PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Taboe Talk. Een podcastserie over onbespreekbare onderwerpen.

In de Taboe Talk gaat psychologe Roos Woltering in gesprek met ervaringsdeskundigen over het taboe waar zij mee leven. Hoe leef je als je je niet aan de ongeschreven regels houdt? Met een bijdrage van woordkunstenaar Akwasi. XTR Branded Content is de commerciële content op nrc.nl, in samenwerking met KPN. De inhoud valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van NRC Media.

Afleveringen

 • Taboe Talk 8: Moeite hebben met lezen en schrijven

  Aug 28 2020

  Irma van Leerdam (53) is dyslectisch en kampt met een lage taalvaardigheid. Ze vertelt hoe ze zich staande houdt in een digitale maatschappij.

 • Taboe Talk 7: Zo ernstig is cyberpesten

  Aug 07 2020

  Tannaz Hajebi (25) werd 10 jaar lang online gepest en getreiterd. Door de vele haat-berichten belandde ze in een burn-out.

 • Taboe Talk 6: Uit de kast komen als profvoetballer

  Jul 24 2020

  Homoseksualiteit is een taboe in de sportwereld. Een open brief van een homoseksuele voetballer uit de Premier League die anoniem wil blijven, maakt dat nog eens pijnlijk duidelijk: zijn omgeving is op de hoogte, maar hij durft zijn teamgenoten en coach nog niet te informeren. Hier het verhaal van ervaringsdeskundige Hizkia Blanken, die zich lang inzette voor homoseksuelen in de sportwereld.

 • Taboe Talk 5: Dementie op jonge leeftijd? We steken liever onze kop in het zand

  Jul 09 2020

  Karin Willemsen was 42 jaar jong toen zij steeds vergeetachtiger werd: dementie? Noodgedwongen gaf Karin haar werk in de zorg op, waar ze op veel onbegrip stuitte van collega’s. ‘Aan de vuile vaat kon ik zien of ik al gegeten had, of niet’.

 • Taboe Talk 4: Eenzaamheid onder jongeren

  Jun 25 2020

  Bryan Vreijsen (27) was een introvert kind. Hij had moeite met het aangaan van vriendschappen en ontwikkelde een gameverslaving. Uiteindelijk ontdekte Bryan via Twitter dat hij niet de enige eenzame jongen was.

 • Taboe Talk 3: 29 en vrijgezel

  May 29 2020

  Sanne heeft nog nooit een relatie gehad. Ze date wel, bijvoorbeeld via Tinder, maar houdt mensen toch op afstand. Is er iets mis met je als je lange tijd single bent? En is het een taboe?

 • Taboe Talk 2: Hoe een burn-out positief kan uitpakken

  May 29 2020

  Pie Aerts had een goede baan, met een goed salaris. Tot hij moe en duizelig werd. En zelfs flauw viel: een burn-out. Van een carrièretijger veranderde hij in een jongeman, die niet meer naar de koelkast kon lopen en uiteindelijk een dik jaar thuis zat. 

 • Taboe Talk 1: Leven met een eetstoornis. Een eeuwig durend gevecht?

  May 29 2020

  In deze aflevering hoor je het verhaal van Yasmin Karssing. Toen zij foto’s van zichzelf op Facebook en Instagram plaatste uit de periode dat ze anorexia had, werd ze overspoeld met reacties.