PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Zorg op Zaterdag

Er wordt over het algemeen veel gepraat over de mensen in de zorg, maar in beperkte mate mét de mensen in de zorg. In Zorg op Zaterdag nodigt ZekerZorg mensen uit die actief zijn of actief zijn geweest in de zorgbranche, om in podcast setting te praten over hun beroep, hoe men het werk ervaart en hoe men naar de zorgbranche kijkt. Wij vinden het belangrijk om ook voor de mensen buiten de zorgsector een duidelijk beeld te creëren hoe het is om in de zorg te werken. Elke zaterdag is er een nieuw g...more

Afleveringen

 • Zorg op Zaterdag #023 - Marika Biascics

  Jul 24 2021

  Aflevering 23: Marika Biacsics.Directeur Netwerk Cliënt-en-Raad Zorg, een organisatie die zich sterk maakt voor cliëntenraden die onafhankelijk en overduidelijk invloed willen uitoefenen om de rechten van de cliënten te verbeteren! Zij is de katalysator, verbinder en geeft leiding en regie aan het netwerk. We praten met haar over de diverse uitdagingen en haar visie!Dit is Zorg op Zaterdag.Zorg dat je kijkt! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Zorg op Zaterdag #022 - Peter van Dijken

  Jun 26 2021

  Aflevering 22: Peter van Dijken.Huisarts, docent en auteur. Mede onder zijn redactie kwam het boek "Professionaliteit in de zorg" onlangs uit, geschikt voor iedereen in de zorgsector. Een ware inspiratiebron voor dialogen over goede zorg! We praten over het werk als arts en hoe het boek met de diverse thematiek tot stand is gekomen.Dit is Zorg op Zaterdag.Zorg dat je kijkt! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Zorg op Zaterdag #021 - Ane van Sinderen en Judith Staal

  Apr 24 2021

  Aflevering 21: Ane van Sinderen en Judith Staal.Beide oud bewoners van De 4 Elementen.We praten met ze over hoe het is om overgeleverd te zijn aan de zorg, het wonen op diverse zorglocaties en hoe hun traject verliep. Dit is Zorg op Zaterdag.Zorg dat je kijkt! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Zorg op Zaterdag #020 - Francien van de Ven

  Apr 17 2021

  Aflevering 20: Francien van de Ven.Manager op Ouderenlandgoed Grootenhout. Ze staat bekend als de alzheimerenthousiasteling.Dankzij doorzetten, out of the box denken en niet te veel luisteren naar mensen die een andere mening toebedeeld waren lukte het haar om 10 jaar lang thuis voor haar schoonvader met alzheimer te zorgen. Deze werkwijze voerde ze door op de zorgboerderij, die in al z’n eenvoud nu geldt als een ware inspiratie plek voor menig zorgmedewerker!Dit is Zorg op Zaterdag.Zorg dat je ...more

 • Zorg op Zaterdag #019 - Mohamed El Ammari

  Apr 10 2021

  Aflevering 19: Mohamed El Ammari.Persoonlijk- en coördinerend begeleider en oprichter van "ik waardeer de zorg.nl".We praten met hem over het werk als begeleider, ondernemerschap en de manier waarop hij meer aandacht wil creëren voor de zorgsector en de mens erachter.Dit doet hij onder andere door het initiatief "verhalen uit de zorg".Dit is Zorg op Zaterdag.Zorg dat je kijkt! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Zorg op Zaterdag #018 - Falko Gijzen

  Apr 03 2021

  Aflevering 18: Falko Gijzen.Re-integratiecoach bij WijDoen.Een organisatie die mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel en chronische (pijn) klachten terug begeleid naar de arbeidsmarkt.Voor clienten komt hier natuurlijk erg veel bij kijken. We praten over de impact op het leven en waar WijDoen voor staat!Dit is Zorg op Zaterdag.Zorg dat je kijkt! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Zorg op Zaterdag #017 - Janny Reitsema

  Mar 20 2021

  Aflevering 17: Janny Reitsema.Zij is de oprichter en eigenaar van "De 4 Elementen". Een innovatieve organisatie die jongvolwassenen met een hulpvraag begeleidt.Als een ware zorg en onderwijs innovator, kan ze met een vernieuwende werkwijze minimaal 4x zoveel mensen helpen met hetzelfde budgetHier willen wij uiteraard meer van weten!Dit is Zorg op Zaterdag.Zorg dat je kijkt! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Zorg op Zaterdag #016 - Lieke du Bois

  Feb 20 2021

  Aflevering 16: Lieke du Bois.Oprichter en eigenaar van de Keerzijde.Naar eigen zeggen zit de zorg in haar bloed.Zorgmedewerkers, deelnemers van de ervaringstraining krijgen antwoord op de vraag: Wat gebeurt er met mij als mens, wanneer ik afhankelijk word van de zorg. Wij willen uiteraard weten wat voor een effect het voorhouden van de spiegel heeft.Dit is Zorg op Zaterdag.Zorg dat je kijkt! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Zorg op Zaterdag #015 - Kees Veling

  Jan 23 2021

  Aflevering 15: Kees Veling.Interim directeur en manager.Hij is in meer dan 10 grote zorg organisaties actief geweest, en helpt instellingen middels zijn diepgaande kennis van de zorgsector steeds naar een volgend niveau.Wij praten met hem over zijn visie op de zorg.Dit is Zorg op Zaterdag.Zorg dat je kijkt! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Zorg op Zaterdag #014 - Mariëlla Kunst

  Jan 16 2021

  Aflevering 14: Mariëlla Kunst.Zij is de ontwikkelaar en eigenaar van een nieuwe verwerkingsmethode brain body rebalancing method.Hiermee helpt zij mensen trauma’s verwerken waarbij de last omgezet wordt in kracht.Daar willen wij natuurlijk meer van weten.Dit is Zorg op Zaterdag.Zorg dat je kijkt! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Zorg op Zaterdag #013 - Esther van Rooijen en Corina Kindt

  Dec 19 2020

  Aflevering 13: Esther van Rooijen en Corina KindtBeide zijn zeer ervaren verpleegkundigen.Wat maak je allemaal mee wanneer je al meer dan 20 jaar actief bent in de zorg?En daarnaast praten we ook over hun ondernemerschap en de coronacrisis.Dit is Zorg op Zaterdag.Zorg dat je kijkt! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Zorg op Zaterdag #012 - Charlotte van Rooijen en Jojan Veltmaat

  Dec 12 2020

  Aflevering 12: Charlotte van Rooijen en Jojan Veltmaat.Beide zijn bezig met de opleiding verpleegkunde.We praten met hun over de zorgsector, stage-periodes en de coronacrisis.Dit is Zorg op Zaterdag.Zorg dat je kijkt! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Zorg op Zaterdag #011 - Rene Dongelmans en Barry Veugelers

  Dec 05 2020

  Aflevering 11: René Dongelmans en Barry Veugelers.Beide zijn psychiatrisch verpleegkundige en leveren hoog complexe zorg aan speciale doelgroepen.Ze zijn allebei ook zorgondernemer en hebben samen de coöperatie “Allround GGZ Zorg” opgezet. Over deze bijzondere samenwerking willen wij natuurlijk meer weten.Dit is Zorg op Zaterdag.Zorg dat je kijkt! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Zorg op Zaterdag #010 - Arend van Wijngaarden

  Nov 28 2020

  Aflevering 10: Arend van Wijngaarden.Al bijna 27 jaar als journalist gezondheidszorg actief voor het Dagblad van het Noorden.Hij weet als geen ander wat er speelt in de zorg.Daarom praten wij met hem onder andere over Zorgverzekeringen en de Coronacrisis.Dit is Zorg op Zaterdag.Zorg dat je kijkt! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Zorg op Zaterdag #009 - Henriëtte Sijsling

  Nov 21 2020

  Aflevering 9: Henriëtte Sijsling.Onafhankelijke zorgexpert / indicatiesteller ZvwZij helpt mantelzorgers en hun dierbaren door het doolhof van zorgregels heen.Zij is zorgondernemer, verpleegkundige maar ook ervaringsdeskundige door een onherstelbare polsbreuk.Zij heeft -naar eigen zeggen- een Pittbull mentaliteit, waar is die vandaan gekomen?Dit is Zorg op Zaterdag.Zorg dat je kijkt! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Zorg op Zaterdag #008 - Jos Kox

  Nov 14 2020

  Aflevering 8: Jos Kox MSc.Hij begon als verpleegkundige.Werd docent HBO verpleegkunde aan de Hogeschool van Rotterdam en is nu ook Academisch Researcher bij het Erasmus MC.Jos doet promotieonderzoek onder de titel ‘SPRiNG, Sterk gestart in de Zorg’.Daar willen wij meer van weten.Dit is Zorg op Zaterdag.Zorg dat je kijkt! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Zorg op Zaterdag #007 - Ko Vis

  Nov 12 2020

  Aflevering 7: Ko Vis.Ook wel Broeder Ko.Freelance IC-verpleegkundige.Hoe is het nu om op een intensive Care afdeling te werken.De opleiding tot IC-verpleegkundige.En we gaan het hebben over zijn ervaringen in het binnen- en buitenland.Dit is Zorg op Zaterdag.Zorg dat je kijkt! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Zorg op Zaterdag #006 - Yvonne van der Laan

  Nov 12 2020

  Aflevering 6: Yvonne van der Laan.Verpleegkundige in het Universitair Medisch Centrum Groningen.Haar positieve houding in het werk en de ervaringen die zij heeft meegenomen uit Aruba.Dit is Zorg op Zaterdag.Zorg dat je kijkt! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Zorg op Zaterdag #005 - Elly Knuijver

  Nov 12 2020

  Aflevering 5: Elly Knuijver.Werken tijdens een pandemie in de zorg.De ouderenzorg als specialisme en de mondkapjesplicht.Dit is Zorg op Zaterdag.Zorg dat je kijkt! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Zorg op Zaterdag #004 - John Schuurman

  Nov 12 2020

  Aflevering 4: John Schuurman.Van ambulance chauffeur tot zorg ondernemer.Hoe gaat hij om met agressie tegen hulpverleners en werkdruk in de zorgsector.Dit is Zorg op Zaterdag.Zorg dat je kijkt! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Zorg op Zaterdag #003 - Grike Wilkens

  Nov 12 2020

  Aflevering 3: Grike WilkensZij heeft 5 jaar in Maleisië gewerkt in de ouderenzorg en in de verslavingszorg.Nu is zij terug in Nederland.Heeft Maleisië haar kijk op de gezondheidszorg veranderd?Dit is Zorg op Zaterdag.Zorg dat je kijkt! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Zorg op Zaterdag #002 - Attie den Boer

  Nov 12 2020

  Aflevering 2: Attie den Boer.Zij is werkzaam als zelfstandig verpleegkundige.Zij heeft gekozen voor het ZZP-schap en tot op de dag van vandaag geen spijt gehad.Dit is Zorg op Zaterdag.Zorg dat je kijkt! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Zorg op Zaterdag #001 - Alie te Rietstap

  Nov 12 2020

  Aflevering 1: Alie te Rietstap.Verzorgende IG, zeer gedreven, gepassioneerd en zelfstandige in de zorg.Alie praat met ons over haar beroep en haar ervaringen in de zorg.Dit is Zorg op Zaterdag.Zorg dat je kijkt! See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

 • Zorg op Zaterdag #000 - Promo

  Nov 12 2020

  Binnenkort gaan we starten met Zorg op Zaterdag.Wat is dat precies?We nodigen gasten uit die vertellen over de zorg See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.