  Als culinair journalist kun je natuurlijk niet steeds aankomen met het woord 'lekker'. Dus kom je uit op geweldige woorden als 'oempf'. Verder: een ode aan de zeeëgel, een recensie van de podcast 'Fuck Wijn' en... de man blijkt een waar karaoke-fenomeen te zijn. Love it!

 • #312 - Milou in gesprek met Thijs Launspach

  Apr 22 2021

  Hoe voorkom je dat je onherroepelijk een vervelend groot mens wordt? Psycholoog Thijs Launspach heeft de sleutel. Hij vertelt  hoe hij zich van brave studiebol ontpopte tot blowende metalfanaat het haren tot op zijn heupen, tot schrijver van populair-psychologische boeken.

 • #311 - Milou in gesprek met Thijs van Holthuijsen

  Apr 21 2021

  Hij maakte een documentaire over depressie maar belooft dat het geen zwaarmoedig gesprek wordt. Thijs van Holthuijsen was puber van zijn vierde tot zijn achtste, werd daarna een ouderskindje en peddelde vorig jaar zeven uur op een surfplank om aandacht te vragen voor depressie.  

 • #310 - Milou in gesprek met Lucas van Woerkum

  Apr 20 2021

  In de meeste films is beeld leidend, maar zo niet in die van Lucas van Woerkum. In zijn Symphonic Cinema is het klassieke muziek de baas, of op zijn minst een gelijkwaardige partner voor beeld. Een gesprek over krekels, roeibootjes, de Romantiek en Mahler.

 • #309 - Mischa in gesprek met Tim Fransen

  Apr 16 2021

  Speciaal voor alle luisteraars die wel eens een positieve liefdevolle boodschap kunnen gebruiken: filosoof en cabaretier Tim Fransen! Met hoopvolle gospel, de geruststellende woorden van René Gude en een vleugje Donny en Whitney.

 • #308 - Milou in gesprek met Cathelijne Blok

  Apr 15 2021

  Een kunsthistoricus heeft het in coronajaar 2021 niet makkelijk maar de vermetele Cathelijne Blok slaat zich er doorheen. De baas van feministisch kunstplatform TittyMag over discofeminisme, festivals, Parijs, oude geliefden en, jawel, de Bijbel. Inclusief gratis tips voor de beginnende feminist!

 • #307 - Milou in gesprek met Arjan Dwarshuis

  Apr 14 2021

  Het schokkende verhaal van een man die al op jonge leeftijd volledig in de ban raakte vogels. Waarschuwing: je barbecue-tuinfeest zal nooit meer hetzelfde zijn.

 • #306 - Milou in gesprek met Eva Cleven

  Apr 13 2021

  Ze moet er dan misschien vaak voor op en neer naar Hilversum, maar de presentatrice heeft nog geen seconde spijt van haar verhuizing naar de ruimte en rust van de omgeving Giethoorn. Des te levendiger is deze aflevering: Eva Cleven over tril-eieren in je broekje, vleesetende egels, anticonceptie en meer. 

 • #305 - Mischa in gesprek met Janny van der Heijden

  Apr 09 2021

  De geluiden uit haar leven? Otis, Cas, Elton en Frank! En natuurlijk bespreken we de ingrediënten van een geslaagd leven. Ze beluisterde de podcast 'Etenschap'.

 • #304 - Milou in gesprek met Kees Groenteman

  Apr 08 2021

  Hij begon zijn muziekcarrière op zijn negende als grootste fan van Gordon, belandde in een vrolijke veelheid van verschillende bands en speelde in de lievelingsfilm van Milou: Filmpje! Kees Groenteman over de schoonheid van WallMart-muzak, tegenkleuren en synthesizers.

 • #303 - Milou in gesprek met Titia Hoogendoorn

  Apr 07 2021

  Ze maakt de podcast Polititia en is verder een waslijst aan dingen: actrice, tekenaar, doe-het-zelver, gele tuinbroek-eigenaar, kattenbaas maar vooral: Iets in Wording. Een gesprek over playbackshows, chronisch ziekzijn en het levensgeluk dat voortvloeit uit het hebben van een eigen huis en tuin.

 • #302 - Milou in gesprek met Karmit Fadaël

  Apr 06 2021

  Karmit Fadaël is half-Fries, half-Israëlisch en vooral heel hard op naar een doorbraak als componist. En dan ontkom je natuurlijk niet aan Bach. Maar blijft er ook ruimte voor vogeltjes, opwinding, de rattenvanger van Hamelen en Spongebob Squarepants. 

 • #301 - Hoogtepunten Miss Podcast van maart 2021

  Apr 01 2021

  Natuurlijk begrijpen we dat je niet altijd naar Miss Podcast kunt luisteren, daarom hebben we de hoogtepunten van de afgelopen maand voor je verzameld! Zo hoor je muzikant Spinvis over zijn werk in het postsorteercentrum, journalist Jort Kelder over Hans van Mierlo en boer Koekoek en recenseert Streetlab-presentator Stijn van Vliet de podcast van Maarten van Rossem. De karaokebokaal gaat deze maand naar podcastmaker en coach Fré Hooft van Huysduynen. Ze nam haar gitaar mee en zong een eigen lied...more

 • #300 - Milou in gesprek met Jochem Jordaan

  Mar 31 2021

  Over jonge mensen naar de stembus krijgen, naar school gaan in Bosnië, het briefje van Femke Halsema, hondsbrak liedjes zingen, hoe hij zonder theaterervaring tóch op het podium belandde en tot slot: de Chippendales.

 • #299 - Milou in gesprek met Jelle van Baardewijk

  Mar 30 2021

  Cultuurfilosoof Jelle van Baardewijk over poëzie, de rol van een filosoof in coronatijd, wetenschappelijk activisme, der Panther van Rilke, een goed leven, de woke-cultuur en skateboarden. Van Baardewijk is o.a. lector Bedrijfsethiek aan de hogeschool van Rotterdam en hij presenteert het online programma De Nieuwe Wereld.

 • #298 - Mischa in gesprek met Michiel Muller

  Mar 26 2021

  Natuurlijk heeft de CEO van Picnic volop ondernemerslessen die je ook kunt toepassen in de rest van je leven. Niet afwachten, gewoon beginnen. Als het goed gaat, niet achterover leunen, maar altijd in beweging blijven en risico's opzoeken. En die beren op de weg, die kom je vanzelf tegen als je eenmaal onderweg bent, dus het heeft geen zin om ze van tevoren uit te tekenen.

 • #297 - Milou in gesprek met Steven Borghouts

  Mar 25 2021

  Hij fietste van Zandvoort naar Istanbul, portretteert daklozen, is ondernemer & spelende mens met sch en heeft een haat/liefdeverhouding met geluiden. In gesprek over Het Leven met podcast- en fotomaker Steven Borghouts.

 • #296 - Milou in gesprek met Marcel Bamberg

  Mar 24 2021

  Ooit presentator, nu een door corona gebroodroofde groot-greenscreenbezitter en professioneel politieke spelletjesspeler. Maar wat hij nou echt is, dat hangt af van het moment waarop je het vraagt. In deze aflevering in de studio: Marcel Bamberg!

 • #295 - Milou in gesprek met Dahran Çoban

  Mar 23 2021

  Ze is strijdbaar én vreedzaam. Ze studeert rechtsfilosofie én wil minister van Onderwijs worden. Liefde is prachtig, maar onafhankelijk blijven ook. Dahran Çoban vertegenwoordigt studerend Nederland als voorzitter van het Interstedelijk Studenten Overleg - en in deze ingewikkelde thuisonderwijs-tijd misstaat een sterke voorvrouwe hen zeker niet.

 • #294 - Mischa in gesprek met Spinvis

  Mar 19 2021

  Natuurlijk is een uur veel te kort als je met Spinvis de geluiden uit zijn leven doorneemt. Het ritme van de machines, de muziek van de korte middengolf, de Hawaiiaanse klanken van zijn vader en opa. Verder bespraken we hoe de mensen zijn en het maakplezier, kortom, het leven.

 • #293 - Milou in gesprek met Jort Kelder

  Mar 18 2021

  Terwijl de stemmen nog geteld worden bespreekt journalist J.P.W. Kelder de voorlopige uitslagen in de eerste uurtjes van de nacht na een historische verkiezingsdag. Met politieke fragmenten en 30 minuten minder dan gewoonlijk, maar minstens zoveel plezier.

 • #292 - Milou in gesprek met Reinier van Lanschot

  Mar 17 2021

  De co-president van Volt maakt de eerste, vroege uurtjes van verkiezingsdag vrij om de geluiden van zijn leven te delen. Reinier van Lanschot, over het gevreesde elite-stempel, gangsterrap in Aerdenhout, angsten negeren en het al dan niet bestaan van een Europese identiteit.

 • #291 - Milou in gesprek met Laura Bromet

  Mar 16 2021

  Na haar studie Nederlands heeft ze romans voorgoed afgezworen en haar man werd met behulp van een konijn bíjna miljonair. Laura Bromet is Tweede Kamerlid voor GroenLinks en neemt nu nummer 4 in op de lijst, dus dat blijft ze waarschijnlijk nog even. Next stop: regeren met GroenLinks.

 • #290 - Stijn van Vliet recenseert Maarten van Rossem - de Podcast

  Mar 15 2021

  Streetlab Stijn en Milou luisterden aflevering #28 over Duitsland (deel I) van Maarten van Rossem - de Podcast. Een aanrader voor wie beslagen ten ijs wil komen als er straks weer gepubquizt mag worden in de kroeg.

 • #289 - Mischa in gesprek met Sidney Smeets

  Mar 12 2021

  Als kind wilde hij Luke Skywalker worden. Hij werd strafrechtadvocaat, schrijver, podcastmaker en de nummer 18 op de kandidatenlijst van D66. Een openhartig gesprek over de advocatuur, zijn talent voor moeilijke liefdes en de belangrijke les die hij van Erica Terpstra leerde: optimistisch blijven! Ik liet hem luisteren naar de podcast 'Staakt! Staakt! Staakt!'

 • #288 - Mischa in gesprek met Mick van Wely

  Mar 11 2021

  Bach, Liszt, Eek-a-mouse en David Bowie. Dat zijn enkele geluiden uit het leven van deze misdaadjournalist. Hoeveel compassie heeft hij voor gruweldaden en waar ligt de grens tussen integriteit en sensatie?

 • #287 - Milou in gesprek met Mahir Alkaya

  Mar 10 2021

  Hij is van kinds af aan al 'politiek actief': met zijn vader naar demonstraties, nu in de Tweede Kamer als nummer 3 op de lijst van de SP. Een gesprek over morele plicht, Turkse dans, petitioneren tegen je ouders en Het Lot met Mahir Alkaya. We recenseerden de podcast Madelon Navigeert.

 • #286 - Milou in gesprek met Stijn van Vliet

  Mar 09 2021

  Stijn van Vliet veroverde nationale faam met Streetlab, een televisieprogramma met drie vrienden. Een gesprek over het inspirerende Jackass, een fabriek in je achtertuin, zingende musjes en liefde op de camping.

 • #285 - Mischa in gesprek met Stippenlift

  Mar 05 2021

  'Een eigen huis, een plek onder de zon en altijd iemand in de buurt die van me houden kon'. Die drie dingen kan hij afvinken, maar toch wou hij dat hij net iets vaker, iets vaker simpelweg gelukkig was. Zijn geluiden? Elvis, The Beach Boys en Britney!

 • #284 - Milou in gesprek met Fre Hooft van Huysduynen

  Mar 04 2021

  Een gesprek over een zoektocht, wijsheid, kalasjnikovs in Namibië, de gevangenis in Thailand en een Ministerie van Liefde. Wil je meer weten van deze liefdevol gestoorde vrouw, kijk dan op haar website www.soulservice.org..

 • #283 - Milou in gesprek met Charlotte Bouwman

  Mar 03 2021

  Journalist en schrijver Charlotte Bouwman over activisme, politieke hypes, alarmpiepers in de kliniek en begrafenismuziek.

 • #282 - Milou in gesprek met Simon van Teutem

  Mar 02 2021

  Hij adviseert studenten om deuren in te trappen, fileert politici waar nodig, houdt 's lands media scherp en betoogt dat wie talent heeft, het moet gebruiken. 't Liefst om de morele plicht te vervullen. Oxford-student Simon van Teutem over leren, liefde en het leven.

 • #281 - Hoogtepunten Miss Podcast van februari 2021

  Feb 26 2021

  Natuurlijk begrijpen we dat je niet altijd naar Miss Podcast kunt luisteren, daarom hebben we de hoogtepunten van de afgelopen maand voor je verzameld! Zo hoor je historicus Maarten van Rossem over zijn jeugdjaren, schrijver Ronald Giphart over de lessen die hij leerde van Joost Zwagerman en recenseert sportjournalist Henk Spaan een podcast over The Beatles. De karaokebokaal gaat deze maand naar longarts Wanda de Kanter. Ze zingt Rolling in the Deep van Adele.

 • #280 - Mischa in gesprek met Lucille Werner

  Feb 25 2021

  Ze heeft geen geheimen, ze heeft geen dubbele bodems en ze vindt zichzelf een ongecompliceerd persoon. Mooie eigenschappen om mee te nemen nu ze de politiek in gaat. Hoewel, ze voelt zich veel meer volksvertegenwoordiger dan politica. Verder bespraken we hoe het leven je genadeloos kan raken en het vervolgens de kunst is om los te durven laten.

 • #279 - Mischa in gesprek met Lykele Muus

  Feb 24 2021

  Een tuinhuis waar hij een boek kan schrijven, een hond en een podcast. Dat is de plek waar hij over vijf jaar hoopt te zijn. Ondertussen is hij een blije single ouder die er allesbehalve alleen voor staat, want het ouderschap doet hij samen met zijn ex. Meer aandacht moet er volgens hem komen voor andere gezinsvormen en daarom schreef hij het boek 'Zo kan het dus ook'.

 • #278 - Mischa in gesprek met Wanda de Kanter

  Feb 23 2021

  Het is een lange strijd die ze voert tegen de tabaksindustrie, dus natuurlijk zijn er wel eens momenten van frustratie. Wat ze dan doet? Nóg meer munitie verzamelen en nóg harder haar best doen. Haar geluiden? John Denver, Elvis Presley en Adele!

 • #277 - Mischa in gesprek met Gijs Groenteman

  Feb 19 2021

  Ik vind hem één van de beste interviewers, zelf zou hij graag een betere geïnterviewde worden. Zo iemand die alleen maar in oneliners antwoordt. Verder voelt het medium van de podcast voor hem aan alsof het speciaal voor hem is uitgevonden. Hij wilde een podcast beluisteren buiten zijn eigen bubbel. Het werd de G-spotcast.

 • #276 - Mischa in gesprek met Streetart Frankey

  Feb 17 2021

  Als kind waren B.A. van The A-Team en MacGyver zijn helden. Zij konden problemen oplossen door met hun handen iets te maken. Dat doet Frank de Ruwe aka Street Art Frankey nog steeds. Kunst met als doel de glimlach. Een gesprek over maakplezier en over de schoonheid van omwegen.

 • #275 - Mischa in gesprek met Rikko Voorberg

  Feb 16 2021

  Natuurlijk gaat een gesprek met Rikko Voorberg niet over koetjes en kalfjes, maar over het leven, de dood en het geloof. Hoe de vorm soms in de weg kan staan van de boodschap, over de kracht van activisme zonder vooropgezet plan. Zijn belangrijkste boodschap? Heb lief en heb het goed!

 • #274 - Mischa in gesprek met Babette Labeij

  Feb 12 2021

  De droom van zangcoach Babette Labeij was om zelf de nieuwe Madonna te worden. De muziek van Vivaldi en Rob de Nijs kreeg ze van huis uit mee. Toen ze doorhad dat een wereldwijde carrière er niet in zat wilde ze geen zure teleurgestelde zanglerares worden, ze doet er alles aan om mensen hun eigen geluid te laten vinden.

 • #273 - Babette Labeij recenseert 30 minuten rauw

  Feb 12 2021

  Zangcoach Babette Labeij liet ik een podcast luisteren met misschien wel de beste zangeres van Nederland. Glennis Grace werd ondervraagd door Ruud de Wild in 30 minuten rauw.

 • #272 - Mischa in gesprek met Ronald Giphart

  Feb 11 2021

  De stem van zijn moeder, Van Kooten en De Bie, de levenslessen van Joost Zwagerman, 'Een mooi liedje' van Acda & De Munnik, The Jam. Het zijn de geluiden uit het leven van schrijver Ronald Giphart die er de moed goed in houdt, ook al slaat de corona om ons het hart en ik hem liet luisteren naar een podcast over de Zwarte Dood.

 • #271 - Mischa in gesprek met Miluska van 't Lam

  Feb 10 2021

  De hoofdredacteur van Harper's Bazaar wordt omringd door sterke vrouwen: haar moeder, Diana Vreeland, Audrey Hepburn, Maria Callas en Billie Eilish. Haar levenslessen? Kwetsbaarheid geeft kracht. Mode kan verbinden. En vlinderen leidt uiteindelijk tot die ene liefde!

 • #270 - Miluska van 't Lam recenseert Muziek is een vrouwelijk woord

  Feb 10 2021

  Hoeveel vrouwelijke componisten kun je opnoemen? Niet veel, en dat is allemaal de schuld van... de man! Wat vindt Miluska van deze podcast die deze vrouwelijke componisten eindelijk de erkenning geeft die ze verdienen?

 • #269 - Mischa in gesprek met Maarten van Rossem

  Feb 09 2021

  Als Maarten van Rossem vergeet om naar de opgedragen podcast te luisteren, dan vergeef je hem dat meteen. Prachtige verhalen, zoals altijd. Waarom het wél leuk is om met hem getrouwd te zijn. Wat hem aan het huilen maakt. Waarom hij soms geboycot wordt (en hij zich hier niet zo druk om maakt)

 • #267 - Henk Spaan recenseert De Laatste Dagen Van... John Lennon

  Feb 05 2021

  De schok van de dood van John Lennon was voor hem groter dan de schok van de dood van Maradona. En daarom luisterde Henk Spaan naar deze podcast over Lennon. En over Yoko Ono, die het begin was van het einde van The Beatles.

 • #268 - Mischa in gesprek met Henk Spaan

  Feb 05 2021

  Als de zon scheen voetbalde hij op straat en was hij Ferenc Puskás, als het regende las hij boeken. In zijn werk heeft Henk Spaan deze twee jeugdliefdes kunnen combineren. Het liefst luistert hij naar The Beatles en The Everly Brothers. En hij ziet zichzelf als ironisch, cynisme zonder zwartgalligheid.

 • #266 - Mischa in gesprek met Nancy Olthoff

  Feb 04 2021

  Erbij horen, meedoen, je vrolijke zelf zijn. Voor sommige mensen een vanzelfsprekendheid, voor Nancy een overwinning. Nog zo'n overwinning is haar debuutroman 'De Achtbaantester', de boekomslag zag ze al in haar dromen en de knikkers die ze op straat vond, bevestigden dat ze op de goede weg was.

 • #265 - Nancy Olthoff recenseert Leef je mooiste leven

  Feb 04 2021

  Ze wilde een boek schrijven en ze deed het. Je doelen bereiken, daar heeft ze dus ervaring mee. Het is één van de vele levenslessen die je als luisteraar kunt opdoen tijdens het luisteren naar deze podcast van Michael Pilarczyk. Is dit een podcast die ze vaker gaat luisteren?

 • #264 - Mischa in gesprek met Sam Feldt

  Feb 03 2021

  Op zijn dertiende sleepte hij zijn vader mee naar de Kamer van Koophandel: hij wilde ondernemer worden. En dat is hij nog steeds. Daarnaast maakt hij geweldige muziek. Een mooi gesprek over maken wat je zelf mooi vindt, de harde kant van de muziekindustrie en de kunst van elk jaar opnieuw beginnen, maar wel steeds een treetje hoger.

 • #263 - Sam Feldt recenseert Fab4Cast

  Feb 03 2021

  Het was ver voor zijn tijd, maar hij is een enorme Beatles-fan. Dus natuurlijk liet ik hem luisteren naar de Fab4Cast, de aflevering 'Abbey Road voor dummies'!

 • #262 - Mischa in gesprek met Chris Bajema

  Feb 02 2021

  Hij is altijd op zoek naar bijzondere verhalen. En hij vindt ze ook. Gaat er voorzichtig mee om, geeft er een creatieve draai aan, maakt het nét iets mooier en geeft zo'n verhaal vervolgens weer terug aan de eigenaar. We spraken over bruine enveloppen, gele kanarieboekjes, Bach en de magie van een nummer aanvragen bij de radio.

 • #261 - Chris Bajema recenseert De Lonelyfoon

  Feb 02 2021

  Hij heeft zelf hoorspelen gemaakt, dus liet ik hem luisteren naar het hoorspel De Lonelyfoon van Wim Chielens. 'Lief', is zijn conclusie.

 • #260 - Hoogtepunten Miss Podcast van januari 2021

  Jan 29 2021

  Natuurlijk begrijpen we dat je niet altijd naar Miss Podcast kunt luisteren, daarom hebben we de hoogtepunten van de afgelopen maand voor je verzameld! Zo hoor je voetbalcommentator en radiopresentator Leo Driessen over een van zijn radiohelden, styliste Manon Meijers over haar liefde voor mode en voor Guus Meeuwis en recenseert tv-maker Anita Witzier een podcast over kaas. De karaokebokaal gaat deze maand naar zanger Roel van Velzen. Hij kruipt in de rol van zijn grote held Freddy Mercury en zi...more

 • #259 - Mischa in gesprek met Laurens ten Dam

  Jan 28 2021

  Live slow, ride fast! Dat is zijn levensmotto én de titel van zijn populaire podcast. Wanneer wordt afzien ongezond? Na hoeveel uur fietsen mag je appeltaart? En moeten je sokken boven of onder je beenstukken? Luister en je krijgt antwoord op al deze vragen!

 • #258 - Laurens ten Dam recenseert TeamNL Vuur

  Jan 28 2021

  Vallen, opstaan en nog harder verder gaan. Daarover gaat de podcast-aflevering van TeamNL Vuur die ik Laurens liet luisteren. Het bleek een goede match, en er volgde een interessant gesprek over afdalen...

 • #257 - Mischa in gesprek met Roel van Velzen

  Jan 27 2021

  Rust, aandacht en dankbaarheid. Dat zijn de drie pijlers waar hij zich aan vastklampt. En dat lukt hem goed, hij heeft zelfs voor het eerst een jaarplanning gemaakt. Daarnaast doet hij aan zelfreflectie, mede dankzij zijn prachtige podcast 'Roels Sofasessies' waarin hij zeer openhartig vertelt over zijn scheiding en over zijn nieuwe liefde. Dus luister en doe je voordeel met de vele levenslessen die voorbij komen!

 • #256 - Roel van Velzen recenseert Searching for the Soul

  Jan 27 2021

  Natuurlijk gaf ik hem een podcast over muziek. Over gospel, omdat ik het sterke vermoeden had dat hij daar veel gevoel bij heeft. Gelukkig klopte dat helemaal!

 • #255 - Mischa in gesprek met Manon Meijers

  Jan 26 2021

  Als ze 's ochtends wakker wordt, zingt Guus Meeuwis geen serenade voor haar. En ze legt ook geen kledingsetje voor hem neer, hoewel sommige mensen dat denken. Ze heeft wel wat beters te doen. Haar missie is om zoveel mogelijk vrouwen lachend voor hun kast en hun spiegel te laten staan, want kleding maakt wel gelukkig! Haar geluiden? De Ministars, Abba, Frizzle Sizzle en George Michael!

 • #254 - Manon Meijers recenseert Harper's Bazaar Powercast

  Jan 26 2021

  In deze podcast gaat het over sterke vrouwen, briljante mislukkingen en grote ambities. Het zijn thema's die stylist en schrijver Manon Meijers aanspreken. Wat vindt ze van deze podcast?

 • #253 - Mischa in gesprek met Pablo van de Poel

  Jan 22 2021

  Laatst gebeurde het in de supermarkt. Hij bedacht een melodie, ging snel naar huis om het op zijn gitaar te spelen en opeens was er die twijfel: het kan toch niet zo zijn dat niemand deze melodie ooit eerder heeft bedacht? Over de magie van optreden, Jimi's pratende gitaar en we eindigden op een hele fijne plek: onderweg met Willie!

 • #252 - Pablo van de Poel recenseert 2 is gelijk aan 1

  Jan 22 2021

  Hij is een Joe Rogan-fan, maar het leek hem wel leuk om eens een podcast te luisteren over natuurkunde of wiskunde. Dus liet ik hem luisteren naar een aflevering die helemaal over het magische getal pi ging!

 • #251 - Mischa in gesprek met Leo Driessen

  Jan 21 2021

  Paulus de Boskabouter, Muziek Mozaiek, propellorvliegtuigjes, Felix Meurders en Frans Halsema. Het zijn de geluiden van een radioman pur sang. We blikten terug op zijn carrière en we bespraken zijn houdbaarheid.

 • #250 - Leo Driessen recenseert Het Bureau

  Jan 21 2021

  Hij studeerde Nederlands en hij is gek op hoorspelen, dus natuurlijk liet ik hem naar de langstlopende hoorspelserie 'Het Bureau' luisteren! Is hij een Voskuil-fan of vindt hij het dodelijk saai?

 • #249 - Mischa in gesprek met Anita Witzier

  Jan 20 2021

  Ze wilde met Captain Kirk planeten ontdekken. Of de vriendin van Floris worden. Ze kreeg een mooie tv-carrière, maar trots is ze daar niet op. Een vies woord vindt ze dat, trots. 'Wat gaan we doen, Witzier?' Dat vraagt ze zichzelf de laatste tijd af. En wat is eigenlijk de zin van het leven? Grote levensvragen en mooie geluiden: een tractor, Ferry Maat en Robert Long!

 • #248 - Anita Witzier recenseert Kaas

  Jan 20 2021

  Ze is geboren in Gouda, ze maakt het programma 'Nieuwe Boeren' én ze is gek op kaas. Dus moest Anita naar een podcast over kaas luisteren.

 • #247 - Mischa in gesprek met Lammert Kamphuis

  Jan 19 2021

  We spraken over bubbels. Nee, niet de bubbels die je drinkt als er iets te vieren valt. Maar de bubbels die ervoor zorgen dat je steeds bevestigd wordt in je eigen denkbeelden en je nooit met andersdenkenden in contact komt. Ook probeerden we het midden te vinden tussen enerzijds leven alsof het je allereerste dag is en anderzijds leven alsof het je laatste dag is.

 • #246 - Lammert Kamphuis recenseert Beschaving: de nabeschouwing

  Jan 19 2021

  Ik liet de ene filosoof naar de andere filosoof luisteren en dan blijken ze elkaar ook nog eens persoonlijk te kennen! In ieder geval voldoende stof om door te praten over optimisme versus pessimisme, vertrouwen geven versus vertrouwen krijgen.

 • #245 - Hoogtepunten Miss Podcast van december 2020

  Jan 01 2021

  Natuurlijk begrijpen we dat je niet altijd naar Miss Podcast kunt luisteren, daarom hebben we de hoogtepunten van de afgelopen maand voor je verzameld! Zo hoor je schrijver en dichter Nico Dijkshoorn over de vreemde verzoeken die hij krijgt van fotografen, minister van Justitie en Veiligheid Ferdinand Grapperhaus over het voor de tweede verliefd worden en wat tv-recensent van het AD Angela de Jong vindt van de podcast van De Vooravond. De karaokebokaal gaat deze maand naar presentator Jochem van...more

 • #244 - Alles is Liefde-zevende aflevering

  Dec 31 2020

  Let op! Dit is geen gewone Miss Podcast-aflevering. In de laatste twee weken van december extra aandacht voor de liefde! Mischa Blok en Eddy Keur praten over de liefde met bekende Nederlanders. In deze aflevering: Anita Witzier en de liefdeslessen van Cornald Maas en Jurgen van den Berg. Kortom: mooie verhalen, veel emoties en natuurlijk ook een lach!

 • #243 - Alles is Liefde-zesde aflevering

  Dec 30 2020

  Let op! Dit is geen gewone Miss Podcast-aflevering. In de laatste twee weken van december extra aandacht voor de liefde! Mischa Blok en Eddy Keur praten over de liefde met bekende Nederlanders. Deze aflevering: Froukje de Both en de liefdeslessen van Hans Schiffers, Ferd Grapperhaus en Maxim Februari. Kortom: mooie verhalen, veel emoties en natuurlijk ook een lach!

 • #242 - Alles is Liefde-vijfde aflevering

  Dec 29 2020

  Let op! Dit is geen gewone Miss Podcast-aflevering. In de laatste twee weken van december extra aandacht voor de liefde! Mischa Blok en Eddy Keur praten over de liefde met bekende Nederlanders. Deze aflevering: Winston Gerschtanowitz en de liefdeslessen van Evelien de Bruijn en Patrick Kicken. Kortom: mooie verhalen, veel emoties en natuurlijk ook een lach!

 • #241 - Alles is Liefde-vierde aflevering

  Dec 27 2020

  Let op! Dit is geen gewone Miss Podcast-aflevering. In de laatste twee weken van december extra aandacht voor de liefde! Mischa Blok en Eddy Keur praten over de liefde met luisteraars die kunnen inbellen met hun verhalen. Deze aflevering: Hoe verschillend of hetzelfde kun je zijn? Mooie verhalen, veel emoties en natuurlijk ook een lach! Wil jij je verhaal aan ons vertellen? Spreek onze voicemail in 035-6717000

 • #240 - Alles is Liefde-derde aflevering

  Dec 24 2020

  Let op! Dit is geen gewone Miss Podcast-aflevering. In de laatste twee weken van december extra aandacht voor de liefde! Mischa Blok en Eddy Keur praten over de liefde met luisteraars die kunnen inbellen met hun verhalen. Deze aflevering: Monogamie of monogaatniet? Mooie verhalen, veel emoties en natuurlijk ook een lach! Wil jij je verhaal aan ons vertellen? Spreek onze voicemail in 035-6717000

 • #239 - Alles Is Liefde-tweede aflevering

  Dec 23 2020

  Let op! Dit is geen gewone Miss Podcast-aflevering. In de laatste twee weken van december extra aandacht voor de liefde! Mischa Blok en Eddy Keur praten over de liefde met luisteraars die kunnen inbellen met hun verhalen. Deze aflevering: hoe houd je de liefde vast? Mooie verhalen, veel emoties en natuurlijk ook een lach! Wil jij je verhaal aan ons vertellen? Spreek onze voicemail in 035-6717000

 • #238 - Alles Is Liefde-eerste aflevering

  Dec 22 2020

  Let op! Dit is geen gewone Miss Podcast-aflevering. In de laatste twee weken van december extra aandacht voor de liefde! Mischa Blok en Eddy Keur praten over de liefde met luisteraars die kunnen inbellen met hun verhalen. Deze aflevering: hoe heb jij de liefde gevonden of hoe ga je die vinden in tijden van corona? Mooie verhalen, veel emoties en natuurlijk ook een lach! Wil jij je verhaal aan ons vertellen? Spreek onze voicemail in 035-6717000

 • #237 - Mischa in gesprek met Angela de Jong

  Dec 18 2020

  Zelf vindt ze niet dat ze een tv-programma kan maken of breken. Ze geeft gewoon haar mening, 'zoals ik die tegen mijn moeder zou zeggen.' Verder spraken we over broeder Herman, haar rotsvaste geloof in lineaire tv en haar beweegredenen om ook zelf op tv te verschijnen. Tot slot een handige minicursus 'omgaan met kritiek'.

 • #236 - Angela de Jong recenseert De Vooravond

  Dec 18 2020

  Steeds meer talkshows beginnen een podcast. Slim, want op die manier blijf je toch onder de aandacht als je even niet op tv bent. Natuurlijk liet ik tv-recensent Angela de Jong naar zo'n podcast luisteren.

 • #235 - Mischa in gesprek met Ferdinand Grapperhaus

  Dec 17 2020

  Onze minister van Veiligheid en Justitie blijkt een wandelende muziekencyclopedie te zijn. We spraken ook over de troostende kracht van muziek, juist nu. Hij vertelde over zijn vader als voorbeeld en de genade die zijn moeder hem bijbracht. En natuurlijk de geluiden van de liefde: de verbazing toen hij een nieuwe liefde vond die haar armen opende 'voor de grijsgedraaide plaat die ik was'.

 • #234 - Mischa in gesprek met Rob Kemps

  Dec 16 2020

  Hij wilde André van Duin zijn. Totdat hij Jacques Brel ontdekte. En Charles Trenet. En Charles Aznavour. Rob Kemps is een geweldige verhalenverteller. Of het nu over Franse chansons, Père Lachaise, tonpraten of paprikachips gaat. Zijn kerstboodschap? Beuk de ballen uit de boom!

 • #233 - Rob Kemps recenseert Onland

  Dec 16 2020

  Hij is liefhebber van het true crime-genre, dus liet ik hem luisteren naar de podcast 'Onland'. En dat liet hem niet onberoerd.

 • #232 - Mischa in gesprek met Dilan Yesilgöz

  Dec 15 2020

  Bemoei je ermee! Dat doet ze dan ook, zeker zolang vrijheid geen algemeen goed is. Haar afkomst, hoe ze naar Nederland is gekomen, dat is slechts een klein deel van wie ze is. André Hazes, dát is haar identiteit, dát is pas thuiskomen!

 • #231 - Dilan Yesilgöz recenseert de Politiepodcast

  Dec 15 2020

  Als VVD-Tweede Kamerlid houdt ze zich bezig met justitie en veiligheid. Logisch dus, om haar naar een podcast te laten luisteren die een cold case behandelt. Hoe kunnen er meer cold cases worden opgelost in Nederland?

 • #230 - Jochem van Gelder

  Dec 11 2020

  Echte gesprekken met kinderen en oudere mensen, dat vindt hij mooi. Kinderen komen te weinig aan het woord, terwijl ze wel een mening hebben die ertoe doet. Verder spraken we over het fenomeen bandparodie en de kleur en de geur van gras. Laat hem maar lekker maaien. Tot slot een zeer liefdevol en positief duet.

 • #229 - Jochem van Gelder recenseert De Val Allemaal Maar Kapodcast

  Dec 11 2020

  Hij houdt van muziek en hij houdt van voetbal. Dus ik dacht ik laat hem naar de podcast van oud-profvoetballer Björn van der Doelen luisteren. Was dat een goed idee?

 • #228 - Greg Shapiro

  Dec 10 2020

  Hij kwam voor één zomer naar Nederland en nu, 25 jaar later, is hij er nog steeds. Hier vond hij de liefde. Hier kan hij zijn waar hij al vanaf zijn achtste van droomde: comedian. We spraken over zijn jeugd in Chicago, zijn indirectheid, en de kunst van het imiteren. Natuurlijk komt die ene met die grote mond en dat oranje haar ook nog even langs.

 • #227 - Greg Shapiro recenseert Man met de Microfoon

  Dec 10 2020

  Hij luistert vooral naar Engelstalige podcasts, meestal over politiek. Hij vroeg me om een Nederlandse podcast waarin mooie verhalen worden verteld. Dan kom je al gauw uit bij Chris Bajema, aka de man met de microfoon.

 • #226 - Boris van der Ham

  Dec 09 2020

  Boris van der Ham laat zich niet in een hokje duwen. Hij zingt, acteert, bestuurt. Misschien keert hij ooit terug naar de politiek. Maar nu even niet. Prachtige geluiden bracht hij mee: Paolo Conte, Gerard van Maasakkers, Ramses Shaffy en The Book of Mormon.

 • #225 - Boris van der Ham recenseert Woeste Meuk

  Dec 09 2020

  Zijn debuutalbum is net uit. Nederlandstalig. Dus liet ik hem luisteren naar deze podcast waarin fanboys Nico Dijkshoorn en Tim Knol in gesprek gaan met hun held Spinvis.

 • #224 - Rob van de Radio / Rob Janssen

  Dec 08 2020

  Dat krijg je ervan als Rob van de Radio en Miss Podcast elkaar treffen: totale chaos. Nee, we konden het niet eens worden over carnaval en hij smeekte om meer galm onder de karaoke, maar kreeg die niet. Wat hij wil worden als hij later groot is? Dieuwertje Blok!

 • #223 - Rob van de Radio / Rob Janssen recenseert Kinderpodcast Audio 1

  Dec 08 2020

  Als kind genoot hij van Telekids, hij was ooit te zien in Willem Wever en het lijkt hem geweldig om zelf een tv-programma voor kinderen te maken. Wat vindt hij van deze kinderpodcast?

 • #222 - Nico Dijkshoorn

  Dec 04 2020

  Waarom Reve voelde als een klap met de hamer. Hoe het heeft kunnen gebeuren dat hij met een hark in zijn hand en een aapje op zijn schouder op de foto ging. Welke realityshow zijn guilty pleasure is. Wat hij anders is gaan doen na de eerste dertig jaar. Waarom hij geen cynische oude zak is, verre van. Hij legt het allemaal uit. Geduldig, humorvol en met zelfreflectie.

 • #221 - Nico Dijkshoorn recenseert Gothrecht

  Dec 04 2020

  Net als Pepijn Lanen is hij muzikant en schrijver. Kan hij deze combinatie in 'Gothrecht' waarderen?

 • #220 - Olga Commandeur

  Dec 03 2020

  De gymjuf van Omroep Max, zo wordt ze wel eens genoemd, maar ze is zoveel meer dan dat! Zo heeft ze een hele mooie atletiekcarriere achter de rug, met als hoogtepunt haar deelname aan de Olympische Spelen in 1984. Haar thuissporttip? Trappen lopen! Zelf doet ze dat iedere dag een uur lang, 70 keer haar trap op en neer. Respect voor dat!

 • #219 - Olga Commandeur recenseert Opvliegers

  Dec 03 2020

  Zelf heeft ze geen problematische overgang gehad. Wel heeft ze met veel interesse geluisterd naar de podcast 'Opvliegers'.

 • #218 - Jan Dijkgraaf

  Dec 02 2020

  Eigenlijk vond hij radiomaken met Jan Roos het allerleukste wat hij ooit heeft gedaan. Misschien omdat hij wist dat het maar een jaar zou duren. Dingen doen met een korte omlooptijd kan hij sowieso aanraden. We spraken over zijn columns en de consequenties ervan, over zijn wens om toch echt minder te gaan werken en over de essentie van Martien Meiland.

 • #217 - Jan Dijkgraaf recenseert AD Media Podcast

  Dec 02 2020

  Natuurlijk heeft hij een mening over Baudet, Beau en Arnold Karskens. Precies de onderwerpen die worden besproken in deze podcast, maar vindt Dijkgraaf de commentatoren analytisch genoeg?

 • #216 - Harm Duco Schut

  Dec 01 2020

  Kiezen, durven, doen. Die laatste vindt hij soms lastig, maar met 'Staatsgeheim' is het hem gelukt. Toen Nederland in lockdown ging en er een moeilijke tijd aanbrak voor acteurs zoals hij, schreef hij samen met zijn vriend deze podcast. Hij speelde zelf de hoofdrol. We spraken over het maakproces en over de verschillen tussen acteren in een podcast en op een theaterpodium.

 • #215 - Harm Duco Schut recenseert Onland

  Dec 01 2020

  Zelf schreef hij de fictiepodcast 'Staatsgeheim', maar wat vindt hij van true crime-podcast 'Onland'?

 • #214 - Hoogtepunten Miss Podcast van november 2020

  Nov 27 2020

  Natuurlijk begrijpen we dat je niet altijd naar Miss Podcast kunt luisteren, daarom hebben we de hoogtepunten van de afgelopen maand voor je verzameld! Zo hoor je zanger en acteur Bastiaan Ragas over koning Willem-Alexander, directeur van Stichting Vluchteling Tineke Ceelen over de mensen die ze tijdens haar reizen ontmoet en waarom Frank Boeijen denkt dat hij nooit meer verliefd gaat worden. De karaokebokaal gaat deze maand naar jazz-zanger en acteur Edwin Rutten die er op los improviseert met ...more

 • #213 - Nicky Romero

  Nov 26 2020

  John Denver, The Righteous Brothers. Het zijn geluiden die je niet zou verwachten bij deze DJ. We spraken over het bewaken van je grenzen, over het draaiende houden van je bedrijf tijdens corona en over het tellen van je zegeningen.

 • #212 - Natacha Harlequin

  Nov 25 2020

  Dolly Parton leerde haar dat je hard moet werken om iets te kunnen bereiken. Matlock liet haar zien dat je zelf op onderzoek moet gaan en dat je empathisch moet zijn. Dankzij Benedicte Ficq weet ze dat je een ander een kans moet geven, juist omdat je die zelf ook ooit hebt gekregen. En haar moeder gaf haar het allermooiste mee: een positief zelfbeeld.

 • #211 - Natacha Harlequin recenseert Kleine jongens steken niet

  Nov 25 2020

  Heel toevallig vroeg haar eigen zoon haar laatst wat ze eigenlijk van drillrap vindt. Wat gaat ze hem antwoorden, na het beluisteren van deze podcast van de Volkskrant?

 • #210 - Giel Beelen

  Nov 24 2020

  Fysiek was hij helemaal in vorm en toen was zijn mentale deel aan de beurt. Hij startte een ontdekkingsreis - geen zoektocht, want dat impliceert een einddoel - om dichterbij zijn gevoel te komen. En dat is gelukt. Ook bespraken we onze balletcarrière, we analyseerden alle stappen van zijn relatiecyclus en we sloten af met tantraseks.

 • #209 - Giel Beelen recenseert Zen&Zo

  Nov 24 2020

  Hij maakt een podcast over zelfontwikkeling. Dus liet ik hem luisteren naar een podcast over zen en Leonard Cohen.

 • #208 - Edwin Rutten

  Nov 20 2020

  Als hij op straat loopt, gaat er nog steeds regelmatig een autoraampje open en roept iemand 'Hee Ome Willem! Hoeperdepoep!' En hij kan er nog steeds van genieten. Wat een mooie verhalenverteller is deze man. Of het nu over jazz gaat, over Wagner of over de liefde. En natuurlijk draait hij zijn hand niet om voor een karaoke: een prachtige 'Singing in the rain'!

 • #207 - Edwin Rutten recenseert Jazziness

  Nov 20 2020

  Edwin houdt van jazz en hij houdt van verhalen. Dus de podcast 'Jazziness', waarin de ontstaansgeschiedenis en de ontwikkeling van de jazz wordt beproken, is echt iets voor hem!

 • #206 - Eric van Sauers

  Nov 19 2020

  Kinderachtig, zo noemt hij zijn eigen gedrag zo nu en dan. Gewoon even geen zin om mee te doen of om flexibel te zijn. De drukte in zijn hoofd komt tot rust als er nog meer drukte om hem heen is. En dan komen de ideeën. Dat hij het helemaal anders wil gaan doen, maar hij heeft gemerkt dat de omgeving daar niet altijd op zit te wachten.

 • #205 - Eric van Sauers recenseert In de kop van

  Nov 19 2020

  Hij heeft met plezier naar Kiki Schippers en Paul de Leeuw geluisterd. Een mooi gesprek over een keerpunt. Uit het warme bad stappen en het eens helemaal anders gaan doen.

 • #204 - Edwin van Hoevelaak

  Nov 18 2020

  Phil Collins wilde hij zijn. Dus maakte hij als kind een drumstel van potten en pannen. Inmiddels is hij de meest succesvolle muziekproducer van Nederland, maar toch heeft hij geen waterdichte hitformule ontdekt. En dat is maar goed ook, want dan blijft het magisch: een nummer schrijven, die de wereld in gooien en dan maar afwachten wat er gebeurt. En ja de man kan zelf nog zingen ook.

 • #203 - Edwin van Hoevelaak recenseert Weird Hit Wonder

  Nov 18 2020

  Met zoveel hits op zijn naam is muziekproducer Edwin van Hoevelaak de juiste persoon om de podcast 'Weird Hit Wonder' te beluisteren. De aflevering over 'One Day Fly', oftewel de maakbaarheid van een hit.

 • #202 - Guido Weijers

  Nov 17 2020

  Natuurlijk komen er geluiden voorbij - Pieter Post, Robin S, Youp en Jekkers - maar uiteindelijk bespreken we waar het écht om gaat. Geluk. Energie. Zelfliefde.

 • #201 - Guido Weijers recenseert Ervaring voor beginners

  Nov 17 2020

  Een cabaretier die naar een cabaretier luistert die een cabaretier interviewt. Oftewel, Guido Weijers luisterde naar Theo Maassen die Jeroen van Merwijk interviewt. Over een onderwerp waar alledrie over mee kunnen praten: het maakproces.

 • #200 - Frank Boeijen

  Nov 13 2020

  36 jaar na dato is 'Zwart Wit' nog steeds actueel, zelf had hij dat liever anders gezien. Verstond hij altijd al de kunst van het weglaten (mes - steek - pijn), naarmate hij ouder wordt, zijn de teksten nog kernachtiger. Inspiratie blijft altijd komen, maar de onzekerheid blijft ook: wat heeft hij nog toe te voegen aan zijn oeuvre?

 • #199 - Frank Boeijen recenseert Winteruur

  Nov 13 2020

  Hij luistert nog geen podcasts, maar hield vroeger al van luisterplaten. En naar de podcast 'Winteruur' van Wim van Helsen heeft hij met plezier geluisterd. Zeker omdat er een gedicht van Paul van Ostaijen werd besproken!

 • #198 - Ron Boszhard

  Nov 12 2020

  Lieve geluiden heeft hij, maar hij is dan ook een hele zachtaardige man. Zonder scherpe randjes. Klagen, daar kan hij wel van genieten. Bijvoorbeeld over hoeveel werk het is om een podcast te maken, want dat weet hij nu hij er zelf eentje maakt. Verder onthult hij waarom het altijd leuk blijft om een programma als 'Bommetje' te maken.

 • #197 - Ron Boszhard recenseert Wie was mama

  Nov 12 2020

  Hij is gek op podcasts. True crime, verhalend, heerlijk om naar te luisteren als hij weer eens op weg is naar een school aan de andere kant van het land voor opnames van Zappsport. Wat vindt hij van het waargebeurde 'Wie was mama'?

 • #196 - Eddy Keur

  Nov 11 2020

  Wat een geweldige match! Eindelijk heb ik iemand gevonden die ook nooit uitgepraat raakt over de liefde. Het mooiste onderwerp. Dus natuurlijk spraken we over liefde zoeken, liefde verdienen en liefde vinden. En over de liefde voor radio. En de liefde voor jezelf. Veel hartjes voor jullie, de luisteraars!

 • #195 - Eddy Keur recenseert Kukuru

  Nov 11 2020

  Giel Beelen maakt de podcast 'Kukuru' waarin hij je meeneemt in de weg naar persoonlijke groei. Ook Eddy Keur heeft vele jaren zelfontwikkeling achter de rug. Hij luisterde naar de aflevering over het afstand nemen van je ego met Jan Geurtz.

 • #194 - Wouter Monden

  Nov 10 2020

  Lange tijd wist hij niet dat het een mogelijkheid was, comedian worden en daar je geld mee verdienen. Nu, jaren later, is hij het: comedian. Met een eigen podcast over comedy. Helaas is er ook corona, maar zodra hij dreigt te gaan piekeren, gaat hij hardlopen. Lekker luisteren naar podcasts. Over hardlopen.

 • #193 - Wouter Monden recenseert De Meeloper

  Nov 10 2020

  Hij houdt van podcasts en hij houdt van hardlopen. Dus zou podcast 'De Meeloper' van de Vlaamse QMusic wel eens heel goed bij hem kunnen passen. In die podcast doet Qmusic-DJ Sam de Bruyn een hardlooprondje met bekende Vlamingen.

 • #192 - Ester Naomi Perquin

  Nov 06 2020

  Ze was een bevlogen gevangenisbewaarder. Nu is ze dichter, maar ze zou ook best cabaretier willen zijn. Maar dan wel met de voeten van Brigitte Kaandorp en het kapsel van Paulien Cornelisse. Of politicus, en een partij oprichten die zich enkel tegen de man keert. En ja, dat kan ze heel goed onderbouwen. Haar geluiden? Geen Elvis, geen Bruce, maar de zee, de Bolero en een typemachine!

 • #191 - Ester Naomi Perquin recenseert Alles van waarde is weerloos

  Nov 06 2020

  Een podcast over true crime of poëzie wilde ze. Het werd het laatste, in deze korte podcast gaat Allard Amelink op zoek naar de mooiste Nederlandse gedichten.

 • #190 - Tineke Ceelen

  Nov 05 2020

  Als kind droomde ze al van verre oorden en het mensen helpen is haar met de paplepel ingegoten. Dus heeft ze al 17 jaar een droombaan als directeur van Stichting Vluchteling. Hoewel, baan, het is haar missie, het is wie ze is en ze wil het altijd blijven. Een gesprek over opstaan en doen en haar talent om zich overal thuis te voelen.

 • #189 - Tineke Ceelen recenseert Vrijheid Volgens

  Nov 05 2020

  In de podcast 'Vrijheid Volgens' interviewt Maarten Dallinga mensen die ooit voor oorlog of onderdrukking naar Nederland zijn gevlucht. Tineke Ceelen is directeur Stichting Vluchteling en ze luisterde naar de aflevering over Nouf, gevlucht uit Syrië.

 • #188 - Bastiaan Ragas

  Nov 03 2020

  Roger Whittaker, Prince, Stabat Mater, John Legend en Stabat Mater. Het zijn de geluiden uit het leven van Bastiaan Ragas. En heel leuk: we horen ook het geluid van zijn zoon Sem, die mee naar de studio was, hij vertelt over zijn favo podcast en natuurlijk over zijn vader. Tot slot spraken we over de liefde en het geloof. Vader, zoon, heilige geest, amen.

 • #187 - Bastiaan Ragas recenseert Van Twee Kanten

  Nov 03 2020

  Hij is bezig met een podcast over de liefde. Dus moest hij luisteren naar deze podcast van de Volkskrant, waarin Corine Koole stellen afzonderlijk van elkaar interviewt.

 • #186 - Hoogtepunten Miss Podcast van oktober 2020

  Oct 30 2020

  Natuurlijk begrijpen we dat je niet altijd naar Miss Podcast kunt luisteren, daarom hebben we de hoogtepunten van de afgelopen maand voor je verzameld! Zo hoor je zanger Jeangu Macrooy over zijn nieuwe nummer voor het Songfestival, presentator en artiest Ad Visser over zijn levenswerk en hoe natuur- en sterrenkundige Vincent Icke geïnteresseerd raakte in zijn vak. De karaokebokaal gaat deze maand naar cabaretier Peter Heerschop die met volle overgave No Surrender van Bruce Springsteen zingt.

 • #185 - Henkjan Smits

  Oct 29 2020

  Als 4-jarig jongetje zong hij al hard mee met The Beatles, terwijl hij zittend op een stofzuiger door de woonkamer reed. En dan The Fortunes, die hij hoorde vanaf de ingebouwde pick-up in de auto van zijn ouders. Of zijn dochter die luidkeels Fiedam! zong bij Stenders Vroeg Op. Prachtige muziekherinneringen van een man die nooit in zijn eigen mythe is gaan geloven.

 • #184 - Henkjan Smits recenseert Geschiedlied

  Oct 29 2020

  Hij houdt van true crime en hij wilde geen oeverloos gebabbel. En natuurlijk heeft hij veel liefde voor de muziek. Dus de nieuwe podcast van Joost Schulte, 3FM-DJ en historicus, is dan een hele logische keuze!

 • #183 - Ron Simpson

  Oct 28 2020

  Wat een positieve vibes heeft deze creatief ondernemer! Hij vertelt waarom je jezelf nooit een loser moet voelen, waarom het nooit zin heeft om te klagen, hoe een idee een business wordt en dat liefde altijd een keuze is. En hoe mooi dat is.

 • #182 - Ron Simpson recenseert 365 dagen succesvol

  Oct 28 2020

  Hoeveel dagen voelt creatief ondernemer Ron Simpson zich succesvol? En wat vindt hij van de adviezen uit deze podcast?

 • #181 - Lakshmi

  Oct 27 2020

  Pop met een donker randje. Dat maakt Lakshmi. En dat donkere randje zoekt ze ook op in haar priveleven. Door 's nachts in haar eentje te gaan tanken. Door meer te nemen dan te geven in de liefde. We bespraken het liefdesleven van Leonard Cohen, we luisterden naar The Distillers en we bewonderden Wende Snijders. En we sloten af met een onverwacht opgewekte karaoke.

 • #180 - Lakshmi recenseert De wereld van Sofie

  Oct 27 2020

  Huidhonger. Zangeres Lakshmi is helemaal in dit onderwerp gedoken en haar nieuwste voorstelling heet ook Huidhonger. Logisch dat ze naar de gelijknamige aflevering luisterde van De wereld van Sofie. Heeft ze nog nieuwe dingen gehoord?

 • #179 - Peter Heerschop

  Oct 23 2020

  Nee, hij wordt niet geselecteerd voor het Nederlands elftal, die jongensdroom komt niet meer uit. Trouwens, hij is ook geen jongen meer. Hij is een man met verantwoordelijkheden. 'Een verdrietige constatering,' vindt hij. Terugblikken kan natuurlijk wel en dat doen we met veel plezier. Fons Jansen, Bram Vermeulen, The Beatles. Of de Europacupfinale, toen hij in Ajax-pyjamaatje op en soms achter de bank zat, dat gevoel gaat nooit meer weg.

 • #178 - Peter Heerschop recenseert de Bobcast

  Oct 23 2020

  Hij houdt van Bob Dylan. En hij was als klein jongetje al fan van Neerlands Hoop. Dus natuurlijk moest Peter naar de Bobcast luisteren, de aflevering waarin Freek de Jonge wordt geinterviewd...

 • #177 - Sinan Cankaya

  Oct 22 2020

  Vertrouw op jezelf, blijf volharden en blijf onbevreesd. Dat is zijn levensmotto. Vooral dat eerste is een grote uitdaging, want dat is een continue zoektocht naar wie je eigenlijk bent. Los van je afkomst, je opvoeding, los van de identiteiten die je van buitenaf worden opgelegd. Geen smalltalk in deze aflevering, daar wordt hij ongelukkig van. Hoewel, ik weet wel wat voor pyjama hij droeg als kind.

 • #176 - Sinan Cankaya recenseert De plantage van onze voorouders

  Oct 22 2020

  Identiteiten, privileges, racisme. Het zijn de thema's waar cultureel antropoloog en schrijver Sinan Cankaya zich dagelijke mee bezighoudt. Het zijn ook de thema's in deze podcast van Maartje Duin. Is het inderdaad een goede podcast-match?

 • #175 - Pieter Klok

  Oct 21 2020

  Pippi Langkous zegt: 'Ik heb het nog nooit geprobeerd, dus ik denk dat ik het wel kan.' Pieter Klok zegt: 'Ik weet niet zeker of ik het kan, dus misschien moet iemand anders het maar doen.' Een succesvol levenmotto, blijkbaar, want sinds een jaar is hij hoofdredacteur van de Volkskrant. Een gesprek over andersdenkenden, vertrouwen geven en op het juiste moment even met rust laten.

 • #174 - Pieter Klok recenseert Drie Dagen

  Oct 21 2020

  De hoofdredacteur van de Volkskrant wilde niets meligs, niets luchtigs en geen Vlaamse podcasts aub. Dat laatste is niet helemaal gelukt, want ik liet hem naar Drie Dagen luisteren van de Belgische Radio 1 en VRT Nieuws. Wat hij ervan vond? Luister zelf!

 • #173 - Vincent Icke

  Oct 20 2020

  Een continue staat van nieuwsgierigheid naar de werking van alles om je heen. Daarin verkeert astrofysicus en kunstenaar Vincent Icke. Een bijzonder mens met bijzondere geluiden. En hoe heerlijk om eens antwoord te krijgen op al mijn vragen over straalmotoren, wolken, golven, onweer, de zon en het geloof!

 • #172 - Vincent Icke recenseert De brand in het landhuis

  Oct 20 2020

  Hij is nog geen podcastluisteraar. Aangezien hij naast astrofysicus ook kunstenaar is én van detectives houdt, leek de klassieker Brand in het landhuis mij een logische match. Niets is minder waar...

 • #171 - Rami Ismail

  Oct 16 2020

  Hij wordt regelmatig geinterviewd door Amerikaanse media, zoals The New York Times, door CNN. Hij reist de wereld over om advies te geven. Hij won de Ambassador Award, de Oscar van de game-industrie, maar toch weten veel Nederlanders niet wie hij is. Game-ontwikkelaar Rami Ismail. Hij is ervan overtuigd dat spelen verbindt, en dat je met games de wereld écht mooier kunt maken. En interessant: hij is bekend met virussen, hoe kijkt hij als programmeur naar corona?

 • #170 - Rami Ismail recenseert Midden in het Oosten

  Oct 16 2020

  Zijn vader komt uit Egypte en Rami zelf is daar zo vaak geweest. In deze podcast-aflevering praten Aimy en Roos over hun impressies uit Egypte. Is het herkenbaar voor Rami? En kan hij ze betrappen op blinde vlekken?

 • #169 - Kim Schuddeboom

  Oct 14 2020

  Mercedes Sosa, Youp, Johnny Kraaijkamp, Maarten van Roozendaal en Hanson. Het zijn de geluiden van comedian Kim Schuddeboom. We spraken over overtuigingskracht, de schoonheid van de stilte in je hoofd en over de kracht van kwetsbaarheid.

 • #168 - Kim Schuddeboom recenseert Domme vragen bestaan wel

  Oct 14 2020

  In de podcast 'Domme vragen bestaan wel' durven One'sy Muller en Vinny Tailor het gewoon. De vragen stellen die eigenlijk net niet kunnen. Wat vindt comedian Kim Schuddeboom over de aflevering waarin homoseksualiteit centraal staat?

 • #167 - Rob Scheepers

  Oct 13 2020

  Hij heeft temperament en hij heeft moeite met nuanceren. Mooie eigenschappen als je comedian bent. Mits je je voorstelling als een huisdier beschouwt (tip van Paulien Cornelisse) en je die eigenschappen dus ook in het hok of in de mand kunt achterlaten. Verder: waarom hij jeuk krijgt van The Cranberries en een prachtige ode aan de kunst van het tonpraten.

 • #166 - Rob Scheepers recenseert Ervaring voor beginners

  Oct 13 2020

  Natuurlijk interessant om een comedian iets van een collega te laten horen. De nieuwe podcast van Theo Maassen, waarin hij samen met zijn gast over het maakproces praat.

 • #165 - Lauren Verster

  Oct 09 2020

  Verwondering. Onbevooroordeeld. Daar ligt haar kracht. Nadeel is, dat het dan wel eens kan gebeuren dat je bij Colombiaanse beschieting terechtkomt. Voordeel is, dat je alles met een frisse blik bekijkt en je verre kunt blijven van het huidige meningencircus.

 • #164 - Lauren Verster recenseert Zimmerman in space

  Oct 09 2020

  Ze is een nieuw platform gestart waarin haar interesse voor wetenschap en het heelal een belangrijke rol speelt. Zeg je heelal, dan zeg je Hens Zimmerman. We gaan op reis, de ruimte in.

 • #163 - Tim Akkerman

  Oct 08 2020

  Hij is een gelukkig man die weigert nog langer plafonddiensten te draaien, oftewel, 's nachts naar het plafond staren en piekeren. Zijn geluiden? The Who, The Nits, Bruce Springsteen, Josh Ritter en Ben Folds.

 • #162 - Tim Akkerman recenseert De Niemanders

  Oct 08 2020

  Met gevangenen praten en vervolgens samen muziek maken. Het klinkt als een project wat Tim zelf had kunnen en willen doen. Wat vindt hij van de podcast?

 • #161 - Ad Visser

  Oct 07 2020

  Hoe ik hem moet noemen? 'Een multimedia performer, dan weet tenminste niemand wat ik doe, want dan kan ik alle kanten op.' Hij snapt als geen ander hoe creatieve processen werken. Een zeer inspirerend gesprek over het omarmen van de chaos, nieuwe ideeën vinden in de bijzinnen en de geruststelling dat een goed product vanzelf zijn plek vindt.

 • #160 - Ad Visser recenseert De magie van het luisteren

  Oct 07 2020

  Iemand die zoveel weet over geluid, frequenties en muziek, die laat ik natuurlijk naar deze Vlaamse podcast luisteren. Het gaat onder andere over het begrip kloktijd en hoe we daaraan kunnen ontsnappen dankzij muziek.

 • #159 - Jeangu Macrooy

  Oct 02 2020

  Eerst de zon, dan het lijf, dan de voeten. En daarna keerden de kleine Jeangu en zijn tweelingbroer het vel om. Tekenen, urenlang, samen op één papier. Jeangu ziet nog steeds eerst de zon. Hij is druk bezig met het schrijven van het songfestivalnummer. Presteren onder druk? Geen probleem, hij laat zich niet gekmaken. En hij weet: 'Mijn beste song is nog niet geschreven.'

 • #158 - Jeangu Macrooy recenseert Studio De Wit

  Oct 02 2020

  Hij wilde een podcast luisteren over muziek, dus gaf ik hem Studio De Wit als huiswerk mee. Job de Wit interviewt Benny Sings over de maakbaarheid van een hit.

 • #157 - Hoogtepunten Miss Podcast van september 2020

  Oct 01 2020

  Natuurlijk begrijpen we dat je niet altijd naar Miss Podcast kunt luisteren, daarom hebben we de hoogtepunten van de afgelopen maand voor je verzameld! Zo hoor je presentator Rick Brandsteder over zijn vader Ron, de geluiden van de liefde voor schrijver Kluun en wat oud-Tweede Kamerlid en oud-GGD-directeur Lutz Jacobi vindt van het coronabeleid. De karaokebokaal gaat deze maand naar Frans Pollux met zijn Limburgse versie van Thunder Road van Bruce Springsteen.

 • #156 - Hans Jaap Melissen

  Sep 30 2020

  Hij maakt een zeer persoonlijke podcast getiteld 'Oorlog in je lichaam'. We spraken over gevaar ver weg en gevaar dichtbij, balanceren tussen intuïtie en ratio en afrekenen met de spoken in je hoofd. Gelukkig kan Bruce hem daarbij helpen. En heuglijk nieuws, want we zijn genomineerd voor beste nachtprogramma! Stem je op ons? Ga dan naar www.radiofreak.nl/awards en klik op Miss Podcast, alvast bedankt!

 • #155 - Hans Jaap Melissen recenseert Het kamp van mijn oma

  Sep 30 2020

  Hij is oorlogsverslaggever en hij maakt zelf een hele persoonlijke podcast. Dus liet ik hem luisteren naar Het kamp van mijn oma, waarin de oorlog een belangrijke rol speelt en de vorm ook een persoonlijke zoektocht is.

 • #154 - Wierd Duk

  Sep 29 2020

  Als je Wierd Duk uitnodigt, weet je één ding zeker: er valt geen stilte. Wat ik nog niet wist: dat hij muzikant was. Ook legt hij haarfijn uit waar de grens ligt tussen mopperen en kritisch zijn. We droomden weg bij Franse chansons als soundtrack van oneindige zomers. En ja ik heb één ding ontdekt waar hij GEEN mening over heeft!

 • #153 - Wierd Duk recenseert De wereld van Sofie

  Sep 29 2020

  'Al die meningen', zo heet de aflevering van de podcast De wereld van Sofie. Ik heb Wierd Duk nooit kunnen betrappen op het ontbreken van een mening. Dus ik was heel benieuwd welke mening hij had over deze podcast. Cirkel rond.

 • #152 - Kluun

  Sep 25 2020

  Er is een nieuw boek én er is een nieuwe versie van hemzelf. Kluun 2.0, noemt hij het zelf. Oftewel: 'Ik heb een versie van mezelf gevonden waar ik wél blij mee ben.' En ja, hij ziet inmiddels het nut in van monogamie. Waar hij nog wel aan wil werken? Stoppen met pleasen. Dus de grote vraag is: gaat hij ons pleasen met een karaoke?

 • #151 - Kluun recenseert Oorlog in je lichaam

  Sep 25 2020

  Hij mocht tussen twee podcasts kiezen, en hij koos 'Oorlog in je lichaam'. Net als bij de podcastmaker, kreeg zijn vrouw de diagnose borstkanker. Wat herkent hij en wat heeft hij anders ervaren?

 • #150 - Evi Hanssen

  Sep 24 2020

  Ze stak de oceaan over en keerde terug met prachtige levenslessen voor een vloeiend leven. Zoals: maak het jezelf niet te moeilijk. En: spring! We spraken over gebroken harten, ideale plaatjes, haar zwak voor Elvis én Elvis-achtige mannen en tot slot een geweldige gruizige karaoke die haar levenslange verwondering verwoordt: Watskeburrrrrrrt?

 • #149 - Evi Hanssen recenseert Oorlog in je lichaam

  Sep 24 2020

  Confronterend, vond ze de podcast die ik voor haar had uitgekozen. Een onderwerp dat heel dichtbij komt.

 • #148 - Lutz Jacobi

  Sep 23 2020

  Ze voelt zichzelf geen politicus, daar is ze te kleurrijk en te onaangepast voor. Ondertussen is ze het nog wel, politicus, en komt er ook politiek kijken bij haar huidige functie als directeur van de Waddenvereniging. En natuurlijk heeft ze als oud-GGD-directeur én oud-Tweede Kamerlid een duidelijke mening over het coronabeleid. We sloten het uur af met een heerlijk idealistische karaoke: John Lennon, kom er maar in!

 • #147 - Lutz Jacobi recenseert Wandellust

  Sep 23 2020

  Ze houdt van wandelen. Ze houdt van de Wadden. En ze is gek op de boeken van Jan Wolkers. Dus natuurlijk laat ik Lutz Jacobi naar de podcast Wandellust van Twan Huys luisteren, waarin hij met Karina Wolkers gaat wandelen in de Texelse Slufter.

 • #146 - Merel Koman (Blackbird)

  Sep 22 2020

  Als 9-jarig meisje zag ze de Spice Girls en ze wist: dat wil ik ook. Dus natuurlijk heeft ze een traantje gelaten toen in maart van dit jaar haar allereerste album verscheen. Een troostrijke plaat, noemde een muziekrecensent haar album. Dat komt goed uit, in deze tijden van corona. Natuurlijk sloot ze af met een geweldige karaoke van... The Spice Girls!

 • #145 - Merel Koman (Blackbird) recenseert Grrrls

  Sep 22 2020

  De lange weg naar je allereerste album, daarover kunnen Merel en Rouffaida (maker van Grrrls) meepraten. En kwetsbaar durven zijn, in jezelf blijven geloven. Een feest der herkenning was deze podcast voor Merel!

 • #144 - Rick Brandsteder

  Sep 18 2020

  In de tv-programma's die hij presenteert, voert hij ze regelmatig, gesprekken over de liefde en over gevoelens. Zodra het over zijn eigen gevoelens gaat, is dat wat lastiger. Maar hij wordt er steeds beter in. Wat verder ter tafel komt? Zijn immense liefde voor muziek, het pedaalemmer-incident, de lift, zijn vader en krijgt hij tijdens de uitzending nou wel of geen booty call? Oordeel zelf!

 • #143 - Rick Brandsteder recenseert Uit de gouden kooi

  Sep 18 2020

  Hij was zelf groot fan van De Gouden Kooi. En hij was er zelf in zijn jongere jaren niet vies van, rellen om het rellen. Dus natuurlijk was hij blij toen hij hoorde dat hij deze podcast moest luisteren. En natuurlijk praatten we verder over de ethiek van een realityshow.

 • #142 - Syb van der Ploeg

  Sep 17 2020

  Uiteindelijk ben je alleen en moet je het allemaal zelf doen en niet teveel leunen en steunen op andere mensen. Dat is de les die Syb heeft geleerd. Lange tijd voelde hij zich een buitenbeentje, maar inmiddels is hij thuisgekomen. Rustiger dan ooit. Neemt het heft in eigen handen en bouwt een theater. Natuurlijk aan huis.

 • #141 - Syb van der Ploeg recenseert Duizend Dagen

  Sep 17 2020

  Deze podcast past hem als een warme jas. Een mooi staaltje mienskip van Friese bodem.

 • #140 - Diederik Jekel

  Sep 16 2020

  Getallen en tv-shows. Daar was hij gek op als kind. Even wegvluchten in een andere werkelijkheid waarin alles klopt. Op zijn bovenbeen een tatoeage van Einstein, want zekerheden bestaan totdat het tegendeel bewezen is. Lief zijn voor anderen, dat gaat hem gemakkelijk af. En lief zijn voor zichzelf, daar wordt hij gelukkig steeds beter in.

 • #139 - Diederik Jekel recenseert Wetenschapje

  Sep 16 2020

  Als geen ander kan hij hele ingewikkelde dingen terugbrengen tot iets begrijpelijks. Daarom was ik zo benieuwd wat hij van deze wetenschapspodcast voor kinderen vond!

 • #138 - Victor Luis van Es

  Sep 15 2020

  We luisterden naar de geluiden van de Playstation, Formule 1 en George Carlin. We spraken over de liefde voor mannen en vrouwen. Over de noodzaak om jezelf te vinden voordat je een ander kan liefhebben. En zijn grote droom? Een oudejaarsconference zoals Youp dat doet!

 • #137 - Victor Luis van Es recenseert Jurre's Date

  Sep 15 2020

  Victor is gepassioneerd podcastluisteraar. Hij luisterde naar 'Jurre's date' en we spraken over open relaties, uit de kast komen, man/vrouw-percentages en biseksualiteit.

 • #136 - Dennie Christian

  Sep 11 2020

  Jezelf opnieuw uitvinden. Een veelvoorkomende kreet in managementboeken. Maar het is wel precies wat Dennie doet. En daarnaast blijft hij natuurlijk de schlager promoten, want de schlager is niet oubollig of fout, het betekent gewoon een Duitse hit. En hij is trouwens nog lang niet klaar met hoebahoppen, minstens dertig jaar wil hij nog doorgaan met optreden!

 • #135 - Dennie Christian recenseert Barts Classic Track

  Sep 11 2020

  Hij is een echte podcastmaagd. Een podcast over muziek, dat is dan lekker dichtbij huis. Herkent hij iets in het verhaal van Suzan en Freek, die samen met Bart Arens hun hit 'Als het avond wordt' ontleden?

 • #134 - Francis van Broekhuizen

  Sep 10 2020

  Ze heeft de lach aan haar kont. Andrea van Duin, wordt ze ook wel eens genoemd. We spraken over wonderen, over de kast, over Callas, Frans Halsema en natuurlijk een spetterende finale met zuster Maria en The Sound of Music!

 • #133 - Francis van Broekhuizen recenseert Uit de Podkast

  Sep 10 2020

  Er zijn nooit teveel coming-out verhalen. Als ambassadeur van Pride Amsterdam maakt ze zich sterk voor homo-emancipatie. 'Het belangrijkste onderscheid is tussen leuke en niet leuke mensen.'

 • #132 - Ruud Douma alias Dolly Bellefleur

  Sep 09 2020

  Onze audiotrip begon wat hectisch, maar daar werd hij juist lekker rustig van. We hoorden kerkklokken, Ding-a-Dong, Cornelis Vreeswijk en Willeke Alberti. Hij vertelde over het gevoel een buitenbeentje te zijn en over de opluchting toen hij Willem Nijholt 'Sorry dat ik besta' hoorde zingen. En: waarom hij zich meer een wijnstok voelt dan een orchidee.

 • #131 - Ruud Douma recenseert Hoofdzaken

  Sep 09 2020

  Hij houdt van muziek waar melancholie in zit. En kan soms somber zijn, maar dat is helemaal normaal, blijkt uit deze podcast van de Hersenstichting.

 • #129 - Harry Sacksioni

  Sep 08 2020

  Sommige mensen zijn rijk bedeeld met meerdere talenten. Zo ook Harry Sacksioni. Talent voor voetbal, talent voor muziek. En dan komt het moment waarop je moet kiezen. Hij koos voor de muziek. Puur op gevoel. En een gevoelsmens is hij nog steeds. Dus natuurlijk is hij diep ontroerd als hij 'A whiter shade of pale' hoort en hij binnen een paar tonen weer de jongen is die op dat voetbalveldje naar het transistor-radiootje rende en dat 'idioot mooie' nummer hoorde en wist: ik word muzikant.

 • #130 - Harry Sacksioni recenseert De Holland Pop Festival Podcast

  Sep 08 2020

  Hij had lang haar, maar er zaten geen bloemen in. Dus Harry was geen standaard hippie, maar had wel veel affiniteit met de bijbehorende idealen. Nog steeds, trouwens, het mag allemaal wel wat zachter.

 • #128 - Willie Wartaal recenseert K-Millennials

  Sep 04 2020

  Hij is een millennial. Betekent dat ook dat hij zich herkent in de podcast 'K-Millennials' van BNR? We luisterden de aflevering over stress, social media en telefoonverslaving.

 • #127 - Willie Wartaal

  Sep 04 2020

  Ik wist dat hij een ware kunstenaar is. Wat ik nog niet wist, is dat hij overloopt van de levenslessen. Dat je geen energie moet besteden aan je imago, want mensen denken toch wel van je wat ze zelf willen. Dat het belachelijk is dat er een pandemie voor nodig is om meer tijd met je dierbaren door te brengen. Dat je je telefoon ook gewoon kunt wegleggen. En tot slot: 'Positiviteit, liefde en al die goeie shit, daar wordt een mens beter van!' Amen.

 • #126 - JW Roy recenseert Le Cycliste

  Sep 03 2020

  In deze podcast van het AD draait het allemaal om de Mont Aigoual, de berg waar de zesde etappe van de Tour de France zal finishen. Hoe mythisch is deze berg? En heeft JW Roy, wielrenner tot zijn negentiende en vanaf zijn veertigste, zich laten meeslepen in de wielerverhalen?

 • #125 - JW Roy

  Sep 03 2020

  Onze audiotrip begon in het Brabantse Knegsel, we verbleven even in de slagerszaak van zijn ouders, we werden verliefd op een stuk hout, we kwamen langs het tochtige Hoog Catharijne en we eindigden op de fiets, op de top van de Mont Aigoual. We spraken over jezelf kwijtraken en weer terugvinden. Puur door even af te stappen en stil te staan.

 • #124 - Frans Pollux recenseert Sterk Verhaal

  Sep 02 2020

  Frans Pollux luisterde naar de podcast 'Sterk Verhaal' van het AD. Over het geloof in het ongelofelijke en een wichelroedeloper in Valkenburg.

 • #123 - Frans Pollux

  Sep 02 2020

  Een geweldige verhalenverteller is Frans. Dat wisten we natuurlijk al na het beluisteren van zijn podcast 'De Laatste Dans'. Er schalt Venlose carnavalsmuziek door de boxen. Daarnaast de stem van zijn vader, Frank Sinatra, Willem Ruis en Frans' zoontje die het PSV-lied zingt. Als afsluiter zingt hij in zijn eigen taal Thunder Road van Bruce Springsteen. Tranentrekkend mooi.

 • #122 - Piter Wilkens recenseert Van Gogh Belicht: De Brieven

  Sep 01 2020

  De enige echte Friese Troubadour! Prachtige muziek maakt deze man die uitblinkt in bescheidenheid. Hij was timmerman, werd muzikant, maar had een bestaan als vrachtwagenchauffeur ook wel zien zitten. Prachtige geluiden: Bennie Goodman, Cornelis Vreeswijk, Béla Fleck en de prachtige zang van zijn eigen moeder!

 • #121 - Hoogtepunten Miss Podcast van juli 2020

  Jul 31 2020

  Natuurlijk begrijpen we dat je niet altijd naar Miss Podcast kunt luisteren, daarom hebben we de hoogtepunten van de afgelopen maand voor je verzameld! Zo hoor je de lessen over de liefde die Stef Bos van zijn gitarist leerde, waarom Daphne Koster jongens en meisjes in hetzelfde voetbalteam wil laten spelen en waarom comedian Fuad Hassen altijd zijn naam verkeerd uitsprak. De karaokebokaal gaat deze maand naar Martine Sandifort, ze zingt Golden van Jill Scott.

 • #120 - Björn van der Doelen recenseert De Fragiele Droom

  Jul 30 2020

  Wat hij mooi vindt aan ouder worden? Ontdekken dat het allemaal niet zo ingewikkeld is. Dat geldt ook voor de liedjes die hij schrijft. 'Die moeten gewoon een beetje vanzelf voorbijkomen.' Dus geen poëtisch geneuzel. Natuurlijk blikken we terug op zijn voetbalcarrière en heeft hij naar podcast 'De Fragiele Droom' geluisterd en nee, de parel van Brabant hield het niet droog.

 • #119 - Marieke Derksen recenseert de Gijzeling van Gladbeck

  Jul 29 2020

  'Eet een ijsje en aai een hond.' Het mag allemaal wel wat minder zwaar en wat minder serieus van Marieke Derksen. Dus luisterden we naar The Monkeys, naar Van Morrisson die een cover van Kermit de Kikker doet en naar Linda Martin. We spraken over lekker latten, haar samenwerking met Michel van Egmond (meest seksloze huwelijk ever) en over hoe je omgaat met een vader die af en toe iets roept.

 • #118 - Jim de Groot recenseert niets, want verafschuwt podcasts

  Jul 28 2020

  Muzikant en acteur Jim de Groot doet geen concessies, gaat niet koffiedrinken met Jan en alleman om te netwerken en volgt gewoon zijn eigen weg. Welke zou hij anders moeten volgen? Dus er werd geen podcast gerecenseerd en we spraken over geloof, hoop en liefde.

 • #117 - Jurgen van den Berg recenseert Andere Tijden

  Jul 24 2020

  De lach is nooit ver te zoeken bij de vriend in de ochtend van zoveel Radio 1-luisteraars. Daarin lijkt hij op zijn vader, de Drentse conferencier Mans Kuier. Mooie geluiden: de stem van John Bolt, een gillende Giovanca die zijn auto in de prak reed, de tune van 'Bed and Breakfast', The Isley Brothers en natuurlijk de soundtrack van 'The Big Lebowski'.

 • #116 - Daphne Koster recenseert Intermediair Podcast

  Jul 23 2020

  'Speel het spel', dat is het levensmotto van haar oma dat ze zelf ook is gaan omarmen. Meedoen, strijden tegen onrecht en altijd proberen te winnen. We spraken over het belang van gemengde teamsport, entertainment tijdens voetbalwedstrijden en salarisgelijkheid.

 • #115 - Monique Collignon recenseert GRRRLS

  Jul 22 2020

  Toen ze een klein meisje was, wilde ze Barbara Streisand worden of Coco Chanel. Uiteindelijk werd ze een mode-ontwerpster die een 'gevaarlijk eenvoudige' stijl ontwikkelde en maatschappelijke kwesties niet schuwt. We spraken over de schoonheid van haar vak en over dichtbij jezelf blijven.

 • #114 - Jan Paparazzi recenseert Rewind

  Jul 21 2020

  Weinig mensen die zo liefdevol over Nederlandstalige muziek spreken als Jan Paparazzi. Muziek die mensen samenbrengt en die volgens hem een veel groter podium verdient. Dus natuurlijk laat hij Benny Neyman, Wolter Kroes en René Schuurmans horen. Tussendoor vertelt hij jongensboekverhalen over radiomaken op zee. En als afsluiter een heerlijke karaokeversie van 'De ring die je draagt' van Wimmie Bouma.

 • #113 - Martine Sandifort recenseert De Zelfhulpboekenclub

  Jul 17 2020

  We spraken over humor en de effecten die één persiflage kunnen hebben. We luisterden naar het geruststellende geroekoe van de houtduif. En het geluid van wandelen op teenslippers, want dat mist ze. Een liefde eindigde en nu blijkt maar weer eens hoe veerkrachtig ze is. En in het nu. Leve Eckhart Tolle!

 • #112 - Tom Hofland recenseert De verdwijning van Britta Cloetens

  Jul 16 2020

  Hij is schrijver én maker van de prachtige podcast 'De Blankenberge Tapes'. Dus natuurlijk vertelt hij over het maakproces van die podcast. Daarnaast legt hij uit wat de schoonheid is van 'Jurassic Park' en de plastic dino's waar hij als kind eindeloos mee speelde. Tot slot luisterde hij met een kritisch oor naar een true crime podcast!

 • #111 - Stef Bos recenseert Vervormer

  Jul 15 2020

  'Zing wie je bent', die levensles kreeg hij van Raymond van het Groenewoud. Hoewel, het is iets wat je niet kunt leren, het is een groeiproces. Rond zijn veertigste lukte het hem, want toen realiseerde hij zich: 'Zekerheid is het laten zien van je onzekerheid.' Prachtige geluiden bracht Stef mee: de beelden van Brel, de krachtige klanken van The Waterboys, de klokken van zijn vader en het geluid van de stilte: Arvo Pärt.

 • #110 - Fuad Hassen recenseert Too Soon

  Jul 14 2020

  Comedian Fuad Hassen gaat er vol in. Of het nu om zijn vak, de liefde, het qaurantaineschap of de karaoke gaat. Alles met dezelfde overgave. Dus podcasts luisteren is niet helemaal zijn ding, want als hij dan eens gaat relaxen, dan liever even geen drukte in zijn oor. Toch luisterde hij speciaal voor Miss Podcast naar een podcast over de grenzen van de grap.

 • #109 - Erik Scherder recenseert In mijn hoofd

  Jul 10 2020

  Bewegen verhoogt de weerstand. Muziekonderwijs is goed voor het kinderbrein. Twee zekerheden die hij als een blijde boodschap verkondigt. Weinig wetenschappers die zo begrijpelijk en aanstekelijk kunnen vertellen als Erik Scherder. En openhartig, over zijn angsten die hij in de loop der jaren heeft omarmd.

 • #108 - Wilco van Rooijen recenseert Op Zoek

  Jul 09 2020

  Als je zo vaak letterlijk langs de afgronden beweegt, heb je wel wat levenslessen opgedaan. Jezelf doelen stellen, vertrouwen op je intuïtie, loslaten in de liefde, omgaan met risico's en verlies. Dus luister en leer!

 • #107 - Thomas Azier recenseert Stammtisch

  Jul 08 2020

  De muziek van Thomas Azier is geen warm, comfortabel bad waar je gedachteloos in kunt stappen. Dat is ook niet de bedoeling. Het is eerder een zoektocht, een ervaring, een gesprek met jezelf. Een tussenstop, onderweg naar een nóg vrijere geest.

 • #106 - Stephanie Struijk recenseert De Grote Harry Bannink Podcast

  Jul 07 2020

  Het gewoon laten gebeuren. Zonder dat je weet waar het toe leidt. Dat heeft ze geleerd van Daniel Lohues, toen ze samen door de Verenigde Staten trokken om vervolgens met een Nederlandstalig album huiswaarts te keren. Dit najaar verschijnt haar nieuwste album en de inspiratie? Die openbaart zich in haar dromen!

 • #105 - Erik de Zwart recenseert Radioreuzen

  Jul 03 2020

  Natuurlijk kondigt Mister Top 40 zijn eigen geluiden aan. Hij vertelt over de schoonheid van de trein, hij laat zijn licht schijnen over de huidige muziekradio en hij legt uit waarom Radio 1 niet groter zal worden dan dit. Nou, lekker is dat. Andere oneliners van de 'Erikteur': 'Loslaten komt niet in mijn vocabulaire voor' en 'Burn-out? Ik weet niet eens hoe je dat spelt!'

 • #104 - Wart Kamps recenseert Ondertussen in de kosmos

  Jul 02 2020

  Star Trek, Jesus Christ Superstar, Aimee Mann, Ru Paul en Bob Dorough. Dát zijn de geluiden van cabaretier/acteur Wart Kamps. Een geluid wat hij NIET wil horen? Fluitende mensen, daar heeft hij een on-ge-lo-fe-lij-ke hekel aan.

 • #103 - Hoogtepunten Miss Podcast van juni 2020

  Jul 01 2020

  Natuurlijk begrijpen we dat je niet altijd naar Miss Podcast kunt luisteren, daarom hebben we de hoogtepunten van de afgelopen maand voor je verzameld! Zo hoor je dat Henk Westbroek liever een ander beroep dan zanger had gehad, welke ingrediënten een goed Spoorloos-item moet hebben volgens Derk Bolt en waarom Hanneke Groenteman zich toch liet verleiden om te gast te zijn in de jublileumaflevering van Miss Podcast. De karaokebokaal gaat deze maand naar Nynke de Jong, die op Jenny Arean-achtige wi...more

 • #102 - Leontien van Moorsel recenseert Het Volkskrantgeluid

  Jun 30 2020

  Ze hoopt dat het er is, ze weet het eigenlijk zeker, maar ze weet niet hoe het eruitziet. Leven na de dood. Zo graag zou ze haar lieve vader terugzien en haar allerbeste vriend Ricardo. De geluiden van Leontien? Natuurlijk de Olympische Spelen van Athene in 2004, René Froger, Ruth Jacott, Arie Ribbens en de kerkklokken van het Brabantse Boekel!

 • #101 - Klaas van der Eerden recenseert Puur Natuur

  Jun 26 2020

  Klaas kan geweldig beatboxen, hij is enorm soepel in de heupen en hij houdt van vissen, dat wist ik allemaal al. Ik wist niet dat hij een zwak heeft voor Berdien Stenberg, Marco Borsato en het rustgevende geluid van weidevogels. Dus moest hij luisteren naar de podcast van Natuurmonumenten, maar echt rustig werd hij er niet van. De finale? Beat it! Mét bijbehorende moves!

 • #100 - Hanneke Groenteman recenseert Miss Podcast

  Jun 25 2020

  Ze vindt het maar een raar fenomeen: bekende Nederlanders die zich laten interviewen over hun persoonlijke leven. Waarom zou je dat in godsnaam doen? Gelukkig doet Hanneke het wel, in deze bijzondere jubileumuitzending. En ze vertelt zoals altijd prachtige verhalen en ze is zoals altijd vééél te bescheiden over haar eigen talent.

 • #99 - Alex Roeka recenseert De grote plaat

  Jun 24 2020

  Er ging een deur open van een huis waar hij in kon wonen. Zo omschrijft hij het moment waarop hij voor de eerste keer 'Suzanne' van Leonard Cohen hoorde. De gevoeligheid, de poëzie, die stem. Een openbaring. Er zijn weinig mensen die zo prachtig over geluiden kunnen vertellen als Alex Roeka.

 • #98 - Gert Jakobs recenseert Drive

  Jun 23 2020

  Hij was vier jaar toen hij samen met zijn vader op de bank zat en Jan Janssen de Tour de France zag winnen. Vanaf dat moment was er geen houden meer aan. De kleine Gert ging fietsen en heeft nooit zijwieltjes nodig gehad. Een openhartig gesprek over vallen, opstaan en gewoon weer verdergaan. Hij voorspelt ook nog even wie de Tour gaat winnen.

 • #97 - Toine van Peperstraten recenseert Dit was de radio

  Jun 19 2020

  Charles Aznavour, het Olympisch goud voor de volleybalmannen, Queen en Felix Meurders. Het zijn de mooie geluiden van Toine van Peperstraten. We spraken over het geheim van een goed interview - een puntige eerste vraag en houd altijd een subvraag achter de hand - en over zijn liefde voor de radio.

 • #96 - Henk van Straten recenseert Roels Sofasessies

  Jun 18 2020

  Zijn eigen boeken herlezen, dat doet hij liever niet. Foto's van vroeger bekijken, nee dankje. En zichzelf terughoren, dat vindt hij ver-schrik-ke-lijk. Liever luistert hij naar Joe Cocker, The Beastie Boys, Eric Clapton, Post Malone, Simeon ten Holt én de brulkikker.

 • #95 - Derk Bolt recenseert de Dik Voormekaar Show

  Jun 17 2020

  Hij leidt het avontuurlijke leven waar hij als klein jongetje al van droomde. Reist al jarenlang de wereld rond voor Spoorloos om families te herenigen, terwijl zijn eigen familie hem niet zo vaak ziet. Empathischer is hij in de loop der jaren geworden, maar huilen bij zo'n hereniging, nee dat heeft hij nog nooit gedaan.

 • #94 - Henk Westbroek recenseert De Showbizzmoord

  Jun 16 2020

  'Was ik maar bibliothecaris gebleven', dat heeft hij vaak gedacht terwijl hij op podia stond te zingen. Lekker de hele dag tussen de boeken zitten, lezen, lijstjes maken. Zijn geluiden? Ivanhoe, Elvis, Franse accordeonmuziek, maar we horen vooral het prachtige stemgeluid van een geweldige verhalenverteller.

 • #93 - Jan Banning recenseert De Correspondent: De Zingevers

  Jun 12 2020

  Fotograaf Jan Banning is een geweldige verhalenverteller. Over zijn Nederlands-Indische achtergrond, zijn tienerjaren op de kostschool, het ontstaan van zijn maatschappelijke betrokkenheid, waarom zijn vrouw zo geweldig is en zijn strijd voor vrijlating van Christina Boyer. Het mooiste geluid? Zijn ge-wel-di-ge lach. En ja, de man kan ook nog zingen!

 • #92 - Roos Schlikker recenseert Dag voor Dag

  Jun 11 2020

  Wankelmoedig. Dát vindt Roos het mooiste Nederlandse woord. Kwetsbaar en sterk tegelijkertijd. Groots en meeslepend betekent meer dan dronken op de tafel dansen, het betekent ook dat je je verdriet niet wegdrukt, maar dat het er mag zijn. Haar geluiden? Lekker stoempen op de fiets, de belofte van Bruce en die kleine, brutale Danny de Munk!

 • #91 - Jan Dulles recenseert De laatste dans

  Jun 10 2020

  Na een start in de rock/bluesmuziek, zei manager Jaap Buijs 'doe dat maar onder de douche en ga verder in het Nederlands'. En zo geschiedde. En zo blijft het, wat Jan betreft, want als hij ergens een hekel aan heeft dan is het wel verandering. Dus zo lang mogelijk liedjes blijven zingen die de mensen raken. Dát is de droom van zanger Jan Dulles. Trouwens, hij luisterde voor het eerst naar een podcast en het was er één die hem paste als een jas.

 • #90 - Hans de Booij recenseert Het kan je buurman zijn

  Jun 09 2020

  Waar ben je al die tijd geweest? Die vraag wordt hem vaak gesteld. Zijn antwoord? De vernietigende kracht van de liefde. Twee relaties die stuk liepen. En dan overleven. Concluderen dat je het niet kunt. Maar toch weer hopen op een nieuwe verliefdheid. En ondertussen nieuwe nummers opnemen, hopend op een comeback.

 • #89 - Mark Tuitert recenseert Lessen voor een rijker leven

  Jun 05 2020

  Verliezen is een optie. Dát beseft Mark Tuitert zich heel goed. Geluk staat voor hem los van wel of niet winnen. Hoewel, als hij met zijn gezin een bordspelletje doet, wil hij liever niet verliezen. Hij blikt terug op zijn schaatscarrière, het afscheid van zijn moeder. En hij vertelt over zijn ondernemerschap en de levenslessen die zijn podcast 'Drive' hem hebben gegeven.

 • #88 - Nynke de Jong recenseert De zomer van 1945

  Jun 04 2020

  Prachtige geluiden! Haar met kaatsen en bügel doordrenkte jeugd in Goenga, haar liefde voor geschiedenis, haar Broer Zoekt Vrouw, haar visie op de perfecte column, een pleidooi voor het niet altijd perfect uitgevoerde moederschap en tot slot een geweldige Jenny Arean-waardige karaoke van 'Op een mooie pinksterdag'!

 • #87 - Peter Buwalda recenseert De Bobcast

  Jun 03 2020

  'Een golfbeweging van zelfhaat en euforie'. Zo omschrijft Peter Buwalda het schrijfproces. En die continue druk van dat volgende boek dat nóg beter moet zijn dan de vorige, dat kan hij prima aan. Sterker nog, hij houdt ervan. Lekker, die angst dat het ook gewoon kan mislukken. Nog iets atypisch: hij heeft de gewoonte om zich volledig onder te dompelen in muziek waar hij werkelijk niets mee heeft.

 • #86 - Kees van der Spek recenseert Bach van de Dag

  Jun 02 2020

  Ben je wel eens bang? Die vraag krijgt hij zo vaak, aangezien hij regelmatig oplichters ontmaskert en aanpakt. Nee, is het antwoord. Hoewel, Miss Podcast ontdekt dat hij wél bang is voor prikken. En zeg je Kees, dan zeg je Bach. Hij heeft de componist zelfs op zijn bovenarm laten tatoeëren. Dus een dagelijkse podcast over Bach was een perfecte match! Trouwens, nog iets waar hij bang voor is: karaoken...

 • #85 - Hoogtepunten Miss Podcast van mei 2020

  May 29 2020

  Natuurlijk begrijpen we dat je niet altijd naar Miss Podcast kunt luisteren, daarom hebben we de hoogtepunten van de afgelopen maand voor je verzameld! Zo hoor je de voorliefde van operazangeres Tania Kross voor jodelen, waarom filosoof Maxim Februari graag naar de Roemeense Edith Piaf luistert, dat Paul de Leeuw eigenlijk de broer van zijn jeugdliefde Dorothee al leuker vond en dat zanger Frans Duijts wel eens een #metoo heeft meegemaakt. De karaoke-bokaal in de categorie ‘aanstormend talent’ g...more

 • #84 - Micha Wertheim recenseert niets maar luistert heel veel

  May 28 2020

  Als Micha Wertheim er is, loopt alles anders. Dus in plaats van een recensie werd het een kijkje achter de schermen van Miss Podcast en het Beestje. En dat is helemaal okee. Dat is juist het mooie van radio. Er staat bij Miss Podcast sowieso geen enkele vraag op papier. Dus werd het een gesprek over de NPO. En over geluk. En over de NPO. Met als passend slot een lied dat hij niet wilde zingen, maar toch deed.

 • #83 - Roos van Erkel recenseert Frankie

  May 27 2020

  Ze groeide op in de kerk, echt letterlijk in de kerk, ze was niet gelovig, maar wat een geweldige akoestiek! We spraken over Sylvie Meis, over je onderbuikgevoel tijdens maakprocessen, over het plezier van het Klokhuis-kassameisje zijn en tot slot een heerlijke Popocatepetl-karaoke, olé!

 • #82 - Lavinia Meijer recenseert De psychologie van succes podcast

  May 26 2020

  Voel je vrij, maar behoud je focus! Dat is het levensmotto van harpiste Lavinia Meijer. Als klein meisje zag ze de harp en ze sloot het instrument letterlijk in haar armen én in haar hart. En natuurlijk spraken we over onze Koreaanse afkomst en de hereniging met onze Koreaanse vaders. We sloten deze bijzondere audiotrip af met datgene waar we altijd voor te porren zijn: karaoken!

 • #81 - Frans Duijts recenseert De weg naar een Nederlandstalige hit

  May 22 2020

  Hij zit inmiddels 15 jaar in het vak en hoopt dat dit jaar nog uitbundig, mét publiek te kunnen vieren. Ondertussen heeft hij de 'handel en wandel' weer opgepakt, en kan daar ook weer van genieten. We spraken over zijn liefde voor André Hazes, over hoe het is om de partner van Frans te zijn, over zijn nieuwe lijf en over de maakbaarheid van een hit.

 • #80 - Lone van Roosendaal recenseert De grote ommezwaai

  May 21 2020

  Zou ze het durven, een grote ommezwaai? Een bed and breakfast beginnen in het buitenland? Waarschijnlijk niet, maar het is wél heel leuk om erover na te denken. De podcast was daarom een goede match! Haar geluiden? David Bowie brengt haar terug naar haar jeugdjaren in Berlijn, André Hazes was het nummer van haar huwelijksdag en Joni Mitchell, ja natuurlijk, Joni Mitchell. Krachtig en mooi kwetsbaar tegelijkertijd. Net als Lone.

 • #79 - Splinter Chabot recenseert Dat kan m'n kleine nichtje ook

  May 20 2020

  De liefde is de kern van ons bestaan, daar is Splinter van overtuigd. Het bijbehorende geluid? Het Zwanenmeer! Romantisch, groots en meeslepend, laat dat maar aan hem over. Hij weet overigens al precies hoe zijn huwelijksdag zal verlopen. Nu alleen nog een man. Niet dat hij die per se nodig heeft op dit moment in zijn leven, want hij is gelukkig: zojuist een prachtig, betekenisvol boek geschreven én een volle agenda. Aan het eind van het uur verlaat hij geschrokken de studio. Sorry Splinter!

 • #78 - Leendert de Ridder recenseert Het leven, een gebruiksaanwijzing

  May 19 2020

  Perfectionisme is een doodlopende weg, dát is een belangrijk inzicht voor acteur Leendert de Ridder, die sowieso een oudere ziel heeft dan je van deze dertiger zou verwachten. Zijn geluiden? Joni Mitchell, Wim Sonneveld, Bob Dylan, Jenny Arean en Ramses Shaffy. Zijn streven? Een groots en meeslepend leven, dus heeft hij geluisterd naar de podcast-aflevering met de titel 'Hoe jezelf te verliezen'.

 • #77 - Paul de Leeuw recenseert Een dik uur Ischa op de radio

  May 15 2020

  Wat een geweldige reis door de tijd maakten we. Langs het ouderlijk huis aan het Waaltje, zijn eerste verliefdheid - 'Wat ik zo leuk aan haar vond? Haar broer!' - de zoektocht naar acceptatie en zelfkennis, Mathilde Santing als soundtrack van zijn grote nu al 25 jaar durende liefde, zijn vaderschap en zijn ambities.

 • #76 - Tania Kross recenseert Making an Opera

  May 14 2020

  Een salsamerenguepinacolada-familie, zo omschrijft ze haar roots. Dus werd er thuis gedanst op Blood, Sweat & Tears, genoot ze van het gefluit van de chuchubi en was ze ooit een groupie van Juan Luis Guerra. Maar het allermooiste geluid van deze aflevering is die geweldige lach van Tania zelf. En de karaoke? Het wonderschone Pelagia, zoveel hartjes voor dat!

 • #75 - Ronald Snijders recenseert Geel

  May 13 2020

  Als absurdist zet je je af tegen het normale. Maar wat als het normale absurd wordt, zoals in deze tijden van corona het geval is? Als een theater en een restaurant in een paar maanden tijd opeens hele andere begrippen zijn geworden? De geluiden van Ronald zijn onder andere Toon Hermans, De Dik Voormekaar Show en Herman Finkers. En de karaoke, die had Ronald niet zien aankomen, doet hij het of doet hij het niet?

 • #74 - Sylvana Simons recenseert New Female Leaders

  May 12 2020

  Nooit dingen klakkeloos aannemen, maar altijd bevragen: waarom moet dat zo en waarom doen we het niet op een andere manier? Recalcitrant, zo noemde haar moeder haar, zolang ze zich kan herinneren. Het bracht haar waar ze nu is: in de politiek. De plek waar je boosheid moet koesteren en eenzaamheid moet accepteren.

 • #73 - Maxim Februari recenseert Bob

  May 08 2020

  Een geordend huis met een recht geknipte heg, dat moet je niet aan deze schrijver / filosoof / jurist overlaten. Beschouwen, schrijven en bezinnen, dát ziet hij als zijn taak. Hoewel, in deze tijden van corona is het maar afwachten of de mensen daar nog wel behoefte aan hebben. 'Misschien moet ik wel heel hard met een motor gaan racen.' Zijn geluiden? Prachtige muziek, vervuld van zachte melancholie!

 • #72 - Jan Paternotte recenseert Vragen over het coronavirus

  May 07 2020

  D66-Tweede Kamerlid Jan Paternotte sprak over zijn bewondering voor Winston Churchill, de invloed van zijn eigen moeder op zijn onderwijsvisie, zijn journalistieke stage bij Erik Mouthaan in New York en hij legt uit waarom er een papegaai bij zijn huwelijksvoltrekking was. En natuurlijk vertelt hij hoe het nu toch verder moet met de luchtvaart.

 • #71 - Johan Goossens recenseert Virus Verhalen

  May 06 2020

  Hij is cabaretier, schrijver, onderwijzer, acteur, vrijwilliger bij de daklozenopvang, lid van een bejaarde koorzanggroep en sinds enkele weken is hij genezen van corona. Zijn geluiden? Jomanda, fragmenten uit zijn puberdagboek, computerspel Moonwalk en Paul Simon. Trouwens, dingen moeten, dat vindt Johan irritant. En hij moet best veel bij Miss Podcast. Nu maar hopen dat hij blij was met de podcast die hij MOEST luisteren.

 • #70 - Willem Voogd recenseert Een jongen in de oorlog

  May 05 2020

  Tot nu toe heeft hij geluk gehad. Vindt hij zelf. Samenwerken met goede regisseurs, sterke medespelers, mooie scripts in handen gekregen. Maar nu gaat hij iets helemaal alleen doen en dat is best spannend. Een podcast maken over zijn oma uit Odessa, werktitel Baba. Ter inspiratie luisterde de acteur alvast naar Koos Postema. Willems geluiden? De Flintstones, 'Eendje' van Jaap Fischer, de meezinger 'Bolletjes in mijn hol' en een ge-wel-di-ge karaoke die nu al veel kans maakt op de karaokebokaal!

 • #69 - Hoogtepunten Miss Podcast van april 2020

  Apr 30 2020

  Natuurlijk begrijpen we dat je niet altijd naar Miss Podcast kunt luisteren, daarom hebben we de hoogtepunten van de afgelopen maand voor je verzameld! Zo hoor je welke rol de biljarttafel van Vader Abraham in de voetbalcarrière van John de Bever heeft gespeeld, je ontdekt wat Tweede Kamerlid Lisa Westerveld soms nog lastig vindt in haar werk en cabaretier Viggo Waas vertelt heel openhartig over de liefde, een continu leerproces. En de karaoke-bokaal van deze maand gaat naar... filosoof en schri...more

 • #68 - Charlotte Nijs recenseert Ik was jou

  Apr 30 2020

  Ze betrapte zichzelf er laatst op dat ze in de uitzending van Hart van Nederland het woord 'equiperen' gebruikte. 'Effe normaal doen, Nijs' zegt ze dan tegen zichzelf, want als politiek verslaggever ziet ze het juist als haar belangrijkste taak om de politiek begrijpelijk te maken. Haar geluiden? Hockey, sloten koffie en Raffaella Carrà!

 • #67 - Viggo Waas recenseert Beschaving: De Nabeschouwing

  Apr 29 2020

  Hij maakt cabaret, hij schrijft, hij zingt, hij acteert, hij presenteert, hij geeft sporttrainingen. Viggo is een alleskunner. Zelf spreekt hij liever van een hinkstapspringer. Heel veel verschillende dingen proberen, en dan maar kijken of hij het kan. Zijn geluiden? De tune van 'Floris', Elvis Costello, Jacques Brel en we eindigden in de geweldige armen van Nick Cave.

 • #66 - Albert-Jan van Rees recenseert Podbast

  Apr 28 2020

  Heb ik er zin in? Past het bij me? Als regisseur/acteur Albert-Jan van Rees op één van die vragen 'ja' antwoordt, dan gaat hij het project aan. Dus zo belandde hij ook bij Miss Podcast. Geweldig om de geluiden van 'The Muppet Show' en 'De Zevensprong' weer terug te horen en een inkijk te krijgen in het regisseursvak!

 • #65 - Stine Jensen recenseert Kant, en Klaar

  Apr 24 2020

  Ze kan zich wel vinden in Rousseau's definitie van geluk: dat je ziel niet verlangt naar een andere toestand. Filosoof en schrijver Stine Jensen is op de goede plek. Wat niet wegneemt dat ze het heerlijk vindt om te mijmeren. Hoe zou het toch zijn om postbode te worden? Wat maakt Hans de Booij eigenlijk zo aantrekkelijk? En waarom moet ze altijd zo lachen om Waylon? Met als kers op de taart de karaoke, waar ze ontzettend naar heeft uitgekeken.

 • #64 - Ruben van Zwieten recenseert Oorlog op de Flank

  Apr 23 2020

  Ruben is geen standaard predikant. Hij spreekt van 'gezond atheïsme' en hij vindt de vraag of God nu wel of niet bestaat, helemaal niet interessant. Gelijkheid, vrijheid en broederschap, dát zijn de pijlers van een gezonde samenleving. En nooit terugdeinzen voor een nieuw begin, ook al moet je daarvoor een tijdlang door de woestijn. Amen.

 • #63 - Arjan Postma recenseert Notenkrakers

  Apr 22 2020

  De kleine Arjan was de hele dag buiten in de natuur. Stond oog in oog met een haas, luisterde naar de verschillende vogelgeluiden en verwonderde zich vooral. Zijn vader en zijn opa hadden dezelfde wens, maar Arjan werd het: boswachter. Zijn motto? Zorgen voor begint bij houden van. Kun je toepassen op de natuur, maar ook op de liefde. Zijn geluiden? De rugstreeppad, de roerdomp en de veldleeuwerik, maar ook Bob Marley en Arvo Pärt.

 • #62 - Tex de Wit recenseert Woeste Meuk

  Apr 21 2020

  Achter je zet blijven staan en niet omkijken. Dát is een levensles die comedian en schrijver Tex de Wit vanuit het schaakspel heeft geleerd. Verder leerde hij van zijn vader dat grappen bondig moeten zijn en een meisje in Salou gaf hem de tip dat je ook je voeten moet gebruiken bij het dansen. Voorafgaand aan de uitzending deed hij een discodutje en hij bracht een Frozen drinkbeker mee. Hij keerde huiswaarts met een pot vol woeste meuk en nieuwe energie.

 • #61 - Lisa Westerveld recenseert Podcast in de Klas

  Apr 17 2020

  Als klein meisje ging ze naar de kerk, luisterde ze naar Queen en hielp ze haar grootouders met de legbatterij. Toen ze ging studeren, veranderde haar leven 360 graden. Ze ging in de stad wonen, haar kleren werden zwart, ze ging de politiek in, en ze ging naar hele harde muziek luisteren. Inmiddels is ze GroenLinks-Tweede Kamerlid en weet ze heel goed waar haar kracht ligt.

 • #60 - Thomas Olde Heuvelt recenseert Kwaad Bloed

  Apr 16 2020

  'Ik heb er nachtenlang van wakker gelegen.' Dat is zo'n beetje het grootste compliment dat je deze schrijver kunt geven. En dat terwijl hijzelf bang is in het donker. Al zo lang hij zich kan herinneren. En die duisternis was er altijd. Achter de wasmachine op de zolder van zijn ouderlijk huis. Dan kun je maar het beste zelf superspannende boeken gaan schrijven, want dan bepaal je in ieder geval zelf hoe het verhaal afloopt.

 • #59 - Yves Berendse recenseert Lub Tropiana

  Apr 15 2020

  Stop and smell the roses. Dat zou zanger Yves Berendse iets vaker moeten doen. Gelukkig is daar bij Miss Podcast alle ruimte voor. Zijn grote hit 'Zin in jou' passeert natuurlijk de revue, maar ook René Froger, Ramses Shaffy zijn te horen en natuurlijk staan we uitgebreid stil bij Dé Basis: die goeie ouwe Hazes.

 • #58 - John de Bever recenseert Muziek voor Volwassenen

  Apr 14 2020

  Een mooie voetbalcarrière, een geweldige hit en een lieve echtgenoot. John is een tevreden mens. Zijn geluiden? De stem van de kleine Johnny, Freddie Mercury en natuurlijk Marianne Weber!

 • #57 - Hiske Versprille recenseert Koken op Zondag

  Apr 13 2020

  Hoe is het om culinair journalist te zijn in tijden van lockdown? En kun je, straks als de horeca de deuren opent en langzaam opkrabbelt, weer kritisch over restaurants gaan schrijven in je recensies? Het zijn de dingen waar Hiske vandaag de dag over nadenkt. Verder de schoonheid van keukengeluiden, de Beer van Harry Bannink en de geruststellende sound van Elis Regina. En nee, ze wilde niet karaoken, maar meezingen met Bert en Ernie, daar draait ze haar hand niet voor om.

 • #56 - Jan Dirk van der Burg recenseert De Markante Podcast

  Apr 09 2020

  Hij vindt het een mooie titel, Fotograaf des Vaderlands, maar je moet natuurlijk wel zelf de slingers ophangen. Daarom organiseerde hij zijn eigen huldiging en intocht, inclusief dansende showpony. Zijn fotografiestijl? Dat omschrijft hij zelf als 'droogklotige Nederlandse flitsfotografie'. Zijn droom als Fotograaf des Vaderlands? Koning Willem-Alexander voor zijn rubriek 'Heerlijk Genieten' fotograferen, terwijl hij lekker aan het chillen is in zijn paleis.

 • #55 - Leon van der Zanden recenseert BNR Questcast

  Apr 08 2020

  Als comedian ging het hem vooral om de stilte ná de lach. Het moment van bezinning die mensen met elkaar verbindt. Nu doet hij dat in de vorm van masterclasses, waarbij hij samen met zijn publiek dichterbij het gevoel probeert te komen. Want het mag wat hem betreft allemaal wat minder rationeel, meer voelen in plaats van redeneren en geluk ervaren in plaats van erover te praten.

 • #54 - Marc Klein Wolt recenseert de China Podcast

  Apr 07 2020

  Samen naar de sterren kijken en naar de maan. Romantisch. Dat vind sterrenkundige Marc Klein Wolt ook, zelfs als hij er in zijn eentje naar kijkt. Zijn favoriete geluiden? De stem van Hugo Walker, de begintune van de serie Narcos en het nummer Sweet Caroline. Maar het allermooiste geluid vindt hij natuurlijk de lancering van de Chinese satelliet waar zijn 'pakketje' op meeliftte.

 • #53 - Bram Bakker recenseert De Boos AntiCoronaDepressiePodcast

  Apr 03 2020

  Onzekerheid hoort bij het leven, dus we moeten accepteren dat we niet altijd de controle kunnen hebben. Dat is de les die psychiater en schrijver Bram Bakker de mensen die angstig worden van de coronacrisis kan meegeven. Positief blijven, kijken naar wat je wél hebt, relativeren. Zijn geluiden? Ponygetrappel, Bram Vermeulen, Herman van Veen en R.E.M.!

 • #52 - René van Meurs recenseert De Zelfhulpboekenclub

  Apr 02 2020

  Kijk, zo ziet Miss Podcast ze graag. Een persoonlijk gesprek waarbij de gast aan het begin een probleem deponeert en na een uur hebben ze samen het probleem opgelost. In de tussentijd mooie muziek én een zinvolle podcast beluisterd. Gotta love René van Meurs, de puzzelende comedian met vijf procent liefdesverdriet die voor honderd procent inspiratie zorgt. Strik eromheen en luisteren maar!

 • #51 - Hoogtepunten Miss Podcast van maart 2020

  Apr 01 2020

  Natuurlijk begrijpen we dat je niet altijd naar Miss Podcast kunt luisteren, daarom hebben we de hoogtepunten van de afgelopen maand voor je verzameld! Zo hoor je hoe Stefano Keizers was als klein jongetje, je ontdekt waarom Henk Westbroek zo belangrijk is voor William Rutten en je hoort een heel persoonlijk gesprek met Art Rooijakkers. Verder een pittige evaluatie met Marcel van Roosmalen, Jeroen van Inkel die door zijn stoel zakt en een ge-wel-dige karaoke met Patrick Kicken!

 • #50 - Marianne Zwagerman recenseert De Dag

  Mar 27 2020

  'Heb een droom en maak hem waar, moeilijker is het leven niet'. Het is slechts één van de vele levenswijsheden van schrijver en columnist Marianne Zwagerman. Een inspirerend gesprek over cowboypaarden, media in tijden van corona, je invloed als opiniemaker, de balans tussen liefde en vrijheid en Bruce, natuurlijk Bruce.

 • #49 - Rayen Panday recenseert Bingewatchers

  Mar 26 2020

  Vroeger was hij een bang jongetje. Ongemakkelijk in sociale settings en zeer angstig voor die laatste lach in het nummer 'Thriller'. Vandaag de dag is hij vooral bang voor honden en voor corona. En voor honden met corona. Zijn muzieksmaak? Knuffelrock-a-gogo!

 • #48 - Jeroen van Inkel recenseert Van je af is harder

  Mar 25 2020

  Zijn vader zette hem vroeger op een stoel en liet hem enthousiast luisteren naar de nieuwste plaat die hij had gekocht. Het laten horen van muziek die hij zelf mooi vind, dat geeft Jeroen van Inkel nog net zoveel radiomaakplezier als toen hij begon. Verder verklaart hij het succes van Radio 2 en geeft hij antwoord op de vraag of Radio 5 zijn eindstation is. Een heerlijke lachbui als uitsmijter.

 • #47 - Marcel van Roosmalen recenseert Een dik uur Ischa op de radio

  Mar 24 2020

  Hoewel Krokante Leesmap-fans hem zullen omschrijven als een brombeer, is schrijver Marcel van Roosmalen eerder een opportunist. Hij zoekt het lelijke op en hoopt dan dat het meevalt, maar dat is meestal niet zo. 'Het is meer rafelrand dan franje'. Een gesprek over zijn jeugd, Vitesse, het schrijverschap en NEE hij praat niet over de liefde, dat deed hij al in de podcast 'Liefdeslessen' en NEE, dat had hij liever niet gedaan.

 • #46 - William Rutten recenseert Jan & Christina

  Mar 20 2020

  In het leven van fotograaf William Rutten lijkt alles met een reden te gebeuren, hij is zich daar bewust van en hij is er dankbaar voor. Zo gaf Het Goede Doel hem precies op het juiste moment die ene duw in de richting van zijn grote passie. Het fotograferen van U2 was een hoogtepunt, maar viel precies samen met het dieptepunt in zijn leven. Henny Vrienten was de eerste die hij fotografeerde en de laatste voordat de coronacrisis uitbrak... En de podcast? Een match made in heaven!

 • #45 - Kiki Schippers recenseert De Grote Harry Bannink Podcast

  Mar 19 2020

  Bram Vermeulen, The Carpenters, Mercedes Sosa en Gianna Nannini komen voorbij tijdens deze ongestructureerde audiotrip met Kiki. Haar ambities? Gewoon mooie liedjes schrijven en zingen, een leuke liefde en verhuizen naar een stad met een tram. Ze schrok nogal van de karaokesessie, maar we brachten het met zijn vijven tot een goed einde: Kiki, Thomas, Paul, Stephan en Miss Podcast natuurlijk!

 • #44 - Steven Kazan recenseert Filmmuziek en Foley

  Mar 18 2020

  Het begon met het op het podium schuiven met wat rekwisieten. Meer wilde hij niet, verlegen als hij was. Maar hij bleek grappiger te zijn dan hij dacht. Nu staat hij samen met zijn vader op de planken, tenminste, natuurlijk niet in deze tijden van corona. Hij is niet het type om bij de pakken neer te gaan zitten, dus maakt hij corona-video's met zijn vrouw, een goocheltruc vanaf de bank, omringd door wc-papier.

 • #43 - Art Rooijakkers recenseert Een Podcast over Media

  Mar 17 2020

  'It's a kind of magic' kreeg een extra beat doordat zijn vader op de zijkant van de auto klopte, op vakantie naar Italië. Rheinhard Mey ontvlamde zijn liefde voor de radio. Zijn eerste plaatje? Georgie Davis! En nee, die maakt geen deel uit van zijn heilige drie-eenheid, want die bestaat natuurlijk uit Bruce, Elvis en Morrissey. Drie vrienden die hem altijd vergezellen tijdens de zoektocht naar de juiste weg.

 • #42 - Stefano Keizers recenseert de Elektra Podcast

  Mar 13 2020

  Als kind was hij de hele dag dingen aan het verzinnen, hij probeerde zo excentriek mogelijk te zijn, mensen daarmee te irriteren en zo lang mogelijk aan het woord te blijven. En dat alles doet hij nog steeds. 'Ik ben niets geworden, ik ben gewoon gebleven.' Gelukkig maar.

 • #41 - Sven Ratzke recenseert Ons creatieve brein van Uitgeverij Atlas Contact Podcast

  Mar 12 2020

  Bob, Jacques, Jim en natuurlijk David komen voorbij! Een mooi gesprek over ontdekken wat mensen raakt, ongeacht hun moedertaal. Over pijn, liefde en troostrijke muziek. Ook luisterden we naar een lezing van neurobioloog Dick Swaab over de herkomst van creativiteit en de invloed van muziek op onze hersenen.

 • #40 - Jonathan Demoor recenseert De Grote Gaite & Melody Podcast Show

  Mar 11 2020

  De geluiden van acteur Jonathan Demoor? Het geruststellende gezoem van de camper van zijn ouders, hockeygeluiden op de sportvelden van Brasschaat en 'De Nachtwaker' van Stef Bos, waar we natuurlijk NIET doorheen hebben gepraat. Daarnaast gaf hij een mooi kijkje in de coulissen. En het recenseren nam hij heel serieus, hulde daarvoor, hij had zelfs een briefje mee!

 • #39 - Patrick Kicken recenseert De Psychologie van Succes

  Mar 06 2020

  Wat een droomgast voor Miss Podcast! Iemand met zoveel liefde voor dit medium, iemand die persoonlijke levenslessen met ons wil delen én iemand die niet terugdeinst voor een lekkere karaoke. Zijn geluiden? Zijn cake-bakkende moeder, de scratches op de Milli Vanilli-plaat van zijn broer, Stef Bos en 'Mad World' van Gary Jules. Want het steeds beter begrijpen van zichzelf en de wereld om hem heen, dát is zijn levensdoel.

 • #38 - Erik Jan Harmens recenseert De Poëziepodcast

  Mar 05 2020

  Het veilige gevoel dat het geluid van een misthoorn oproept, de pompende beat van Jon Hopkins, de pure schoonheid van Jónsi & Alex Somers. Schrijver en dichter Erik Jan Harmens heeft bijzondere geluiden die de prikkels in zijn hoofd dempen en hem kracht geven.

 • #37 - Marloes Coenen recenseert Ik tel tot drie

  Mar 04 2020

  Het begon allemaal op de fiets. De kleine Marloes wilde niet bang zijn voor potloodventers en ze besloot op zoek te gaan naar haar kracht. En die vond ze. Nu heeft deze drievoudig wereldkampioen Mixed Martial Arts een duidelijke missie: andere vrouwen hun kracht laten voelen, want in iedereen schuilt een vechter!

 • #36 - Wouter Hamel recenseert Alle wegen leiden naar Morricone

  Mar 03 2020

  Natuurlijk verwacht je dat de belangrijkste geluiden uit het leven van Wouter Hamel vooral uit muziek bestaan. Verrassend is wel, dat dit vooral zangeressen zijn. Mét een attitude. Nina Simone, Lizzo, Elis Regina en Celine Dion. Nee, hij is niet vies van een portie knuffelrock. Verder: de schoonheid van het ouder worden, de houdbaarheid van een muzikant en de noodzaak om af en toe met een vreemde te praten.

 • #35 - Ntjam Rosie en de Onbeluisterde Ongelooflijke Podcast

  Feb 28 2020

  De geluiden van sterke vrouwen, die klinken luid en duidelijk in het leven van Ntjam Rosie. Zoals de klanken van Alicia Keys, die ze voor haar oma zong. Of Erykah Badhu: krachtig en kwetsbaar tegelijkertijd. Een bijzonder gesprek over heimwee naar Kameroen, haar liefde voor God en de zoektocht naar zingeving en rust.

 • #34 - Cindy Pieterse recenseert Grootse Liefde en Sterk Water

  Feb 27 2020

  Boney M in de badkamer, de tune van Radio Tour de France, het 'in de gloria' als je jarig bent, de jampampam van BZN en de stoomboot van de Sint. Zoveel mooie geluiden klinken in het leven van schrijver en comedian Cindy Pieterse. Hoewel ze gek is op verrassingen in haar schoen, schrok ze toch van het slotstuk van Miss Podcast...

 • #33 - Rob Kamphues recenseert Boekenpodcast Het Verhaal

  Feb 26 2020

  Een levensmotto heeft hij niet. Plannen heeft hij wel. Continu. Deze man heeft er een sport van gemaakt om zijn angsten te overwinnen, hoewel hij ook ontdekt heeft dat sommige angsten wél zinvol zijn en er simpelweg voor zorgen dat je in leven blijft. Zijn geluiden? Pingpong, het sissen van de frituurpan en Harry Nilsson. Veel Harry Nilsson.

 • #32 - Stella Bergsma recenseert helemaal niks en dat is helemaal prima

  Feb 25 2020

  Zelfredzaam, excentriek en schijt hebben aan wat anderen van je denken. Daarom was Pippi Langkous voor de kleine Stella een heldin. En dat is ze voor de grote Stella nog steeds. Haar nieuwe boek 'Nouveau Fuck' gaat er ook over. Iedereen mag een klootzak zijn, en let wel: het moet niet, het mag. Haar geluiden? Onder andere Jane Fonda, Thelonious Monk, Elvis Costello en Martin Luther King.

 • #31 - Nynke Laverman recenseert De Muziekcorrespondent

  Feb 21 2020

  Langstme. Dat is misschien wel het Friese woord dat het onderliggende gevoel van de fado het beste beschrijft. Een verlangen, een aan de oppervlakte sluimerende emotie die je ook voelt als je de taal niet spreekt. En dat hoor je terug in de geluiden van Nynke, van de kerkklokken in Weidum tot een slaapliedje uit Mongolië.

 • #30 - Brainpower recenseert Podvis

  Feb 20 2020

  De tune van The A-Team, de liefde voor zijn moeder bezongen door Earth, Wind and Fire en de pure schoonheid van Run DMC. Ook hoor je zijn gloednieuwe plaat 'Iedereen zegt'. Dát zijn de geluiden van Brainpower. En er was ook nog een aanvaring, maar het kwam aan het einde toch helemaal goed dankzij Tupac's 'Never had a friend like me'.

 • #29 - Yvette van Boven recenseert Smaakmakers

  Feb 19 2020

  Yvette verstaat de kunst om het leven haar te laten overkomen. Niet weten wat er komen gaat, maar erop vertrouwen dat het altijd goedkomt. Wel zou ze iets vaker nee willen zeggen. En iets beter leren organiseren. Haar geluiden? Van modderige laarzen tot kookwekker en van Mozart tot Tom Waits. Veel Tom Waits. Zendingswerk hoefde Miss Podcast overigens niet te verrichten, want Yvette luistert al volop naar podcasts, bijvoorbeeld als ze onderweg is naar haar geboorteland Ierland.

 • #28 - Paul de Munnik recenseert Barts Classic Track

  Feb 18 2020

  Hij groeide op in het vlakke landschap van Dronten. Altijd wind tegen op de fiets, maar ook altijd die lege horizon, uitzicht op een leven waarin alles mogelijk is. Want de weg die je aflegt, wordt vanzelf een pad. En bedenk: wat er ook gebeurt, je kunt altijd zingen!

 • #27 - Jeroen Leenders recenseert Wetenschap.nu

  Feb 14 2020

  Comedian Jeroen Leenders wil beter worden in intermenselijke relaties. Dat is niet altijd gemakkelijk, want boosheid ligt altijd op de loer. De kunst is om geen doelen te stellen, maar het gewoon ietsje beter te doen dan gisteren. Hij luisterde naar de podcast 'Wetenschap.nu', een aflevering over quantumfysica, die bevestigt wat hij altijd al dacht: niets in dit leven is zeker en alles kan kapot.

 • #26 - Julia Zahra recenseert Beeldbepalers

  Feb 13 2020

  Mooie muziek maken en gewoon jezelf blijven. Dát is het levensmotto van muzikant Julia Zahra. Ze luistert naar de podcast-aflevering van 'Beeldbepalers' waarin het over branding in de muziekindustrie gaat. Nadenken over je kernwaarden, je duurzaamheid en inderdaad... dichtbij jezelf blijven.

 • #25 - Cesar Majorana recenseert Ongesigneerd

  Feb 12 2020

  Films met een sterke vrouwelijke hoofdrol. Dat is de categorie waar Netflix hem onder schaart. En dat klopt helemaal. De zeer innemende Cesar breekt bij gevoelige nummers, maakt mixtapes, heeft lief op een radicaal tedere manier en is werkelijk verzot op geurkaarsen. Uiteraard moest hij luisteren naar de Ongesigneerd-aflevering over geur.

 • #24 - Ruud Smulders recenseert Voor de show

  Feb 11 2020

  Vreemd en niche. Drukkend en zwaar. En nog even luidruchtig als tijdens de basisschool. Zo omschrijft comedian Ruud Smulders zichzelf. Geluiden uit zijn leven? Het bos, Eminem en natuurlijk de Wilhelm-schreeuw. Hij luisterde naar de podcast 'Voor de show' en vond het 'een feestje'.

 • #23 - Gregory Sedoc recenseert Susy q&a

  Feb 07 2020

  Buitenveldert. Dat is de plek waar het allemaal begon voor de oud-topatleet en waar hij het liefste terugkeert. Een heel open gesprek over terugkijken in berusting, je zegeningen tellen en de kunst van het relativeren. En natuurlijk luisterde hij naar de podcast van topatlete Susan Krumins!

 • #22 - Philip Huff recenseert Camera Loopt

  Feb 06 2020

  Philip is een man van one-liners en levenswijsheden. Schrijf wat je zelf zou willen lezen - oftewel de Nintendo-regel - en geef veel liefde aan de mensen om je heen en gedraag je fatsoenlijk. Samen met Miss Podcast maakt hij een audiotrip langs de kerkklokken van Laren via de hartmonitor en de klankschalen naar de metro van New York.

 • #21 - Stefan Pop recenseert De mens achter de lach

  Feb 05 2020

  Iedere dag wakker worden met een nieuw idee. Klinkt goed, maar vermoeiend is het ook. Want die ideeën moeten tot uitvoer worden gebracht, projecten moeten worden afgemaakt. Vervolgens het besef dat je nooit te lang in zo'n project moet blijven hangen, want het publiek mag niet verveeld raken en hijzelf zeker niet. Uiteindelijk resulteert dit gesprek over het comedy-vak tot een - waarom ook niet - Roemeense karaokesessie met als thema versgemaaid gras.

 • #20 - Frits Spits recenseert Mastertrack en Iemand

  Feb 04 2020

  Als DE radiomaker van de eeuw te gast is bij Miss Podcast, dan weet je één ding zeker: hij brengt mooie geluiden én prachtige woorden mee. Over programmageluk, gestructureerd verdriet én de schoonheid van de podcast! Hij luisterde en genoot van de podcasts van onze Vlaamse Radio 1-collega's.

 • #19 - Jaap Jongbloed recenseert Papa en mama zijn gescheiden en de Healthyfest Podcast

  Jan 31 2020

  Jaap Jongbloed is gezond kritisch. Op het werk dat hij verricht, op zijn relatie, op zijn lichaam én als hij terugkijkt op zijn scheiding. Dus de twee podcasts die Miss Podcast hem heeft gegeven, zijn hem op zijn gespierde lijf geschreven. Tussendoor klinken prachtige geluiden: het getinkel van een ijsblokje in een whiskyglas (met mate!), de Nocturnes van Chopin die zijn moeder speelde en die hij vanuit zijn kinderkamertje kon horen en het zoetsappige 'Sealed with a kiss', de soundtrack van zijn...more

 • #18 - Tim den Besten recenseert - nouja soort van - OK Millennial

  Jan 30 2020

  Oeps. Tim heeft geen podcasts geluisterd. Het geeft niet, want hij heeft genoeg te vertellen. Over zijn ouders die twee keer gingen scheiden. Van elkaar. Over zijn driejaarlijkse relatiecyclus. Over wel of geen millennial zijn. Over pizzadozen in pornofilms. En over zijn nieuwste project waarbij hij honderd dagen voor de klas heeft gestaan.

 • #17 - Monique Klemann recenseert Faberyayo en de Moeders en Mastertrack

  Jan 29 2020

  Muziek is voor haar een levenspad, een continue zoektocht naar het ultieme geluid. Dus Monique Klemann is helemaal op haar plek als ze bij Miss Podcast de belangrijkste geluiden uit haar leven laat horen. Ook de twee podcasts blijken een schot in de roos: herkenning alom! En natuurlijk een prachtige karaoke aan het eind: Dusty Springfield met 'The Look of Love'

 • #16 - Dide Vonk recenseert Naakt op een Kleedje en de Edwin Selij Podcast

  Jan 28 2020

  Ze heeft een hele waslijst aan podcasts die ze regelmatig luistert. Van zelfhulppodcast tot verhalende podcast en alles daartussenin. Daarnaast maakt ze zelf de podcast 'De Makers', waarin ze met kunstenaars praat over je eigen ding doen en daar toch je geld mee verdienen. Herkent ze zichzelf in het strijdlustige van 'Naakt op een kleedje' en ziet ze de humor in van de 'Edwin Selij Podcast?'

 • #15 - Wie is de Mol deelnemer Jaike Belfor recenseert Binnen de muren en Vechtersbazen

  Jan 24 2020

  Opgroeien in een regenwoud, zingen in een gospelkoor en keiharde vechtsport. Bijzondere geluiden uit het leven van Jaike Belfor. Had ze bij Wie is de Mol profijt van haar vechtersmentaliteit of werkte het juist in haar nadeel? En, Molloten opgelet: Mister Smartspeaker, lomp als hij is, durft haar gewoon DE grote vraag te stellen. En ze geeft nog antwoord ook!

 • #14 - Wie is de Mol deelnemer Rob Dekay recenseert 30 minuten rauw en 100% inspiratie podcast

  Jan 23 2020

  Je moet het allemaal niet te zwaar maken. Relativeren en lachen waar mogelijk. Dat is zijn levenshouding en dat is terug te zien in Wie is de Mol. Het werd dus een vrolijk, optimistisch gesprek over de geluiden die hij met zich meedraagt. Van het John Farham-cassettebandje via de tijdloosheid van Ierse folk tot guilty pleasure ASMR.

 • #13 - Mike Boddé recenseert Muziek tot Leven en De Keukencast

  Jan 22 2020

  Van een zingende plastic voetbal tot het derde pianoconcert van Rachmaninov. Van tikkende breinaalden tot de warme klanken van Elis Regina. Muzikant Mike Boddé heeft echt prachtige geluiden in zijn herinneringen. Een zeer persoonlijk gesprek over de zin van het leven, de zoektocht naar luchtigheid en de onvoorwaardelijke liefde én acceptatie van je hond.

 • #12 - Inge van Calkar recenseert De Formule en De Podcastpsycholoog

  Jan 21 2020

  Ze is muzikant en psycholoog en ze is geen podcast-luisteraar. Dus krijgt ze van Miss Podcast de opdracht om naar een podcast te luisteren over muziek en eentje over psychologie. Zo simpel kan het zijn. Lukt het Miss Podcast om haar te bekeren?

 • #11 - Lize Korpershoek recenseert Van Twee Kanten en De Poezen Podcast

  Jan 17 2020

  Ze maakte onlangs de zeer persoonlijke documentaire ‘Mijn seks is stuk’, over het verdwijnen van de zin in seks tijdens een langdurende relatie. Ook kun je haar kennen van de hilarische Instagram-posts over de onvoorwaardelijke liefde voor haar katten. Laten liefde en seks nou juist de thema's die regelmatig terugkomen in de podcast van de Volkskrant ‘Van Twee Kanten’! En natuurlijk moet Lize ook naar De Poezen Podcast luisteren. Praten over andermans poezen, hoe leuk is dat om naar te luisteren...more

 • #10 - Linda Duits recenseert Het Cult-uur en Man Man Man de Podcast

  Jan 16 2020

  Wat een ideale gast voor Miss Podcast! Linda Duits maakt én luistert verschillende podcasts. Bij voorkeur het genre van de keukentafelpodcasts. Maar wat vindt een sociaalwetenschapper die is gepromoveerd op meisjescultuur van ‘Man, man, man, de podcast?’ En Star Wars is een rode draad in haar leven, maar hoe vindt ze het om anderen over sabre lasers te horen praten in podcast ‘Het Cult-uur’?

 • #9 - Raoul Michel recenseert Zimmerman in Space en Alledaagse Vragen

  Jan 15 2020

  Wie dankbaar is, kan nooit stress of frustratie voelen. Het is slechts één van de vele mooie inzichten die singersongwriter Raoul Michel met Miss Podcast deelde. Want de twee podcasts die Raoul recenseert, leveren volop stof tot nadenken. En terugblikken. Maar niet teveel, want voorwaarts gaan we! Richting een prachtige karaoke vol gevoel waarin alles samenkomt.

 • #8 - Marcel Harteveld recenseert Met Groenteman in de Kast en Backspace

  Jan 14 2020

  Niet bang zijn om te zeggen dat je het echt niet weet. Dat is het voornemen van comedian, muzikant, acteur en musical-iemand Marcel Harteveld. Maar hij weet in ieder geval wel wat hij van de twee podcasts vond die hij van Miss Podcast moest luisteren. Een verrassend gesprek over de schoonheid van Bruce Springsteen en gelukkig zijn.

 • #7 - Prem Radakishun recenseert NRC Vandaag en Daders

  Jan 10 2020

  Feiten! Dat wil Prem horen in een podcast. Geen lange intro's, muziekjes, gezwets of gespeculeer. En alsjeblieft, podcastmakers, geen beloftes doen die je niet kunt waarmaken. Voldoen de twee podcasts die Miss Podcast hem laat luisteren aan deze strenge Prem-standaard? Daarnaast vertelt Prem over zijn jeugd in Suriname en over de schoonheid van een rotje in een koeienvlaai.

 • #6 - JB Meijers recenseert Leef Je Mooiste Leven en Gitaarmannen

  Jan 09 2020

  Natuurlijk is JB Meijers bezig met de grote vragen des levens, maar een belerend toontje, dat kun je beter achterwege laten. Een mooi gesprek over een steeds waardevoller leven, de tijdloosheid van muziek, afgesloten met een karaokesessie waar het plezier vanaf spat.

 • #5 - Ed Struijlaart recenseert de Papa Podcast en Lub Tropiana

  Jan 08 2020

  Hij is muzikant én vader van twee jonge kinderen. Dus moet hij van Miss Podcast naar de Papa Podcast luisteren. Heeft hij er iets van geleerd? En natuurlijk heeft Ed naar een muziekpodcast geluisterd, namelijk Lub Tropiana, is het een feest der herkenning? Daarnaast vertelt Ed over de belangrijkste geluiden uit zijn leven: van Dire Straits en Beatles tot het EK in 1988 en Slowaakse volksmuziek.

 • #4 - Pierre Wind recenseert Bright en Wat Schaft de Podcast

  Jan 07 2020

  Pierre Wind is gek op radio, maar luistert weinig podcasts. Kroegpraat, daar is het leven vééél te kort voor. Alcohol doet hij trouwens ook niet aan. Toch laat Miss Podcast hem luisteren naar 'Wat schaft de Podcast', een podcast over koken, eten en drinken. En hij heeft geluisterd naar 'Bright', omdat hij nu eenmaal een enorme computernerd is en opgewonden raakt van nieuwe gadgets. Hoeveel sterren geeft hij aan deze twee podcasts? Daarnaast een zeer openhartig gesprek over de pijn van gemis en d...more

 • #3 - Tim Hartog recenseert Damn Honey en El Tarangu

  Jan 03 2020

  Van heipaal en Feyenoord tot breien en wielrennen, dat zijn belangrijke geluiden uit het leven van comedian Tim Hartog. En natuurlijk niet te vergeten het geroezemoes vanuit de zaal vlak voordat je op moet en het klaterende applaus na afloop. Tim recenseert de podcast 'El Tarangu', aangezien hij tot nu toe geen verhalende podcasts luistert, maar wel veel liefde heeft voor wielrennen. En hij heeft geluisterd naar 'Damn, Honey', heeft het tot nieuwe inzichten geleid over de vrouw die we eigenlijk ...more

 • #2 - Isabelle Beernaert recenseert Ramses Shaffy Zonder Bagage en Magische Momenten Podcast

  Jan 02 2020

  Van de jazzy klanken van een saxofoon en het aanzwellende geluid van de oceaan tot de temperamentvolle flamenco. Isabelle kan als geen ander geraakt worden door de geluiden uit haar leven. Een openhartig gesprek over levenskunst, liefde en vriendschap. Daarnaast recenseert ze de podcast 'Ramses Shaffy: zonder bagage'. Heeft ze nieuwe dingen geleerd over de inspiratiebron van haar dansvoorstelling 'Laat me'? Ook heeft Isabelle geluisterd naar 'De Magische Momenten Podcast'. Lukte het haar om met ...more

 • #1 - Humberto Tan recenseert Ben Tiggelaar Podcast en De Morgen

  Jan 01 2020

  Van een fluitende parkiet en het droge klikgeluid van een fotocamera tot de diepe soul van Otis Redding. Het zijn slechts een paar geluiden uit het leven van Humberto Tan. En waarom maakte hij als klein jongetje toch van die vreemde geluiden op zijn fietsje? Mischa heeft Humberto de opdracht gegeven om twee podcasts te recenseren. Ten eerste de podcast van De Morgen over de Belgische fotograaf Stephan Vanfleteren. En ten tweede de Ben Tiggelaar Podcast van BNR Nieuwsradio. En we weten dat Humber...more

 • Trailer

  Dec 24 2019

  Eén bekende Nederlander, twee podcasts en een bak vol geluiden. Dat is Miss Podcast! Iedere aflevering laat presentator Mischa Blok haar gast twee bestaande podcasts recenseren. Daarnaast interviewt zij haar gast op een hele bijzondere manier, namelijk aan de hand van de belangrijkste geluiden uit hun leven. Verrassend persoonlijke gesprekken waarbij geluiden en podcasts centraal staan. Miss Podcast, radio zonder zendmast die ontroert, verwart, doet schaterlachen en bij vlagen volledig ontsp...more