PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Story Club Podcast

Authentieke verhalen van echte mensen. Voorbij de waan van de dag.

Afleveringen

 • De diepste droom van stilte is de schoonheid van muziek en woord

  Jun 14 2022

  Gisterenavond viel ik in slaap met een stem uit het verleden. De stem van een dakloze man die opgenomen werd in de jaren 70 in Londen. Hij zong een paar regels van een hymne, een religieus lied. Daarin sprak zijn hoop en vertrouwen, maar hoor je ook zijn moeizame verleden.

 • Verdorie, verkrampt!

  Jun 09 2022

  Vorige week schoot ik nog eens in een kramp. Dat gebeurt zo nu en dan. Een kramp in mijn hoofd, volledig meegesleurd in de maalstroom van mijn gedachten. En dat weet ik het al, het is gewoon een kwestie van tijd vooraleer deze negatieve energie mij meesleurt in het donkere bos. En daar zit hij dan, mijn zwarte vriend, ik noem hem twijfel.

 • De kracht van verbeelding als ontwikkelingsinstrument

  May 31 2022

  Soms moet je eerst iets beu worden -misschien wel jezelf beu worden, en het personage dat je geworden bent- om het nieuwe dat klaar zit de kans te geven zich te laten ontwikkelen. Maar hoe kan je daaraan, aan dat wat wil geboren worden? Verbeelding is hierbij een essentieel element.

 • Wanneer de natuur het pad van de liefde omarmt

  May 19 2022

  Het pad is het pad. De wolk is de wolk. De berg is de berg. De boom is de boom. Het probeert zichzelf niet te verbeteren. De natuur laat ons zien dat wij OK zijn, gewoon zoals we zijn.

 • Slechts 7 werkwoorden nodig voor de taal van relaties & intimiteit

  Apr 05 2022

  De taal van liefde, Karen Kelchtermans en Esther Perel. Er wordt wel eens gezegd dat we in een vreemde taal vijftig woorden nodig hebben om deze taal te leren spreken. Volgens Esther Perel hebben we slechts zeven werkwoorden nodig als we ons willen vervolmaken in de taal van relaties, in de taal van intimiteit.

 • Nieuwsgiering dieper kijken, hoe doe je dat?

  Apr 01 2022

  Wie ben ik, op een diepere laag? Wat gebeurt er als we opnieuw nieuwsgierig kijken naar hetgeen we al zo goed denken te kennen? Hapé Smeele fotografeerde meerdere jaren een aantal dezelfde papaver-planten. Hij stuitte zo op een andere wereld. Een mijmerend gesprek over de gelaagdheid van de papaver, van de wereld, van de mens.

 • Je kijkt in de spiegel, en 'iets' staart terug...

  Mar 28 2022

  Ken je dat, je kijkt in de spiegel, minutenlang, en dan plots lijkt het dat 'iets' terug staart. Iets wat jou lijkt gevonden te hebben. Maar dan ontsnapt het je weer. Alsof dat iets je duidelijk maakt dat je het nooit volledig zult vatten.

 • Via Bruce Springsteen naar het geluid van stilte

  Mar 28 2022

  Muziek is altijd al mijn redding geweest. Muziek dat is voor mij de kracht van woorden, verhalen maar ook een plek van stilte.

 • A lopend met 7 vragen in een labyrint

  Mar 25 2022

  Ik ging op pad met enkele mannen. We liepen samen het labyrint in Hilversum, opzoek naar wijsheid.

 • Het Innerlijk Kompas, #9 Koen De Bouw (acteur) over verbeelding

  Mar 03 2022

  Een stukje uit een interview (Radio1) met Koen De Bouw, over de kracht van verbeelding. Met ook een verbeeldingsoefening 'de deur'.

 • Special Edition - Spirituality & Relationships (met James & Micky)

  Feb 24 2022

  James Bampfield en Micky Masset (partners in leven en werk) in gesprek met Raf Stevens over spiritualiteit & relaties, én over hun onconventionele liefdesrelatie.

 • Het Innerlijk Kompas, #8 Peter Samyn - Voorzitter Federale Overheidsdienst Sociale Zekerheid

  Feb 22 2022

  Peter Samyn is voorzitter bij de Federale Overheidsdienst Sociale Zekerheid. Een gesprek over intuïtie, verbeelding en de kracht van de natuur en natuurlijk leiderschap.

 • Het Innerlijk Kompas, #7 Mischa Verheijden & Elke Leyman - Re-Story

  Feb 06 2022

  Deze keer een duo voor de microfoon, de partners Mischa en Elke. Een gesprek over verbeelding, verwondering, stellingname, kunstenaarsmindset en storytelling.

 • Het Innerlijk Kompas, #6 Jan Mouton - lichaamswerker & transformatie coach

  Feb 03 2022

  Ik sprak met Jan Mouton. Toegang tot het innerlijk kompas loopt voor Jan via lichaamsbewustzijn.

 • Het Innerlijk Kompas, #5 Christophe Degrez - ondernemer & board member

  Jan 10 2022

  Christophe Degrez is ondernemer & board member. Ik vroeg hem: wat is het innerlijk kompas voor jou? En we lieten ons even meeslepen, naar een diepere innerlijke laag. Om het daar stil te maken.

 • Het Innerlijk Kompas, #4 Karen Kelchtermans - Auteur Liefde in Balans

  Dec 20 2021

  Karen Kelchtermans, auteur van het boek 'Liefde in Balans'. Ik vroeg haar: wat is het innerlijk kompas voor jou? Iedereen heeft een innerlijk kompas. Dat wat je de juiste richting wijst. Dat weet wat weet wat goed voor je is. Maar hoe loopt de route? En hoe kan je innerlijk kompas je helpen op jouw pad naar een groter zelfbewustzijn, naar meer authentieke kracht, naar meer persoonlijk leiderschap?

 • Het Innerlijk Kompas, #3 Anouk Lagae - Ceo Accent Jobs

  Dec 15 2021

  Anouk Lagae is ceo bij Accent Jobs. Ik vroeg haar: wat is het innerlijk kompas voor jou? Iedereen heeft een innerlijk kompas. Dat wat je de juiste richting wijst. Dat weet wat weet wat goed voor je is. Maar hoe loopt de route? En hoe kan je innerlijk kompas je helpen op jouw pad naar een groter zelfbewustzijn, naar meer authentieke kracht, naar meer persoonlijk leiderschap?

 • Het Innerlijk Kompas, #2 Cor de Graaf - Zeiler & Ontdekkingsreizer

  Dec 10 2021

  Voor de deze aflevering ging ik op avontuur. Ik werd uitgenodigd door Cor de Graaf en we gingen een stukje varen op zijn zeilboot. Varen op ons innerlijk kompas. Het Innerlijk Kompas is een podcast waar ik, Raf Stevens, in gesprek ga met mensen die precies voelen wat navigeren op hun innerlijk kompas hen brengt.

 • Het Innerlijk Kompas, #1 Hilde Helsen - Auteur Dreamers Who Do

  Nov 23 2021

  Het Innerlijk Kompas is een podcastserie waar ik in gesprek ga met mensen die precies voelen wat dat is, dat innerlijk kompas. Die weten hoe waardevol dat kompas is. In elke aflevering hoor je 1 persoon. Het persoonlijk verhaal van iemand die zich al eens deze vragen stelt: Waar sta ik nu? Waar verlang ik naar? Waar sta ik voor? Je hoort in deze serie hoe de mensen die ik sprak aan de lijve ondervonden hebben hoe hun innerlijk kompas hen geholpen heeft om naar deze vragen te kijken. - Raf Steve...more

 • Trailer, Innerlijk Kompas

  Nov 02 2021

  Trailer, Innerlijk Kompas by Podcast host: Raf Stevens

 • Geknipt, Ish Ait Hamou: "het leven is een bijzonder goed vertelde film."

  Jun 21 2021

  Ik luisterde net naar een fantastische aflevering van de podcast Zwijgen is geen Optie, misschien ken je die, zeker eens opzoeken. Met in die aflevering Ish Ait Hamou: danser, coach, theatermaker en iemand die vaker dan hem lief is gebombardeerd wordt tot bruggenbouwer. Ish vertelt ook over de kracht van verhalen. De held of heldin heeft een bepaald verlangen en gaat op pad. Het is de start van elke Hero's Journey.

 • Geknipt, Brian Eno: Waarom houden we van muziek? Hoe zorgt het voor verbinding?

  Jun 16 2021

  Muziek creëert een ‘community of feelings’, zegt Brian Eno. Hij ging recent in gesprek met master of ceremony Rick Rubin in de podcastreeks 'Broken Record'. Ik maakte een intuïtieve montage met enkele stukjes uit het gesprek tussen beide heren. Ook het gedachtengoed van stammen (tribes) komt voorbij. Verbinding, diep luisteren en de kracht van verbeelding. Als ook ASMR.

 • Joris Van Bree, Cptn Zeppos: "Vertragen, spiegelen, ankeren en ruimte maken."

  May 27 2021

  Dit is Joris Van Bree, mijnheer CptnZeppos. Joris stelde zich enkele jaren geleden deze vraag: wat ben ik van plan met de tijd die me rest op deze wereld? Kernwoorden: meereizen op een vrachtschip, vertragen, spiegelen, ankeren, ruimte maken, een nieuw perspectief nemen. Klinkt dit als muziek in je oren… kijk dan even op www.rafstevens.com. In augustus kan je zelf meereizen op een vrachtschip naar Finland. Ik zal er ook zijn.

 • Audiogedicht - Wat Weet Je Dan?

  May 18 2021

  Het prachtige gedicht van Ron Van Es in audio gezet.

 • Geknipt, Will Smith over eigenwaarde en identiteit

  Apr 28 2021

  Ik luisterde net naar een lang gesprek tussen Will Smith en Jay Shetty – de man heeft een erg mooie podcast. Zo inspirerend dat ik jullie hier een stukje wil laten horen. Weet je wat ik ook zo bijzonder vind aan Will Smith. De man zijn energie... speels, vrolijk maar tergelijktijd ook wijs en diep spiritueel. Een magische combi.

 • Marijke D'Herde gaat in het licht staan - Reeks: De Grot van Raf

  Apr 02 2021

  Het persoonlijke verhaal van Marijke D'Herde. 'De Grot van Raf' is een platform voor mensen die zich willen laten zien. Deze audioverhalen worden vanaf nu ook gepubliceerd op de Story Club Podcast. Leven de gasten die in de grot komen in een schaduw of durven ze vol in het licht te gaan staan en buiten die grot te kijken?

 • SERIE De 7 Vragen, Aflevering 1 - GEBOORTE

  Apr 01 2021

  Misschien zijn er maar 7 vragen om het leven te beschrijven. Of in ieder geval een poging daartoe. Vragen die beginnen bij de geboorte en doorgaan tot de dood. Alles daartussen wordt besproken. Bevraagd. Omgedraaid. Bekeken en beoordeeld. Beleefd en geleefd. In deze podcastserie komen 7 Vragen voorbij.

 • SERIE De 7 Vragen, Aflevering 7 - DE DOOD

  Mar 30 2021

  Misschien zijn er maar 7 vragen om het leven te beschrijven. Of in ieder geval een poging daartoe. Vragen die beginnen bij de geboorte en doorgaan tot de dood. Alles daartussen wordt besproken. Bevraagd. Omgedraaid. Bekeken en beoordeeld. Beleefd en geleefd. In deze podcastserie komen 7 Vragen voorbij.

 • SERIE De 7 Vragen, Aflevering 6 - COMPASSIE

  Mar 24 2021

  Misschien zijn er maar 7 vragen om het leven te beschrijven. Of in ieder geval een poging daartoe. Vragen die beginnen bij de geboorte en doorgaan tot de dood. Alles daartussen wordt besproken. Bevraagd. Omgedraaid. Bekeken en beoordeeld. Beleefd en geleefd. In deze podcastserie komen 7 Vragen voorbij.

 • Evelyne Debeuckelaer gaat in het licht staan - Reeks: De Grot van Raf

  Mar 22 2021

  Het persoonlijke verhaal van Evelyne Debeuckelaer. 'De Grot van Raf' is een platform voor mensen die zich willen laten zien. Deze audioverhalen worden vanaf nu ook gepubliceerd op de Story Club Podcast. Leven de gasten die in de grot komen in een schaduw of durven ze vol in het licht te gaan staan en buiten die grot te kijken?

 • Wendy Van Nunen gaat in het licht staan - Reeks: De Grot van Raf

  Mar 21 2021

  Het persoonlijke verhaal van Wendy Van Nunen. 'De Grot van Raf' is een platform voor mensen die zich willen laten zien. Deze audioverhalen worden vanaf nu ook gepubliceerd op de Story Club Podcast. Leven de gasten die in de grot komen in een schaduw of durven ze vol in het licht te gaan staan en buiten die grot te kijken?

 • SERIE De 7 Vragen, Aflevering 5 - NALATEN

  Mar 16 2021

  Misschien zijn er maar 7 vragen om het leven te beschrijven. Of in ieder geval een poging daartoe. Vragen die beginnen bij de geboorte en doorgaan tot de dood. Alles daartussen wordt besproken. Bevraagd. Omgedraaid. Bekeken en beoordeeld. Beleefd en geleefd. In deze podcastserie komen 7 Vragen voorbij.

 • SERIE De 7 Vragen, Aflevering 4 - SPOREN

  Mar 11 2021

  Misschien zijn er maar 7 vragen om het leven te beschrijven. Of in ieder geval een poging daartoe. Vragen die beginnen bij de geboorte en doorgaan tot de dood. Alles daartussen wordt besproken. Bevraagd. Omgedraaid. Bekeken en beoordeeld. Beleefd en geleefd. In deze podcastserie komen 7 Vragen voorbij.

 • Lies Schoovaerts gaat in het licht staan - Reeks: De Grot van Raf

  Mar 09 2021

  Het warme en authentieke verhaal van Lies Schoovaerts. 'De Grot van Raf' is een platform voor mensen die zich willen laten zien. Deze audioverhalen worden vanaf nu ook gepubliceerd op de Story Club Podcast. Leven de gasten die in de grot komen in een schaduw of durven ze vol in het licht te gaan staan en buiten die grot te kijken?

 • Catherine Carton gaat in het licht staan - Reeks: De Grot van Raf

  Mar 07 2021

  Het kwetsbare verhaal van Catherine Carton 'De Grot van Raf' is een platform voor mensen die zich willen laten zien. Deze audioverhalen worden vanaf nu ook gepubliceerd op de Story Club Podcast. Leven de gasten die in de grot komen in een schaduw of durven ze vol in het licht te gaan staan en buiten die grot te kijken?

 • Hans Hoegaerts gaat in het licht staan - Reeks: De Grot van Raf

  Mar 07 2021

  Hans Hoegaerts over de authenticiteit en zelfexpressie. 'De Grot van Raf' is een platform voor mensen die zich willen laten zien. Deze audioverhalen worden vanaf nu ook gepubliceerd op de Story Club Podcast. Leven de gasten die in de grot komen in een schaduw of durven ze vol in het licht te gaan staan en buiten die grot te kijken?

 • Tamara Lenaerts gaat in het licht staan - Reeks: De Grot van Raf

  Mar 07 2021

  Tamara Lenaerts spreekt over de kracht van stilte en vrouwelijke energie. 'De Grot van Raf' is een platform voor mensen die zich willen laten zien. Deze audioverhalen worden vanaf nu ook gepubliceerd op de Story Club Podcast. Leven de gasten die in de grot komen in een schaduw? Of durven ze vol in het licht te gaan staan en buiten die grot te kijken?

 • SERIE De 7 Vragen, Aflevering 3 - BLIJDSCHAP

  Mar 02 2021

  Misschien zijn er maar 7 vragen om het leven te beschrijven. Of in ieder geval een poging daartoe. Vragen die beginnen bij de geboorte en doorgaan tot de dood. Alles daartussen wordt besproken. Bevraagd. Omgedraaid. Bekeken en beoordeeld. Beleefd en geleefd. In deze podcastserie komen 7 Vragen voorbij.

 • SERIE De 7 Vragen, Aflevering 2 - STILTE

  Feb 24 2021

  Misschien zijn er maar 7 vragen om het leven te beschrijven. Of in ieder geval een poging daartoe. Vragen die beginnen bij de geboorte en doorgaan tot de dood. Alles daartussen wordt besproken. Bevraagd. Omgedraaid. Bekeken en beoordeeld. Beleefd en geleefd. In deze podcastserie komen 7 Vragen voorbij.

 • Hans Hoegaerts gaat in het licht staan

  Feb 11 2021

  Dit is Hans Hoegaerts. Vanuit leven en dood.

 • Kort verhaal, Mijn bestaan - De jongen en de vlieger

  Feb 10 2021

  Korte verhaal: de jongen en de vlieger Uit boek 'Soul Prints' (Marc Gafni) Met gedicht van Ron Van Es 'Mijn Bestaan' Muziek van Estas Tonne, Winter Solstice Dreaming (live)

 • Evelien Torfs gaat in het licht staan

  Feb 06 2021

  Een gesprek met Evelien Torfs. Vanuit stilte.

 • Audiogedicht - Wat weet je dan?

  Jan 20 2021

  Gedicht als audioverhaal: Wat weet je dan? Wat weet je dan van de wolken in de lucht die voorbij drijven als popcorn? Wat weet je van de zandkorrels aan het strand die aangespoeld liggen? Wat weet je van het het heelal dat miljarden jaren oud zich uitstrekt? ... Auteur: Ron Van Es

 • Serie Het Innerlijk Behang - Map of Truth and Beliefs

  Jan 20 2021

  Aflevering 8 uit de reeks 'Het Innerlijk Behang'. Het zijn bijzondere tijden met de corona pandemie en de vele lockdowns overal in de wereld. Natuurlijk zijn we van slag, zijn ons ritme kwijt, missen we elkaar, en lijken we de weg niet meer te vinden. Afgesloten van een buitenwereld. Seinen op rood, geen overkant te vinden, vast op één plek. Is er geen landkaart die ons de weg kan wijzen?

 • Veel stemmen maken 1 mooi verhaal. De nieuwe reeks: Achter de Maan Verhalen.

  Jan 14 2021

  In deze aflevering nemen we je mee achter de schermen van de Story Club Podcast. Ook mee achter de schermen van het maken en ontwikkelen van de podcasts. Een aflevering waarin een heleboel stemmen voorbij komen.

 • SERIE - De Betekenis van de Betekeniseconomie - DEEL 3 (slot).

  Dec 18 2020

  In deze podcast doet Ron van Es onderzoek naar de betekenis is van betekeniseconomie. Hoe gaan we vanaf nu anders verder? Dit is deel 3, het slot. Luister zeker ook naar deel 1 en 2.

 • Kort verhaal - Hoe gaat het, met Nele én met Karin?

  Dec 11 2020

  Eens bellen met iemand die ik niet ken. En vragen 'hoe gaat het met je?' Dat deed ik vandaag. Die iemand bleek een heel fijne dame te zijn, Nele De Ganseman. En toen.... Toen belde we samen nog iemand op.

 • SERIE - De Betekenis van de Betekeniseconomie - DEEL 2

  Dec 11 2020

  In deze podcast doet Ron van Es onderzoek naar de betekenis is van betekeniseconomie. Of ook wel purpose economy genoemd. Hoe gaan we vanaf nu anders verder? Dit is deel 2. (Volgende keer deel 3 als slot.)

 • Kort verhaal - Hey mama, hoe gaat het?

  Dec 07 2020

  "Het is nogal wat, deze tijden." Ik belde net even met Ron, én met mijn moeder. Over missen, gemist worden. En over hoe we dat nu precies met Kerstmis moeten doen.

 • Audiogedicht - Ik Mis Je

  Dec 05 2020

  Gedicht van Ron Van Es op audioverhaal gezet.

 • Audiogedicht - Het Niet-Weten

  Dec 04 2020

  Gedicht van Ron Van Es op audioverhaal gezet.

 • Kort verhaal - Hey Jan, hoe gaat het?

  Dec 02 2020

  Dit. Een eenvoudige vraag. Hoe gaat het met je? En een gesprek dat ontvouwt. Slechts enkele minuten. Ja, dat is fijn. Zeker vandaag.

 • Kort verhaal - Dag Evelien, hoe gaat het?

  Nov 30 2020

  Dit. Een eenvoudige vraag. Hoe gaat het met je? En een gesprek dat ontvouwt. Slechts enkele minuten. Ja, dat is fijn. Zeker vandaag.

 • Schrijf je eigen levensverhaal

  Nov 28 2020

  Iedereen maakt zijn levensverhaal. Is dat zo? Dat zegt men wel eens. Je schrijft zelf je eigen verhaal. Hoofdstuk per hoofdstuk, zegt men dan.

 • Kort verhaal - Dag Hilde, hoe gaat het?

  Nov 26 2020

  Dit. Een eenvoudige vraag. Hoe gaat het met je? En een gesprek dat ontvouwt. Slechts enkele minuten. Ja, dat is fijn. Zeker vandaag.

 • Kort verhaal - Hé Benedikte, hoe gaat het met je?

  Nov 26 2020

  Even tijd nemen. Kort. Soms niet meer dan enkele minuten. 7 bijvoorbeeld. En dan die vraag stellen. Je weet wel, die vraag: hoe gaat het met je? Dat is betekenisvol. Zeker nu. Doe je mee?

 • Serie Het Innerlijk Behang - Het Grote Vergeten

  Nov 21 2020

  Het is 1971. In een studio in New York is een kunstenaar aan het werk. Hij werkt aan een gigantisch schilderij. Een heel kleurrijk en bijzonder doek van 2,75 meter bij 3,25 meter. Daarna verdwijnt het. Pas na 42 jaar komt het weer te voorschijn. De maker was het compleet vergeten. Het grote vergeten. De mensen die verdwenen. Soms nog hier, maar buiten het begrip van elkaar.

 • SERIE - Wat is de Betekenis van de Betekeniseconomie? - DEEL 1

  Nov 12 2020

  In deze podcast doet Ron van Es onderzoek naar de betekenis is van betekeniseconomie. Of ook wel purpose economy genoemd. Hij onderzoekt de manier waarop we als samenleving, als wereld omgaan met de situatie waar we nu in verzeild zijn geraakt. Waarom zijn we hier? Wat is er gaande? Hoe gaan we vanaf nu anders verder? Dit is deel 1. Er is ook een deel 2 en 3.

 • Audiogedicht - Wat betekent het om mens te zijn vandaag de dag?

  Nov 05 2020

  Gedicht* naar audioverhaal. Wat betekent het om mens te zijn vandaag de dag? *door Ron Van Es

 • Audiogedicht - Stilte, alleen de stilte

  Nov 05 2020

  Een kort verhaal, in de vorm van een gedicht. Een kort reflectiemoment, 1min24. Soms moet dat niet meer zijn om even helemaal bij jezelf te komen.

 • Kort verhaal - Lock down, de hele wereld zit thuis. En wat zien we?

  Nov 02 2020

  Kort verhaal: Lock down. De hele wereld zit thuis. En van daaruit communiceren we met de anderen. Of kijken we naar buiten. Door ons raam. Waar heeft dat raam uitzicht op? Wat zien we? Wie zien we?

 • Serie Het Innerlijk Behang: Stephan Vanfleteren, dagboek van een fotograaf

  Oct 28 2020

  Een nieuwe aflevering van de reeks 'Het Innerlijk Behang', de podcast waar we je meenemen in een schilderij, maar dit keer geen schilderij maar een prachtige foto van de Belgische fotograaf Stephan van Fleteren. Hij neem deze tijdens zijn 'Corona Walks'. Wandel je mee?

 • Jochanan Eynikel: zin geven aan je werk en organisatie, hoe pak je dat aan?

  Oct 08 2020

  Mijn gesprek met Jochanan werd opgenomen in het begin van de Corona crisis. Vandaag (oktober 2020) meer dan ooit relevant. Kan een bedrijf een bron van betekenis zijn? Levert het op om als bedrijf te investeren in persoonlijke zingeving? Ik sprak met Jochanan Eynikel, businessfilosoof bij ETION. Jochanan heeft net ook een nieuw boek uit: Check-In, op zoek naar zin en betekenis in bedrijven.

 • Benedikte Demeestere: hoe meer warmte en echtheid in organisaties brengen?

  Oct 08 2020

  Ik sprak met Benedikte enkele maanden geleden. Wat haar inspireert is de bezieling van mensen. Haar missie: liefde in bedrijven blazen.

 • Serie Het Innerlijk Behang - The Lost Thing

  Oct 02 2020

  Dit keer geen schilderij, maar een kleurrijke tekening uit het wonderlijke boek The Lost Thing. Op de tekening zien we een jongen, misschien wel de tekenaar, die op het strand een verloren ding vindt. Bij het zoeken naar flessendoppen, zijn hobby, staat hij daar oog in oog met dat verloren ding. The Lost Thing, de dingen die verloren lijken. De dingen die niet meegaan met de stroom, met de groep die voortschuifelt. Herken je daar zelf iets van? Dat zoeken naar je eigen plaats in een groter geh...more

 • Serie Het Innerlijk Behang - Zigeunerjongetje met traan

  Sep 25 2020

  Dit is de vierde aflevering van Het Innerlijk Behang, de podcast waar we je meenemen in een schilderij. Het schilderij waar we het hier over hebben is het ‘jongetje met traan’. Misschien vraagt deze huilende jongen je wel om jezelf zichtbaar te maken. Zichtbaar in je eigen verdriet en pijn.

 • Patricia Vanneste: "Ik moest weg van alles en iedereen om mijn ei te kunnen leggen."

  Sep 24 2020

  Patricia Vanneste was jarenlang de violiste van Balthazar. Vandaag vertelt ze haar eigen muzikaal verhaal bij Sohnarr. Een gesprek over identiteit en zelfbewustzijn. Over het onzichtbare zichtbaar maken. En over proberen woorden te geven aan dat wat diep in onszelf verborgen ligt. “Ik moest weg van alles en iedereen om mijn ei te kunnen leggen”, zei ze me. Ze trok anderhalve maand naar Zweden en Noorwegen. Compleet in afzondering in de wilde natuur.

 • Serie Het Innerlijk Behang - James Ensor

  Sep 12 2020

  Dit is de derde aflevering van ‘Het Innerlijk Behang’, de podcastserie waar we je meenemen in een schilderij. Om samen te ontdekken. Te verbazen. Te verbeelden. Deze keer een schilderij van James Ensor 'De intocht van Christus in Brussel’. We zien een juichende menigte, een fanfare en een hele bonte stoet met maskers. Het schilderij werkt nog steeds na al die jaren als een spiegel voor ons. Durf je jezelf te laten zien? Kan je masker af? Ben je een volger van anderen of kun je je eigen pad kie...more

 • Jean-Louis Weemaes: "Ik verlaat de gecontroleerde omgeving en ben op weg naar een vrijer leven.”

  Sep 10 2020

  “De zaak van mijn ouders overnemen wou ik niet, ik wou verder uitvliegen.” Na een paar avonturen in het bedrijfsleven ging Jean-Louis zijn eigen weg. Hij startte zijn eigen Hero’s Journey zou je kunnen zeggen, en volgde dus zijn persoonlijke oproep tot avontuur. "Ik voelde in heel mijn lichaam dat er iets moest gebeuren." Misschien is het verhaal van Jean-Louis wel een goede spiegel voor jouw verhaal, jouw eigenste call to adventure.

 • Serie Het Innerlijk Behang - Mark Rothko: In stilte zoek ik mijzelf op

  Sep 06 2020

  Dit is de tweede aflevering van 'Het Innerlijk Behang'. Deze reeks neemt je mee op een reis. Een reis naar binnen. In jezelf. In deze podcastreeks nemen we je mee een schilderij in. In deze aflevering is dat het schilderij ‘Grijs, Oranje op kastanjebruin, nr. 8’ van Mark Rothko. Het thema van deze tweede aflevering is stilte. In stilte zoeken we. In stilte lijden we ook. In stilte vinden we onszelf. En soms raken we onszelf kwijt. Om daarna weer gevonden te worden.

 • Serie Het Innerlijk Behang - Thomas Moran: Verbonden met jezelf

  Aug 13 2020

  Het 'innerlijk belang' is een podcast van Raf Stevens en Ron Van Es. Deze podcast maakt deel uit van een nieuwe reeks. In elke aflevering nemen Ron en Raf je mee IN een schilderij. Ja, je leest het goed, een schilderij in. In deze aflevering nemen we je mee in het schilderij van Thomas Moran, Forest Scene. De titel van deze podcastreeks komt van een gedichtenbundel van Hans Lodeizen.​ Een werk dat door velen omschreven werd als: "een romantisch onvervulbaar verlangen". Leven vanuit een onver...more

 • Steven De Bruyn: "het is belangrijk om op zoek te gaan naar je eigen stem"

  Jul 29 2020

  Ik ging wandelen met Steven De Bruyn, muzikant en een man die nergens naartoe gaat zonder zijn mondharmonica. Een podcast over de liefde voor taal, muziek en de kracht die je voelt wanneer je je eigen stem hebt gevonden.

 • Benedikte Demeestere: “mijn missie is liefde in bedrijven blazen.”

  May 12 2020

  Wat Benedikte inspireert is de bezieling van mensen. En professioneel leiders in contact brengen met hun kern en met hen ontdekken hoe dit diepte en kracht brengt in contact en in teams. Op die manier wil ze meer warmte, echtheid, geluk en plezier in organisaties brengen.

 • Kort verhaal. - De wandelaar: een verhaal over hoop in moeilijke tijden

  Apr 20 2020

  “Ik zal er niet om heen draaien, de afgelopen dagen voel ik mij vrij bedrukt.” Deze zin las ik deze morgen. Het is de eerste zin uit de nieuwsbrief van Ron Van Es… stichter van de School for Purpose Leadership & Partner Purpose Day. Deze zin raakte me. En inspireerde me voor deze speciale podcastaflevering. Een aflevering waar ik een verhaal vertel over een wandelaar die op zijn lange wandeltocht in het zuidoosten van Frankrijk aan het einde van de dag een herder met zijn kudde tegenkomt. Hij...more

 • Jochanan Eynikel: "ja, een bedrijf kan een bron van betekenis zijn."

  Apr 15 2020

  Zin geven aan je werk en organisatie, hoe pak je dat aan? Kan een bedrijf een bron van betekenis zijn? Levert het op om als bedrijf te investeren in persoonlijke zingeving? Ik sprak met Jochanan Eynikel, businessfilosoof bij ETION. Jochanan heeft net ook een nieuw boek uit: Check-In, op zoek naar zin en betekenis in bedrijven.

 • Philippe Bailleur: "we weten nu waar de echte helden in dit verhaal zitten"

  Apr 14 2020

  Philippe Bailleur is organisatiecoach en mede-initiatiefnemer van Coaching for Heroes. Coaching for Heroes is een organisatie (vzw) opgericht om ondersteuning te bieden onder de vorm van coaching waar nodig en dit op momenten dat onze maatschappij geteisterd wordt door een ingrijpende crisis.

 • Carl Van Dyck: "Corona levert ook prachtige heldenverhalen op die écht verteld mogen worden."

  Apr 01 2020

  Carl Van Dyck werd op 16 maart de nieuwe Unizo-directeur voor de provincie Antwerpen. Precies 1 dag voordat de Corona crisis met volle kracht toeslaat. Luister naar Carl zijn verhaal en naar de 7 leadership & storytelling lessen die je kunnen ondersteunen in jouw persoonlijk leiderschap.

 • Jo De Wolf: "De zwarte zwaan Corona had ik reeds geruime tijd verwacht."

  Mar 25 2020

  Ik sprak met Jo De Wolf, ceo van Montea. "Ik denk dat we uit een periode van oververhitting komen. Het was al geruime tijd duidelijk dat we ‘in de reservetijd van de reservetijd’ aan het spelen waren." En nog: "De race die we onszelf oplegden leidde mijn inziens tot een algemene uitputting in onze maatschappij." Het was een erg fijn en warm gesprek. Ik ontving Jo in een aparte ruimte bij me thuis, met genoeg social distance en de nodige voorzorgsmaatregelen. Dank je wel Jo om je verhaal te de...more

 • Peter s'Jongers: "een sterke bedrijfscultuur maakt ook in crisistijd het verschil."

  Mar 24 2020

  Peter stond op 25-jarige leeftijd aan de wieg van Protime. Vandaag leidt hij dit internationaal vertakte bedrijf en brengt hij zijn passie voor bedrijfscultuur in de praktijk.

 • Geert Degrande: "Corona kan zorgen voor een positief kantelpunt"

  Mar 21 2020

  Geert Degrande is journalist, schrijver en co-stichter van Re-Story - impact journalistiek. Dit is de eerste podcast van de reeks 'Corona en de verborgen schat'. Corona en de verborgen schat is een podcast van de Story Club. Wij geloven dat er een verhaal schuilt in alles en iedereen. Ook in Corona. En van de grote verhalen kunnen we leren dat er een crisis nodig is om tot een ommekeer te komen. Dat er in de diepste duisternis een schat ligt verborgen. Met deze reeks willen je inspireren...more

 • Raf Stevens, mijn verhaal... ongestoord, ongestraft en ongegeneerd.

  Mar 17 2020

  Ik kreeg een uitnodiging van Kobe Van Reppelen. Kobe heeft zelf ook een podcast. Eentje waar en ik citeer Kobe “ongestoord, ongestraft en ongegeneerd hun verhaal kunnen doen.” Dat deed ik dan maar. In deze aflevering laat je enkele fragmenten horen uit mijn gesprek met Kobe, bij hem thuis aan zijn keukentafel. Het hele interview vind je hier: https://kobe.show/2020/111-raf-stevens/

 • Robert Van de Walle: "de weg naar persoonlijk leiderschap is een ontdekkingstocht"

  Jan 30 2020

  Robert Van de Walle is een voormalige Belgische judoka. Hij nam vijfmaal deel aan de Olympische Spelen en won hierbij in totaal twee medailles. Robert begeleidde na zijn judo carriere vele jaren managers en leidinggevenden om krachtiger in hun leiderschap te staan. Ik vroeg hem: zie je een evolutie in de leiders die je hier de laatste jaren over de vloer hebt gekregen. Zijn antwoord verbaasde me niet. Deze podcast is ook een warm pleidooi voor iedereen die gelooft in de kracht van persoonlijk ...more

 • Angaangaq: "We need to melt the ice in the heart of men"

  Jan 07 2020

  Angaangaq werd van kinds af aan door zijn familie getraind om sjamaan te worden. En het was zijn moeder die hem vele jaren geleden een heel bijzondere opdracht gaf: "Ga het ijs smelten in het hart van de mens". “The greatest distance in the existence of Man is not from here to there nor from there to here. Nay, the greatest distance in the existence of Man is from his mind to his heart. Unless he conquers that distance he can never learn to soar like an eagle and realize his own immensity withi...more

 • De hond en het schaap: een perspectief op leven en liefde. Met James Bampfield.

  Dec 24 2019

  “Liefde is veel meer dan een emotie. Het is een manier om naar de wereld te kijken”, zegt James Bampfield. James gelooft dat elk individu, elk team, elke organisatie zijn eigen verhaal heeft. Hij is een Brits schrijver, denker en coach die bedrijven en medewerkers ondersteunt in persoonlijke en organisatorische veranderingen. Al heel zijn professionele leven staat er bij James 1 duidelijke boodschap centraal: “zoek dieper, zoek uit wie jij als individu of als organisatie echt bent, wees authe...more

 • Yuri De Keuster over bewustzijn, mannenenergie en persoonlijke transformatie

  Jun 04 2019

  Wat betekent het de dag van vandaag om man te zijn? Welke energie beïnvloedt jouw functioneren als man, en wat voor man wil je zijn of niet meer zijn? Dat mocht ik zelf ervaren tijdens ‘Gathering Of Wounded Warriors’ - een tweedaagse bijeenkomst in de prachtige natuur van de Ardennen. Yuri De Keuster begeleidde een groep mannen die zich geroepen voelde om hun dieperliggende verhaal met elkaar te delen en die bereid waren de transformatie aan te gaan. We leven in een uitdagende tijd. En Yu...more

 • Yves Verbeeck over spanning, ontspanning en het vinden van je unieke energie

  May 24 2019

  Door ontspanning je unieke energie vinden. En dan bewegen vanuit deze levensenergie. Daar draait het om volgens Yves Verbeeck. Yves is de bezieler van Inner Motion, een Tai Chi School. “Bewegen is altijd mijn passie geweest”, zegt hij. “Als kind was ik uren aan het oefenen. Maar pas via vele opleidingen, workshops, en talloze individuele begeleidingssessies ontdekte ik het fenomeen dat verscholen ligt in ontspanning… en dat fenomeen is energie." Yves gelooft dat iedereen een unieke energie h...more

 • Erika Wyckmans over turbulente tijden, groei en generaties

  Jan 28 2019

  Erika Wyckmans is managing Partner bij The house of change. Ze helpt organisaties bij verandering. Ze helpt bedrijven om in deze turbulente tijden hun zaken op orde te zetten. Erika wil zich hoe langer hoe meer losmaken van de oude, traditionele wereld waar de waarde van wat je doet vooral gemeten wordt door hoeveel je doet. "Allemaal niet gemakkelijk", zegt ze. "En mijn kinderen, en de volgende generatie gaan dat zeker beter doen". Enkele jaren geleden kreeg Erika de diagnose van borstkanke...more

 • Jim Lippens over zijn persoonlijke missie: bedrijven op het pad naar geluk zetten

  Nov 12 2018

  Jim Lippens heeft 30 ervaring in engineering. Hij was jarenlang verantwoordelijk voor de kwaliteit van processen in organisaties te helpen verbeteren. Dat pastte bij hem. Maar vandaag ken je Jim misschien ook als bezieler en mede-organisator van het onlangs georganiseerde congres Happiness @ Work. Jim zijn verhaal is een echt transformatieverhaal. Zoiets als van rups tot vlinder. Van uitsluitend rationeel naar meer gevoel, meer emotie… en meer balans. De weg hier naartoe liep voor Jim over ee...more

 • Katrien Devos over krachtig ondernemerschap vanuit liefde en passie

  Nov 01 2018

  Katrien Devos is niet langer kapitein. In oktober 2018 verkocht ze haar bedrijf HRbuilders waar ze sinds 2008 haar hart en haar ziel had ingestoken. "Ik ben nooit een gewone ceo geweest. En sinds we onze kantoorboot hadden, vond ik het sympathieker om mij dan maar 'captain' te noemen." Ik had met haar een gesprek in de zomer van 2018, net voor ze afstand had gedaan van haar bedrijf. Ze nam me mee op haar klein bootje en met de zon op haar gezicht hadden we een warm en open gesprek over ondern...more

 • Mijnheer naamloos: "Onzekerheid over mezelf bracht me helemaal op mijn knieën."

  Oct 30 2018

  Anniek Gavriilakis, de ex-directrice van Bond Zonder Naam, bracht me in contact met een man die recent 6 maanden op straat heeft geleefd. Een gewone mens, zoals jij en ik. Hij wou zijn verhaal brengen. Over dakloos zijn. Pas in tweede instantie vroeg mijn gast of hij naamloos mocht blijven. In de uitzending hoor je waarom. Maar hij wilde wel graag zijn verhaal delen.

 • Katrin Van de Water ging van een burn-out naar een leven vol energie

  Oct 08 2018

  Wat ging hieraan vooraf? April 2005. Katrin zit thuis met een burn-out. Net geen 30 en volledig opgebrand. De reden? Na 3 jaar onderwijs en 5 jaar HR-ervaring in het bedrijfsleven gaf haar job haar geen energie meer. De vraag "Wat wil ik nu écht?" klonk steeds luider. Tot Katrin ermee moést ophouden. Ze vocht zich een weg terug. Zocht naar ingrediënten die haar energie gaven en legde deze samen. Vandaag leidt Katrin Van de Water Passion for Work. Samen met een team van professionals helpt z...more

 • Jan Geurtz: "Leer met lichtheid naar je ego kijken."

  Sep 19 2018

  We zitten allemaal wel eens met een beknellend gevoel, toch? En wat doe je dan? Juist, je denkt erover na. Vanwaar komt dat gevoel? Hoe geraak ik er vanaf? Wat zit erachter? Maar, zegt Jan Geurtz, het is juist je denken erover dat zorgt voor je beknelde gevoel. Jan Geurtz is de auteur van boeken als 'Bevrijd door Liefde' en het boek dat mij recent helemaal weggeblazen heeft 'Verslaafd aan denken'. Deze podcast is voor jou als je wel eens stilstaat bij zingeving, en spiritualiteit of wanneer ...more

 • Philippe Bailleur: "Systemisch werk in organisaties… dat is ploeteren, trekken en sleuren."

  Aug 28 2018

  Ik sprak met Philippe Bailleur, de succesvolle coach en auteur van boeken als 'Architect van je organisatie' en 'Trauma in organisaties'. Communicatie, leiderschap, groepsdynamica, en ook trauma … dat zijn zijn thema's. Zowel professioneel als persoonlijk. Daar zal je meer over horen in deze podcast. Deze podcast daagt je ook uit om eens naar je organisatie -of het bedrijf waarvoor je werkt- te kijken. Want Philippe kijkt veel en graag met een systemische bril naar het reilen en zeilen binnen...more

 • Krist Pauwels: "In deze uiterst verscheiden wereld kan communicatie voor eenheid zorgen."

  Jul 20 2018

  Voor deze editie van de Story Club Podcast reed ik naar Antwerpen om te praten met Krist Pauwels, één van de partners van het communicatiebureau Choco. "Ik ben een sterke gelover in waardengedreven ondernemen", vertelde Krist me. Hij gelooft ook dat een mooie uitstraling enkel kan groeien van binnenuit. Krist schreef de afgelopen jaren ook enkele boeken. Hierin legt hij niet enkel de focus op de organisatie maar vooral op de mens die erin werkt. Enkele jaren geleden schreef hij 'De mensenecono...more

 • Tommy Browaeys over zijn burn-out die eigenlijk meer een wake-up call was

  Jun 15 2018

  In de jaren tachtig lopen Tommy Browaeys en ik samen school op het Sint-Jan Berchmans college in Mol. Nadien gaan onze wegen uit elkaar. Tot 2 jaar geleden toen het volgende boek mijn aandacht trok: Wake-Up Call: een persoonlijke getuigenis over burn-out, hooggevoeligheid en de zoektocht naar jezelf. Auteur van het boek? Inderdaad… Tommy Browaeys. Voor ons gesprek regelde Tommy een unieke setting: het college in Mol. We worden meteen 35 jaar terug in de tijd gekatapulteerd, en hebben een warm ...more

 • Mathi Gijbels: "Vol liefde voor je missie gaan… dat is het mooiste wat er is."

  Jun 12 2018

  Het bedrijf Mathieu Gijbels is in de sector gekend voor duurzame kwaliteit maar ook voor hun menselijk imago. Een imago dat vaak haaks staat op dat van de harde bouwwereld. Toen ik met Mathi sprak was het duidelijk dat hij als bedrijfsleider hier een belangerijke rol in speelt. Al vindt hij dat zijn persoonlijke verhaal ondergeschikt is aan het grotere bedrijfsverhaal. "Daarbij vind ik het vaak niet gemakkelijk om over mezelf te praten." Mathi is ook een van de inititatiefnemers 'Organisation...more

 • Vicky Daniels over paarden, duurzaamheid en spelen met je talenten

  May 17 2018

  "Ik ben een paardenmeisje met teveel diploma’s." Deze tekst staat op de LinkedIn pagina van Vicky Daniels. En dat typeert haar. Vicky is coach. Ze creëerde in Lommel een plek voor leiders, ondernemers en teams, die krachten willen opdoen voor de verdere opbouw van een nieuwe - meer sociale en duurzame - wereld. Een plek waar ook paarden centraal staan. "Ga de diepte in, en durf te vinden", zei Vicky mij. Dat deed ik dan ook maar. We gaan diep in het persoonlijke verhaal van Vicky. En daar vi...more

 • Anja Hueber: "De leegte en de stilte zitten vol met schatten."

  Apr 11 2018

  Het thema van deze aflevering is vertragen. Ik sprak hierover met Anja Hueber. Anja is mede-stichter van Quinx, een training- en adviesorganisatie met focus op persoonlijke ontwikkeling en verbindend leiderschap. Als je op de site van Quinx klikt op 'wie is Anja Hueber' dan lees je dit: "Met veel plezier werk ik al jarenlang met mensen, zowel binnen als buiten organisaties. De manier waarop ik werk, wordt door veel mensen omschreven als: verdiepend, verstillend en vertragend." Naast coach en...more

 • Elke Jeurissen: "Ik heb 'Straffe Madammen' opgericht om vrouwen zichtbaarder te maken."

  Mar 21 2018

  Ik sprak met Elke Jeurissen. De rode draad in mijn gesprek met Elke is 'de kracht van verbinding'. Elke is medeoprichter van het adviesbureau Glassroots waar ze bedrijven ondersteunt bij veranderingstrajecten. Ze is ook initiatiefnemer van de Straffe Madammen Club. "Ik heb het Straffe Madammen Netwerk begin 2013 opgericht om vrouwen zichtbaarder te maken in bedrijven, in de media en op congrespodia. Maar dan moeten ze wel zelf uit hun kot durven komen."

 • Catherine Carton: "We zijn het verleerd om om te gaan met afscheid."

  Feb 18 2018

  Sinds december 2016 praat ik met mensen over de kracht en kwetsbaarheid van hun persoonlijke verhaal. Vandaag het verhaal van Catherine Carton. Ik leerde haar kennen in de zomer van 2017. We volgden samen de opleiding Art of Facilitation. En Catherine haar verhaal raakte me. Na een ingrijpende gebeurtenis in haar privé-sfeer heeft ze een intens veranderingsproces doorgemaakt. Elke verandering, zei Catherine, gaat toch vaak gepaard met een proces van onthechten. "Mensen worden maar al te vaa...more

 • Marleen Baelde over psychische kwetsbaarheid en haar persoonlijk lijden & geluk

  Jan 15 2018

  Ik reed naar Watou en ging voor deze editie van de Story Club Podcast praten met Marleen Baelde van het bedrijf Made in Innox. Samen met haar man Pol Cauwelier leidt Marleen het bedrijf. Al vier generaties lang vertelt Made in Innox verhalen in staal. Je zou denken dat hun bedrijfsverhaal dan ook strak en koel is. Niks is minder waar. Het is een opvallend warme onderneming. En dat heeft veel te maken met Marleen en haar tweede echtgenoot Pol Cauwelier. Hun levensverhaal is helemaal verweven me...more

 • James Bampfield: "Waar leer je om echt in relatie met iemand te gaan?"

  Jan 09 2018

  “Meer authenticiteit. Meer integriteit. Al de goede dingen. Dat is werk. Innerlijk werk. We zijn niet zo geboren, you know.” Aan het woord is James Bampfield. James is geboren in het Verenigd Koninkrijk maar woont al jaren in België. Met zijn vrouw Mickey die zelf coach is. En zijn zoon. Ik had met James een diepgaand gesprek. Niet vreemd want James doet niets liever dan in de diepte gaan. Innerlijk werk noemt hoe dat. James is ook gekend van de opleiding ‘leading by being’. Dat is een prog...more

 • Joost Callens "89 stapdagen en 2600 kilometer brachten mij tot mijn kern"

  Jan 02 2018

  Joost Callens wandelde enkele maanden geleden bij Durabrik naar buiten. Om 89 stapdagen en 2600 kilometer later terug te keren. Met een rugzak vol mooie herinneringen. En met mooie levenslessen waar we allemaal iets uit kunnen leren. In deze editie van de Story Club Podcast vertelt de ceo van Durabrik over zijn caminotocht naar Santiago de Compostella. Hoe langer ik luisterde naar Joost zijn persoonlijke verhaal hoe meer universele boodschappen ik vond in zijn avontuur. Zijn verhaal overstij...more

 • Ben Mouling gaat al dansend en swingend door het leven

  Dec 15 2017

  Het swingconcept van Radio Modern bestaat 10 jaar. Radio Modern zijn retro swingfeesten met knallende live bands, zwierende petticoats, mooi uitgedoste vrouwen en rockers en vooral tot de laatste centimeter gevulde dansvloeren. Bedenker en bezieler is Ben Mouling. Ben is een feestbeest. Maar zijn verhaal is geen oppervlakkig verhaal. Ben trekt al feestend ten strijde voor iets groters. En Radio Modern is dan ook niet zomaar een feest, er zit een hele filosofie achter.

 • Jonas Slaats: "Stilte kan je niet maken, het hoop zich beetje bij beetje op"

  Dec 10 2017

  Wie is Jonas Slaats? Wat is zijn dieper liggende verhaal? Zijn verhaal achter het verhaal zeg maar. Dat is waar we met deze reeks van podcastgesprekken naar opzoek zijn. Ik moest bij Jonas niet lang aandringen om een laagje dieper te gaan: “ik ben eigenlijk een profeet" zei hij mij.

 • Frank Van Massenhove: “Mijn moeder zei altijd: je moet mensen gelukkig maken."

  Nov 05 2017

  Frank Van Massenhove. Wie kent hem niet deze populaire overheidsmanager niet? Zijn wilde haren is hij lang geleden verloren. Letterlijk. Ergens tijdens het concert van Madness, kort na zijn afstuderen. Maar dat rebels kantje? Dat maakt integraal deel uit van Frank Van Massenhove’s persoonlijkheid. “Ik ben van nature een vrijdenker. Niet zo zeer dat ik mij afzet tegen instanties, maar vooral in mijn manier van denken. Ik ben continu op zoek naar nieuwe mogelijkheden om mensen meer in verbindi...more

 • Wim Oosterlinck over het geheim van sterke presentaties, en de kracht van persoonlijkheid.

  Oct 19 2017

  In deze podcast deelt de bekende deejay Wim Oosterlinck wat het geheim is van sterke presentaties. Hoe je verbinding kan creëren met je publiek. En waarom sfeersetting zo belangrijk is als je meer impact wil met je boodschap. Het strafste stuk voor mij in deze podcast was het moment waar Wim op een erg eenvoudige manier uitlegt waarom mensen een échte mens, of nog beter een persoonlijkheid, willen zien wanneer ze toegesproken worden. Wim was ook heel erg open in ons gesprek. Enkele jaren gele...more

 • GertJan Van Hellemont over zijn liefde voor muziek en vrijheid

  Oct 11 2017

  Je kent Gertjan Van Hellemont als de bezieler en zanger van Douglas Firs. Ze hebben net een nieuwe plaat uit 'Hinges of Luck'. Pareltje. Maar misschien ken je Gertjan ook als de host van zijn eigen Radio 1 podcast Wanderland waar hij al 2 zomers lang gaat wandelen met bekende artiesten. Wat heeft Gertjan met café The Barfly in Montreal? Waarom is hij blij met zijn basisopleiding Latijn Wiskunde? In deze podcast kom je ook te weten hoe de jonge Gertjan op 14-jarige leeftijd overdonderd werd d...more

 • Dirk De Wachter: "Leonard Cohen is een beetje mijn levenskompaan geweest"

  Sep 18 2017

  Dirk De Wachter schreef eerder het boek Borderline Times waarin hij als systeemtherapeut de maatschappij op zijn psychiater bank legde. Het was zijn dochter die hem op 6 jarige leeftijd als eerste “verdriet-dokter” noemde. Dit omdat zij destijds het woord psychiater nog niet kon uitspreken. Erg passend natuurlijk want verdriet, zo zei Dirk mij, is vaak de motor van de vele gesprekken die ik in mijn kabinet voer. Ik wist dat Dirk De Wachter, net als ik, een groot liefhebber was van de muziek va...more

 • Toon Bossuyt over zelfreflectie en leiderschap

  Sep 18 2017

  Ik sprak met Toon Bossuyt, de ceo van Boss Paints. Zelfreflectie: dat was zo een beetje de rode draad doorheen ons gesprek. Het was de tweede keer dat ik Toon Bossuyt ontmoette. De eerste keer was enkele jaren geleden. Toen was hij ook al ceo van het familiebedrijf. Ik vroeg me wel af… hoe is zijn parcour binnen het bedrijf precies verlopen? Kon hij als ceo- troonopvolger groeien in zijn rol of moest hij er van dag 1 echt al staan als zelfbewuste manager?

 • Jan Jacobs (Coach Jan): "Ook mijn weg naar een mindful leven was een hobbelig parcours"

  Sep 16 2017

  Ik sprak met Jan Jacobs. Ook wel gekend als coach Jan. Als coach wil hij mensen gidsen naar een meer kwaliteitsvol leven. Jan heeft ook een veel beluisterde podcast. De coach Jan podcast. Wat me opviel in ons gesprek is dat Jan zijn verhaal er eentje is met veel hoofdstukken. En in elk van die hoofdstukken heeft hij een andere rol. Zo zal je in deze podcast Jan leren kennen in zijn rol als leerling. En als leraar. Want Jan wil de dingen verklaren. Hij heeft ook duidelijk een rol als inspirator....more

 • Petra De Sutter: "Bevrijd jezelf van alle leugens waarin je opgesloten zit."

  Sep 11 2017

  Het verhaal van Petra De Sutter heeft de afgelopen jaren vele mensen geraakt. Het is een verhaal van vallen en opstaan. Van leven en overleven. In een eerder interview zei ze dit daarover: “Jarenlang in een leugen leven, dat vreet enorm veel energie." Petra De sutter koos voor het leven. Haar strijd was haar persoonlijke transitie van man naar vrouw. Een strijd die ze In 2004 begon maar die nu echt helemaal achter haar ligt. Voor iedereen die het moeilijk heeft Petra deze eenvoudige raad: ...more

 • Elise Caluwaerts: "Enkel muziek met een persoonlijke touch kan mensen écht raken"

  Sep 02 2017

  Welkom in een nieuwe editie van de Story Club Podcast. Ik had een gesprek met sopraan en operazangeres Elise Caluwaerts. Elise Caluwaerts groeide dankzij haar veelzijdigheid en innemende persoonlijkheid uit tot een veelgevraagde soliste in binnen- en buitenland. Met fraaie avondjurken en internationale tournees spreekt het leven van Elise tot de verbeelding. Maar Elise haar verhaal is meer dan gewoon mooi zingen. We hadden een gesprek over de kracht van emoties. Over raken en geraakt worden. El...more

 • Johan Braeckman over de kracht van verhalen, en over de mens als vertellende aap

  Sep 01 2017

  Speciaal voor 'De Maand van de Filosofie' schreef filosoof Johan Braeckman een essay over de mens als verhalend wezen: Er was eens... de mens als vertellende aap. Johan Braeckman studeerde wijsbegeerte en menselijke ecologie aan de universiteiten van Gent, Brussel en Californië. Johan Braeckman is filosoof. Hij publiceerde ook boeken en hoorcolleges over onder andere Darwin en kritisch denken. Hij is hoogleraar wijsbegeerte aan de Universiteit Gent. Met de Story Club podcast ga ik op bezoek b...more

 • Johan Symoens: "Stabiliteit creëren begint bij jezelf"

  Aug 31 2017

  Johan Symoens is de CEO van de firma Derbigum*. Het verhaal van Joahn Symoens is een verhaal over stabilteit. Tot een ingrijpend, persoonlijke gebeurtenis 23 jaar geleden de wereld van Johan op zijn kop zette. Van de ene op de andere dag verliet Johan de firma waar hij toen 12 jaar voor werkte. Johan noemt die gebeurtenis zijn persoonlijke moment van disruptie. Die ingrijpende gebeurtenis leerde mij ook écht relativeren, vertelde hij mij hierover. Ik vond het een erg warm en open gesprek m...more

 • Bart Van der Roost: “Als ik mijn job goed doe, ga ik echt een verschil kunnen maken."

  Aug 08 2017

  Bart Van der Roost is de nieuwe algemeen directeur van Opera Vlaanderen Ballet Vlaanderen. Bart houdt van conversaties. “Onlangs zat ik op een fundraiser naast een hartchirurg. Ik ben mezelf domweg vergeten voorstellen. Zo nieuwsgierig was ik naar de man zijn verhaal." Het is een aflevering met veel muziek. Hoe kan het ook anders want Bart werkt al zijn hele carrière voor en achter de schermen van de klassieke muziekwereld. Hij studeerde af als trombonist aan het Lemmensinstituut, werkte als p...more

 • Hilde Jonckers, leiderschap ontmanteld: "Je kleerkast vertelt een heel verhaal"

  Jul 25 2017

  Styliste en Leadership Coach. Een vrouw met een warme persoonlijkheid en een positieve blik op het leven. Liefde en aandacht voor mensen zijn de rode in haar leven en werk. Hilde bekleedde eerder verschillende marketing en communicatie functies. Vandaag helpt ze leiders kleden naar hun identiteit en is ze business coach en inspirator. Ik sprak met Hilde over haar vallen en weer opstaan. Met een mede-vennoot richtte ze jaren terug haar eerste bedrijf op, ZyfJones een marketingadviesbureau. D...more

 • Peter Vander Auwera "Geen innovatie zonder verbinding met de wereld van de kunst"

  Jun 24 2017

  Peter Vander Auwera is een denker. Hij heeft al veel nagedacht over innovatie en verandering. Maar Peter is ook een creatieve doener. Hij maakt schilderijen en gedichten. Een op het eerste gezicht vreemde combinatie. Maar dan ken je Peter niet. Peter werkt bij SWIFT. Een internationale financiële organisatie. Binnen dit bedrijf startte Peter met een erg inspirerend initiatief: Innotribe. Een community waar de financiële leiders van vandaag en de grote denkers van morgen samenkomen om te kijken ...more

 • Daan De Wever "Je persoonlijke verhaal ontwikkelen, is ook je dromen durven volgen"

  Jun 21 2017

  Daan De Wever is de ceo van Destiny, de onafhankelijke Belgische telecom operator, gespecialiseerd in private datanetwerken en telecomoplossingen. Samen met zijn broer Samuel -het technologische brein van de firma- leidt hij het bedrijf. Zowel het bedrijf als de broers haalden de afgelopen jaren de ene award na de andere binnen. Over het succesverhaal Destiny werd dan ook al wel wat geschreven in de pers: meer dan 25% groei per jaar en van 2 man naar 100 op relatief korte termijn. Van jongesdr...more

 • Rik Dewulf "We vergeten veel te vaak dat mensen geboren zijn als ontdekkingsreizigers"

  May 24 2017

  Rik De Wulf is arbeids- en organisatiepsycholoog. Hij bekleedde gedurende meer dan twintig jaar uiteenlopende beleidsfuncties in gezondheidszorg en onderwijs. Vandaag begeleidt hij vanuit de specialisaties leiderschap, samenwerking en waardengericht ondernemen leer- en groeitrajecten in organisaties, overheden en bedrijven. Hij schreef ook het boek Soulmade, bezieling op het werk. “Het zoeken naar en het vinden van het enthousiasme dat iedereen in zich heeft, is wat mij echt drijft”, zegt hij....more

 • Marc Michils "Leiders die verbinden, geven uiting aan de emoties die hen drijven"

  May 23 2017

  Marc Michils bouwde een imposante carrière uit in de reclamesector en was 9 jaar CEO van Saatchi & Saatchi. Sinds januari 2013 is hij algemeen directeur van Kom op tegen Kanker. Die overstap deed nogal wat stof opwaaien. Het is immers niet gebruikelijk dat iemand met zijn positie plots een functie opneemt in de non-profitsector. "Ik zie het als meerwaarde," legt hij uit in een interview van de Story Club podcast. "Ik kan nu mijn talent inzetten voor iets dat hoger op de maatschappelijke ladder...more

 • Rudy Aernoudt geeft TEDx lessen: Welke communicatie beklijft en welke niet?

  May 22 2017

  Rudy Aernoudt verwierf bekendheid als professor, topeconoom en kabinetschef. Doorheen de jaren heeft Rudy al meer presentaties moeten aanhoren en geven dan hem lief is. Wat is er beklijvend? Welke communicatie raakt en welke niet? Rudy Aernoudt weet hier het een en ander over. Zeker ook vanuit zijn rol als huidige curator van TEDx Brussel. Voor zij die de TED conferenties niet kennen. Het is internationaal een conferentieprograma met korte en inspirerende onder de slagzin "Ideas worth spreadi...more

 • Lisbeth Imbo - “Wat is echt en wat niet? Dé waarheid bestaat niet”

  May 14 2017

  Na een carrière van 13 jaar bij de VRT, waar ze onder meer aan de wieg stond van De ochtend stapte Lisbeth Imbo in 2013 over naar De Persgroep. Van november 2014 tot april 2016 was ze samen met An Govaerts hoofdredacteur van De Morgen. Sinds september 2016 vaart ze als journaliste met haar bedrijf Bankispoon onder eigen vlag . Op weg naar meer inspirerende communicatie. “De journalist in mij zal nooit meer verdwijnen”, zegt ze. “Mijn talent ligt in luisteren en spreken met mensen. En dat wil i...more

 • Joachim De Vos (ceo TomorrowLab) - "Beschouw innovatie niet als een vrijdagnamiddag activiteit"

  May 07 2017

  Joachim De Vos, stichter en gedelegeerd bestuurder van TomorrowLab, windt er geen doekjes om: beschouw aub innovatie niet als een vrijdagnamiddag activiteit! En nog: Je grote innovatieverhaal... hoe ga je dit intern vertellen zonder dat iedereen gek wordt? De wereld verandert razendsnel. Bedrijven moeten zich voortdurend aanpassen aan nieuwe ontwikkelingen en de meeste organisaties hebben het lastig om met die onzekerheid om te gaan. Een boeiend gesprek over communicatie de wondere wereld van...more

 • Michael Van Peel: "Connectie maken, is vertellen over wat je kwaad maakt"

  May 05 2017

  Wat moet ik hier nog meer aan toevoegen? “Magistraal!” (De Standaard) “Een pijnlijk grappig statement.” (De Morgen) “De streken van een standupper, de theatraliteit van een conferencier, de wereldbeschouwing van een columnist en de fluwelen durf van een rebel in kostuum.” (Cobra, ) Of ging dat over zijn laatste conference? Enfin, leuk gesprek gehad met Michael Van Peel. Echte mens. Sterk verhaal. Veel luister plezier.

 • Fons Feekes: "Verbinding start bij jezelf. Kijk eens in de spiegel."

  May 05 2017

  Insights helpt organisaties over de hele wereld het allerbeste uit hun mensen te halen. Fons Feekes leidt Insights België. "Ken jezelf, herken de ander en ontdek de kracht van je organisatie. Daar begint het allemaal", zegt Fons. "Het gaat om groei." Luister naar Fons zijn verhaal en kom tot meer inzicht in jezelf. Het zal van jou een sterker leider maken. Een beter mens. Ja, daar doen we het voor, toch?

 • André Pelgrims: "Leiderschap lukt alleen met hart en ziel"

  May 03 2017

  Leiderschap, communicatie en verhalen gaan hand in hand. Dat bewijst ook het verhaal van André Pelgrims. Zijn persoonlijk verhaal is een straf verhaal. "Ik deelde het nog niet eerder met een breed publiek." André visie op leiderschap zal je inspireren. Hij gelooft ook dat de sterkste managers handelen vanuit een sterke ‘authenticiteit’. Vanuit de overtuiging dat vrije en dus authentieke mensen meer waarde toevoegen.

 • Salvatore Curaba: "Gelukkkig zijn en goede prestaties gaan hand in hand"

  Mar 04 2017

  Participatief ondernemerschap. Salvatore noemt dat “het enige model van de toekomst”. “We evolueren naar bedrijven waarin in mijn ogen geen onderscheid meer zal bestaan tussen werkgever en werknemer."

 • Jesse Segers, The Future Leadership Initiative: "De oude krokodillen gaan er in een rotvaart uit."

  Mar 01 2017

  Samen met Koen Marichal leidt Jesse Segers 'The Future Leadership Initiative' van Antwerp Management School dat leiderschap van mensen en organisaties onderzoekt en ontwikkelt. De stijl van de klassieke almachtige leider is er volgens Jesse Segers heel hard aan het uitgaan. Hij zei in een recent artikel in De Morgen daar het volgende over: "De oude krokodillen gaan er in een rotvaart uit.” Datzelfde artikel kwam ook met deze stelling: “de leider van morgen deelt zijn macht, cijfert zichzelf w...more

 • Jan De Schepper over verbindend leiderschap anno 2017

  Feb 13 2017

  Jan De Schepper was eerder topmanager bij Telindus en Belgacom. Hij was ook jeugdcoach bij KV Mechelen. Vanuit deze posities was hij een bevoorrecht getuige van de kruisbestuiving tussen sport- en zakenwereld. Hij schreef er 2 jaar geleden een boek over:’Kopmannen’. Als entrepreneur en ‘strategische denker’ blijft hij vandaag ook nauw betrokken bij diverse bedrijven. Ik was erg onder de indruk van Jan zijn visie op leiderschap. Ons gesprek duurde 40 minuten en ik kan je verzekeren dat wanneer j...more

 • Fien Troch: "de 'millennials' kunnen beter connectie maken dan hun ouders."

  Feb 07 2017

  Met haar vierde langspeelfilm 'Home' scoort Fien Troch niet enkel op filmfestivals maar breekt ze ook door bij een ruimer publiek. Ze blijft trouw aan haar centrale thema, communicatiestoornis tussen generaties. 01 min - Over tiener zijn en krediet geven aan tieners 04 min - “ik kon vroeger naïever zijn” 05 min - “ik heb ook mijn angsten” 07 min - “ik ben zelf heel erg tiener geweest” 08 min - over de genratie x en de millennials generatie 11 min - Danira Boukhriss & liefde 14 min - over kwets...more

 • Guy Wollaert over de kracht van een innovatieverhaal

  Jan 25 2017

  Guy Wollaert verlaat na een carrière van 23 jaar Coca-Cola. De Gentenaar was de hoogste Belg in rang bij de frisdrankreus. Zijn titel luidde senior vice president en chief technical & innovation officer. Guy Wollaert werd in 2011 lid van het wereldwijde directiecomité van The Coca-Cola Company, en was onder meer de verantwoordelijke voor kwaliteitsbewaking en de lancering van nieuwe producten. Hij moest er dus voor zorgen dat alles perfect in orde was met de ruim 1,6 miljard hectoliter die de o...more

 • Paul Van Den Bosch: "Leren verbinding maken, is leren hoe je moet coachen"

  Jan 21 2017

  Over de lessen uit zijn boeken 'Waarom wereld kampioen willen worden geen goed idee is' en 'Coach voor het leven'. Over relaxatie. Over leiderschap. En over de mens achter de coach Paul Van Den Bosch. Paul Van Den Bosch: DE MAN ACHTER SVEN NYS, MARC HERREMANS EN ANDERE TOPATLETEN: "Ik wilde naast de positieve ervaringen ook - en misschien vooral - de onzekerheid, de kwetsbaarheid en de eenzaamheid van een coach laten zien. Ik wilde mezelf tonen, de mens achter de coach. Ik wilde echt mijn 'coa...more

 • Guillaume Van der Stighelen: "Onze samenleving mist een verhaal."

  Jan 13 2017

  #Ooit cafébaas. #Nu pianospeler op café. #Ooit cartoonist. #Nu columnist. #Ooit hoog geplaatst in een internationaal reclamebureau. #Nu goed geplaatst om over samenleven te schrijven. Een gesprek over het leven. Over samenleven. En over zijn nieuw boek 'samen door één deur'.

 • Robert Van de Walle: "Judo als metafoor voor het leven en persoonlijke groei"

  Dec 28 2016

  Mentale fitheid // Niks doen is voor managers heel moeilijk // Weerbaarheid en persoonlijke groei // Leave your ego with your shoes // Belang van tango in leiderschap // www.rafstevens.be

 • Christophe Degrez: "In de spiegel kijken, kan heel pijnlijk zijn. Maar nuttig."

  Dec 22 2016

  Authenticiteit en eerlijkheid // Paardenfluisteraar // Geaard zijn met jezelf // Goesting // Geboorte van zijn zoontje // Luisteren naar verhalen // Duurzame maatschappij en relaties // www.rafstevens.be