PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Trump's Holland | BNR

Een podcastserie over Amerikanen van Nederlandse afkomst, in het stadje Holland in de staat Michigan. Oerconservatief, streng gelovig en overtuigde aanhangers van Donald Trump.Gemaakt door Harmen van der Veen.

Afleveringen

 • #1 | Trump's Holland: De brief van tante Wieda

  Dec 24 2018

  In het stadje Holland wonen veel Nederlandse immigranten. De meesten van hen steunen Donald Trump. Het gebied wordt gezien als religieus en conservatief. Brief Na de winst van Donald Trump in 2016, schreef tante Wieda uit Amerika een brief naar haar familie in Nederland. De toon: emotioneel maar ook triomfantelijk. De brief riep veel vragen op, twee jaar later zoekt Harmen naar de antwoorden. See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • #2 | Trump's Holland: De pet van neef Johan

  Dec 24 2018

  In het stadje Holland wonen veel Nederlandse immigranten. De meesten van hen steunen Donald Trump. Het gebied wordt gezien als religieus en conservatief. Pet Johan Karsten is de Amerikaans neef van BNR-verslaggever Harmen van der Veen. Johan is een ex-marinier in het  leger en een gepassioneerd aanhanger van Donald Trump. Harmen gaat met hem in gesprek aan zijn keukentafel. Geen onderwerp wordt geschuwd. See omnystudio.com/listener for privacy information.

 • #3 | Trump's Holland: De tafel van achternicht Heather

  Dec 24 2018

  In het stadje Holland wonen veel Nederlandse immigranten. De meesten van hen steunen Donald Trump. Het gebied wordt gezien als religieus en conservatief. Heather Heather Zeerip is de Amerikaanse achternicht van BNR verslaggever Harmen van der Veen. Ze werkt als verpleegster in het ziekenhuis. Haar man Austin is politieman. Ze zijn jong, christelijk en groot supporter van Donald Trump. Harmen wil begrijpen waar deze liefde vandaan komt en spreekt het jonge koppel bij hen thuis aan de door Aust...more

 • Trailer | Trump's Holland

  Dec 24 2018

  In het stadje Holland, in de staat Michigan, wonen veel Nederlandse immigranten. De meesten van hen steunen Donald Trump, hij haalde in 2016 een belangrijke overwinning tijdens de presidentsverkiezingen. Reis Het gebied wordt gezien als religieus en conservatief. Zo ook de familie van Harmen van der Veen, verslaggever bij BNR Nieuwsradio, die naar Amerika is afgereisd om zijn familie en hun keuzes beter te begrijpen. See omnystudio.com/listener for privacy information.