PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Verveel je Rotcast - in Quarantaine met Blinde Paniek

in quarantaine met Blinde Paniek

Afleveringen

 • Verveel je Rotcast (met Julie en Robbert)

  Apr 22 2020

  Verveel je Rotcast (met Julie en Robbert) by Blinde Paniek

 • Verveel je Rotcast (met ethicus Annelien)

  Apr 21 2020

  “Je gaat op zoek naar de minst tragische oplossing, maar het blijft altijd een beetje pijn doen.” Ethicus en Eerste Kamerfractievoorzitter Annelien Bredenoord vertelt over stemmen met je voet en het opstellen van ethisch advies.

 • Verveel je Rotcast (met schrijver Liesbeth)

  Apr 17 2020

  Verveel je Rotcast (met schrijver Liesbeth) by Blinde Paniek

 • Verveel je Rotcast (met cabaretier Jasper)

  Apr 16 2020

  Cabaretier en columnist Jasper van Kuijk verhuisde met zijn gezin naar Zweden. Hij vertelt hoe isolatie en niet-isolatie op het Zweedse platteland niet zo gek veel van elkaar verschillen.

 • Verveel je Rotcast (met hoogleraar Ionica)

  Apr 15 2020

  Hoogleraar Ionica Smeets vertelt over quarantaine baaldagen, brownies trakteren aan collega's om de sfeer erin te houden en waarom zij liever geen uitspraken doet over allerhande Corona-grafieken.

 • Verveel je Rotcast (met cabaretier Stefano K.)

  Apr 14 2020

  Cabaretier Stefano Keizers zou eigenlijk het land door touren met zijn voorstelling. In plaats daarvan ruimt hij eindelijk zijn huis op, is hij per ongeluk gaan samenwonen en vraagt hij zich serieus af of hij dit jaar nog een theater van binnen zal zien.

 • Verveel Je Rotcast Aankondiging

  Apr 07 2020

  Verveel Je Rotcast Aankondiging by Blinde Paniek

 • Verveel je Rotcast (met theatermaker Danny)

  Apr 03 2020

  Theatermaker Danny Molenaar leert van zijn kinderen dat staartdelingen tegenwoordig heel anders gaan en versnippert zijn to do-lijstje (en, pro-tip: gooit 'm als confetti in de lucht).

 • Verveel je Rotcast (met journalist Maarten)

  Apr 02 2020

  Maarten Keulemans is wetenschapsjournalist bij De Volkskrant. Hij staat op met corona-nieuws, schrijft, leest en interviewt zich overdag een slag in de rondte en leest 's avonds in bed nog even de laatste inzichten. Hoe hij zijn hoofd koel houdt? Je hoort het in deze aflevering.

 • Verveel je Rotcast (met verpleegkundige Hans)

  Apr 01 2020

  Verveel je Rotcast (met verpleegkundige Hans) by Blinde Paniek

 • Verveel je Rotcast (met ondernemer Barbara)

  Mar 31 2020

  Verveel je Rotcast (met ondernemer Barbara) by Blinde Paniek

 • Verveel Je Rotcast (met journalist Eva)

  Mar 30 2020

  Eva de Valk is dagvoorzitter en journalist. Ze telt haar zegeningen - en mag niet meer met een tondeuse in de buurt van haar man komen.

 • Verveel je Rotcast (met fiscalist Fabian)

  Mar 27 2020

  Fabian Munsterman is fiscalist bij de Belastingdienst. Hoe hij de dagen doorkomt? Je hoort het in deze aflevering van de Verveel je Rotcast.

 • Verveel je Rotcast (met kunstenaar Emma)

  Mar 26 2020

  Emma van Noort is beeldend kunstenaar en werkt daarnaast bij museum De Lakenhal. Ze vertelt hoe zij de dagen doorkomt.

 • Verveel je Rotcast (met vice-president Thom)

  Mar 25 2020

  Thom de Graaf, vice-president van de Raad van State, vertelt hoe hij het deze dagen regelt met thuiswerken, het CC-team en schaken op afstand.

 • Verveel je Rotcast (met leerkracht Christa)

  Mar 24 2020

  Leerkracht Christa vertelt hoe zij de dag doorkomt, en hoe haar leerlingen uit groep 3 dat doen.

 • Verveel Je Rotcast (fotostripmaker Ype)

  Mar 23 2020

  Ype Driessen, fotostripmaker en presentator van de Eeuw van de Amateur-podcast, vertelt hoe hij de dag doorkomt.

 • Verveel je Rotcast (historicus Suze Zijlstra)

  Mar 20 2020

  Suze Zijlstra is historicus en initiatiefnemer van #coronahulp op twitter.

 • Verveel je Rotcast (met huisarts Mette)

  Mar 19 2020

  In quarantaine met Blinde Paniek. Een dagelijkse podcast in barre tijden Met vandaag: huisarts Mette Offerhaus

 • Verveel je Rotcast (met bioloog Auke-Florian)

  Mar 18 2020

  In quarantaine met Blinde Paniek. Een dagelijkse podcast in barre tijden Met vandaag: bioloog Auke-Florian Hiemstra Mail ons op [email protected] als jij ook wil vertellen over je dag.

 • #12 - week 8: Pluto en Chopin

  Feb 17 2019

  Hee, wat zou er met het hart van Chopin zijn gebeurd? Julie vertelt het je. En Robbert zocht wat feitjes bij elkaar over ex-planeet Pluto. Dat alles in de voorlopig laatste aflevering van Wat Deze Week Gebeuren Ging!

 • #11 - week 7: Sint Valentijn en Lise Meitner

  Feb 10 2019

  Een week voor lovers! Julie vertelt verschillende versies van verhalen over Valentijnsdag. En Robbert deelt de geschiedenis van Lise Meitner, die zeker 48 keer werd genomineerd voor een Nobelprijs en nooit won; waarop Julie hem het Matilda-effect wo-mansplaint.* *Zie ook: https://en.wikipedia.org/wiki/Matilda_effect

 • #10 - week 6: 47 ronin en een verloren atoombom

  Feb 03 2019

  We zijn terug van nooit echt weggeweest! Robbert vertelt over de gezellige collectieve zelfmoord van 46 ronin; en Julie interviewt onconventionele wapens-expert Sico van der Meer over een atoombom die - oeps - al 61 jaar kwijt is.

 • Mini-aflevering!

  Jan 27 2019

  Deze week alwéér geen echte aflevering! We leggen uit waarom niet, vanuit een café in Nijmegen. Wordt er op de achtergrond melk geschuimd? Jazeker!

 • #9 - week 3: Poolexpedities en de Laokoön

  Jan 13 2019

  Het was me het weekje wel! Het is blijkbaar de tijd van het jaar voor expedities naar de polen, en Julie vertelt over een indrukwekkende expeditie naar de Noordpool die komende maand van start gaat. En Robbert beschrijft hoe het standbeeld van Laokoön na duizend jaar werd ontdekt, en hoe iemand nog eens vierhonderd jaar later een losse marmeren arm zag liggen die bij het beeld bleek te horen. Vergeet niet om zes Moxhi’s te kopen via moxhi.com met onze speciale kortingscode!

 • #8 - week 2: de Kruitramp en de Doodsangst-escapade

  Jan 06 2019

  Alweer een week in de wereldgeschiedenis! Robbert blijft lekker dicht bij huis, met de kruitexplosie die een deel van de Leidse binnenstad in puin legde. Julie vertelt over een tiepiese jaren ’70 gebeurtenis: een nachtelijke radio-speurtocht die nogal uit de hand liep. De doodsangst-escapade van Willem de Ridder kun je hier terugluisteren: https://www.vpro.nl/speel~POMS_VPRO_525215~band-5-doodsangstescapade~.html Voor meer: zie www.willemderidder.com

 • #7 - week 52: De Kleine Vrede in de Grote Oorlog en de slachting bij Wounded Knee

  Dec 23 2018

  Fijne kerst allemaal! Het is een gitzwarte week in de wereldgeschiedenis. Robbert vertelt de droevige geschiedenis van het bloedbad bij Wounded Knee. Julie vindt een klein lichtpuntje in de verschrikkelijke Eerste Wereldoorlog: de Kleine Vrede in de Grote Oorlog.

 • 6 - week 51: UFO's en de affaire Alfred Dreyfus

  Dec 16 2018

  Wat gaat er deze week zoal gebeuren, in de wereldgeschiedenis? Robbert vat een kleine eeuw geschiedenis van vliegende schotels samen, en Julie vertelt het dramatische verhaald van Alfred Dreyfus. J’accuse! Op de website van Stichting Skepsis staan een paar fijne kritische artikelen over UFO-waarnemingen. Zie https://skepsis.nl/?s=ufo

 • #5 - week 50: Perron Nul (duizend junkies!) en het leven van Alfred Nobel

  Dec 09 2018

  Wat een week, in de wereldgeschiedenis! Nog niet eens zo heel lang geleden bivakeerden er zo’n 1000 (!) junkies bij Perron Nul, naast Rotterdam Centraal. En Alfred Nobel besloot zijn grote fortuin in te zetten om uiteindelijk níet de geschiedenis in te gaan als de reïncarnatie van het kwaad. En, jongens! John de Wolf blijkt gewoon in Leiden te wonen. Eigen Huis en Tuin ging er langs: https://www.eigenhuisentuin.nl/item/de-rommelhal-van-john-de-wolf

 • #4 - week 49: Restauratie van Who's afraid etc. en de Mary Celeste

  Dec 02 2018

  Het was een raadselachtige week in de wereldgeschiedenis. We praten over een (te?) knullige kunstrestauratie en vragen ons af wat er in godsnaam gebeurd is met de 10 opvarenden van de Mary Celeste. Zeg iets tegen ons op twitter op www.twitter.com/blindepaniek (ah toe?). Hier lees je de theorie van nrc-publicist Han Israels over de restauratie van ‘Who is afraid of red, yellow and blue III’: https://www.nrc.nl/nieuws/1997/02/08/de-spot-van-goldreyer-7341807-a91640

 • #3 - Week 48: De tombe van Toetanchamon en de luchtballonvaartwedloop

  Nov 26 2018

  Wat er deze week zoal gebeuren ging? Nou! De al dan niet vervloekte tombe van Toetanchamon werd voor het eerst betreden (dum, dum, duuuuum) - én het is de week waarin de luchtballonvaartwedloop werd beslecht.

 • #2 - Week 47: Ronddraaiende restaurants en verdachte fossielen

  Nov 18 2018

  Hee, wat zou er deze week gebeuren gaan? Julie vertelt over de walgelijke geschiedenis van ronddraaiende restaurants, en Robbert over verdachte fossielen. Fijne Njövember, allemaal! Ook een digitale schoenendoos? Hier kun je Rompslomp, het supermakkelijke boekhoudprogramma voor zzp’ers vinden: www.rompslomp.nl - vergeet niet onze kortingscode WDWGG voor €45 korting op een pro-account. Wat Deze Week Gebeuren Ging wordt geproduceerd door Blinde Paniek.

 • #1 - Week 46: Exploderende walvis en recreatieve wiskunde

  Nov 06 2018

  Waarin Robbert vertelt over een exploderende walvis, en Julie in de wereld van recreatieve wiskunde duikt. En dat heeft dan weer met Britney Spears te maken. Hier kun je het televisieverslag over de exploderende walvis zien: https://www.youtube.com/watch?v=xBgThvB_IDQ En hier kun je het supermakkelijke boekhoudprogramma voor zzp’ers vinden: www.rompslomp.nl - vergeet niet onze kortingscode WDWGG voor €45 korting op een pro-account. Wat Deze Week Gebeuren Ging wordt geproduceerd door Blinde ...more