PodNL is gratis maar niet goedkoop. Wil je ons steunen? Neem dan je...

Podcast

Een serie over voeding

In de podcast ‘Een serie over voeding’ praat Arie Boomsma in iedere aflevering met een wetenschapper of specialist over één onderwerp. Intermittend fasting, obesitas, plantaardig leven, CBD. Er kan van alles langskomen. Eén aflevering, lekker lang, over één onderwerp. 

Afleveringen

 • #12: Waarom zou je plantaardig eten met Lobke Faasen

  Jun 22 2022

  In deze aflevering praat Arie met diëtist Lobke Faasen. Ze heeft een absolute voorkeur voor plantaardig eten en dat is dan ook waar dit gesprek over gaat: Waarom zou je plantaardig eten? Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • #11: Koolhydraten en keto met Noor Struik

  Jun 15 2022

  In deze aflevering praat Arie met voedingswetenschapper Noor Struik. Ze is oprichter van The Nourishing State en heeft gestuurd aan de universiteit van Wageningen en onderzoek gedaan in Australië. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • #10: Algen en superfood met Thom Siersema

  Jun 08 2022

  In deze aflevering praat Arie met Thom Siersema, oprichter van supplementenmerk PLNKTN. Zij maken superfoods van algen en daar gaat deze aflevering dan ook over. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • #9: Het belang van je darmen met Nienke Gottenbos

  Jun 01 2022

  In deze aflevering praat Arie met Nienke Gottenbos. Darmexpert en schrijver van het succesvolle boek De Poepdokter. En vandaag hebben ze het over spijsvertering en de darmen. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • #8: Afvallen met Nurdin Pattipilohy

  May 25 2022

  In deze aflevering praat Arie met Nurdin Pattipilohy, voedingsdeskundige en trainer. Hij schreef het boek ‘Brandstof voor Lopers: wat je eet als duursport atleet’ samen met Arie’s broer Klaas Boomsma. Nurdin is verbonden aan Ancora Health, een preventief gezondheidsplatform. En vandaag gaan ze praten over afvallen. Nurdin op Instagram: https://www.instagram.com/nurdin_pattipilohy/ Brandstof voor Lopers: https://www.bol.com/nl/nl/p/brandstof-voor-lopers/9200000132782815/?Referrer=ADVNLG...more

 • #7: Overgewicht en obesitas met prof.dr. Liesbeth van Rossum

  May 18 2022

  In deze aflevering praat Arie met prof.dr. Liesbeth van Rossum, internationaal autoriteit op het gebied van obesitas. Vandaag hebben ze het over overgewicht en obesitas in het bijzonder. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • #6: Supplementen met Stefanie Klaver

  May 11 2022

  In deze aflevering praat Arie met Stefanie Klaver, oprichter van Klaever Health. Daar ondersteunen ze je in het optimaliseren van je gezondheid. Vandaag hebben ze het over supplementen.Stefanie op Instagram: https://www.instagram.com/klaeverhealth/Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • #5: Gezond leven met Nanneke Schreurs

  May 04 2022

  In deze aflevering praat Arie met Nanneke Schreurs, orthomoleculair specialist. Ze schreef boeken over onder meer intermittent fasting, over fit zijn boven de 40. Vandaag hebben ze het over gezond leven. Nanneke op instagram: https://www.instagram.com/nannekeschreurs/Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • #4: CBD met Kimberly Smith

  Apr 27 2022

  In deze aflevering praat Arie met Kimberly Smith. Voedingswetenschapper en oprichter van het CBD-merk Ebb + Flow. Kimberly is Amerikaans dus deze aflevering wordt in het Engels gesproken en ze hebben het over CBD. Wil je meer info over Ebb + Flow? Kijk dan op www.ebbandflowonline.com of op instagram www.instagram.com/ebbandflowon.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • #3: Eten als de oermens met Richard de Leth

  Apr 20 2022

  In deze aflevering praat Arie met Richard de Leth. Specialist in gezondheidsmanagement en oprichter van het platform Oersterk. Ze hebben het over eten zoals we dat in de oertijd deden.Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.

 • #2: Plantaardig eten met Wendy Walrabenstein

  Apr 13 2022

  In deze aflevering praat Arie met Wendy Walrabenstein over plantaardig eten. Ze geeft les aan de de hogeschool en als wetenschapper onderzoekt ze de invloed van voeding op reuma en artrose. Ze schreef het boek Food Body Mind wat Arie altijd tipt als hij vragen krijgt over voeding.Boek 'Food, Body, Mind': https://www.bol.com/nl/nl/p/food-body-mind/9200000132860053/?Referrer=ADVNLGOO002008N-AKIDOAPPD5PZW-587426247518&gbraid=0AAAAAD5OnmPp4FvcgqJdp-9L2t11eIWmi&gclid=EAIaIQobChMIxLaPuqeO9wIVA...more

 • #1: Intermittent Fasting met dr. Samefko Ludidi

  Apr 13 2022

  In deze aflevering praat Arie met dr. Samefko Ludidi. De afgelopen jaren heeft hij zich gespecialiseerd in vasten en de effecten daarvan op je lichaam. Daarom in deze aflevering: vasten en intermittent fasting in het bijzonder.Boek 'de dr. Ludidi Vastenmethode': https://www.drludidi.com/product-page/nederlandse-editie-de-dr-ludidi-vastenmethodeInstagram dr. Ludidi: https://www.instagram.com/dr.ludidi/Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op htt...more

 • TRAILER - Een serie over voeding

  Apr 11 2022

  In ‘Een serie over voeding’ praat Arie Boomsma in iedere aflevering met een wetenschapper of specialist over één onderwerp. Intermittend fasting, obesitas, plantaardig leven, CBD. Er kan van alles langskomen. Eén aflevering, lekker lang, over één onderwerp. Zie het privacybeleid op https://art19.com/privacy en de privacyverklaring van Californië op https://art19.com/privacy#do-not-sell-my-info.