PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Wandellust met Twan Huys

In vijf podcasts wandelt Twan Huys door het prachtige Nederlandse landschap met bekende en minder bekende Nederlanders.Hij maakt een tocht op het landgoed van Jan Terlouw in Twello, op ‘haar’ eiland Texel loopt hij met Karina Wolkers naar de Slufter en met Nobelprijs winnaar Ben Feringa wandelt hij langs de rivier de Aa in Drenthe. Singer songwriter Tim Knol, een verwoed wandelaar, neemt Twan mee naar het beeldschone eiland 'De Woude' voor een muzikale tocht. En Marlous Pigeaud, een lezer van Tw...more

Afleveringen

 • Wandellust met Arie Boomsma

  May 19 2021

  In deze nieuwe aflevering wandelt Twan Huys samen met Arie Boomsma langs de rivier het Gein bij Abcoude. Onderweg deelt Arie zijn tips en tricks voor een goede wandeling, die hij ook heeft gebundeld in zijn nieuwe boek: 10.000 Stappenboek.Productie: Visionair Ordinair

 • Introductie Wandellust

  Jul 17 2020

  De introductie van Wandellust Podcast met Twan Huys.

 • Wandellust met Marlous Pigeaud

  Jul 14 2020

  Twan Huys gaat op pad met Marlous Pigeaud. Marlous stuurt Twan een mooie mail naar aanleiding van zijn boek Wandellust. Ze is ernstig ziek en wil, als de tijd het toelaat, nog alle wandelingen lopen uit Twans’ boek.Helaas is Marlous Pigeaud ons dit jaar ontvallen.

 • Wandellust met Tim Knol

  Jul 14 2020

  Twan Huys maakt een muzikale tocht met verwoed wandelaar Tim Knol. De singer songwriter startte een wandelclub en neemt als een rattenvanger van Hamelen wandelaars op sleeptouw over het eiland De Woude.

 • Wandellust met Ben Feringa

  Jul 14 2020

  Twan Huys maakt een tocht met hoogleraar natuurkunde en Nobelprijs winnaar Ben Feringa over zijn geboortegrond in Drenthe. Een wandeling langs de Drenthse Aa waarin Huys en Feringa eindeloos verdwalen in het Drenthse landschap.

 • Wandellust met Karina Wolkers

  Jul 14 2020

  Twan Huys ontdekt de Slufter op Texel met Karina Wolkers. Een tocht waarin ze terugblikken opet leven van Jan Wolkers, zijn boeken en zijn liefde voor de eilanden Texel en Rottumerplaat.

 • Wandellust met Jan Terlouw

  Jul 13 2020

  Oud politicus en kinderboekenschrijver Jan Terlouw neemt Twan Huys mee voor een wandeling over zijn landgoed in Twello. Hij verhaalt over zijn zorgen voor de natuur, zijn grote liefde voor zijn overleden vrouw Alexandra en zijn koe Griet die net heeft gekalfd.