PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Uit de Podcast

In deze podcast gaat Diesmer Ponstein in gesprek met mensen die ooit uit de kast zijn gekomen. Hoe was die periode in hun leven? Is het nog wel nodig om uit de kast te komen? En welke tips wil je geven aan de mensen die momenteel met deze struggle lopen? Allemaal vragen die de gasten beantwoorden in de Uit de Podcast.

Afleveringen

 • Jordy Blanken

  Jun 10 2020

  In de derde aflevering van Uit de Podcast ga ik, Diesmer Ponstein, in gesprek met mijn vriend, Jordy Blanken. Jordy vertelt hoe men reageerde toen hij op school uit de kast kwam maar ook hoe zijn familie reageerde op zijn coming out. Ook dat zijn moeder dacht dat hij nu vrouwenkleren ging dragen. Verder hebben we het ook over het feit of we nog wel uit de kast moeten komen. Dat en meer hoor je in de derde aflevering van Uit de Podcast.

 • Guido Schreudering

  Mar 02 2020

  In de tweede aflevering van Uit de Podcast is Guido Schreudering te gast. Na aanleiding van de eerste podcast waarin presenator Diesmer Ponstein in gesprek ging met zijn goede vriend over zijn eigen coming out werd Guido enthousiast. Ook in Guido’s coming out speelde het geloof een rol. Guido vertelt hoe hij heeft gebeden om ‘normaal’ te zijn, hoe hij in bepaald opzicht de Nashvilleverklaring positief vond voor de kerken en natuurlijk hoe zijn coming out was tegenover vrienden en famillie.

 • Diesmer Ponstein

  Aug 20 2019

  De allereerste aflevering van Uit de Podcast staat online. In de eerste aflevering gaat presentator Diesmer Ponstein in gesprek met zijn goede vriend Raoul van’t Hul bij wie hij als eerste als homo uit de kast kwam. Een terugblik naar de periode. Hoe waren de reacties toen, is er veel veranderd en zijn er nog tips om uit de kast te komen. Dat alles hoor je in het 3 kwartier durende gesprek.

 • Wil jij te gast zijn?

  Aug 10 2019

  Uit de kast komen. Als je onderdeel bent van de LHBTQI+ community dan is de kans groot dat je dit ooit hebt gedaan of dat je het nog van plan bent om te doen. Elke coming out is anders maar ook zeker heel bijzonder. En daarom ga ik, Diesmer Ponstein (de H van LHBTQI+), graag met mensen in gesprek over hun coming out. Hoe ging de coming out? Was het wat je ervan verwachtte? Heb je tips voor mensen die hun coming out nog moeten doen? Genoeg om over te praten!