PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

When I'm 64

In de podcast "When I'm 64:" bespreken oude schoolvrienden Martien du Prie en Martijn Breebaart met wisselende gasten de leuke en minder leuke kanten van het leven rond je zestigste. Gesprekken die grappig of serieus kunnen zijn, hoopvol of verdrietig, maar steeds onderhoudend en informatief. Met o.a. gastcolumns van Coot van Doesburg en Marijn Iwema en boekentips van psychologe Francisca Kramer.Elke aflevering sluit af met het "bloemetje van Martien".

Afleveringen

 • AFL.13. In gesprek met de kinderen

  May 12 2022

  Aan een grote tafel zitten Martien en Martijn met de dochter en de vier zonen. We praten over hoe het is om je ouders ouder te zien worden, en hoe er over mantelzorg gedacht wordt.Martijn heeft een bijzonder Unesco werelderfgoed-ervaring, Martien ontdekte een nieuwe dichter. Boekbespreking van Francisca, de rubriek "Na het werk" en toepasselijke muziek.Deze aflevering krijgt een bijlage (13b), waarin de rest van het gesprek te beluisteren valt.

 • Afl.12. Kinderen en mantelzorg.

  Apr 22 2022

  Martijn mijmert over een camper en Martien over grenzeloos varen.Te gast is filosofe Leonie Breebaart. Met haar praten we over het probleem mantelzorg, en dan speciaal over mantelzorg en kinderen.Maar er is ook een marathonloper, een nieuw gedicht en toepasselijke muziek.Instagram : whenim64podMail:[email protected]

 • Afl.11. Volwassen kinderen

  Mar 31 2022

  Deel 1 van een drieluik over kinderen gaat over de veranderingen in relatie met onze kinderen wanneer wij en zij ouder worden.Verder heeft Martijn een dure bril, is er een nieuwe rubriek en zijn alle oude rubrieken er ook! Marijn schreef ontroerende brief.Martien leest bekende en prachtige Nijhoff in "Bloemetje van Martien", muziek komt van CSN&Y, maar ook van Debussy.Bekijk onze insta posts: whenim64podReacties? [email protected]

 • Afl.10. Waar woon je als je ouder wordt? (Deel 2)

  Mar 13 2022

  Ons tweede lustrum! We beginnen met het stellen van een nijpende vraag. Er was een groepsgesprek nodig om de vraag te kunnen beantwoorden...Daarna gaan we op reis en bezoeken we Marret Kramer. Marret startte zo'n 30 jaar geleden met een aantal gelijkgezinden een woongroep in Haarlem. Gesprek met een ervaringsdeskundige.Martien vindt het in deze moeizame tijd lastig om een gebruikelijk bloemetje te serveren, en kiest voor wat misschien wel het meest indrukwekkende Nederlandstalige kleinkunstlied ...more

 • Afl. 9. Waar woon je als je ouder wordt?

  Feb 21 2022

  We praten met Danielle Harkes van ZorgSaamWonen over alternatieve woonvormen voor 55 plussers. Gespikkeld wonen lijkt ons wel wat...Dit keer weer met alle vaste items: Brief aan mijn vader, boekbespreking, Quote van Coot en Bloemetje van Martien.Ook nog: Martien liep op z'n tiende voor z'n vader door een stormachtige kas en Martijn deed na 30 jaar weer eens examen!

 • Afl. 8. In gesprek met een oude meester.

  Feb 13 2022

  Een bijzondere aflevering: Alle vaste items maken plaats voor een gesprek met Mees Hartog, de man die ons 50 jaar geleden geschiedenislessen gaf op de middelbare school.We hebben het over de stand van het land naar aanleiding van Martijns vuurwerkverbazing en het begrip liber-cynisme.

 • Afl. 7. Wat gaan we doen in 2022?

  Jan 21 2022

  We zoeken naar dingen waar we zin van krijgen voor 2022 en voor later: na de pensionering. Wordt het een muziekreis naar Amerika, op een andere manier aan fitheid werken of research op het Aalsmeerse kerkhof? Tip van Francisca: Laat je door je kinderen interviewen! Bloem wordt vanavond gepasseerd door Huub van der Lubbe. Heb jij een betere tip: [email protected]

 • Afl. 6. Hoe blijven we fit?

  Dec 20 2021

  Martien schrikt van een fotoboek, Martijn heeft een mooie Sinterklaasavond. We spreken met fysiotherapeute Eva van Rijnsbergen. Francisca tipt een boek, Coot quote en Marijn schrijft weer een brief. Eindelijk zijn we domweg gelukkig in de Dapperstraat.

 • Afl. 5. Kwaaltjes en kwalen

  Dec 06 2021

  We bellen met Herman van den Bosch, huisarts in ruste.Met hem bespreken we de veel voorkomende kwalen in onze leeftijdsgroep. Verder doen we een wedstrijdje: Wie heeft de meeste kwaaltjes? Alle bekende items komen voorbij!

 • Afl. 4. Life quakes

  Nov 19 2021

  Met psychologe Francisca Kramer als tafelgaste bespreken we de life quakes. Marijn vraagt zich in haar brief af wat haar vader doet om mentaal gezond te blijven. Ook is er weer een quote van Coot en een bloemetje van Martien.

 • Afl. 3. Laatbloeiers

  Oct 29 2021

  Met Carolien van Bergen (co-auteur van het boek "Laatbloeiers") praten we over laatbloeiers. Wat betekent dat voor de doelgroep en meer specifiek: Hoe gaan wij ermee om?Met de bekende vaste rubrieken: Quote van Coot, brief aan mijn vader, boekentips, Bloemetje van Martien!

 • Afl. 2. Empty Nest Syndrome

  Oct 28 2021

  We hebben het vanavond over het empty nest syndrome.Gast is Marjan du Prie (de vrouw van Martien en moeder van hun drie kinderen). Twee nieuwe vaste rubrieken: "De quote van Coot" en "Brief aan mijn vader".En natuurlijk weer een "Bloemetje van Martien"

 • Afl. 1. Geboorte van een nieuwe podcast.

  Oct 27 2021

  In deze eerste aflevering praten oude schoolvrienden Martien du Prie en Martijn Breebaart vooral over een donkere Coronaperiode voor Martijn. Aan het woord komt ook zijn partner en zijn hulpverlener.De aflevering wordt verlicht door relativerende opmerkingen van Martien, het "bloemetje" en muziek.

 • Trailer When I'm 64

  Oct 26 2021

  Om je een idee te geven: momenten uit latere podcasts, introductie van de items.